DEGIRO Portfolio 2024 Update | Beleggen bij DEGIRO
degiro-portfolio-2024
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/28/2024
3 min

DEGIRO Portfolio 2024 Update | Beleggen bij DEGIRO

06/28/2024
3 min


DEGIRO Portfolio 2024 Update: Actuele Stand en Toekomstperspectieven

Welkom terug bij Happy Investors. Vandaag gaan we een korte update geven over ons DEGIRO-portfolio. Hoewel er momenteel niet veel spannende ontwikkelingen zijn, zijn er toch enkele zaken die we willen belichten. De markt lijkt zich in een nieuwe bubbel te bevinden, vooral de Nasdaq, met aandelen zoals Nvidia en ARM Holdings die extreem hoog geprijsd zijn. Laten we beginnen met een overzicht van ons portfolio en enkele interessante investeringsmogelijkheden.

Aandelen in onze DEGIRO Portfolio

Mijn portfolio bestaat voornamelijk uit verschillende aandelen die ik bundel in een soort mini-ETF's, met een focus die anders is dan de S&P 500. Hierdoor proberen we kansen te vinden die anderen nog niet zien. Een voorbeeld hiervan zijn Argentijnse aandelen. Helaas heeft een van de aandelen, StoneCo, recentelijk een grote klap gekregen en staat nu 30% in de min. Dit komt door macro-economische factoren zoals inflatie en rentetarieven in Brazilië, ondanks dat de fundamentele bedrijfsvoering stabiel is.

Interessante Investeringen in Brazilië

Ondanks de tegenvallers, zoals StoneCo, blijven er interessante investeringskansen in Brazilië. Bedrijven zoals Ambev, dat dranken verkoopt, hebben momenteel dezelfde prijs als tijdens de coronacrisis, wat een koopkans biedt. Ook PetroBras, een oliebedrijf, heeft recentelijk een dividend uitgekeerd en toont weer tekenen van herstel.

Argentijnse Aandelen en Mini-ETF

Naast Brazilië, zijn Argentijnse aandelen ook interessant. De Argentijnse ETF bevat bedrijven zoals Mercado Libre, Banco Macro, Centrar Puerto en Pampa Energia. Deze bedrijven bieden goede rendementen en hoge dividenden. Hoewel deze aandelen zeer volatiel zijn en niet geschikt voor beginners, bieden ze op lange termijn hoge rendementen.

Shipping Aandelen bij DEGIRO

Een andere onderbelichte kans zijn shipping aandelen. Deze aandelen hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en blijven interessant door de beperkte productie van nieuwe schepen. Bedrijven zoals Frontline en Scorpio Tankers hebben hoge rendementen laten zien en blijven een belangrijk onderdeel van mijn portfolio.

Duurzame Energie en Nieuwe Technologieën

Een nieuwe investering waar ik momenteel onderzoek naar doe, is een bedrijf dat hernieuwbare diesel produceert. Dit bedrijf biedt veel potentieel op het gebied van duurzaamheid en energie. Hoewel ik nog wacht op het juiste instapmoment, lijkt het een veelbelovende toevoeging aan mijn portfolio.

ETFs in de DEGIRO Portfolio

Mijn portfolio bevat ook verschillende ETFs, voornamelijk gericht op commodities en energie. Deze ETFs bieden spreiding en een relatief laag risico. De uranium ETF, bijvoorbeeld, blijft interessant voor de lange termijn door de groeiende vraag naar energie in landen zoals China.

Griekse ETF bij DEGIRO kopen of niet?

Een minder bekende maar interessante optie is de Griekse ETF. Deze ETF biedt een lage waardering en een potentieel hoog rendement. Griekenland is momenteel in herstel, wat deze ETF een aantrekkelijke investering maakt.

De essentie van de GREK ETF voor Griekenland is dat het momenteel een lage fundamentele waardering heeft o.b.v. P/E en P/B-ratio's. Het neerwaarts risico is hierdoor wat lager, en het potentieel rendement kan hoger zijn. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, het kan ook anders uitpakken. Bekijk de video met de gehele uitleg over onze DEGIRO portfolio update, en welke beleggingskansen wij zien.

High-Risk, High-Reward Aandelen in onze DEGIRO portfolio

Naast de bovengenoemde aandelen, bevatten mijn portfolio ook enkele high-risk, high-reward aandelen zoals Hims & Hers. Hoewel deze aandelen veel volatiliteit kennen, kunnen ze op lange termijn hoge rendementen bieden, mits je geduld hebt en goed onderzoek doet.

DEGIRO portfolio tips

Naast de besproken investeringsmogelijkheden en markttrends, bieden we in onze video nog enkele belangrijke beleggingsstrategieën en tips voor beleggers die willen beginnen met een beleggingsportfolio bij DEGIRO:

 1. Focus op Lange Termijn: Investeer met een horizon van minimaal vijf jaar om beter te kunnen profiteren van groeipotentieel en om tegenslagen in de markt op te vangen.

 2. Diversificatie: Spreid je investeringen over meerdere aandelen en sectoren om risico's te verminderen. Dit omvat ook het opnemen van zowel grote als kleine bedrijven in je portfolio.

 3. Kleine Inzetten op Risicovollere Aandelen: Investeer kleinere bedragen in risicovollere aandelen, zoals small caps en mid caps, om het potentieel voor hoge rendementen te benutten zonder te veel risico te nemen.

 4. Gebruik van Fundamentele Analyse: Let op fundamentele indicatoren zoals Price to Earnings (P/E) ratio, Price to Cash Flow, en Return on Equity om de waarde en potentie van een aandeel te beoordelen.

 5. Technische Analyse: Wacht op signalen zoals een positieve MACD of een bodemvorming in de koers om in te stappen, vooral bij volatiele aandelen.

 6. Recente Dividend Uitkeringen: Zoek naar aandelen die recentelijk hoge dividenden hebben uitgekeerd als een teken van financiële gezondheid en potentiële groei.

 7. Onderzoek en Timing: Doe grondig onderzoek naar bedrijven en wacht op het juiste instapmoment, vooral bij nieuwe technologieën en duurzame energieoplossingen.

 8. Bewustzijn van Macro-Economische Factoren: Houd rekening met macro-economische ontwikkelingen, zoals inflatie en rentetarieven, die de prestaties van je beleggingen kunnen beïnvloeden.

 9. Herbalanceren van Portfolio: Neem af en toe winst en herbalanceer je portfolio om kapitaal vrij te maken voor nieuwe investeringskansen.

 10. Onderschatte Markten en Sectoren: Zoek naar ondergewaardeerde markten en sectoren, zoals de Griekse ETF, die potentieel hoge rendementen kunnen bieden.

 11. Gebruik van Tools en Data: Maak gebruik van verschillende tools en data-analysemethoden om aandelen te evalueren en potentiële kansen te identificeren.

 12. Geduld en Doorzettingsvermogen: Wees geduldig en bereid om je posities vast te houden, zelfs als de markt tijdelijk tegenzit, om op lange termijn rendement te behalen.

Conclusie en Tips voor DEGIRO portfolio beheer

Hoewel het beleggen in individuele aandelen en ETFs risico's met zich meebrengt, is het belangrijk om te focussen op lange termijn investeringen. Door goed onderzoek te doen naar bedrijven en markttrends, kun je kansen identificeren die anderen over het hoofd zien. Diversificatie en geduld zijn cruciaal om succesvol te beleggen.

Hopelijk heb je iets aan deze update gehad. Mocht je vragen hebben, laat het dan weten. Vergeet niet te abonneren voor meer updates en inzichten. Tot de volgende keer!

Reacties
Categorieën