Beleggen in Aandelen | €176.000 Aandelen Update | Happy Investors
beleggen-in-aandelen-1
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/03/2024
3 min

Beleggen in Aandelen | €176.000 Aandelen Update | Happy Investors

06/03/2024
3 min


Welkom terug bij Happy Investors. In deze update bespreken we onze recente aandelenportefeuille en de interessante ontwikkelingen van de afgelopen maand. Beleggen in aandelen is een langetermijnspel waarbij het cruciaal is om fouten te vermijden. Het is belangrijk om te beleggen in bedrijven die je goed kent of in ondergewaardeerde aandelen met potentieel. De beste strategie is om te investeren in kwalitatief hoogwaardige bedrijven en deze consequent te volgen.

Lange Termijn Beleggen in aandelen

Beleggen vereist geduld en consistentie. Zelfs als je met kleine bedragen begint, kun je op lange termijn goede resultaten behalen. Het is essentieel om de juiste waardering te kopen, aangezien de prijs vaak fluctueert rondom de intrinsieke waarde. Geduldige beleggers kunnen profiteren van marktdalingen om aandelen van hoogwaardige bedrijven aan te schaffen tegen aantrekkelijke prijzen.

Financiële vrijheid is het uiteindelijke doel van beleggen, wat keuzevrijheid en minder zorgen biedt. Door consistent te investeren en je rendement te laten groeien, kun je je leven inrichten zoals je wilt.

Portfolio aandelen Update: Mei 2024

Aankopen en Verkoop van aandelen

In april 2024 hebben we enkele strategische aanpassingen in onze portefeuille gedaan. We hebben posities verkocht in bedrijven zoals Hims en Wells Fargo om te herinvesteren in nieuwe kansen zoals Despegar. Hims is verkocht omdat het overgewaardeerd was, terwijl Wells Fargo werd verkocht om kapitaal vrij te maken voor nieuwe investeringen.

Despegar

Despegar, actief in de reisindustrie, biedt op lange termijn potentieel. Ondanks dat het een risicovolle investering is, denken we dat het bedrijf de S&P 500 kan verslaan in de komende drie jaar. Door hun recente positieve ontwikkelingen en strategische acquisities blijft het een interessante optie.

PagSeguro en StoneCo

PagSeguro en StoneCo zijn beide Braziliaanse fintechbedrijven met sterke groeipotentie. Beide bedrijven zijn recentelijk gekocht omdat ze relatief laag gewaardeerd zijn. StoneCo heeft een klein marktaandeel in een grote markt, wat aanzienlijke groeimogelijkheden biedt. De lage waardering en hoge winstverwachtingen maken deze aandelen aantrekkelijk voor lange termijn beleggingen.

Andere Aandelen

We hebben ook geïnvesteerd in andere sectoren zoals de scheepvaartindustrie, met bedrijven als Frontline en Scorpio Tankers. Deze aandelen bieden momenteel aantrekkelijke kansen door de relatief lage waarderingen en hoge dividenduitkeringen. Door een mini-ETF te creëren met verschillende scheepvaartbedrijven, spreiden we het risico binnen deze sector.

Tip: Wil je ook leren hoe je het beste kan beginnen met beleggen? Of wil je gewoon sparren over jouw beleggingen? Bekijk onze beste aandelen, of maak een afspraak voor een vrijblijvend strategiegesprek.

Technische Analyse en Strategie toepassen bij beleggen in aandelen

Bij het evalueren van aandelen gebruiken we technische analyse om korte termijn koop- en verkoopsignalen te identificeren, maar benadrukt dat fundamentele waardering belangrijker is voor lange termijn beleggingen. Hij geeft voorbeelden van hoe hij technische indicatoren gebruikt om instapmomenten te bepalen, zoals de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en stochastische oscillatoren.

Argentijnse Aandelen

Recentelijk hebben we ook geïnvesteerd in Argentijnse aandelen zoals Banco Macro, Central Puerto en Pampa Energia. Deze aandelen hebben sterke rendementen laten zien door de gunstige economische omstandigheden in Argentinië. Hoewel deze investeringen risicovol zijn, bieden ze ook significant potentieel voor hoge rendementen op lange termijn.

Factoranalyse

We maken gebruik van tools zoals Seeking Alpha voor factoranalyse om de beste aandelen te selecteren. Deze tools helpen ons om aandelen te evalueren op basis van hun waardering, groei, winstgevendheid, momentum en EPS-revisies. Dit zorgt ervoor dat we weloverwogen beslissingen kunnen nemen en onze portefeuille kunnen optimaliseren.

Frontline, en andere scheepsvaart aandelen

Frontline, een scheepvaartbedrijf met een jonge vloot en recente acquisities, biedt aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. De vraag naar olietankers blijft stijgen, terwijl er relatief weinig nieuwe schepen worden gebouwd. Dit kan leiden tot een supply chain squeeze, wat gunstig is voor bestaande spelers zoals Frontline.

Frontline is slechts een voorbeeld voor het beleggen in aandelen binnen de scheepsvaart. In de video tonen we aan welke aandelen wij nog meer bezitten.

Overige Aandelen

Andere interessante aandelen in onze portefeuille zijn Apple, Berkshire Hathaway, ASML en Booking.com. Deze bedrijven hebben sterke fundamenten en bieden aantrekkelijke groeimogelijkheden. Hoewel sommige van deze aandelen momenteel hoog gewaardeerd zijn, blijven we geduldig wachten op betere instapmomenten.

Bekijk bovenstaande video voor de gehele update over beleggen in aandelen en onze aandelenposities. Bekijk onze beste aandelen voor keuzes van dit moment.

Risicobeheer en Opportuniteitskosten bij kopen van aandelen

De spreker legt uit hoe hij risico's beheert door spreiding en het nemen van winsten wanneer aandelen overgewaardeerd zijn. Hij bespreekt ook het concept van opportuniteitskosten, waarbij hij soms winsten neemt in goed presterende aandelen om het kapitaal te herinvesteren in aandelen die hij als ondergewaardeerd beschouwt met een hoger groeipotentieel.

Naast risicospreiding bij het kopen van aandelen, is het ook verstandig om risico te spreiden in eventueel de beste beleggingsplatformen voor wie een groot vermogen heeft.

Conclusie over beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen is een lange termijn spel waarbij geduld en strategische keuzes cruciaal zijn. Onze portefeuille bestaat uit een mix van gevestigde bedrijven en risicovollere groeiaandelen, wat zorgt voor een evenwichtige benadering. Door continu onderzoek te doen en onze strategie aan te passen aan de marktomstandigheden, streven we naar consistente groei en financiële vrijheid.

Er wordt ook ingegaan op de verwachtingen voor de toekomst en het belang van continue evaluatie van de beleggingen. De spreker benadrukt dat het belangrijk is om aandelen en sectoren regelmatig te herzien op basis van nieuwe informatie en marktontwikkelingen, en om flexibel te blijven in de beleggingsstrategie.

In deze uitgebreide bespreking geeft de spreker een gedetailleerd overzicht van zijn beleggingsstrategie, de keuzes die hij maakt, en de hulpmiddelen die hij gebruikt om zijn doelen te bereiken. Hij biedt inzicht in zowel de theoretische aspecten van beleggen als praktische voorbeelden uit zijn eigen portfolio, wat een waardevolle leidraad kan zijn voor andere beleggers.

Bedankt voor het kijken en tot de volgende update over beleggen in aandelen!

Reacties
Categorieën