Beste Dividend Aandelen Juni 2024 | Happy Investors
beste-dividend-aandelen-2024-1
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
06/28/2024
4 min

Beste Dividend Aandelen Juni 2024 | Happy Investors

06/28/2024
4 min


Beste Dividend Aandelen voor Juni 2024

Welkom terug bij Happy Investors. Vandaag gaan we het hebben over potentiële beste dividendaandelen. Voor sommige beleggers zijn dividendaandelen heel interessant, terwijl anderen er minder in investeren. Persoonlijk richt ik me meer op groei, zowel in winst als omzet, maar ik sluit dividendaandelen niet uit als ze potentie tonen. De beste dividendaandelen zijn bedrijven die niet alleen hoge dividenden uitkeren, maar ook sterke bedrijven zijn voor de lange termijn. Het is cruciaal om een eerlijke prijs te betalen en niet te veel. Bij dividendaandelen wil je kijken naar dividendveiligheid, dividendgroei en consistentie. Deze factoren, samen met de payout ratio, helpen bepalen of een aandeel aantrekkelijk is. In deze video bespreken we zeven interessante dividendaandelen, die deels deel uitmaken van de Happy Dividend Selectie. Deze selectie heeft de afgelopen 2,5 jaar hoger rendement behaald dan de S&P 500, wat uitzonderlijk is voor dividendaandelen. Laten we beginnen met de eerste op de lijst: Gilead.

Tip: bekijk hier onze beste aandelen uit zorgvuldige selectie.

Gilead: Een Potentieel Ondergewaardeerd Dividend Aandeel

Gilead is een groot en bekend bedrijf, dat mogelijk ondergewaardeerd is. Volgens Morningstar heeft het een intrinsieke waarde van bijna 100 dollar, terwijl de huidige koers rond de 65 dollar ligt, wat impliceert dat het aandeel ongeveer 35% ondergewaardeerd is. Morningstar geeft het vijf sterren vanwege de sterke economische moat, wat betekent dat Gilead zijn competitieve voordeel de komende 20 jaar kan handhaven. Dit bedrijf heeft een indrukwekkende distributieketen en een sterke reputatie.

Kijken we naar de historische koers, dan zien we dat Gilead momenteel ver onder de fair value noteert. Analisten verwachten echter een flinke daling in de winst voor dit jaar, wat de verkoopdruk op het aandeel verhoogt. Lange termijn beleggers begrijpen dat goede bedrijven ups en downs hebben, en de cruciale vraag is hoe lang de down momentum van Gilead zal duren.

Op basis van prognoses kan Gilead op termijn een jaarlijks rendement van 12% behalen, inclusief een dividend van rond de 4%. De huidige waardering ziet er niet super aantrekkelijk uit, maar dit is een tijdelijke situatie. De payout ratio ligt boven de 70%, wat betekent dat ze een groot deel van hun inkomsten als dividend uitkeren. Dit kan op lange termijn problematisch zijn, maar voor nu biedt het een stabiel rendement.

T. Rowe Price: Sterk Dividend en Duurzaam Voordeel

Het tweede interessante aandeel is T. Rowe Price, met de ticker TROW. Dit bedrijf zit in de financiële sector en heeft een fair value estimate van rond de 125 dollar, terwijl de huidige koers rond de 115 dollar ligt. Dit impliceert een lichte onderwaardering van bijna 10%. T. Rowe Price heeft een breed economisch moat, wat duidt op een duurzaam competitief voordeel.

Op basis van normale groeiprognoses kan T. Rowe Price een jaarlijks rendement van 11% behalen, inclusief dividend. Het scoort sterk op factoren zoals profitability en momentum, wat suggereert dat het aandeel op korte termijn beter kan presteren dan gemiddeld. De dividend yield voor volgend jaar wordt geschat op 4,3%, met een payout ratio van 60%, wat gezond is. Het bedrijf heeft 37 jaar op rij dividend uitgekeerd en laten groeien, wat getuigt van sterke consistentie en betrouwbaarheid.

TROW is ons inziens een interessant en potentieel beste dividend aandeel voor de lange termijn. Uiteraard is risicospreiding belangrijk. Niet alleen in aandelen, maar bijvoorbeeld ook door allocatie in beste vastgoedfondsen en ETF beleggen.

Comcast: Sterk Dividend Aandeel met Groeipotentieel

Comcast, met de ticker CMCSA, is een ander interessant dividend aandeel. Volgens Morningstar heeft het een fair value estimate van 56 dollar, terwijl de huidige koers rond de 43 dollar ligt, wat impliceert dat Comcast ongeveer 30% ondergewaardeerd is. Comcast heeft een breed economisch moat en kan op basis van normale groeiprognoses een jaarlijks rendement van 30% behalen. Dit aandeel scoort hoog op factoranalyse, met een sterke profitability en cash flow.

De dividend yield voor volgend jaar wordt geschat op 3,3%, met een payout ratio van 30%, wat aantoont dat Comcast voldoende middelen heeft om zijn dividend te blijven uitkeren en te laten groeien. Hoewel de technische analyse suggereert dat Comcast momenteel in een dalende trend zit, kan het op lange termijn een waardevolle investering zijn zodra de markt stabiliseert.

Essential Properties: Hoog Dividend en Groei

Essential Properties, met de ticker EPRT, is een vastgoedfonds dat momenteel een hoog dividend uitkeert. De fair value estimate ligt rond de 30 dollar, terwijl de huidige koers rond de 27 dollar ligt. Dit aandeel kan een jaarlijks rendement van 15% realiseren, inclusief een dividend yield van 8%. Essential Properties scoort hoog op basis van factoranalyse en blijft interessant ondanks de volatiele vastgoedmarkt.

De dividend yield voor volgend jaar wordt geschat op 8%, met een payout ratio van 60%, wat aantoont dat het bedrijf gezond is en zijn dividend kan blijven uitkeren. Essential Properties heeft een vijfjaarlijkse groeiratio van 12% per jaar, wat indrukwekkend is voor een vastgoedfonds.

Manulife Financial: Potentieel Verrassend Dividend Aandeel

Manulife Financial, met de ticker MFC, is een dividend aandeel dat mogelijk kan verrassen. De fair value estimate ligt rond de 30 dollar, terwijl de huidige koers rond de 34 dollar ligt, wat betekent dat het aandeel licht overgewaardeerd is. Manulife heeft geen economisch moat volgens Morningstar, maar kan op korte termijn toch interessante rendementen bieden.

Het aandeel scoort hoog op factoranalyse, met sterke profitability en momentum. De dividend yield voor volgend jaar wordt geschat op 4,4%, met een payout ratio van 40%, wat gezond is. Hoewel de groeiverwachtingen voor volgend jaar negatief zijn, kan Manulife op lange termijn een waardevolle investering zijn als de markt zich herstelt.

Conclusie: Beste Dividend Aandelen voor Lange Termijn Beleggers

Deze vijf ondergewaardeerde aandelen bieden interessante mogelijkheden voor lange termijn beleggers die geïnteresseerd zijn in dividenden. Gilead, T. Rowe Price, Comcast, Essential Properties, en Manulife Financial hebben elk hun eigen unieke voordelen en uitdagingen. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen naar elk van deze bedrijven en te wachten op het juiste instapmoment. Door te focussen op lange termijn groei en waardering, kunnen beleggers potentieel hoge rendementen behalen. Beleggers worden aangemoedigd om verder onderzoek te doen en hun investeringsbeslissingen te baseren op grondige analyses en marktinzichten. Vergeet niet om geduldig te zijn en te wachten tot de markt de waarde van deze aandelen herkent.

Reacties
Categorieën