VICI Properties (VICI) REIT Aandelen Analyse | VICI aandelen kopen of niet?
vici-properties-vici-aandelen-kopen-of-niet
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
04/19/2024
2 min

VICI Properties (VICI) REIT Aandelen Analyse | VICI aandelen kopen of niet?

04/19/2024
2 min


VICI Properties (VICI) REIT aandelen Analyse

Welkom bij de gedetailleerde analyse van VICI Properties, een unieke speler in de REIT-sector die zich richt op entertainment- en gamingvastgoed. Hoewel ik minder vertrouwd ben met de fijnere details van deze REIT, deelt VICI enkele kenmerken met andere hoogwaardige vastgoedfondsen zoals onderwaardering en potentieel voor hoger rendement op lange termijn.

Tip: bekijk hier onze beste aandelen. Heb je vragen over beleggen? Maak een afspraak met ons.

VICI Properties aandelen kopen of niet? Onze analyse

Waardebepaling en Groeipotentieel van VICI Properties

VICI Properties wordt momenteel verhandeld tegen een prijs die aanzienlijk lager ligt dan de geschatte fair value van Morningstar, die rond de 33 is terwijl de huidige marktprijs slechts 27 bedraagt. Dit wijst op een mogelijk rendement gebaseerd op alleen deze waardering. Interessant is dat VICI over een economisch moat beschikt, ofwel een duurzaam competitief voordeel, wat zeldzaam is in de REIT-sector. Dit kan wijzen op hun specialisatie in de gamingsector.

Historische Waardering en Toekomstverwachtingen

De aandelenkoers van VICI ligt momenteel zowel onder de gebruikelijke veelvoud als onder de fair value-lijn. Dit betekent dat de aandelen potentieel ondergewaardeerd zijn. De verwachte groei van de Adjusted Funds from Operations (AFFO) ligt op ongeveer 3,5%, wat iets boven het gemiddelde ligt. De huidige prijs tot AFFO-ratio van 12,6 suggereert dat, als de voorspellingen uitkomen, het jaarlijkse totaalrendement inclusief dividend kan oplopen tot 15,5%.

Het kopen van ondergewaardeerde aandelen zoals die van VICI kan leiden tot bovengemiddelde rendementen, vooral als de waardering tijdelijk zou stijgen naar een veelvoud van 18. Dit scenario zou een potentieel rendement van ongeveer 22% kunnen bieden. Cruciaal hierbij is dat de fundamenten van het bedrijf solide moeten zijn, om te voorkomen dat je investeert in wat bekend staat als een 'value trap'.

Duurzaam Concurrentievoordeel en Rendementsprognose

Een interessant aspect van VICI is dat de gebruikelijke veelvoud voor de waardering over de afgelopen acht jaar rond de 16,5 lag, wat suggereert dat een rendement van rond de 20% haalbaar is als de hogere waardering wordt gerealiseerd. Dit benadrukt het potentieel van VICI om te profiteren van haar unieke marktpositie in de gamingindustrie.

Technische Analyse en Koersbewegingen

Er wordt aandacht besteed aan de technische aspecten van de koers van VICI Properties. Er wordt opgemerkt dat hoewel de koers momenteel flink daalt, dit juist een koopkans kan bieden als de koers een steunniveau bereikt. Dit biedt een potentieel aantrekkelijker instapmoment voor lange termijn beleggers.

Dividendbeleid en Uitkering VICI

Het dividendbeleid van VICI Properties wordt als positief beoordeeld. Het bedrijf heeft een geschiedenis van het consequent uitkeren en verhogen van het dividend. Dit aspect is vooral aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten uit hun investeringen.

Groeipotentieel en Sectorvergelijking

Er wordt besproken hoe VICI Properties zich verhoudt tot andere fondsen in de sector. Het bedrijf heeft een hogere groei in de Adjusted Funds from Operations (AFFO) vergeleken met andere REITs. Dit wordt gezien als een indicator van potentieel betere prestaties op de lange termijn.

Kansen en Risico's

De analyse erkent dat beleggen in REITs zoals VICI kansen biedt, maar ook bepaalde risico's met zich meebrengt. De volatiliteit van de koers en de afhankelijkheid van de bredere economische omstandigheden in de entertainment- en gamingsector kunnen de prestaties beïnvloeden.

Samenvatting VICI Properties (VICI) REIT aandelen Analyse

VICI Properties vertegenwoordigt een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid, met zijn sterke punten zoals een hogere AFFO-groei en een aanzienlijk rendementspotentieel op basis van de huidige onderwaardering. Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om grondig eigen onderzoek te doen, aangezien ik zelf geen directe beleggingsadviezen geef of posities in deze REIT aanhoud. Voor meer inzichten, volg de updates op het Happy Investors kanaal en ontdek nuttige bronnen op onze website.

 Tot slot moedigen we beleggers aan om grondig onderzoek te doen voordat ze investeren in VICI Properties. Hoewel de huidige lage waarderingen en het sterke dividendbeleid aantrekkelijk zijn, is het belangrijk om een volledig beeld te hebben van zowel de kansen als de risico's. Het advies is om de ontwikkelingen rondom VICI en de bredere REIT-markt nauwlettend te volgen, en te investeren op basis van een gedegen analyse en persoonlijke beleggingsstrategie.

Reacties
Categorieën