Bristol Myers Squibb (BMY) Aandelen Analyse | BMY Aandelen Kopen of Niet?
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/05/2024
1 min

Bristol Myers Squibb (BMY) Aandelen Analyse | BMY Aandelen Kopen of Niet?

06/05/2024
1 min


Analyse van Bristol Myers Squibb (BMY) Aandelen

Bristol Myers Squibb (BMY) is een interessant aandeel voor lange termijn beleggers, vooral gezien de aanzienlijke daling van bijna 50% ten opzichte van de all-time high. Als je vijf jaar geleden in dit aandeel had geïnvesteerd, zou je nu een verlies van ongeveer 10% zien. Het huidige dividendrendement van 5% kan het aantrekkelijk maken voor dividendbeleggers.

Huidige Koers en Potentieel BMY

De huidige koers van Bristol Myers Squibb ligt op hetzelfde niveau als in 2013. Dit betekent dat het aandeel, ondanks schommelingen, weinig waarde heeft gewonnen over de jaren. De vraag rijst waarom het aandeel zo sterk is gedaald. Hoewel er verschillende redenen kunnen zijn, blijft de exacte oorzaak soms onduidelijk zonder diepgaand onderzoek. Het is belangrijk om te weten dat Bristol Myers Squibb een groot biofarmaceutisch bedrijf is, mogelijk in een rijpere fase van zijn bedrijfsontwikkeling.

Analistenverwachtingen Koers BMY

Analisten geven een prijsdoel van $70 voor de korte termijn, wat opmerkelijk is gezien de recente daling. Ze verwachten dat 2025 een slecht jaar zal zijn, maar dat daarna de winst weer sterk zal stijgen. Als deze voorspellingen uitkomen, kan de aandelenkoers ook flink stijgen, wat leidt tot een hoog potentieel rendement.

Waardering en Financiële Gezondheid BMY

Op dit moment vertoont de waardering van Bristol Myers Squibb enkele interessante kenmerken. De price-to-cash-flow ratio is relatief laag, wat gunstig kan zijn. De totale schuld is echter hoog, hoewel de cashpositie van $10 miljard dit enigszins compenseert. De winstgevendheid blijft positief, maar het netto-inkomen is met 13% gedaald. Het is cruciaal om te begrijpen waarom deze cijfers fluctueren, wat soms te maken heeft met eenmalige verliezen, zoals tijdens de coronacrisis in 2020.

Toekomstige Vooruitzichten BMY

Morningstar schat de fair value van Bristol Myers Squibb op $63 en geeft het aandeel vijf sterren vanwege het sterke competitieve voordeel. De winstverwachtingen voor 2025 en 2026 zijn hoog, wat kan resulteren in een significant rendement als deze voorspellingen kloppen. Echter, als je de complexiteit van het bedrijf niet goed begrijpt, kan het investeren in Bristol Myers Squibb uitdagend zijn.

Bristol-Myers Squibb (BMY) aandelen kopen of niet?

Bristol Myers Squibb biedt potentie voor beleggers die bereid zijn diepgaand onderzoek te doen en de fundamenten van het bedrijf te begrijpen. Voor anderen kan het verstandiger zijn om te wachten tot er een duidelijke positieve trend ontstaat en de prijs onder de intrinsieke waarde ligt. In alle gevallen is het belangrijk om te beleggen voor een lange termijn in een gediversifieerde portfolio. ETF beleggen, spreiding in aandelen, en de beste vastgoedfondsen zijn een waardevolle aanvulling. Bedankt voor het kijken en volg Happy Investors voor meer inspiratie over aandelen, ETF's en beginnen met beleggen. Tot de volgende keer!

Reacties
Categorieën