Beleggen in Crypto: Beginnen, Crypto Valuta, Apps & Meer

Beleggen in Crypto

Beste lange termijn belegger, hier lees je alles over beleggen in crypto. Van beleggen in crypto voor beginners tot aan de beste crypto apps. Inclusief uitgebreide tutorial (uitleg) over hoe online beleggen in cryptomunten. Met praktische en concrete tips uit eigen ervaringen tot beleggen in crypto (sinds 2017).

Na onze ervaringen met crypto beleggen zijn we vooral overgestapt naar aandelen. Desalniettemin volgen we de cryptomarkt nauw. Het is mogelijk om hoog rendement te maken dankzij crypto valuta. Maar let op! Beleggen in crypto is uiterst risicovol. Veel beginnende beleggers verliezen hier geld. Tevens is het nog onduidelijk of cryptomunten een goede lange termijn belegging zijn.

Lees aandachtig onze tips en uitleg voor een beter begin!

Beleggen in crypto voor beginners: hoe begin ik?

beleggen in crypto voor beginners

Beleggen in crypto is kicken! Het is stoer, spannend, en helaas ook uiterst risicovol. Op de juiste manier beginnen is essentieel. Immers, beleggen in crypto voor beginners vergt enige aandacht voor een juiste start. De kans op geld verlies is immens. Veel hoger dan bij aandelen. Het belang van een goed begin is noodzakelijk.

In feite komt dit neer op één ding: risicobeheer.

Probeer verlies te voorkomen als beginnende crypto belegger. In dit geval zal je het al heel goed doen, omdat koersrendement/winst de beloning is.

Beleggen in crypto voor beginners doen we in 7 stappen:

 • Bepaal het financieel startpunt
 • Zelf beginnen met crypto vs. uitbesteden
 • CryptoPortfolio oprichten o.b.v. onderzoek
 • DCA-strategie vs. markt timing
 • Continue kennis en ervaring opdoen
 • Succesvolle (trading) strategie ontwikkelen
 • Weten wanneer winst te pakken

Een volledige uitwerking van deze stappen voor beleggen in crypto voor beginners lees je in een ander artikel.

Goede start maken? Lees hier alles over beginnen met cryptocurrency.

gratis-aandelen-kopen

Beleggen in crypto valuta: uitleg en tips

beleggen in crypto valuta

Wat is crypto valuta eigenlijk? Crypto valuta kan je zien als een “type” of “soort” cryptomunt. Eigenlijk worden alle cryptomunten in de basis min of meer ontworpen als crypto valuta. Het dient als een ruilmiddel, een currency. Met crypto valuta kan worden betaalt. Dat is de essentie: een digitale betaalmunt.

Bitcoin is de eerste der crypto valuta’s. Na Bitcoin ontstonden al snel varianten op de cryptomunt. Zo is daar Ethereum. Ethereum werkt, net als Bitcoin en alle crypto valuta, op de blockchaintechnologie. Dit kan gezien worden als een “onbreekbare” ketting van (data) blokken die moet worden geverifieerd door meerdere deelnemers (decentralisatie).

Ethereum fungeert niet echt als cryptovaluta. Ja, we kunnen ermee betalen. Maar eigenlijk is Ethereum veel meer. Het is een opensourceplatform waar andere crypto valuta zich op kunnen ontwikkelen / voortbouwen. Daarom is Ethereum breder dan Bitcoin. Tevens raakt dit netwerk “onmisbaar” voor cryptovaluta’s die functioneren op het Ethereum-netwerk.  

Ons inziens kunnen we het beste beginnen met beleggen in cryptomunten als Ethereum. Zij staan voor iets groters dan enkel een cryptovaluta. Zij hebben een sterkere Use Case waardoor ze onmisbaar worden voor innovatie binnen de cryptowereld.

Beleggen in crypto valuta is meer risicovol. Waarom zouden we behoefte hebben aan 5 digitale betaalmunten, als 1 ook zal voldoen? Inmiddels zijn er duizenden crypto valuta’s. 99% hiervan is ons inziens nutteloos. In dit geval heeft de beste crypto valuta de hoogste kans van slagen. En de beste betekent in deze context: de goedkoopste en snelste crypto valuta.

Wil je succesvol beleggen in cryptovaluta (als beginner)? Investeer alleen in de beste crypto valuta.

Welke crypto apps zijn het beste voor kopen van cryptomunten?

crypto apps beleggen

Cryptomunten en -valuta kopen kan via de beste crypto apps. Een crypto app is een andere benaming voor een crypto broker. Oftewel: een beleggingsplatformen zoals we die ook kennen bij het kopen van aandelen. Crypto apps zijn bijna helemaal hetzelfde.

De beste crypto apps herkennen we aan deze punten:

 • Lage kosten tot commissievrij kopen van cryptomunten
 • Groot aanbod van cryptomunten (minimaal 25)
 • Veilig en betrouwbaar
 • Gebruiksgemak: desktop en mobiele crypto app
 • Servicedesk bij calamiteiten

De beste crypto apps voor het kopen van crypto zijn vaak de meest populaire brokers. Zij die (1) veel cryptomunten aanbieden tegen (2) lage kosten op een (3) veilige manier.

In vergelijking tot aandelen brokers is er nog één verschil, namelijk: spreads. Bij het kopen van crypto en aandelen worden transactiekosten in rekening gebracht. Sommige crypto apps bieden, nu al, commissievrij beleggen aan. Dit betekent 0% transactiekosten. Iets wat bij aandelen al langer bekend is. Maar bij aandelen is dat het dan ook. Terwijl bij beleggen in crypto ook vaak een spread wordt verrekend.

Een spread is het verschil van aan- en verkoopprijs. Zo kan het zijn dat wij onze Bitcoin verkopen voor $50.000 aan een koper die daar $50.005 voor betaalt. Die $5 is de spread. De beste crypto apps rekenen een zo laag mogelijke spread. Tot slot kunnen er opname kosten van crypto zijn als gevolg van blockchain-congestie. Dit zijn normaliter marginale kosten.

Meer weten over de beste crypto apps om te beginnen? Wij hebben onderzoek gedaan en een TOP 7 samengesteld ter inspiratie.

Vergelijk hier de beste crypto brokers

gratis-aandelen-kopen

Beleggen in aandelen of crypto: risico en rendement

Hieronder vind je een complete tutorial (uitleg) over hoe beleggen in crypto. Alvorens we dit doen, zouden we graag spreken over een alternatief: aandelen. Crypto beleggen lijkt in veel opzichten op beleggen in aandelen. Ik omschrijf crypto als “aandelen op anabole”, omdat cryptomunten zeer extreme koersbewegingen maken. Deze volatiliteit biedt enerzijds potentieel hoog rendement. Anderzijds kan het ook leiden tot véél geld verlies.

Cryptomunten zijn veel risicovoller dan aandelen. En dit is om een specifieke reden.

Aandelen worden uitgegeven door bedrijven. Bedrijven staan onder strenge toezicht, zoals wet- en regelgeving omtrent accountancy. Boekhouders kunnen slimme trucjes toepassen, maar op de lange termijn is het mogelijk om de beste bedrijven te vinden.

De beste bedrijven hebben een (1) duurzaam competitief voordeel, (2) goed management en (3) opereren in een groeiende markt.

Als we de beste bedrijven kopen tegen een (4) gunstige aandelenprijs, dan kunnen we op de lange termijn zeer hoog rendement halen.

En het mooie is: het risico is laag. Immers, als je met 95% zekerheid weet dat je geld investeert in 30 van de beste bedrijven ter wereld, dan is de waarschijnlijkheid op positief rendement zeer hoog. Daarom is beleggen in aandelen dé manier voor succesvol lange termijn beleggen.

Crypto heeft dit niet. Cryptomunten worden niet uitgegeven door (winstgevende) bedrijven. De prijs wordt gedreven door speculatie op vraag- en aanbod. Dit is anders dan bij aandelen, waar prijs op de lange termijn wordt gedreven door winstgevendheid en economische waarde.

Samengevat: crypto neigt meer naar gokken, terwijl beleggen in aandelen neigt naar berekenbare risico’s maken. Het is daarom slimmer om te leren beleggen in aandelen. Dit geeft een hogere kans op succes.

Lees hier alles over beleggen in aandelen.

commissievrij-beleggen-etf

Is beleggen in crypto verstandig?

Als beleggen in crypto zo risicovol is, is het dan wel verstandig om erin te investeren? Wij vinden van niet. Wanneer wij crypto vergelijken met alternatieven, zijn er betere manieren om op de lange termijn vermogen op te bouwen. Aandelen, vastgoed en andere activa bieden (veel) meer zekerheid op winst.

Toch heeft beleggen in crypto iets bijzonders. Op dit moment ervaren we een prille cryptomarkt. Er is tevens weinig regulatie en koersschommelingen zijn gigantisch. Het is daardoor mogelijk om veel rendement te maken met crypto.

Een winst van x50 binnen één jaar is niet ongebruikelijk. Dit betekent dat een €500 binnen één jaar uitgroeit tot €25.000. 

Dat is de kracht van crypto beleggen: een (kleine) kans op zeer hoog rendement. 

Onze tip is om te denken in risicobeheer. Investeer alleen met geld dat je 100% kan verliezen. Verdeel dit geld over aandelen, vastgoed, et cetera. Waarvan max. 3 – 5% in cryptomunten. En ben je risicomijdend? Dan is het verstandig om niet te beleggen in crypto. 

gratis-aandelen-kopen

Online Beleggen in Cryptomunten voor Beginners: Tutorial & Tips

In deze tutorial geven tips en uitleg over hoe online beleggen in cryptomunten voor beginners. Let op! Nogmaals de vermelding dat beleggen in crypto zeer risicovol is. Hieronder geven we praktische tips om dit risico te verlagen. Daarbij is het belangrijkste uitgangspunt om alleen met geld te beleggen dat je 100% kan missen.

Wat zijn cryptomunten en waar vind ik ze?

Om succesvol te starten met online beleggen in cryptomunten is het wel zo handig dat je weet wat het zijn. De definitie van cryptomunten vind je terug in haar naam. In het Engels wordt het cryptocurrency genoemd. In feite is het een soort van valuta. Deze valuta is gebouwd op de revolutionaire blockchain technologie. Het grootste voordeel aan cryptomunten, is dat zij financiële instanties zoals banken niet meer nodig hebben. In feite kan ik als consument cryptomunten kopen en deze aan jou overmaken als betaling. Dit is de belofte van onder meer de Bitcoin. Om een digitale munt te worden zonder grenzen. En dat volledig traceerbaar en veilig.

Wij kijken, sinds 2017, iedere dag naar de totale waarde van de cryptomunten. Dit doen we via de website van Coinmarketcap.com. Op die website kan je alle cryptocurrencies bekijken. Het is geen platform waarbij je kan online beleggen in cryptomunten. Daar vertel ik hieronder meer over. 

Deze website is handig om nieuwe cryptomunten te vinden. Ook kan je de totale marktwaarde van de cryptowereld zien. Dit is goed om te volgen zodat je begrijpt hoeveel geld er in of uit de cryptomarkt vloeit. Dit zien we op de afbeelding hieronder.


Hoe kan ik online beleggen in Cryptomunten?

Straks neem ik je mee in het online beleggen in cryptomunten via de beste platformen. Maar ik zal je nu eerst in een aantal basisstappen uitleggen hoe het werkt. Online beleggen in cryptomunten is niet moeilijk. En zeker niet anno vandaag, waarbij de beleggingsplatformen voor cryptomunten meer gebruiksvriendelijk zijn geworden. Als je het een keer hebt gedaan, begrijp je het vanzelf.

Online beleggen in cryptomunten doe je in de basis aan de hand van deze stappen:

 • Voorbereiding: bepaal voor jezelf hoeveel geld je wilt beleggen in cryptomunten. Doe dit alleen met geld dat je kan missen, het is immers zeer risicovol. Bepaal vervolgens in welke cryptomunten je wilt beleggen
 • Maak een account aan op een beleggingsplatform voor cryptomunten. Hieronder vertel ik wat de betere platformen zijn
 • Log in op je beleggingsaccount en maak geld over van je bank naar het platform
 • Koop de gewenste cryptomunten. Na de aankoop, ontvang je deze in je cryptowallet. Dit is een ander woord voor “portemonnee”. Vanaf dat moment is het jouw eigendom
 • Verkoop de aangekochte cryptomunten op een moment naar keuze

Online kopen van cryptomunten: dit is hoe het werkt

In werkelijkheid zal je alleen even moeten wennen aan stap 4. Het online beleggen in cryptomunten werkt in feite hetzelfde als aandelen kopen. Zo kan je cryptomunten kopen in ruil voor geld. Bijvoorbeeld 1 Ethereum = 1.000 euro (afhankelijk van de koers). Maar het leuke aan cryptomunten is dat het valuta is. Je kan dus ook met de ene cryptomunt een ander cryptomunt kopen. Zo laat ik je hieronder een voorbeeldje zien uit mijn eigen beleggingsaccount voor crypto’s:


In dit voorbeeld kan ik met 4800 crypto’s van Verge (XVG) maar liefst 0.53952 Ethereum (ETH) kopen. Wat hierbij opvalt is dat de ene cryptomunt veel meer waard is dan de ander. Dit ligt aan de koerswaarde. In dit geval zijn 4800 cryptomunten van Verge evenveel waard als 0.053952 cryptomunt van Ethereum. En zo is 1 Bitcoin (BTC) dan weer 25 Ethereum waard.


Wat verder opvalt is dat je geen ronde getallen hoeft te kopen. Bij aandelen is het zo dat je een geheel aandeel moet kopen (m.u.v. fractional shares). Je kan er dus 1, 2 of 1000 kopen. Maar je kan niet 0.5, 1.5 of 0.0002 aandeel kopen. Bij online beleggen in cryptomunten kan dit wel. Zo kan je bijvoorbeeld 0.00012 BTC aankopen. In praktijk maakt dit alles niet zoveel uit. Of je nu 0.00012 Bitcoin, 264 Verge of 0.0030 Ethereum hebt, het heeft allemaal dezelfde waarde in verhouding tot elkaar.

Dit alles zal nu wat snel gaat. Dat geeft niet. Je leert het vanzelf na een paar uur onderzoek en “spelen”.

cursus-beleggen-aandelen

Wat zijn de beste platformen voor online beleggen in Cryptomunten?

Een goed begin is het halve werk. Online beleggen kan je het beste doen op grotere beleggingsplatformen. Hieronder vind je een aantal crypto apps waarbij je kan beleggen in verschillende cryptomunten. Op deze apps heb ik zelf ook een account.

Dit is een top 5 van beste crypto apps voor het beleggen in crypto (in willekeurige volgorde):

Hieronder vind je nuttige tips per platform!
PS: bij enkele van deze platformen krijg ik via de blauwe linkjes een vergoeding wanneer je een account aanmaakt. Kost jou niks. Account aanmaken is en blijft gratis. In ruil voor mijn onderzoek en gratis tips aan jou krijg ik vanuit de aanbieder een kleine vergoeding. Win-Win!

eToro – Snel en gespreid beleggen in Crypto Portfolio’s

beste-crypto-etfs-etoroAlleen ter informatie. 85% van alle crypto beleggers verliezen geld. Crypto beleggen is alleen geschikt voor gevorderden

Een slimme keuze als crypto app is eToro. Zij bieden vele features aan waaronder commissievrij beleggen in aandelen en ETFs. Je kan andere beleggers kopiëren en je vindt er kant-en-klare crypto portfolio’s. Dit laatste is een valide reden tot crypto beleggen bij eToro. Dankzij deze crypto portfolio’s kan je snel spreiding aanbrengen over meerdere cryptomunten.

Een uniek voordeel aan eToro is het totaalaanbod. Een succesvolle belegger investeert niet uitsluitend in cryptmunten. Sterker nog, als tip wil ik je meegeven om slechts een kleiner gedeelte in crypto’s te beleggen. Het is veel veiliger om veel spreiding aan te brengen. Denk hierbij aan aandelen, ETFs, vastgoed en leningen. Zodoende krijg je een gediversifieerde beleggingsportefeuille waarbij je naast crypto ook in andere activa belegt. Bij eToro kan je commissievrij beleggen in aandelen, ETFs en REITs (vastgoedfondsen). En daarnaast kan je in 30+ cryptomunten beleggen. Zo kan je niet alleen beginnen met cryptomunten, maar in de loop der tijd ook uitbreiden naar lager-risico investeringen ;). De valutakosten zijn iets hoger met 0,5%.

Meer weten over eToro als totaalplatform voor crypto’s en aandelen? Bezoek de eToro website voor meer informatie

Een sterke reden om vóór eToro te kiezen zijn de crypto portfolio’s. Dit zijn kant-en-klare portfolio’s voor snel en eenvoudig risico spreiden binnen de cryptomarkt. Bij eToro hebben ze meerdere kant-en-klare crypto portfolio’s.

Wil je beginnen met een cryptoportfolio? Klik hier voor gratis account aanmaken

Binance – online beleggen in alle cryptomunten

Binance is wereldwijd gezien een van de grootste crypto apps voor online beleggen in cryptomunten. Ze hebben het grootste aanbod van alle cryptomunten die je erop kan handelen. En ze hebben zelfs hun eigen cryptomunt genaamd Binance (BNB). Als je via Binance gaat online beleggen in cryptomunten, kan je dit het beste doen met haar eigen munt. Als je de BNB munt gebruikt kan je namelijk kans maken op hoge geldprijzen. En dat is het leuke aan Binance.

Een account aanmaken is gratis. Ze hebben in vergelijking een van de laagste transactiekosten. En je kan grote geldprijzen van tot wel 250.000 dollar winnen. Ook hebben ze een “Crypto Academy” waarop je vele gratis trainingen kan vinden over hoe je het beste kan online beleggen in cryptomunten. Tot slot zijn er vele mogelijkheden om je account te beveiligen, waaronder een twee-staps-verificatie.

Meer informatie? Maak hier een gratis account aan op Binance

Coinbase.com – online beleggen in Bitcoin en populaire cryptomunten


Mijn eerste crypto app voor cryptomunten was op Coinbase.com. De tactiek die ik destijds gebruikte is om Coinbase.com te gebruiken als een account waar ik euro’s naar kan overmaken. In die tijd kon je nog niet op ieder platform euro’s overmaken. Dan kocht ik op Coinbase een aantal Ethereum en deze verstuurde ik naar mijn Binance account. Vervolgens kocht ik op Binance allerlei cryptomunten, omdat Coinbase destijds alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin aanbood. Hedendaags hebben ze echter een groter assortiment met de meest populaire cryptomunten.

Een groot voordeel aan Coinbase is dat zij een zeer betrouwbaar platform zijn voor online beleggen in cryptomunten. In principe heb je genoeg aan deze populaire crypto apps om een goede start te maken met je eerste crypto investering.

Risico’s bij online beleggen in cryptomunten

Toen ik zelf begon met investeren, was de cryptomunt Ethereum mijn allereerste investering. Ik was jong en naïef. Ik zag echter wel de potentie van de blockchaintechnologie. Helaas maakte ik de verkeerde conclusie dat daarmee ook cryptomunten van economische waarde kunnen zijn. Nu, velen jaren later, heb ik een beter begrip van wat slechte investeringen en wat de beste investeringen zijn. 

Mijn mening over beleggen is dat je dit moet doen in zaken die economische waarde creëren. Een groeiend bedrijf creëert waarde. Een appartement renoveren en verhuren creëert waarde. Maar een cryptomunt creëert geen economische waarde. Het fungeert meer als goud. Goud haal je uit de grond (kost geld), transporteer je naar een duur gebouw (kost geld) om het daar vervolgens op te slaan (kost geld). Goud kost geld, en creëert, net als cryptomunten, geen economische waarde. Het is een spel van vraag- en aanbod.

Het grootste risico bij online beleggen in cryptomunten is dat je bepaalde munten in een “hype” koopt waarbij de prijs enorm hard stijgt. Vervolgens koop je de munten, en neemt de hype af. De koers zakt in elkaar, jij kan niks met die munten en je bent al je geld kwijt. Bij een aandeel kan dit ook gebeuren, maar hier heb je het essentiële verschil dat een bedrijf zichzelf op de lange termijn kan herstellen en kan uitgroeien tot een winstgevende multinational. Als dit gebeurt, zal de koers van dit aandeel weer herstellen. Daardoor is de kans tot verlies lager (minder risico), dan bij cryptomunten die zelf geen economische waarde creëren en puur floreren op speculatie.


Bovendien zijn er veel scams en oplichtingen. Er zijn middels meer dan 10.000 cryptomunten. Slechts een fractie hiervan, zelf minder dan 3%, heeft mogelijkerwijze een potentieel nut in de toekomst. De rest is gebakken lucht. Het zijn mooie verhalen die nooit gerealiseerd gaan worden. Je wordt bedrogen.

Tips bij online beleggen in Cryptomunten

Het is nu volgens mij wel duidelijk dat ik geen voorstander ben van beleggen in cryptomunten. Dit wilt echter niet zeggen dat je er geen geld aan kan verdienen. Bij speculatie is er altijd een kleine groep die veel geld wint, waarbij de overige 99% veel geld verliest. Online beleggen in cryptomunten is dus vooral speculatief en onnodig risicovol. 

Mijn beste tip aan jou is om niet te beginnen met cryptomunten. 

Begin in plaats daarvan met beleggen in aandelen, ETF’s en vastgoed. Ook beleggen in vastgoed is een uitstekende goede lange termijn investeren. 

Heb je aan kansberekening gedaan en wil je toch een poging wagen om bij die 15% crypto winnaars te behoren? Hierbij tips om te helpen:

 • Volg Social Media platformen zoals Reddit, Robinhood en Facebook groepen om aan te voelen welke cryptomunten de volgende hype worden. Wees echter zeer kritisch om de informatie!
 • Investeer met kleine bedragen die je 100% kan verliezen. Doe dit in de nieuwe hypes. Stel daarbij automatische verkooporders in die na een X percentage automatisch verkoopt. Op die wijze voorkom je de valkuil om te lang vast te houden en je winst niet te verzilveren (“the sky is the limit”, ik spreek uit ervaring)
 • Zoek naar cryptomunten waarvan het aantal eindig is. Denk aan Bitcoin, er komen steeds minder nieuwe Bitcoins bij en dat stopt op een gegeven moment. Hierdoor neemt het aanbod af, waardoor mogelijk de vraag kan stijgen (collectibles)
 • Kijk naar de dominantie van cryptomunten in relatie tot de totale marktwaarde. Als een bepaalde munt achterblijft, kan het zo zijn dat die een inhaalslag gaat maken. Zie de afbeelding van hieronder


Voorbeelden van succesvol beleggen in cryptomunten

Hoe kan je nu het beste beginnen met online beleggen in cryptomunten? In dit artikel heb ik de stappen met je doorgenomen. Het is vrij simpel om te beginnen. Maar of je succesvol bent, dat wilt zeggen: positief rendement, ligt aan jouw keuzes. Persoonlijk ben ik van mening dat crypto’s niet meer interessant zijn. Ik investeer zelf helemaal niks meer in deze markt, maar als ik het al zou doen dan gaat mijn voorkeur uit naar Bitcoin. Dit is omdat Bitcoin het symbool is voor de cryptomarkt, waar nog steeds veel mensen in geloven. Ook is het zo dat het aanbod van Bitcoin alsmaar afneemt, terwijl de vraag kan stijgen door nieuwe hypes. De waarde zal daarmee ook stijgen. Naast Bitcoin heeft ook Ethereum nog een kans van slagen om in waarde te stijgen. Dit is omdat Ethereum het boegbeeld is voor de revolutionaire blockchain technologie.

Naast deze twee “grootmachten” zijn er nog andere kleine cryptomunten. Een speculatieve strategie is om kleine bedragen te investeren in de nieuwe hype cryptomunt. Om erachter te komen wat de volgende hype wordt, zal je veel actief moeten zijn op Social Media platformen zoals Reddit en Robinhood. Op een gegeven moment krijgt een bepaalde cryptomunt momentum, en wordt vervolgens massaal gekocht. Bekijk maar eens onderstaande voorbeelden.

Let op: met kleine bedragen doelen we op maximaal 0,2 – 0,5% van je totale beleggingsportefeuille. Alleen geld dat je 100% kan missen!

Verge (XVG)

Toen ik in 2017 was ingestapt, was Verge een populair onderwerp op forums over cryptomunten. Het feit dat Verge een totaal waardeloze cryptomunt is was kennelijk irrelevant. Ik had destijds 100 euro erop gezet, eigenlijk bij puur toeval. Ik had geen flauw benul waar ik mee bezig was. En toen kwam de hype op Verge. Na 2 weken was mijn investering van 100 euro gegroeid naar 5.000 euro. Dat is een gigantisch rendement. Maar wat deed ik? Ik hield vast omdat ik dacht dat deze munt nog meer zou stijgen. Ik was dusdanig onervaren dat ik niet besefte wat voor enorm rendement ik had gemaakt. Niet veel later stortte de munt in, en was mijn 5.000 euro geslonken naar onder de 100 euro.

Moraal van het verhaal: word niet hebzuchtig en vergeet niet je winst te verzilveren

Dogecoin

Dogecoin is een cryptomunt die helemaal niks waard is. Het is wat ze noemen een meme. En toch stijgt deze munt bizar hard. Dit is omdat Dogecoin populair is op forums en zo ontstaat er een hype. Dogecoin is het perfecte wereld van de irrationele cryptomarkt waarbij online beleggen in cryptomunten volledig is gebaseerd op speculatie en niks met beleggen te maken heeft. Op het laagste punt in 2014 was Dogecoin 0.000505 dollar waard. Na de afgelopen hype, zie afbeelding, is Dogecoin 0.02759 dollar waard. Om dit even in het juiste perspectief te zetten, we spreken hier over een groeifactor 54. Had jij in 2014 een 1.000 euro geïnvesteerd, dan was dit vandaag de dag 54.000 euro waard. En dat terwijl je echt he-le-maal niks kan met Dogecoin!


Polkadot

Een laatste voorbeeld van online beleggen in cryptomunten is de vrij nieuwe munt genaamd Polkadot. Ergens op het laagste punt in Oktober 2020 stond de waarde van deze cryptomunt op 3.7 dollar. In minder dan drie maanden tijd is de waarde gestegen naar 16.55 dollar. Dit is een factor 4,5, oftewel een stijging van 550% rendement in minder dan drie maanden. 


Beleggen in crypto kan héél goed gaan of héél slecht gaan. Weet waar je aan begint!


Berichten over Beleggen in Crypto:
5x Beste Investeren in Crypto: Hoe, Wat, Wanneer? | Happy Investors
0
5x Beste Investeren in Crypto: Hoe, Wat, Wanneer? | Happy Investors
5x Beste Investeren in Crypto: Hoe, Wat, Wanneer? | Happy Investors
Geld verdienen met Crypto: 10x Beste Ideeën | Happy Investors
0
Geld verdienen met Crypto: 10x Beste Ideeën | Happy Investors
Geld verdienen met Crypto: 10x Beste Ideeën | Happy Investors
TOP 10 Nieuwe ICO Crypto Kopen in 2023 | Happy Investors
0
TOP 10 Nieuwe ICO Crypto Kopen in 2023 | Happy Investors
TOP 10 Nieuwe ICO Crypto Kopen in 2023 | Happy Investors
Beste ICO Brokers: 10+ ICO Apps Vergelijken | Happy Investors
0
Beste ICO Brokers: 10+ ICO Apps Vergelijken | Happy Investors
Beste ICO Brokers: 10+ ICO Apps Vergelijken | Happy Investors
Wat is een Initial Crypto Offering? Hoe Kopen? | Happy Investors
0
Wat is een Initial Crypto Offering? Hoe Kopen? | Happy Investors
Wat is een Initial Crypto Offering? Hoe Kopen? | Happy Investors
Wat is een CFD (Contract for Difference)?
0
Wat is een CFD (Contract for Difference)?
Wat is een CFD (Contract for Difference)?
10x Nieuwste Cryptomunten met Use Case [2022]
0
10x Nieuwste Cryptomunten met Use Case [2022]
10x Nieuwste Cryptomunten met Use Case [2022]
Shiba Inu Coin Kopen? Let Op 5 Extreme Risico’s!
0
Shiba Inu Coin Kopen? Let Op 5 Extreme Risico’s!
Shiba Inu Coin Kopen? Let Op 5 Extreme Risico’s!
Sandbox Metaverse Review: Wel/Niet Investeren in Sandbox?
0
Sandbox Metaverse Review: Wel/Niet Investeren in Sandbox?
Sandbox Metaverse Review: Wel/Niet Investeren in Sandbox?