Lululemon Athletica (LULU) Aandelen Analyse | LULU Aandelen Kopen of Niet?
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/06/2024
1 min

Lululemon Athletica (LULU) Aandelen Analyse | LULU Aandelen Kopen of Niet?

06/06/2024
1 min


Analyse van Lululemon Athletica (LULU) Aandelen

Lululemon Athletica, bekend als een kwaliteitsbedrijf, heeft een flinke daling van ongeveer 40% doorgemaakt sinds de laatste all-time high. Dit is veel voor een bedrijf met zo'n sterke reputatie. De huidige koers is vergelijkbaar met de niveaus van 2020 en 2022. Hoewel de markt eerder bereid was meer te betalen, is dit nu niet het geval. Op dit moment bevindt Lululemon zich in een negatieve trend, wat betekent dat het nog geen goed moment is om te kopen.

Technische Analyse en Potentieel LULU

Er is een mogelijkheid dat de koers steun vindt rond $300 of zelfs iets lager, zoals $260. Als de koers verder daalt, kan dit een goed moment zijn om in te stappen voor de lange termijn. Het is belangrijk om te begrijpen waarom het aandeel op korte termijn daalt. Is het gewoon nieuws of fundamenteel nieuws dat de winst op lange termijn kan beïnvloeden?

Op de korte termijn krijgt Lululemon een Sell rating, ondanks dat de target prijs hoger wordt geschat dan de huidige koers. De EPS-ontwikkeling lijkt te stijgen volgens de analyse van Zacks Rank. Dit betekent dat de winstverwachtingen mogelijk toenemen, wat positief is.

Waardering en Fundamentele Analyse LULU

Ondanks de daling van 40% lijkt het aandeel nog steeds aan de hoge kant gewaardeerd. De PEG-ratio is acceptabel onder de 2, maar idealiter zou deze onder de 1 moeten liggen. De Price-to-Book en Price-to-Cash-Flow ratio’s zijn relatief hoog, hoewel de laatste redelijk goed is met een waarde van 15.

Lange Termijn Vooruitzichten LULU

Morningstar schat de fair value van Lululemon op $285, terwijl de huidige koers rond de $306 ligt. Dit suggereert dat het aandeel iets overgewaardeerd is. Lululemon heeft een smalle economische moat, wat betekent dat het enige maar beperkte concurrentievoordelen heeft. Hoewel dit beter is dan geen moat, zijn er sterkere bedrijven met bredere concurrentievoordelen die mogelijk ondergewaardeerd zijn.

Lululemon (LULU) aandelen kopen of niet?

Lululemon is interessant voor lange termijn beleggers, maar momenteel niet aantrekkelijk genoeg vanwege de hoge waardering en gemengde vooruitzichten. Historisch gezien handelt het aandeel rond de fair value, maar de groei vooruitzichten op middellange termijn maken het minder aantrekkelijk. De prognoses voor EPS-groei zijn ongeveer 11%, wat resulteert in een potentieel rendement van 7% tot 11%, afhankelijk van de waarderingsmultiple.

Hoewel Lululemon momenteel niet bovenaan mijn lijst staat, kan het voor anderen met een ander perspectief en geduld toch aantrekkelijk zijn. Zoals altijd is het cruciaal om je eigen onderzoek te doen en je eigen inschatting te maken van de toekomstige groeimogelijkheden van het bedrijf.

Reacties
Categorieën