Beste Dividendaandelen: Value + Dividend + Momentum | Happy Investors
Beste Dividendaandelen 2021: Value + Dividend + Momentum
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
08/12/2021
6 min

Beste Dividendaandelen: Value + Dividend + Momentum | Happy Investors

08/12/2021
6 min

Beste Happy Investor, in dit artikel geef ik een maandelijkse update tot de potentieel beste dividendaandelen. Let op dat dit een beperkte samenvatting is vanuit de maandelijkse top 5 beste dividendaandelen op de Happy Investors Community. De dividendaandelen worden geselecteerd op basis van Value, Dividend en Momentum. Er wordt niet geselecteerd op lange termijn potentie. Het is daarom belangrijk dat je dit ter inspiratie aanneemt en zelf nader onderzoek verricht. In je onderzoek zal je vooral moeten kijken naar de lange termijn potentie van het bedrijf (heeft het een duurzaam competitief voordeel?).

De maandelijkse top 5 beste dividendaandelen zijn gericht op middellange termijn (2 – 5 jaar) met een combinatie van Value, momentum en aantrekkelijk (hoog) dividend.

Dit zijn de beste dividendaandelen [maandelijkse update]

Hieronder vind je een snapshot van de maandelijkse update omtrent beste dividendaandelen ter inspiratie. De complete top 5 wordt gepubliceerd op de Happy Investors Community.

In dit artikel zal ik iedere maand een update voorzien. Daarin licht ik één dividendaandeel uit om te laten zien wat de potentiële opbrengst kan zijn. Zie het als een gift ter inspiratie. Let op dat dit geen koopadvies is. Meer een uitnodiging tot nader onderzoek verrichten 😉.

Note: ik doe veel onderzoek naar aandelen. De beste daarvan publiceer ik op de HIM Community. Dit baseer ik op uitgebreid onderzoek naar strategische positie en financiële resultaten. Let er op dat ik bij de dividendaandelen van hieronder dit niet heb gedaan. Ik heb enkel gekeken naar Value, Dividend en Momentum. Ik heb niet gekeken of dit bedrijven zijn met een duurzaam competitief voordeel. Voor mij is dit laatste een keihard criteria om wel/niet te beleggen. Je doet er dus goed aan om dit zelf te achterhalen, mits je in een van deze potentieel beste dividendaandelen wilt investeren.

Laten we beginnen!

Beste Dividendaandelen Mei 2021

interessante-dividendaandelen

Het beste dividendaandeel van mei 2021 is Ternium S.A. De koersontwikkeling is indrukwekkend:

voorbeeld-beste-dividendaandelen

Sinds publicatie heeft dit dividendaandeel 49,72% rendement gegeven in drie maanden tijd. Hier komt het dividend nog bij. Op moment van onderzoek had het bedrijf een gunstige waardering. Dit betekent dat het op Value criteria zoals P/E en ROE bijzonder goed scoorde (in relatie tot de tijd en concurrentie).

Op dit moment (augustus 2021) stijgt dit aandeel nog steeds, maar het neerwaarts potentieel neemt toe. Daarom is het belangrijk om op het juiste moment in te stappen. De maandelijkse update van mei 2021 voor de beste dividendaandelen was mijn eerste. Had ik eerder begonnen, dan had ik Ternium S.A. mogelijk eerder kunnen spotten als beste dividendaandeel. (de tijd zal het leren).

Had je €500 in Ternium S.A. geïnvesteerd dan stond je winst na drie maanden op €250 winst. Procentueel gezien is dat een sterke prestatie.

Natuurlijk presteren niet alle dividendaandelen zo goed. Een andere tip ter inspiratie als beste dividendaandeel is Camping Worlds. Deze biedt lager dividend, maar is wel een sterk Value aandeel. Het kan maanden tot jaren duren alvorens de markt hierachter komt, en tot op heden is er een lichte rendementsstijging van +8,12% in drie maanden.

Maar dan nog is +8% in drie maanden goed. Mocht de trend doorzetten dan kunnen we mogelijk op 15 – 20% uitkomen voor dit jaar. En dat is ver bovengemiddeld (en veel beter dan de AEX).

Wil je toegang tot de ETF & Dividend cursus en iedere maand een top 5 dividendaandelen ontvangen ter inspiratie?

Wacht dan niet te lang. De cursus is nu afgeprijsd van €238,- voor slechts €59,-. Met alleen de investering in Ternium S.A. had je deze investering al terugverdient in één maand.

Dat is wat ze noemen een no-brainer… (ik initieer de actie om meer leden op de Happy Investors Community te krijgen zodat het een bruisende community vol beleggers blijft).

Klik hier voor meer informatie over de ETF & Dividend cursus. Mis de actie niet en krijg toegang voor slechts €5,- per maand.

Beste Dividendaandelen Juli 2021

beste-dividendaandelen-van-nu

Het beste dividendaandeel Juli 2021 is Winson Holdings. Dit kleine bedrijf, wat mijns inziens geen penny stock is, heeft een sterke waardering (Value). De combinatie tussen de lage P/E-ratio en hoge ROE kan leiden tot koersrendement op de kortere termijn.

Voor de langere termijn keert Winson Holdings al enkele jaren dividend uit. De dividend yield begon bij circa 3% en is recentelijk opgelopen tot circa 10 – 11%. Ook na de recente koersstijging blijft de dividend yield op dit niveau.

In één maand tijd is het beste dividendaandeel in koers opgelopen naar circa 26 – 30%. Recentelijk is dit iets verder gedaald en staat het rendement op circa 7 – 9% sinds publicatie. Let wel dat dit alles geen koopadvies is en je goed onderzoek moet doen alvorens je een investering maakt.

Dit is de koersverloop van het potentieel beste dividendaandeel in 2021:

beste-hoog-dividendaandeel

Wil je naast de maandelijkse top 5 beste dividendaandelen ook toegang tot uitgebreide beleggingsrapporten? Daarin publiceer ik onderzoek naar unieke aandelen met potentieel x5 – x10. Dit laatste is waar mijn kracht ligt (er zijn veel betere dividendbeleggers dan ik 😉).

Meer weten? Lees hier meer informatie over alle cursussen beleggen. Op die pagina vind je het totaaloverzicht van cursussen en abonnementen.

Beste Dividendaandelen Augustus 2021

beste-dividendaandelen-van-dit-moment

De meest recente maandelijkse update voor beste dividendaandelen staat nu online op de HIM Community. Uiteraard weet ik niet welke van deze dividendaandelen het beste zal presteren op koersrendement.

In dit artikel kies ik ervoor om PetroChina Company uit te lichten. Dit is een olieconcern in China. De koers staat op eenzelfde niveau als in 2004. Natuurlijk zegt dit nog niks. Wel belangrijk is dat op dit moment het bedrijf een aantrekkelijke waardering heeft. De verwachting is dat de winst zal stijgen in de komende perioden, waardoor de P/E (FWD) op circa 6 uitkomt. Dit in combinatie met een lage boekwaarde maakt het een aantrekkelijk dividendaandeel (op Value).

De 5-jaarlijkse dividendgroei van PetroChina Company is -2,14%. Dat is niet zo gunstig voor dividendgroei. Ook is de dividend historie vrij volatiel. Derhalve niet de meest aantrekkelijke keuze voor stabiele dividendgroei. Maar nogmaals: het gaat hier om de combinatie tussen value en dividend. De pay-out ratio is 37% en men verwacht dat de komende twee jaar het dividend rond 6,3% blijft.

De wereld is in de ban van verduurzaming. Ik sluit mij hier volledig op aan. Maar als belegger wil ik objectief naar de wereld kijken. Er zijn bronnen, die ik vertrouw, die aangeven dat deze hele verduurzaming wel eens kan leiden tot een tekort aan olie. De eerste signalen zijn daar al. Zo boekte Saudi Aramco in Q2 2021 de grootste winst sinds 2018.

Natuurlijk is hier wel de ethische vraag of je in een olieconcern wilt investeren 😉.

Hoe denk jij over dit potentieel beste dividendaandeel van Augustus 2021? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

goede-dividendaandelen

Beste Dividendaandelen September 2021

beste-dividendaandelen-september-2021

Onderzoek Happy Investors Community

Het is inmiddels September 2021. Sinds publicatie van dividendaandelen Augustus 2021 is PetroChina company begonnen met een opmars naar boven. Heb jij hierin geïnvesteerd (met een klein bedrag dat je kan missen)? Laat het mij weten in een reactie hieronder. Altijd leuk om updates te horen over positieve rendementen!

In de nieuwe editie van beste Value + dividendaandelen van September 2021 licht ik het aandeel Petróleo Brasileiro S.A. (PBR) uit. Ik heb hier geen uitgebreid onderzoek naar gedaan. Tevens bezit ik zelf geen aandelen van PBR. Het is, net als PetroChina, een oliebedrijf. Ditmaal gevestigd in Brazilië. De reden voor PBR is omwille haar Value. Het aandeel lijkt zeer ondergewaardeerd te zijn. Men verwacht geen grote groei van dit bedrijf, maar desalniettemin is de P/E FWD geschat op 5,3. Ook andere metrics waaronder de ROE zijn gunstig te noemen.

Petróleo Brasileiro S.A. (PBR) zou wel eens het beste dividendaandeel van September 2021 kunnen worden. De tijd zal het leren. En in de tussentijd kan je genieten van een verwachtte dividenduitkering van 5,87% per jaar. De dividendhistorie is echter niet stabiel, en voor pure dividendbeleggers is PBR mogelijk niet interessant.

Wat weet jij van dit bedrijf? Zou het een goede investering voor de middellange termijn zijn (1 – 3 jaar)? Ja, het is een oliebedrijf. Mijns inziens is olie echter nog lang niet afgeschreven zolang de wereld het nodig heeft. (jammer genoeg).

Nooit meer unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement missen? Klik hier voor meer informatie over het HIM aandelen abonnement.

Reacties
Categorieën