7 Speculatieve Aandelen met Enorme Groeipotentie!
7 Speculatieve Aandelen met Enorme Groeipotentie!
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
07/02/2021
10 min

7 Speculatieve Aandelen met Enorme Groeipotentie!

07/02/2021
10 min

Beste Happy Investor, wie met weinig geld heel veel geld wilt maken, zal hoge risico’s moeten nemen. Een voorbeeld hiervan is door met kleine bedragen te beleggen in speculatieve aandelen. Mijn definitie hiervan is dat het gaat om unieke bedrijven met een revolutionaire visie om de wereld te verbeteren. Zij zitten nog in de ontwikkelingsfase en maken amper tot geen omzet, maar de groeipotentie op de lange termijn is enorm.

Vroegtijdig investeren in speculatieve aandelen kan leiden tot 100% verlies, of +1000% rendement. Dit is derhalve enkel geschikt voor mensen met een lage risicoaversie en die bereidt zijn om geld te verliezen in de hoop ooit veel geld te maken (met een klein bedrag).

In dit artikel deel ik met je 7 speculatieve aandelen met enorme groeipotentie.

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Inhoudsopgave:

7x speculeren op unieke groeiaandelen voor exponentieel rendement
Luminar Technologies (LAZR)
Virgin Galactic (SPCE)
Nano-X Imaging (NNOX)
AST Space Mobile (ASTS)
Evaxion Biotech (EVAX)
Atomera (ATOM)
Nikola  (NKLA)

7x speculeren op unieke groeiaandelen voor exponentieel rendement

Alle aandelen uit deze lijst bevatten een erg hoog risico op falen of faillissement. Dit betekent dat het neerwaarts potentieel -100% is. Oftewel, je verliest al je geld. Derhalve moet je dit soort speculatieve aandelen alleen willen behandelen als asymmetrische beleggingen.

Asymmetrisch beleggen betekent dat je een klein bedrag inlegt en als verloren beschouw in de hoop dat het ooit op een dag x10, x50 of zelfs x100 meer waard is. Dit is exponentieel rendement. De aandelen van hieronder worden niet voor niets speculatief genoemd. Je speculeert op de nieuwe toonaangevende bedrijven van de toekomst. De nieuwe Google (Alphabet), de nieuwe Tesla, et cetera.

De kans op falen is echter ook groot.

Kortom, beleg alleen met kleine bedragen die je 100% kan missen in de hoop dat het ooit veel geld waard is.

Uiteraard is het onverstandig om een beleggingsportefeuille op te stellen met louter speculatieve aandelen. Als je een hogere winstkans wilt, is het veel slimmer om te beleggen in unieke (winstgevende) bedrijven tegen een goede prijs. Met deze beleggingsstrategie kan je bij de juiste kennis een gemiddeld jaarlijks rendement van 15 – 25% realiseren.

Wil je meer weten over mijn onderzoek naar dit soort unieke bedrijven? Lees hier meer over het HIM aandelen abonnement. In het jaar 2020 – 2021 hebben mijn aandelen gemiddeld +33,6% rendement gerealiseerd.

Luminar Technologies (LAZR)

Luminar Technologies is opgericht in 20212 door Austin Russell (die toen 16 jaar was). Het bedrijf ontwikkelt een LIDAR systeem. De essentie komt erop neer dat dit systeem de “ogen” van de auto worden, zodat de auto volledig zelfsturend wordt zonder menselijk ingrijpen.  Alhoewel deze tech start-up nog relatief jong is, heeft zij al een indrukkende fundatie voor toekomstige groei gerealiseerd (afbeelding 1).

De markt voor zelfrijdende auto’s is gigantisch, en Luminar Technologies kan hier aanspraak op maken. Ze beweren zelf in een unieke strategische positie te verkeren dankzij haar revolutionaire technologie (afbeelding 2).

Op dit moment is het bedrijf gewaardeerd op $7.46 miljard. De huidige omzet bedraagt ligt iets hoger dan de laatste gerapporteerde $15 miljoen. Vandaag de dag komt de P/S-ratio neer op 280. Dat is een zeer hoge waardering, zoals voor unieke speculatieve aandelen met enorme groeipotentie. En het management verwacht te groeien naar een omzet van $837 miljoen in 2025 (afbeelding 3). Op dat punt verwacht men ook winstgevend te zijn.

Indien management deze verwachting waarmaakt kan het aandeel, op basis van deze koerswaardering, een positief rendement generen naar 2025. Maar het is een ambitieus doel waarbij de kans tot mislukking hoog is.

speculatie-aandelen-groei

Bron: Investor Presentation 2020 Luminar Technologies

speculeren-groei-aandelen

Bron: Investor Presentation 2020 Luminar Technologies

speculatie-aandelen

Bron: Investor Presentation 2020 Luminar Technologies

Virgin Galactic (SPCE)

Virgin Galactic is een bedrijf dat letterlijk to the moon wilt. Het is een van de meest populaire speculatieve aandelen van dit moment. Opgericht door visionair Sir Richard Branson, en dat vraagt om een visionaire doelstelling. De ambitie van dit bedrijf is om “a new industry determined to pioneer twenty-first century spacecraft, which will open the space to everybody”.

Beleggen in het speculatieve aandeel Virgin Galactic betekent niet alleen dat je investeert in ruimtetoerisme. Je investeert ook in de technologie van dit bedrijf, wat in een gevorderd stadium van ruimtevaarttechnologie geraakt.  Op dit moment is de vraagprijs voor een ticket naar de ruimte nog wel behoorlijk fors met $600K 😉 (afbeelding 1).

Het bedrijf heeft momenteel een marktwaarde van $10,9 miljard, terwijl $0 omzet heeft geboekt. Er zit momenteel veel speculatie in het aandeel dat zij in 2021 succesvolle testvluchten gaan realiseren. Dit proberen ze al sinds 2020, maar het is een turbulente vlucht. Net zoals dat de aandelenkoers van SPCE turbulent is (afbeelding 2). Qua omzetgroei is de verwachting een toename naar $57 miljoen in 2022. Daarvoor zouden ze zo’n 100 tickets moeten verkopen, wat in principe wel haalbaar klinkt. Echter is alles afhankelijk van de succesvolle testvluchten, dus je mag nog een turbulent verloop van de aandelenprijs verwachten!

speculatie-aandelen-grote-groei

Bron: Investor Presentation Virgin Galactic 2021

virgin-galatic-aandelen-analyse

Nano-X Imaging (NNOX)

Nano-X Imaging (NNOX) is een van mijn favoriete speculatieve aandelen. Ik heb hier zelf een kleine positie in met geld dat ik 100% kan missen. Let op: dit is absoluut geen koopadvies! Ook dit bedrijf is een speculatief aandeel. Ik zal uitleggen waarom ik hier een kleine investering in heb gemaakt.

Nano-X Imaging is een Israëlische start-up opgericht in 2011. Zij hebben de humanitaire missie om ieder ziekenhuis aan X-ray technologie te helpen. Dit is belangrijk omdat het bedrijf aankaart dat 2/3 van de wereldbevolking geen toegang heeft tot X-ray technologie. Dit komt omdat de bestaande apparatuur bijzonder duur is, zowel in aanschaf als onderhoud. Nano-X Imaging streeft naar verandering dankzij een revolutionaire technologie om X-ray significant goedkoper te maken (afbeelding 1).

En het wordt nog interessanter: in plaats van deze machines te verkopen, wilt het bedrijf een ander verdienmodel hanteren. Namelijk die van “pay-per-scan” service. Een ziekenhuis in Afrika/Azië/… krijgt dus geheel gratis de X-ray machine. Men schat de vraagprijs op $40 per scan (voor de consument), waarvan NNOX $14 per scan aan omzet over wilt houden.

goedkoop-aandelen-beleggen

Het probleem dit verdienmodel is dat het een zeer hoge kapitaalinvestering op voorhand vereist (CAPEX). Het voordeel is ze een recurring revenue verdienmodel kunnen hanteren. En dat is gunstig. Er is echter nog wel een lange weg te gaan. Ze geven aan al reeds 5150 units te kunnen plaatsen (afbeelding 2). Maar recentelijk hebben ze de lanceringsdatum naar achteren geschoven, en dat kan problematisch gaan worden indien men verdere achterstand oploopt.

De huidige marktwaarde is 1,53 miljard. Dat is fors gezien er momenteel $0 omzet wordt geboekt. Er wordt geen omzetverwachting afgegeven. Wel vind ik in de presentatie wat nummers. Ze verwachten 5150 units te gaan plaatsen die gemiddeld 20 scans per dag maken. 5150 * 20 * 365 (dagen) * $14 = circa $526 miljoen omzet. Op basis van die cijfers zou de huidige marktwaarde niet bepaald hoog zijn, maar natuurlijk is dit wel wishful thinking (en dat is gevaarlijk voor beleggers).

nanox-x-imaging-aandelen-analyse

Bron: Investor Presentation Nano-X Imaging 2021

analyse-speculatieve-aandelen

Bron: Investor Presentation Nano-X Imaging 2021

AST Space Mobile (ASTS)

Stel je voor dat je in een van de verste uithoeken op de wereld bent. Alaska bijvoorbeeld. Je bent “even” de weg kwijt. Je pakt je mobiel en drukt op “Google Maps”. En wat blijkt, je hebt 5G-sterkte Internet. Klinkt als onwerkelijk en toch is dit waar AST Space Mobile naar streeft. Het bedrijf wilt een satellieten netwerk opbouwen dat Internet aan de hele wereld kan geven. Het enige wat je nodig hebt is een mobieltje. Geen dure hardware/software, geen speciale apparatuur, maar gewoon een mobieltje.

Veel bedrijven hebben een satellieten netwerk trachten op te zetten, en vele falen. Maar mocht AST Space Mobile erin slagen, dan kan haar aandeel letterlijk sky high gaan.

Lees hier verder over de volledige AST Space Mobile analyse.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Evaxion Biotech (EVAX)

Evaxion Biotech is een van de kleine aandelen met potentie. Met een huidige marktwaarde van $148 miljoen is het nog maar een small cap. Evaxion is een biotech bedrijf dat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. Het ervaren management team houdt zich bezig met immunologie. De essentie komt erop neer dat ze naar het immuunsysteem kijken of er bepaalde reacties optreden. Deze informatie laat men bereken door kunstmatige intelligentie. Vanuit die programma’s streeft men naar het ontwikkelen van nieuwe immuuntherapieën.

Ze hebben drie gepatenteerde technologieën, namelijk (afbeelding 2):

  • PIONEER – een immuno-oncologieplatform voor kankerbestrijding (opsporen van T-cell)
  • EDEN – bestrijding van bacteriële ziekten middels AI algoritme
  • RAVEN – bedstrijding van virale ziekten middels AI algoritme

Het bedrijf geeft aan dat ze met PIONEER al reeds hebben gedemonstreerd dat “we can deliver AI-identified cancer immuntherapies to patients in as little as 7 weeks”. Qua research zijn ze voor PIONEER in een gevorderd stadium, al zal het nog wel even duren alvorens dit een commercieel succes kan worden.

En dat is de grote onzekerheid. Evaxion Biotech heeft een ervaren team, maar werkt al sinds 2008 aan de technologie. Inmiddels zijn we 13 jaar verder, en men heeft nog geen commerciële toepassingen ontwikkeld. Zekers, dit soort baanbrekend onderzoek vergt tijd. Echter is het risico dat men nooit succesvolle commerciële producten gaat ontwikkelen. En zo indrukwekkend is de “pipeline” nu ook weer niet (al beweren ze van wel).

Desalniettemin is de huidige waardering relatief klein. Als zij commercieel succes boeken in kankertherapie, dan kan de waarde wel eens hard stijgen. Dat is de speculatie in deze biotech start-up.

speculatieve-small-cap

Bron: Investor Presentation Evaxion Biotech 2021

small-cap-speculatieve-aandelen

Bron: Investor Presentation Evaxion Biotech 2021

small-cap-mega-groei

Bron: Investor Presentation Evaxion Biotech 2021

Atomera (ATOM)

Atomera, opgericht in 2001, is een speculatief aandeel met een huidige marktwaarde van $491 miljoen. Het bedrijf is actief in de semiconductor industrie. Ze hebben de Mears Silicon Technology (MST) ontwikkeld, die de prestaties en het vermogensefficiëntie van halfgeleider-transistoren verhoogt (afbeelding 3). In praktijk betekent dit een langere batterijlevensduur voor mobiele telefoons, het nog kleiner maken van Internet of Things (IoT)-apparaten en het nog krachtiger maken van webservers. Het risico bij beleggen in technologie aandelen zoals Atomera, is dat de technologie op een hoog tempo veranderd. Het bedrijf beweert een unieke technologie te hebben, maar men heeft nog geen commerciële successen geboekt.

Atomera zal geen directe concurrent worden van een ASMI, ASML, et cetera. Het verdienmodel richt zich op het ontwikkelen van de MST om haar potentiële partners te helpen met efficiëntere en kostenverlaging (afbeelding 2). Daarmee richt men zich vooral op samenwerking, en een duurzaam competitief voordeel kan ontstaan indien Atomera unieke technologieën ontwikkeld. Wel positief is de toename van patenten (17% Y-o-Y).

Qua financiën is er weinig spectaculairs te benoemen. Ook de verwachting van toekomstige omzet is vooralsnog bescheiden. Dit alles is afhankelijk van de ontwikkeling met klanten, zie daarvoor afbeelding 1.

speculatief-investeren-aandelen

Bron: Investor Presentation Atomera 2021

speculatieve-beleggingen

Bron: Investor Presentation Atomera 2021

speculatie-beleggen-aandelen

Bron: Investor Presentation Atomera 2021

Nikola  (NKLA)

Tot slot hebben we het speculatieve aandeel Nikola. Dit zal waarschijnlijk een bekende naam voor je zijn, aangezien het frequent wordt benoemd in de media als de “Tesla van waterstof”. Het bedrijf werkt aan “zero-emmissions truck solutions”. Ze hebben momenteel twee type vrachtwagens ontwikkeld die hieraan voldoen. Het model “Two” rijdt op waterstof en heeft daarmee een veel lagere uitstoot dan benzine of diesel.

Nikola is een manier tot investeren in duurzame energie. De marktwaarde van het bedrijf is momenteel $6,7 miljard, en dat is fors voor een bedrijf wat nog geen omzet maakt. Recentelijk is de founder vertrokken wat uiteraard geen positief verhaal is. Desalniettemin zit er inmiddels meer voortgang in Nikola, al is de hype verdwenen en moet men snellere voortgang maken om weer momentum te krijgen.

Dit was de lijst van speculatieve aandelen met enorme groeipotentie. Wat vind jij interessante bedrijven voor de toekomst? En heb je zelf nog andere speculatieve aandelen op het oog? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat we erover kunnen sparren!

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Reacties
Categorieën