arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt beleggen bij Degiro? Mijn ervaringen, uitleg en tips

Hi, in dit kennisartikel gaan we het uitgebreid hebben over hoe beleggen bij Degiro werkt. Praktische voorbeelden zullen volgen over hoe we bij Degiro beleggen in aandelen, ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen. Uit mijn ervaringen met beleggen bij dit Nederlandse beleggingsplatform, kan ik je heldere uitleg en tips geven over hoe het werkt en waar je op moet letten. Zo schrijf ik ook af en toe een evaluatie van mijn beleggingsportefeuille. Daarin blik ik dan terug op de afgelopen beleggingsresultaten van mijn aandelen en ETF’s bij Degiro. En belangrijker: een blik vooruit over wat er komen gaat. Zo vind je mijn jaarlijkse evaluatie terug in dit artikel over aandelen advies. Waarin ik ook vooruit kijk naar mijn toekomstige investeringen.

Weet dat je via Degiro ook kan beleggen in opties, futures en hefboomproducten. In dit artikel ga ik het daar niet over hebben, omdat ik daar zelf geen ervaringen mee heb. Ja, het zijn zeker tools voor beleggen maar in mijn ogen te risicovol en onnodig. Ik geloof meer in de traditionele aanpak: zeer nauwkeurig analyseren van de beste bedrijven met een unieke marktpositie en waard propositie, om deze tegen de juiste prijs te kopen. Als je regelmatig de artikels op mijn website leest, weet je exact wat ik bedoel. Je kan mij ook volgen via de nieuwsbrief of Social Media voor de laatste inzichten over geld verdienen, beleggen en meer voor het bereiken van financiële onafhankelijkheid.

Laten we doorgaan naar hoe beleggen bij DeGiro werkt! Ter reminder: beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. Je kan (een deel van) je inleg verliezen

Beleggen via Degiro: Aandelen

In aandelen beleggen via Degiro werkt in principe heel eenvoudig. Allereerst kunnen we een aandeel opzoeken via de zoekfunctie (nummer 1). Dit kan op de gehele naam, of op de afkorting van het aandeel. Een klein zijstapje is nummer 2. De bedragen heb ik nu weggehaald, maar normaliter zie je hier hoeveel geld er in je totale beleggingsportefeuille zit. Het grijze vakje ernaast (waar nu -2,78 euro staat), kan je de koerswinst of -verlies per dag of in totaal zien. Zie nu nummer 3 op de afbeelding. Je kan namelijk ook binnen Degiro zoeken naar aandelen. Hiervoor ga je naar “producten” aan de linkerkant, en kan je per land zoeken naar interessante aandelen. Als je dat doet, krijg je de complete lijst van aandelen die zich binnen dat indexfonds bevinden. Zo heb ik als voorbeeld de Nasdaq 100 geselecteerd.

Zelf vind ik de Nasdaq 100 een leuke indexfonds, omdat hier vele interessante groeiaandelen inzitten. Dit type aandelen kan leiden tot hele hoge rendementen. Denk aan het vroeg instappen bij nu nog kleine bedrijven die de toekomstige Amazon, Apple en Microsoft worden. Risicovol is het zeker, maar ook heel leuk en leerzaam. Doe het dan ook alleen met een klein deel van je beleggingsportefeuille, en enkel met geld dat je kan missen. En zorg voor zeer goed onderzoek alvorens je aandelen koopt via Degiro of ieder ander platform! Als je meer wilt weten, klik dan door naar dit artikel over groeiaandelen.

In een ander artikel heb ik mijn top 5 beschreven van interessante aandelen die de komende jaren mooie groei kunnen doormaken. En dus mooie rendementen kunnen opleveren. Een tipje van de sluier is Walt Disney Company, wat zeker gaat groeien! Meer over deze top 5 en waarom Disney een interessant aandeel is, lees je bij dit artikel over aandelen tips.

Beleggen via Degiro: ETF’s

Als je wel eens mijn artikel over hoe je kan beleggen in ETF’s hebt gelezen, dan weet je inmiddels hoe effectief zo’n belegging kan zijn. Ook kan je met beleggen bij Degiro vele ETF’s aankopen. Zo zie je op de bovenstaande afbeelding dat je via producten > Trackers (ETF’s) vele verschillende ETF’s kan vinden. Het aanbod is hierbij heel groot en divers. Een voorbeeldje is een ETF als 2x Amazon. Dit kan je zien als een mandje waarin twee Amazon aandelen in zitten. Stel dat Amazon op een dag met 1% stijgt, dan zal jouw ETF aandeel met 2% stijgen. Bedenk wel goed dat dit soort ETF’s risicovoller zijn dan hele gespreide aandelenmandjes.

Rijk worden voor beginners is prima mogelijk wanneer zij zich houden aan een aantal basisprincipes. Zo zijn er vele valkuilen voor beginnende beleggers. Een van de grootste valkuilen is het nemen van te veel risico. Niet zozeer bewust, maar vaak doordat men geen kennis heeft van hoe groot het risico nu eigenlijk is. Wanneer het aankomt op ETF’s adviseer ik altijd om te investeren in grote, verspreide ETF’s. In deze trackers is het risico doorgaans lager.

Of je nu in ETF’s investeert via Degiro of een ander platform, dat maakt niet zoveel uit. Als je nog geen kennis hebt van ETF’s, is het belangrijk om te weten dat dit een goede beleggingstype is waaraan je veel plezier kan beleven. Zo is het een van mijn tips van de beste investeringen die je als (aankomende) belegger kan doen.

970x250

Beleggen bij Degiro: obligaties en beleggingsfondsen

Beleggen, en in het algemeen geld investeren, is de beste manier voor rijk worden in loondienst. Nu is het goed dat je je verdiept over hoe je kan beleggen bij Degiro. Bij beleggen kan je namelijk ook geld verliezen, en dat gebeurt vrijwel altijd wanneer je niet weet wat je doet. Logischerwijze kan je daarom beter niet risicovol beleggen als je niet weet hoe. Tja, dat spreekt wellicht voor zich en toch maken heel veel mensen deze grote fout. Een veel veiligere manier om te beleggen wanneer je er zelf geen kennis van hebt (of geen omkijken naar wilt hebben), is via obligaties en beleggingsfondsen.

Om via Degiro te beleggen in obligaties en beleggingsfondsen is heel eenvoudig. In principe kan je via Degiro beleggen in heel veel Europese en Amerikaanse obligaties en fondsen. Het gaat er echter meer om dat je moet weten welke obligaties en fondsen je kan kiezen. Zelf ben ik daar geen expert in. Maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Als je kiest voor beleggen in fondsen dan kan je dit beter laten doen. Er zijn professionele partijen zoals de BinckBank en Centraal Beheer waar via je kan beleggen in obligaties en beleggingsfondsen. Dit soort partijen kiezen namelijk altijd voor een “veilige” mixfonds. Immers, obligaties en mixfondsen lenen zich perfect voor beleggen met weinig risico.

In feite heb je dus keuze uit twee opties wanneer het aankomt op beleggen in het algemeen. Als je zelf wilt beleggen kan je het meeste halen uit de juiste ETF’s en/of aandelen, waarbij je prima kan beleggen via Degiro. En als je wilt beleggen maar er geen verstand van hebt of totaal geen omkijken naar wilt hebben, kan je beter je geld laten beleggen. Hoe dan ook, beide opties zijn een goede keuze want je wordt welvarend door geld investeren.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Wat zijn jouw ervaringen met beleggen bij Degiro of een ander platform?

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, afgestudeerd in Masteropleidingen over Management en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset community. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Peter

Door

Peter

op 17 March 2020

Best thehappyinvestors.nl, Ik heb een simpele maar urgente vraag, help me alsjeblieft. Hoe sluit ik simpelweg een positie op de giro? Een kooppositie bijvoorbeeld. Hartelijke groet, Peter

Jorik-Vermeulen

Door

Jorik-Vermeulen

op 17 March 2020

Hoi Peter, Als je gaat inloggen bij DEGIRO, zal je op de homepagine c.q. het dashboard komen. Links bovenin staat een zoekfunctie "Zoek op naam, ISIN of symbool". Stel dat je het aandeel Shell wilt kopen, dan typ je in de zoekfunctie "shell". Vervolgens zie je een aantal suggesties. In dit geval zal het aandeel van Shell bovenaan staan. Klik daarop. Nu kom je op een nieuwe pagina met de koers van Shell waarbij je de prijs kan zien. Halverwege rechtsboven zie je twee knoppen staan; de groene knop KOOP is waarvia je kan kopen Hier kan je nog kiezen uit Limit Order of Market Order. Als je Shell direct wilt kopen voor de huidige prijs, dan vink je Market Order aan en typ je vervolgens in hoeveel aandelen je wilt kopen. Maar stel dat je verwacht dat Shell nog gaat dalen, bijvoorbeeld van 12 euro naar 11,50, dan kan je een Limit Order instellen op 11,50. Als de koers van Shell dan 11,50 waard wordt, zal je automatisch de aandelen kopen. Hopelijk kan je zo de gewenste koopposities uitvoeren ;) Met vriendelijke groet, Jorik

Reactie plaatsen

Voorkom dat je het gratis boek "Meer Geld Verdienen in Minder Tijd" misloopt!

Mijn boek Meer Geld Verdienen in Minder Tijd telt bijna 100 pagina's met duidelijke en concrete tips over hoe je veel meer geld in minder tijd kan verdienen. Dit is inclusief stappenplan en, uit onderzoek bewezen, de beste tactieken om dit te bereiken. Om mijn kennis en ervaringen met jou te delen, mag je het boek gratis downloaden via onderstaande button. Enjoy!
50%
Download Gratis