7x Beste Luchtvaart Aandelen Op Korte Termijn [2022]
beste-luchtvaart-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
06/04/2022
8 min

7x Beste Luchtvaart Aandelen Op Korte Termijn [2022]

06/04/2022
8 min

Beleggen in luchtvaart en vliegmaatschappijen? In dit artikel vind je een korte analyse van de potentieel beste luchtvaart aandelen op de korte termijn. Van grote vliegtuigmaatschappijen tot aan leveranciers binnen de luchtvaartindustrie.

Zullen deze potentieel beste luchtvaart aandelen in 2022 de lucht in vliegen? De tijd zal het ons leren. Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Op naar de aandelen analyse!

Hoe selecteren we de beste luchtvaart aandelen?

Het selecteren van de beste luchtvaart aandelen doen wij op basis van uitgebreide analyse. Allereerst kijken we naar het bedrijf. Hoe sterk is de organisatie: heeft het een uniek duurzaam competitief voordeel? Daarna analyseren we de (relatieve) financiële waardering op basis van rekenmodellen. In dit artikel vind je een analyse van de potentieel beste luchtvaart aandelen op de korte termijn. Daarbij hebben we niet gekeken naar het bedrijf, maar puur naar de relatieve financiële waardering.

Er gaat echter nog een belangrijke stap vooraf.

Allereerst wil je vanuit macro-economisch niveau bekijken welke sectoren een interessante lange termijn groei bieden. Of, afhankelijk van je beleggingsstijl, een gunstig momentum op de korte termijn. Door te investeren in de beste bedrijven van de beste sectoren, kan je beduidend hoger rendement behalen.

Wat ons betreft behoort de luchtvaartsector op dit moment niet tot de meest interessante sectoren voor beleggers. Het is daarom belangrijk om te begrijpen dat wij luchtvaart aandelen niet tot de beste aandelen van dit moment beschouwen. Wij investeren er zelf niet in. Al wilt dat natuurlijk niet zeggen dat er geen rendement te behalen valt.

cursus-beleggen-aandelen

Beste luchtvaart aandelen 1. Southwest Airlines (LUV)

beste-vliegmaatschappij-aandelenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

Southwest Airlines Co. (LUV) is een standaard vervoerwijze voor Amerikanen geworden. Terwijl veel andere luchtvaartmaatschappijen adverteren met meer tegemoetkomende functies en overdadige upgrades, heeft Southwest Airlines vastgehouden aan een bedrijfsmodel van kortere, goedkopere vluchten die tegemoetkomen aan klanten die op zoek zijn naar snelle en eenvoudige reisplannen.

Het exclusieve gebruik van Boeing 737-vliegtuigen, die lagere onderhoudskosten en snellere vluchtomlooptijden mogelijk maken, en een concentratie op ticketloos reizen houden de uitgaven laag.

Toen Southwest Airlines voor het eerst op de markt kwam, voerde de maatschappij een marketingcampagne in het teken van de liefde, die de inspiratie vormde voor het LUV-tickerteken. Sinds dat moment is dit luchtvaartbedrijf uitgegroeid tot een low-cost speler met no frills. Het management blijft vasthouden aan de unieke strategie, wat inmiddels heeft geleidt tot duurzaam competitief voordeel.

Southwest Airlines heeft haar investeerders laten weten dat er in haar bedrijf een hevige strijd gaande is om getalenteerd personeel. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf, om zijn bekwame personeelsbestand op peil te houden, zich gedwongen gezien het minimumloon voor sommige van zijn werknemers te verhogen. Het bedrijf waarschuwt echter dat een onverwacht verlies van vitale bekwame mensen een negatieve impact kan hebben op de bedrijfsactiviteiten.

Op basis van relatieve financiële waardering scoort LUV zeer sterk, waardoor het mogelijk het beste luchtvaartaandeel voor vliegtuigmaatschappijen is in 2022.

Beste luchtvaart aandelen 2. American Airlines Groep (AAL)

welke-luchtvaart-aandelen-kopenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

American Airlines is een prominente Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die opereert naar bijna 50 landen en is een stichtend lid van de wereldwijde Oneworld alliantie. AMR Corp., het moederbedrijf, heeft ook belangen in cateringdiensten, hotels en herbergen, luchthavenvervoer en - onderhoudsdiensten en andere verwante industrieën.

American Airlines werkt als één enkele bedrijfssector, met een vloot van honderden vliegtuigen die zowel passagiers als vracht over de hele wereld vervoeren. Ondanks het feit dat American Airlines slechts één te rapporteren segment heeft, worden de inkomstencijfers uitgesplitst naar passagiers-, vracht- en overige inkomsten.

Op 14 december 2021 onthulde American Airlines het negenkoppige senior leadership team dat zou rapporteren aan Robert Isom. Isom is momenteel de president van het bedrijf. Priya Aiyar werd benoemd tot senior vice president van corporate affairs en chief legal officer, en David Seymour werd benoemd tot senior vice president en chief operating officer (COO).

Onder de naam AAdvantage biedt de onderneming ook een frequent flyer-programma aan om de loyaliteit van passagiers te vergroten door hen te belonen voor hun voortdurende steun. Het biedt ook marketingdiensten aan voor de verkoop van AAdvantage-mijlkrediet, lidmaatschapsgeld en Admirals Club-activiteiten, en andere diensten.

AAL behoort mogelijk tot de beste luchtvaart aandelen van 2022 omwille haar relatieve financiële waardering. Op zowel korte termijn waardering als groei scoort het aandeel sterk.

gratis-cursus-beleggen

Beste luchtvaart aandeel 3. Deutsche Lufthansa (LHA)

 luchtvaart-aandelen-kopenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

Deutsche Lufthansa AG is een Duitse onderneming die wereldwijd passagiers- en vrachtvervoerdiensten door de lucht aanbiedt. Network Airlines, Eurowings, Logistiek, MRO, en Catering zijn de segmenten van het bedrijf.

Lufthansa German Airlines, SWISS, en Austrian Airlines maken deel uit van de categorie Network Airlines. Eurowings, Germanwings, en Brussels Airlines maken allen deel uit van de Eurowings sector, evenals de deelneming van SunExpress.

De afdeling Logistiek omvat de geregelde luchtvrachtactiviteiten van het Lufthansa Cargo-concern. Onderhouds-, reparatie- en revisiediensten voor burger- en verkeersvliegtuigen vallen onder de MRO-categorie.

Het bedrijfsonderdeel Catering is verantwoordelijk voor de cateringbehoeften van luchtvaartmaatschappijen. Zij levert vlucht- en verbindingsdiensten in Noord-Amerika, Scandinavië en Azië.

Aandeelhouders en potentiële investeerders in Deutsche Lufthansa moeten begrijpen hoeveel cash de onderneming genereert uit haar operationele kernactiviteiten, alsook hoeveel er opnieuw in de onderneming wordt geïnvesteerd. Momenteel is de Price / Cashflow 2.64, wat beslist gunstig is. Anderzijds kent dit luchtvaartaandeel beslist risico’s vanwege de huidige nettoresultaten.

Als LHA haar kapitaaluitgaven op peil kan houden en tegelijkertijd haar groeipercentage elk jaar kan verhogen, lijkt de algemene prognose voor de toekomst interessant.

Beste Aerospace Aandeel 4. Raytheon Technologies (RTX)

 beste-luchtvaartaandelenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

Raytheon Technologies Corp. is een ruimtevaart- en defensiebedrijf dat commerciële, militaire en overheidsklanten voorziet van lucht- en ruimtevaartsystemen en -diensten. Het voert zijn activiteiten uit met behulp van de volgende divisies: Collins Aerospace Systems, Pratt and Whitney, Raytheon Intelligence and Space, en Raytheon Missiles and Defense.

Collins Aerospace Systems ontwikkelt en verkoopt vliegtuigstructuren, vliegtuigelektronica, interieurs, mechanische systemen, missiesystemen en vermogensregelingen.

De afdeling Pratt and Whitney is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de productie van hoofd- en aandrijvingssystemen, alsmede vliegtuigmotoren, voor gebruik in zakenvliegtuigen, militaire en commerciële vliegtuigen.

Het bedrijfsonderdeel Intelligence and Space van Raytheon is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse sensoren, alsmede opleidingsprogramma's, cyber- en softwareoplossingen, en andere aanverwante producten.

Raytheon Missiles and Defense levert oplossingen voor het opsporen, volgen en afvangen van bedreigingen. Daarnaast is Raytheon een industrieleider in de productie van scheepsradar- en sonarsystemen, automatische piloten en GPS-apparatuur (Global Positioning System). Deze producten zijn te vinden in de sector mariene elektronica.

RTX's onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft ruime ervaring op gebieden als kunstmatige intelligentie, geavanceerde voortstuwing, elektrificatie en thermisch beheer.

RTX is niet het goedkoopste luchtvaart aandeel van dit moment. De business genereert echter wel veel cashflow ($6.9 miljard). Belangrijke rendabiliteitsfactoren, zoals de ROE, liggen echter lager dan gemiddeld.

ipo-beleggen

Beste Aerospace Aandeel 5. AerSale Corporation (ASLE)

 beste-vliegtuig-aandelenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

AerSale Corporation is een wereldwijde leverancier van “aftermarket” commerciële vliegtuigen, motoren en onderdelen aan passagiers- en vrachtluchtvaartmaatschappijen, leasemaatschappijen, original equipment manufacturers, overheids- en defensieaannemers, en onderhouds-, reparatie- en revisiedienstverleners (MRO).

Het bedrijf is onderverdeeld in twee bedrijfssegmenten: Asset Management Solutions en Technical Operations (TechOps). Asset Management Solutions verkoopt en verhuurt vliegtuigen, motoren en casco's, en demonteert deze activa voor onderdelen.

Het TechOps segment biedt interne en externe luchtvaartdiensten aan, zoals intern ontwikkelde technische oplossingen, zwaar onderhoud en modificatie van vliegtuigen. Dit segment biedt ook vliegtuigmodificaties, vracht- en tankerconversies, en vliegtuigopslag, evenals onderhouds-, reparatie- en revisiediensten (MRO) voor landingsgestellen, stuwkrachtomkeerders, hydraulische systemen en andere vliegtuigonderdelen.

ASLE heeft een kleine beurswaarde van circa $800 miljoen. Het is ook nog niet zo lang beursgenoteerd. Beide factoren leiden tot hoger risico. Anderzijds biedt dit luchtvaartaandeel een aantrekkelijke combinatie van waardering, groei en winstgevendheid. En aan gezien het tot de small cap aandelen behoort kan het wel eens hoger dan gemiddeld rendement bieden op korte termijn.

Beste luchtvaartmaatschappij aandeel 6. United Airlines Holdings (UAL)

 luchtvaartaandelen-analyseBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

United Airlines Holdings, Inc. is een holdingmaatschappij, en United Airlines, Inc. is de belangrijkste dochtermaatschappij in volledig eigendom van United Airlines Holdings, Inc. (United). Zij vervoert passagiers en vracht door heel Noord-Amerika, alsook naar Azië, Europa, Afrika, de Stille Oceaan, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

Via haar volle dochteronderneming United en haar regionale maatschappijen is de onderneming actief op zes continenten, met hubs op Newark Liberty International Airport (EWR), Chicago O'Hare International Airport (ORD), Denver International Airport (DEN), George Bush Intercontinental Airport (IAH), Los Angeles International Airport (LAX), A.B. Won Pat International Airport (GUM), San Francisco International Airport (SFO), en Washington Dulles International Airport (IAD).

Door haar "hub and spoke"-structuur is zij in staat passagiers met grotere regelmaat naar meerdere bestemmingen te vervoeren. United heeft contractuele regelingen met verschillende regionale maatschappijen om regionale vliegtuigdiensten aan te bieden onder de naam United Express.

Aangezien het aandeel cyclisch is, wat betekent dat de koers wordt beïnvloed door macro-economische of systematische veranderingen in de algemene economie, wordt een belegging in het bedrijf nog steeds beschouwd als een onderneming met een hoog risico, maar met een potentieel voor hoger rendement.

De relatieve waardering is echter minder gunstig dan bovenstaande potentieel beste luchtvaartaandelen.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

Beste luchtvaart aandelen 7. Alaska Air Group (ALK)

 welke-vliegmaatschappij-aandelen-kopenBron: Happy Investors Analyse Q2 2022

Alaska Air Group, Inc. is een holdingmaatschappij die luchtvervoerdiensten aanbiedt via haar dochterondernemingen Alaska Airlines, Inc. en Horizon Air Industries, Inc. Het bedrijf is onderverdeeld in drie divisies: Mainline, Regional, en Horizon. Het Mainline segment omvat geregeld luchtvervoer voor passagiers en vracht met Alaska's Boeing of Airbus straalvliegtuigen door de Verenigde Staten, alsmede delen van Canada, Mexico, Costa Rica, en Belize.

Het regionale segment omvat de lijnvluchten van Horizon en andere derde luchtvaartmaatschappijen voor passagiers over een netwerk met kortere afstanden binnen de Verenigde Staten en Canada onder capacity purchase agreements (CPA).

In het algemeen is de toekomst van de luchtvaartindustrie en haar aandelen onzeker. Enkele van deze risico's zijn de concurrentie, de prijzen, de verhoudingen en de beschikbaarheid van arbeidskrachten. Ook de algemene economische omstandigheden zijn ongunstig zoals de rappe stijging van de bedrijfskosten, met inbegrip van benzine.


Reacties
Categorieën