Doelen bereiken in 9 stappen. Het ultieme stappenplan voor succes!
arrow_drop_up arrow_drop_down
25 december 2018 

Doelen bereiken in 9 stappen met stappenplan!

Wil je doelen bereiken? Wil je weten hoe je al jouw doelen kunt bereiken? Het bereiken van doelen is geen exacte wetenschap. Sterker nog, we stellen 9 stappen voor waarmee je jouw grootste doelen in het leven kunt bereiken. Deze stappen zijn gratis. Ook vereist het geen bijzondere vaardigheden of buitengewone
kennis. Het enige dat nodig is om je doelen te bereiken is het volgen van deze 9 stappen, en de motivatie om je doel te bereiken. Hieronder stellen we de 9 te volgen stappen voor om succesvol je doelen te bereiken.

Bereik al je doelen in 9 stappen:
1. Definieer je doel – begin met het einde in gedachten
2. Focus op één doel
3. Maak het lange termijn doel heel specifiek
4. Deel het grote doel op in kleinere stukken
5. Bepaal de benodigde middelen om je doel te bereiken
6. Neem consistente kleine stapjes
7. Zoek naar snelle overwinningen en vier het succes
8. Emotionele discipline
9. Geef nooit op!

Hieronder lees je het stappenplan om in 9 kleine stappen je doelen te bereiken. Laat zeker in een reactie onderaan dit artikel weten wat je ervan vindt. Mogelijk heb je ideeen om onze stappenplan beter te maken?

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beleggen als gevorderden?

Klik hier voor SILVER & GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Je doel bereiken in 9 kleine stappen

Stap 1: Begin met het einde in gedachten

Om doelen te bereiken moet je eerst je doel definiëren. Dit klinkt logisch toch? Begin daarom met het einde in gedachten. Denk na over wat het is dat je wilt bereiken. Wat is het doel? Wat het ook is, zorg dat je er heel bewust over nadenkt. Plan tijd in je agenda om na te denken over je doel. Een advies over het bepalen van je doel is om groot te dromen. Daag jezelf uit, of hoe ze dat in het Engels zeggen “stretched goals”! Weet dat mensen overschatten wat binnen een jaar kan worden gedaan, en dat ze onderschatten wat er in tien jaar kan worden gedaan. Als je de lat hoog legt, bereik je het misschien niet voor de volle 100%. Maar je zal echter meer bereiken dan wanneer je te laag mikt en het doel (te) gemakkelijk bereikt. Door een groot doel te stellen, motiveer je jezelf om harder aan dat doel te werken. Bijgevolg boek je grotere successen (zelfs als je het doel net niet haalt)

Je kunt jezelf afvragen wat je doel is. Hoe ziet succes er voor jou uit? Dit kan van alles zijn. Dit kan zijn om sociale relaties van betekenis op te bouwen. Of het kan zijn om een ​​passief inkomen op te bouwen. Of misschien wil je volledig financiële vrijheid behalen? Ongeacht het doel dat je kiest, zul je ook moeten bepalen voor jezelf wanneer je nu succes hebt. En denk ook aan wanneer het doel wordt bereikt. Dus wat is je doel en op welk punt heb je het bereikt? Begin met deze vragen en definieer je doel voordat je doorgaat naar stap 2.

Stap 2: Focus op slechts één groot doel

Als je dat ene grote doel in het leven hebt, dan is er behoefte aan absolute focus op dit grote doel. We moedigen je aan om groot te dromen. Hoewel we er zeker van zijn dat alle dromen worden gegeven en bereikt kunnen worden, moeten we er wel hard voor werken. Er is geen gemakkelijke manier, er is enkel de harde manier … En om absoluut grote doelen te bereiken, is 100% focus nodig. Dit betekent dus dat er geen plaats is voor andere grote doelen. Je kunt maar één groot doel tegelijk behalen. Bereik daarom eerst dat ene grote doel alvorens je doorgaat naar een ander doel.

Merk op dat we niet zeggen dat je maar één doel per keer kunt bereiken. We zeggen dat 100% toewijding aan een groot doel noodzakelijk is. Als je echter meerdere kleinere doelen hebt, dan is dat ook een mogelijkheid. Het oordeel of je het kan behalen is aan jezelf. Als het bijvoorbeeld om kleinere projecten gaat, kun je wel meerdere doelen tegelijkertijd stellen. Maar om een heel groot doel te bereiken, moet je een duidelijke focus en toewijding hebben voor dat grote doel.

Aangezien je nogal wat tijd en energie kwijt bent voor het bereiken van een groot doel, moet je er wel absoluut zeker van zijn dat dit is waar je het meest enthousiast over bent. Anders loop je het risico veel van je productieve jaren te verliezen aan het werken aan de verkeerde droom. Think, before you act.

Wanneer je besluit om aan een paar kleinere doelen te werken, wat mogelijk is, dan raden we aan om deze 9 stappen te volgen per specifiek doel. Het proces is belangrijk om uw doelstellingen te bereiken. Dus herhaal dit proces voor ieder doel.

Gratis beleggen via mobiel? Via de gratis Bux App kan je via jouw mobiel snel en gratis handelen in aandelen en cryptomunten (commissie vrij). Meer weten? Klik dan hier voor Download Gratis Mobiel Beleggen App.

gratis mobiel beleggen

Stap 3: Maak het doel voor de lange termijn zeer specifiek

Nu we weten wat ons doel is en dat we ons hier volledig op gaan toewijden, is de volgende stap om het lange termijn doel heel specifiek te maken. Allereerst heb je pen en papier nodig. Het is bewezen dat het opschrijven van dingen de kwaliteit van je werk verbetert. Ja… dit kan als bullshit klinken maar dat is het niet. Als je je doelen echt wilt bereiken, raden we je aan om het op papier te zetten.

Goed. Nu je pen en papier hebt, noteer je het doel voor de lange termijn op een specifieke manier. Een manier om doelen specifiek te maken, is door de SMART-methode te gebruiken.

Maak doelen specifiek met de SMART-methode

De SMART-methode staat voor Specific, Measurable, Acceptable, Realistic en Time-bound. Dit betekent dat je doel dusdanig moet worden definiëren dat de bovenstaande elementen erin zitten. Om het begrijpelijk te maken, zullen we een voorbeeld geven van de persoon die financieel onafhankelijk wilt worden. Dit is het doel, zodat hij/zij minder hoeft te werken en deze tijd kan gebruiken voor zijn gezin. Precies waar het bij onze Happy Investors Mindset om draait.

In dit voorbeeld heeft hij of zij 2000 euro per maand nodig om alle maandelijkse uitgaven te dekken. Een SMART-doel kan zijn: ik ga in de komende vijf jaar een maandelijks passief inkomen van 2000 euro verdienen met bloggen. Dit doel is specifiek. Het is ook meetbaar met de genoemde 2000 euro. Het is acceptabel, omdat 2000 euro aan passief inkomen hoogstwaarschijnlijk binnen 5 jaar haalbaar is. Misschien kan de persoon in kwestie zichzelf wat meer uitdagen een hoger doel te stellen van, laten we zeggen, een maandelijks passief inkomen van 4000 euro. Naast acceptabel is het ook realistisch. En het doel is tijdgebonden als hij of zij het doel binnen vijf jaar wilt bereiken.

Naast het zeer specifiek maken van het doel met de SMART-methode, is er nog een laatste advies. En dat advies is om het doel visuele te maken door een foto, tekening of een andere vorm van visualisatie ervan te maken. Samen met de tekening van hoe jouw succes eruit ziet wanneer het doel is bereikt, schrijf je ook jouw specifieke lange-termijn doel op. We horen je al denken: waarom zou ik tijd besteden aan zoiets? Het antwoord is omdat het een psychologische factor is. Door visualisatie kan je elke dag naar de tekening en het geschreven doel kijken. Dit is noodzakelijk. Kijk elke dag naar je doel, zodat je weet waarom je uit bed bent gekomen. Werk ervoor!

Stap 4: Deel je grote doel in kleinere stukken

doelen bereiken in 9 kleine stappen

Nu we onze specifieke lange termijn doelstelling hebben bepaald, met het
doel in gedachten te houden, kunnen we het grote doel in kleinere stukken
hakken. We moeten het grote doel in kleinere stukjes snijden voor overzicht.
Dit is niet alleen noodzakelijk voor het psychologische effect: wanneer je
dingen in kleinere stukjes opsplitst, zal het gemakkelijker worden om het te
doen. Ook lijkt het hierdoor meer haalbaar. En ook geeft het meer richtlijnen
over de concrete zaken die gedaan moeten worden om het doel te bereiken.

Dus neem je grote doel dat je over vijf jaar wilt bereiken. Kijk naar de
specifieke elementen erin. Bedenk nu welke jaarlijkse
doelen je moet stellen om het doel van vijf jaar te bereiken. Terugkomend op
het doel van het maandelijks passieve inkomen van 2000 euro dat we als
voorbeeld hebben gegeven: dat is het doel in vijf jaar. Dus we hebben vijf jaar
de tijd om de 2000 euro per maand te behalen.

Als we dit in kleinere stukjes verdelen, zouden we onszelf het doel kunnen
stellen om een ​​maandelijks passief inkomen van 200 dollar te maken in het
eerste jaar. In jaar 2 zal het 400 zijn. Het volgende jaar zal het 800 zijn. En
in jaar 4 zou het 1300 euro per maand moeten zijn Zodat we in het vijfde jaar ons
doel van een maandelijks passief inkomen van 2000 dollar hebben bereikt. Het
uitsplitsen van grote projecten en doelen in kleinere stukken geeft je een
beter inzicht in wat er moet gebeuren en hoe je dit kunt bereiken. Het maakt
het ook meer haalbaar zoals we al hebben aangegeven.

Plan jaarlijkse, maandelijkse en wekelijkse doelen

Nu we ons 5-jarig doel in 1-jarige doelen hebben vertaald, kunnen we nog een
stap verder gaan. Namelijk, door het eerste jaar te plannen in maandelijkse en
zelfs wekelijkse doelen. Plan per maand wat moet worden gedaan, en welke “mijlpalen”
moeten worden behaald om het 1-jarige doel te bereiken. Je kan ook het
maandelijkse doel opsplitsen in wekelijkse doelen. Dit is eigenlijk vrij
belangrijk. Wekelijkse doelen geven nog meer richting zodat je iedere dag
consistenter kan werken aan je doelen.

Als we stap 4 combineren met stap 5, krijgen we een soort van routekaart
met wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse doelen die moeten worden bereikt om
het grote doel te bereiken. Schrijf en teken deze routekaart zeker op papier,
zodat je een visueel overzicht hebt van welke stappen je moet nemen om je doel
te bereiken.

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beleggen als gevorderden?

Klik hier voor SILVER & GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Stap 5: Bepaal welke middelen je nodig hebt om de doelen te bereiken

De Happy Investors Mindset draait om effectief gebruik van tijd, energie en geld. Tijdens stap 4 hebben we een routekaart van tijd opgesteld. In stap 5 gaan we de benodigde middelen bepalen die in lijn zijn met de tijdstippen die we vastgezet hebben.

Het is zo dat met alles waarmee je in het begin start, dat de investeringen
in het begin het grootste zijn. Met het bereiken van doelen is dit niet anders.
In de vroege fase, dus de eerste jaren, is het onvermijdelijk dat je meer tijd
en energie moet investeren dan op het einde. Want als je dichter bij uw doel
komt, zul je minder tijd en energie moeten investeren omdat het zwaarste werk
al is gedaan. Een relevante analogie hiermee is het maken van geld. Ze zeggen
niet voor niets dat geld nog meer geld maakt. Het moeilijkste is om de eerste
100.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Als dit eenmaal is gelukt, is het veel
gemakkelijker om de miljoen te behalen.

Een zeer belangrijke factor die je nodig hebt om doelen te bereiken, is de support
van familie en echtgenote. Als je een echtgenote of echtgenoot hebt, moeten ze
je jouw doelen voor de 100% steunen. Want zonder deze steun kan je familie een
beperking worden. En beperkingen betekenen dat je minder snel je doel zult
bereiken. Hetzelfde geldt met vrienden. Omring jezelf met gelijkgestemde
vrienden die je kunnen ondersteunen in je doel. Dit zorgt zelfs voor synergie
effecten doordat je samen kunt werken aan doelen en dus kennis kunt delen.

Combineer stap 4 en 5. Teken een routekaart met de maandelijkse en
jaarlijkse doelen, als ook met de benodigde middelen en objectives. Een
dergelijke routekaart kun je ook per jaar maken, door een stappenplan te maken
met maandelijkse en wekelijkse doelen.

Doelen bereiken met een stappenplan

Stap 6: Neem consequent kleine babystapjes

Nu je onderzoek hebt gedaan en afgerond, kunnen we eindelijk beginnen! Stap
6 is een zeer belangrijke stap. Immers, wanneer je niet start kun je ook geen
begin maken. Je kunt de beste analyses ter wereld maken, maar als je niet
start, bereik je niets. Beginnen is echter niet genoeg. Het is gewoon simpelweg
niet genoeg. Je moet beginnen met het nemen van consistente kleine babystapjes. Degenen die consistent werken aan
hun doelen, zullen succes behalen. Het sleutelwoord is dus consistentie. Natuurlijk kun je gigantische sprongen maken, maar
het is niet waarschijnlijk dat je dit op een consistente manier kunt doen. Je kan
echter wel consistente kleine babystapjes maken. In het beste geval maak je
iedere dag consistente kleine stapjes vooruit, met hier en daar een uitschieter
in de vorm van een grotere stap.

Het bovenstaande is ook de reden waarom het zo cruciaal is om je grotere
doel op te splitsen in kleinere doelen met een korter tijdsbestek. Wanneer je
jezelf wekelijkse en dagelijkse doelen oplegt, stel je jezelf ook in staat om
consequente kleine stapjes te maken. Hierdoor houd je het momentum vast. En voordat
je er erg in hebt, heb je grote progressie geboekt.

Wist je dat als je elke dag een uur lang consistent aan een bepaald
onderwerp werkt, je binnen vijf jaar een nationale expert in het vak wordt? Dat
betekent dat als je één uur per dag jouw specifieke domein bestudeert, dat je
binnen vijf jaar een nationale expert wordt. Dit is een van de onderscheidende
factoren die ervoor zorgt dat je promotie kan maken of een zeer succesvolle
ondernemer zal worden. Dus nogmaals: neem consistent iedere dag kleine
babystapjes en je zult doelen bereiken.

Stap 7: Zoek naar snelle overwinningen en vier het!

De volgende stap is om te kijken naar de quick wins en deze quick wins te
vieren met jezelf en met je familie of vrienden. De behoefte aan quick wins is
essentieel om jezelf gemotiveerd te houden. Een snelle overwinning kan van alles
zijn dat belangrijk is om je doel te verwezenlijken. Een voorbeeld zou kunnen
zijn om je eerste examen te behalen. Of het zou een snelle overwinning kunnen
zijn als je de eerste nieuwe klant voor je nieuwe bedrijf hebt binnengehaald.

Een groot doel bereiken impliceert dat je voor een lange tijd aan een groot
project moet werken. Als je onderweg geen snelle overwinningen behaalt, en
viert, zul het een erg lange reis worden. Dit stelt je motivatie op de proef.
Dus, zoek naar de snelle overwinningen en vier ze. Zo behoud je momentum en zo
behoud je de motivatie. Dit laatste is belangrijk voor de emotionele discipline
die nodig is om je doelen te bereiken.

Stap 8: Emotionele discipline

Wanneer je begint met het werken aan je doelen, begint de echte uitdaging. Eerder
hebben we besproken om het lange termijn doel te definiëren tezamen met de
benodigde middelen en een stappenplan. Vervolgens geven we aan dat het
belangrijk is om consistent kleine babystapjes te nemen. Dit iedere dag weer. Hierbij
is het belangrijk dat je opzoek gaat naar een aantal snelle overwinningen voor
momentum en motivatie. De uitdaging is dus begonnen! De echte uitdaging zit namelijk
in uithoudingsvermogen, focus, consistentie en discipline. We noemen dit emotionele discipline.

Gedurende onze reis zullen er veel factoren zijn die mogelijk voorkomen dat
we ons doel bereiken. Dit kunnen gebeurtenissen zijn die het leven veranderen,
zoals de dood, het verlies van je baan, een financiële crisis, enzovoort. Het
echte gevaar ligt echter in kleine gebeurtenissen die de reis naar succes
verstoren. Een van de grootste gevaren is emotie. Laat je emotie jouw niet
beheersen. Houd je emoties in bedwang. Je moet gefocust blijven op het lange
termijn doel. Anders bereik je het niet. Ontwikkel dus emotionele discipline om
gefocust te kunnen blijven werken aan je doel. En dit is nog niet zo
gemakkelijk, want hoe ga jij om met tegenslagen? Hoe ga jij om met mensen die
zeggen dat je het niet kan, dat het onmogelijk is of zelfs een kansloze missie?
Emotionele discipline is noodzakelijk om externe factoren de baas te kunnen
zijn.

Elimineer tijdverspilling en werk aan je doel

Als je stap 1 tot 6 hebt gevolgd, heb je de perfecte voorbereiding gemaakt
om emotionele discipline te ondersteunen. En nu we zijn begonnen, moeten we nog
een stap verder gaan. We moeten alle activiteiten elimineren die een
verspilling zijn óf die geen waarde toevoegen aan onze doelen. Elimineer
activiteiten die geen waarde toevoegen aan het lange termijn doel. Maak een
lijst van alle mogelijke activiteiten die van toepassing kunnen zijn en wees
meedogenloos in je keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid tijd die je
verspilt aan het kijken naar televisie, chillen ‘vrienden’ die je niet eens
mag, of gewoon door doelloos bezig te zijn. Of wat dacht je van twee feestjes
per week. Is een feestje per week niet genoeg? Vergeet niet dat door te stappen
je weinig slaap krijgt, waardoor je de volgende dag totaal niet effectief bent.
Met andere woorden: feesten werkt averechts in het bereiken van je doelen.

We zeggen niet dat ontspanning niet belangrijk is. Je brein heeft namelijk
verfrissing nodig en je emoties moeten ook een gevoel van plezier en “in leven
zijn” ervaren. Want anders wordt het lastig om de emotionele discipline te behouden.
Ons advies is niet om 100 uur per week aan je doel te werken. Maar ons advies
is wel om alle activiteiten die je tijd verspillen te elimineren. Want deze
tijd kan je gebruiken om consistente kleine babystapjes te zetten in richting
van je doel.

Stap 9: Geef nooit op – succes is aan het einde van mislukking

Als je stap 1 tot 8 hebt uitgevoerd en aanhoudt, is het zeer waarschijnlijk
dat je je doel zult bereiken. Ons laatste advies is om nooit op te geven. Veel
mensen komen ver, maar ze redden het gewoon net niet. Soms is het echt een
kwestie van een extra maand werken. Wanneer je je opgeeft, gaat alles verloren
en is al je tijd tevergeefs geweest. Realiseer je dat succes aan het einde van mislukking
ligt. Als je echt in je zaak gelooft. Moet je gewoon door blijven gaan met jouw
doel. Ook als niemand in jou gelooft. Het succes is aan het einde van de
mislukking. Er is maar een hele kleine lijn tussen succes of falen.

Geef nooit op!

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Community. Al jarenlang deel ik mijn ervaringen voor lange termijn rijk worden en slim beleggen voor hoger rendement. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Financiële vrijheid bereiken dankzij 7 principes - Happy Investors Mindset
Meer succes in carrière door effectief werken - Happy Investors Mindset
Geld verdienen met bloggen - Happy Investors Mindset

[…] een planner dwingt zichzelf om meer consistent te werken. In een ander artikel schrijven we over 9 stappen om je doelen te bepalen. Met deze methode zal je al jouw doelen bereiken. Als je vervolgens deze voorbereidingen hebt […]

Hoe kan ik meer succes behalen in het leven? - Happy Investors Mindset

[…] Naast een plan van aanpak heb je doelstellingen nodig. Zo werkt het om een lange reis in kleinere stukjes te knippen, zodat je ook op korte termijn kleine successen kan behalen. Dit is belangrijk voor de motivatie, want het brein raakt ongemotiveerd wanneer je op korte termijn geen succes boekt. Maar als je echt alles wilt weten over hoe je meer succes kan behalen dankzij het stellen van doelen, dan moet je beslist dit artikel lezen over doelen bereiken in 9 stappen. […]

Waarom is mentorschap zo belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling?
Hoe je samen met je partner geld kan sparen - Happy Investors Mindset
Slim omgaan met geld, hoe doe je dat? - Happy Investors Mindset
Onderhandelen voor loonsverhoging met of zonder promotie - H.I.M.
Geld besparen, hoe doe ik dat? Gratis spaartips en advies - Blog H.I.M.
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen? 

Kies voor SILVER of GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo's en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer...

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.