Beste Aandeel 2021: InMode (INMD) Analyse x10 Rendement?
Beste Aandeel 2021: InMode (INMD) Analyse x10 Rendement?
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
08/05/2021
7 min

Beste Aandeel 2021: InMode (INMD) Analyse x10 Rendement?

08/05/2021
7 min

Beste Happy Investor, in dit artikel vind je een voorbeeld van beste aandeel 2021. Het gaat hier om een analyse van InMode. In juni 2021 heb ik dit beleggingsrapport geschreven. Daarin toon ik mijn onderzoek naar dit, voor mij, beste aandeel van 2021.

Iedere maand publiceer ik nieuwe beleggingsrapporten met daarin de beste aandelen van 2021. Dit doe ik op fulltime basis. InMode is slechts één van de tips tot unieke aandelen. Sinds ik InMode heb benoemd op de Happy Investors community staat het aandeel op +40% rendement. En dat in slechts twee maanden! Ik geloof in dit beste aandeel van 2021, zowel nu als op de lange termijn. In deze InMode analyse toon ik aan waarom dit bedrijf potentieel x5 – x10 rendement kan geven op de lange termijn.

Wil je nooit meer unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement missen?

Lees hier meer over HIM aandelen abonnement.

Hieronder de InMode analyse. Note: het rapport is gestript omdat bepaalde informatie enkel beschikbaar blijft voor de betaalde leden. Zie dit rapport als voorbeeld van de kwaliteit op de HIM community. InMode is beslist een beste aandeel voor 2021 en lange termijn!

Waarom beleggen in InMode? Aandelen analyse van dit beste aandeel voor 2021

Waarom is InMode volgens mij een beste aandeel van 2021? InMode is een bedrijf opgericht in 2008 dat zich specialiseert in esthetische behandelingen voor het gezicht, lichaam en de huid van vrouwen. Ze ontwikkelen en produceren platformen die gebruikmaken van gepatenteerde radiofrequentie (RF) gebaseerde technologie. Het doel hiervan is om vrouwen te behandelen zonder dat zij een chirurgische ingreep moeten doen. Dit noemen ze ook wel non-invasieve ingreep.

Dit is een grote, relatief nieuwe markt. Vrouwen willen graag zichzelf laten behandelen. De stap naar chirurgische ingreep is vaak te groot (en te duur). InMode biedt een tussenoplossing dankzij innovatieve én gepatenteerde technologie.

Wat ik persoonlijk belangrijk vind aan InMode als beste aandeel 2021, is dat de technologie ondersteunt is door de wetenschap. Uit wetenschappelijke studies hebben ze aangetoond dat het daadwerkelijk duurzaam effect geeft. Dit wordt onderschreven door andere onderzoekers. En tevens hebben ze meerdere FDA-approvals.

Hieronder zie je een voorbeeld van huidbehandeling voor de nek, waarbij geen chirurgische ingreep benodigd is:

inmode-analyse

Bron: Investor Presentation InMode

Het is bijzonder, maar dit resultaat komt uit een soort “mobiele” wagentjes die werken op basis van gepatenteerde radiofrequentie (RF). Belangrijk hierbij is dat InMode een groot assortiment aan dergelijke platformen heeft waarmee ze een zeer grote markt aanboren.

Waar ik heel enthousiast van wordt is het feit dat InMode een duurzaam competitief voordeel heeft. Ook boekt zij bovengemiddelde financiële resultaten in vergelijking tot de concurrentie. InMode maakt al jaren winstgevende groei, met zeer hoge omzet- en winstmarges. Tevens bezit management 35,5% van alle aandelen, wat getuigt van een sterk vertrouwen in het toekomstpotentieel van haar eigen onderneming.

Voor mij maakt dit InMode tot een beste aandeel van 2021.

Samenvatting van dit beste aandeel 2021

Dit is de samenvatting van InMode als beste aandeel 2021. Hieronder gaan we door met een uitgebreide InMode analyse.

∞ Lange termijn strategie: innovatieve, radiofrequentie (RF) gebaseerde technologie voor niet-chirurgische / niet-invasieve esthetische behandelingen voor vrouwen
∞ Duurzaam competitief voordeel: Ja, meerdere gepatenteerde technologieën
∞ Risicogehalte: categorie D (bron: degiro)
∞ Termijn van investering: 5 – 15 jaar
∞ Dividend: 0%
∞ Verkoopmoment: dit bepaal jezelf. Om risico te verlagen kan je een “free ride” nemen bij +100%, zodat je jouw initiële inleg verkoopt en de winst laat staan
∞ Stoploss: zet een stoploss in als je onvoorziene grote verliezen wilt voorkomen
∞ Instapmoment: gezien de duurzame winstgevende groei opteer ik persoonlijk voor direct instappen met een klein bedrag. De huidige waardering (value) is aan de hoge kant, echter presteert het aandeel bovengemiddeld in vergelijking tot de sector.

Let op: investeer max. 2% van je portefeuille per groeiaandeel! Spreidt het risico zoveel mogelijk door je portefeuille aan te vullen met unieke aandelen, de beste ETFs, vastgoed(fondsen), et cetera.

Note: ik heb een positie in InMode Ltd. met +40% rendement (zie afbeelding)

beste-aandeel-degiro

Bron: Mijn DEGIRO account aandelen in InMode

Financiële Analyse InMode als beste aandeel 2021

Let op: deze analyse van InMode als beste aandeel 2021 is van juni 2021. Als jij dit artikel leest zullen de cijfers vandaag de dag anders zijn.

 • Marktwaarde

De huidige marktwaarde van InMode is 3,26 miljard.

 • Koers/Winst

De P/E-ratio staat op 34. Dit is hoger dan het huidige sector gemiddelde van 25.
Ook ligt het hoger dan het historisch gemiddelde van INMD (26)

 • Price/Sales

De Price/Sales ratio is 13.78. Dit ligt hoger dan het huidige sector gemiddelde van 8.61.
Ook ligt het hoger dan het historisch gemiddelde van INMD (9.6)

 • Omzet, Winst en Winstmarge

Het duurzaam competitief voordeel van INMD is een bron van winstgevendheid. Alhoewel het bedrijf al even bestaat, is zij al een langere periode winstgevend.

De Y-o-Y omzetgroei is 39%. Het huidige sector gemiddelde is 7,17%
De Y-o-Y winstgroei is 68%. Het huidige sector gemiddelde is 11,49%
De brutowinstmarge is 85%. Het huidige sector gemiddelde is 55%
De nettowinstmarge is 41%. Het huidige sector gemiddelde is -3,14%

De analyse van deze cijfers t.o.v. het verleden en de toekomst vind je op de HIM community.

InMode mag dan een hoge waardering hebben. Zij presteert wel aanzienlijk beter dan de sector. Desalniettemin kan de hoge waardering leiden tot hogere volatiliteit

inmode-aandelen-analyse

 • Earnings Per Share (EPS)

De EPS is 1,16 dollar.
De Y-o-Y EPS groei is 56%. Het sector gemiddelde is 16,7%
De analyse van deze cijfers t.o.v. het verleden en de toekomst vind je op de HIM community.

 • ROE, ROA & ROIC

De ROE, ROA en ROIC liggen op respectievelijk 39%, 20,6% en 51,7%. Deze cijfers waren in het verleden hoger, wat een teken is dat het bedrijf minder winst uit haar recente investeringen haalt. Desalniettemin is een ROE van 39% zeer hoog, en mogen we vooralsnog spreken over een winstgevend groeiaandeel.
De analyse van deze cijfers t.o.v. het verleden en de toekomst vind je op de HIM community.

 • InMode Aandelen “owned by insiders”

35,5% van alle aandelen is in bezit van insiders. Dit is aan de hoge kant en een teken dat management een sterk vertrouwen heeft in het toekomstpotentieel van haar eigen onderneming.

 • Financiële gezondheid & Risico’s

InMode heeft een current ratio van 9.05 en quick ratio van 8.64. Dit is zeer hoog, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het bedrijf op korte termijn failliet kan gaan.

Natuurlijk zijn er ook andere reëel risico’s, zoals toenemende concurrentie, FDA-ontzeggingen, et cetera. Lees het jaarverslag voor alle risico’s van dit bedrijf.

Conclusie op basis van financiële analyse InMode

Niet vaak kom je een winstgevend groeiaandeel tegen dat ver bovengemiddeld scoort op zowel omzet- als winstgroei in verhouding tot haar sector. Alhoewel bepaalde factoren zoals de ROE minder positief zijn dan in het verleden, zijn ze vooralsnog vér bovengemiddeld te noemen.

InMode behoort mijns inziens tot de lijst der beste aandeel 2021!

Qua waardering (value) scoort InMode slechter. Daardoor kan het zijn dat er tussentijdse koersdalingen voordoen. Desalniettemin verwacht ik dat dit bedrijf op basis van haar financiële historie op de middel lange termijn kan doorgroeien tot boven de tien miljard. Dit betekent een rendement van x3 of hoger. Op korte termijn kunnen correcties plaatsvinden omwille de hogere waardering. Dit zijn momenten om bij te kopen.

In potentie kan dit beste aandeel van 2021 op de lange termijn doorgroeien naar x10 rendement.

Wil je nooit meer unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement missen?

Bekijk hier het totale overzicht van cursussen beleggen.

Ik leer je hoger rendement én lager risico te behalen.

Strategische Analyse InMode als beste aandeel 2021

 • Management

De huidige CEO Moshe Mizrahy is de co-founder en staat al sinds de oprichting in 2008 aan het roer bij dit beste aandeel 2021. Ook de andere co-founder, genaamd Michael Kreindel, is nog steeds in dienst als CTO. De rest van het team is eveneens zeer ervaren.

Het is een veelbelovend teken dat beide co-founders nog altijd actief zijn als CEO en CTO. Daarbij is de “insider ownership” 35% van alle aandelen. Dat zie je niet zeer frequent.

 • Duurzaam competitief voordeel

Sinds 2010 heeft INMD 9 innovatieve platformen gelanceerd. Tevens zitten er nog 14 patenten in de pijpleiding. Hieronder vind je het overzicht.

Nu ben ik geen marktexpert voor non-invasieve ingrepen. Maar wanneer we kijken naar de concurrentieanalyse en winstmarges van de sector vergelijken, presteert het bedrijf al jarenlang ver bovengemiddeld. Dergelijke prestatie is alleen mogelijk dankzij een duurzaam competitief voordeel.

analyse-inmode

Bron: Investor Presentation InMode

 • Innovatie & Schaalbaarheid

Met 14 aankomende patenten mogen we spreken over een gezonde graad aan innovatie. Daarbij gaan ze in 2021 een nieuw platform lanceren. Qua schaalbaarheid hebben ze een internationale spreiding met meerdere vestigingen en 156 verkoopvertegenwoordigers. Dit lijkt een prima basis voor verdere groei.

aandelen-analyse-inmode

Bron: Investor Presentation InMode

Naast de internationale spreiding is ook de sector groeiende. De verwachting is dat de sector van 8,4 miljard in 2021 naar 18,5 miljard in 2028 gaat groeien. Dit is een jaarlijkse groei van 13,9%. Alhoewel dit niet schokkend hoog is, is het wel een mooie groei. En InMode lijkt de beste kaarten te hebben om de meeste groei te pakken.

analyse-beste-aandeel

Bron: SeekingAlpha.com

 • Concurrentie

Qua concurrentie lijkt vooral Hologic, Inc. Een partij om rekening mee te houden. Zij presteert qua financiële resultaten beter dan de rest, maar niet beter dan InMode. Wel biedt Hologic momenteel een goede waardering, met onder meer een P/E-ratio van 8,8. Tevens maakt zij een inhaalslag op InMode wat betreft de winstmarge:

beste-aandeel-analyse

Bron: SeekingAlpha.com

Reacties
Categorieën