Beste Aandelen 2024: Zo Versla je de S&P 500 en AEX | Happy Investors
beste-aandelen-2024
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/16/2023
8 min

Beste Aandelen 2024: Zo Versla je de S&P 500 en AEX | Happy Investors

12/16/2023
8 min

Wil je beleggen in de beste aandelen voor 2024? Maak kennis met onze methodiek voor het selecteren van de (potentieel) beste aandelen voor 2024.

Met trots delen we hieronder onze resultaten van 2023. Onze aandelen analyses hebben aantoonbaar hoger rendement gerealiseerd dan de S&P 500 en de AEX. Ook deel ik een gedeelte van mijn eigen beleggingsportfolio (zie onderaan). Dit zijn allemaal aandelen waar ik in geloof voor de lange termijn (op één na, dat was een duur foutje!).

Ik beleg nu alweer bijna 10 jaar. Sinds 2022 beleggen we via een ontwikkelde methodiek die zowel de lange- als korte termijn combineert. In 2023 hebben we onze methodiek verder uitgebreid met gevorderde analyse voor aandelenwaardering, en betere instapmomenten op basis van technische analyse. Dankzij deze methodiek kunnen we meer consistent winstgevende aandelen selecteren (en de losers vermijden).

Hieronder zie je ons resultaat, waarbij we aantoonbaar en zelfs aanzienlijk hoger rendement dan de S&P 500 en de AEX hebben gehaald.

Ons doel is om beleggers te helpen met winstgevende aandelen voor financiële vrijheid. Dit betekent dat we niet te veel risico willen nemen, maar wel onszelf in positie willen brengen voor potentieel hoger rendement. En hoger rendement kan alleen gerealiseerd worden dankzij focus (beperkt aantal aandelen) en heel veel onderzoek.

Beste Value aandelen voor 2024?

 happy-value-aandelen-rendement

Onze aandelen analyses voor Value richten zich op waardeaandelen met een acceptabel risicoprofiel. Het totaalrendement van alle Happy Value aandelen in anderhalf jaar is 27,1%. Maar belangrijker: ons rendement ligt 11,1% hoger dan de S&P 500 (en iets meer dividend, maar dat is een detail).

Uitleg en voorbeeld: op 3-2-2023 hebben we een analyse over Jackson Financial gepresenteerd. Vanaf dat moment tot 15-12-2023 heeft dit aandeel 9,4% rendement gerealiseerd. Maar van 3-2-2023 tot 15-12-2023 was het rendement van de S&P 500 hoger. Het verschil is -4,7%. In dit geval had je dus beter in de S&P 500 kunnen investeren (bijvoorbeeld als je een maandelijkse inleg doet in de S&P 500 in plaats van in aandelen).

In een eerlijk vergelijk binnen dezelfde tijdsperiode zien we dat 16 van de 20 Happy Value aandelen hoger rendement dan de S&P 500 realiseren. Dat is 80%.

Feitelijk toont dit aan dat een maandelijkse inleg in een van onze wekelijkse aandelen analyses meer rendement kan opleveren dan een maandelijkse inleg in de S&P 500 of de AEX.

We zien dat van de 20 Happy Value aandelen er 18 winstgevend zijn. Dat is een successcore van 90%. Slechts twee hebben een negatief rendement gerealiseerd. Daqo New Energy was een speculatief hoog-risico aandeel. Die geef ik weinig kans op de korte termijn. United Airlines maakt een comeback en zouden wij ook tegen -20% durven bijkopen (maar doen dat niet omwille betere kansen).

Vandaag de dag heb ik zelf de volgende aandelen (nog) in mijn portfolio: CEPU, CRESY, KOF, CLS, STM en BKNG.

STMicrolectronics (STM) en The Priceline Group (BKNG) behoren momenteel tot mijn TOP 5 grootste posities. STM omdat ik van mening ben dat het bedrijf ondergewaardeerd is. En BKNG omdat ik dit sterke bedrijf graag wil hebben voor de komende 10 jaar.

STM en BKNG zullen denk ik niet tot de allerbeste aandelen van 2024 behoren. Maar beide aandelen kunnen wel eens hoog rendement op de lange termijn bieden. En hopelijk kan STM ons verrassen, bij verbeterde winstvooruitzichten kan de koers drastisch stijgen.

Beste dividendaandelen voor 2024?

happy-dividend-aandelen-rendement-2023

Ook onze analyses naar de beste dividendaandelen heeft geresulteerd in hoger rendement én dividend dan de S&P 500 en de AEX.

In ons onderzoek naar de beste dividendaandelen ligt onze focus op financiële waardering én stabiel dividendbeleid. Happy Dividend aandelen zijn gericht op kwalitatieve bedrijven die hoog score op onze Dividendscore en een gunstige aandelenprijs kennen. Happy Dividend aandelen scoren altijd hoog op dividend yield, dividendstabiliteit, dividendgroei en diverse andere factoren.

Onze dividendaandelen van 2022 hebben het geweldig gedaan. Het resultaat van 2023 was helaas minder goed. Alle dividendaandelen samen hebben desalniettemin een totaalrendement van 19,6% gerealiseerd. Dit is 2,8% hoger dan de S&P 500 indien we dit vergelijken in dezelfde tijdsperioden (en het dividend ligt wat hoger).

Dankzij het herinvesteren van dividend en het bijkopen tijdens koersdalingen (met behulp van de Happy Aandelen Alerts), zouden we het resultaat hebben kunnen verbeterd (dit is niet meegenomen in de vergelijking uiteraard).

Vandaag de dag heb ik zelf de volgende aandelen (nog) in mijn portfolio: CAT, O, CMCSA en WFC. Persoonlijk heb ik wel vertrouwen in Comcast als potentieel beste dividendaandeel voor 2024. CAT is ook interessant, maar ook behoorlijk volatiel.

Realty Income (O) en NNN REIT (NNN) heb ik beiden gekocht in de recente dip van oktober 2023. Ik denk dat dit ook voor 2024 nog steeds goede aandelen kunnen zijn. Het zijn wellicht niet de beste REIT’s voor 2024, maar beide vastgoedfondsen bieden wel hoge kwaliteit met een goede S&P credit rating.

De beste groeiaandelen voor 2024

happy-groei-aandelen-rendement-2023

Onze analyses naar de potentieel beste groeiaandelen zijn gericht op hoge kwaliteit. Het risicoprofiel is hoger, en verliezen kunnen groter zijn. Toch streven we naar het investeren in de beste bedrijven die duurzame omzet- en winstgroei kunnen realiseren. Gezien het hogere risicoprofiel, zijn we dan ook selectiever in het publiceren van onderzoeken naar groeiaandelen.

Wij beschouwen onze groeiaandelen als lange termijn beleggingen van minimaal 3 jaar (en idealiter langer).

Vandaag de dag heb ik zelf de volgende aandelen (nog) in mijn portfolio: SHOP

Ik zou heel graag Arista Networks als lange termijn belegging willen hebben, maar helaas is de waardering voor mij op dit moment te hoog (t.o.v. de intrinsieke waardering). Shopify is een uniek bedrijf, maar nog altijd risicovol en volatiel. Ik zou dit aandeel bijkopen bij iedere -20% daling, en voor de komende 10 jaar vasthouden.

Ironisch genoeg heb ik zelf niet geïnvesteerd in Super Micro Computer (SMCI), het beste aandeel van Happy Investors.

Ik denk niet dat Shopify het beste groeiaandeel voor 2024 zal zijn. Maar het kan wel eens een van de beste groeiaandelen voor de lange termijn zijn.

Als je dit risico niet wilt nemen, maar groeiaandelen wel interessant vindt. Bekijk dan risicovolle ETF’s zoals die van ARK. ARK ETF’s zijn helaas duur (hoge expense ratio), maar kunnen wel eens hoog rendement opleveren wanneer je ze op de juiste momenten koopt (koop hoog-risico ETF's bij sterk momentum, en verkoop op tijd!). Groeiaandelen zijn nu sterk afgestraft, en ARK kan wel eens tot de beste ETF’s voor 2024 behoren. Maar ik betwijfel ten zeerste of ze tot de beste ETF’s voor de lange termijn zullen behoren. Hiervoor kan je wellicht kijken naar meer stabiele groeifondsen, zoals de Invesco QQQ (met acceptabel kosten).

Happy Beleggingsportfolio: voorbeeld portfolio voor beleggen in aandelen

welke-aandelen-kopen-2024

Om bewijs te leveren voor onze aandelen analyses, hebben we de Happy Value Portfolio opgericht. De waarheid is dat dit de beleggingsportfolio van mijn compagnon was. Zijn erfenis aan mij was een startpositie met -500 euro verlies. Mijn compagnon is een ondernemer, maar geen belegger. Dat verlies heb ik in 1,5 jaar tijd goed gemaakt, met inmiddels +4200 euro winst. We begonnen met circa 10K en dit is uitgegroeid tot 23K, dankzij periodieke inleg en positief rendement. (Dat is dus een realistische simulatie, aangezien we allemaal maandelijks of periodiek cash vrijmaken die we kunnen investeren voor een lange termijn).

Hierboven zie je het resultaat van onze voorbeeld portfolio vanaf Juli 2022 tot 15-12-2023.

De afgelopen maanden heb ik af en toe updates gedeeld van onze portfolio via Youtube. Gewoon om je te helpen. Op Social Media staat belachelijk veel troep. Mensen die net beginnen, en anderen dan tips geven over geweldige crypto of supergoed aandeel. En vaak met groot verlies als gevolg. Op zich geeft dit niet. Toen ik na circa 4 - 5 jaar beleggen Happy Investors had opgericht, was ik ook aanzienlijk minder goed dan vandaag de dag. Maar ik was er in ieder geval eerlijk en open in. En ook nu ben ik nog lerende hoe ik meer winstgevende aandelen kan selecteren. Leren is leuk. En leren kan altijd, of je nu 20 of 80 bent.

Pas op met wat je volgt, en van wie. Dat geldt ook de informatie die wij met je delen: wees kritisch over wat wij zeggen. Kritisch denkvermogen wordt steeds belangrijker. Dit was 5 jaar geleden waar. En nu helemaal, met de toenemende AI. Denk na voor jezelf.

Mijn beleggingsportfolio met de potentieel beste aandelen voor 2024 en de lange termijn

degiro-portfolio-aandelen-2024

Over leren gesproken… In het verleden waren mijn resultaten aanzienlijk volatieler. Daarbij maakte ik te vaak dure fouten, omdat ik hoog-risico groeiaandelen kocht zonder écht goed te beseffen wat haar intrinsieke waarde zou kunnen zijn. Een voorbeeld van zo’n dure fout zie je hierboven, waarbij ik C3AI tijdens haar IPO kocht. De eerste weken was het aandeel verdubbeld, maar vandaag de dag is het resultaat bedroevend. Ik zou moeten bijkopen, maar dat doe ik niet omdat ik veel betere kansen zie. Misschien zou ik moeten verkopen, maar er was wel reden voor mij om in dit bedrijf te investeren voor een lange termijn. Dit is en was de laatste keer dat ik iets met IPO beleggen doe. Te veel onzekerheid. Te weinig data voor degelijk onderzoek.

De laatste jaren haal ik aanzienlijk beter rendement dan voorheen.

Het geheim? Niet hebzuchtig zijn.

Veel meer onderzoek doen. Gebruik maken van mijn methodiek met meer objectieve bronnen en data. Alle aandelen met té veel risico of onzekerheid elimineren. En vooral investeren in hoge kwaliteit bedrijven tegen een eerlijke prijs.

Maar ik vind beleggen ook heel leuk. Om af en toe ook te investeren in middelmatige bedrijven tegen een goedkope prijs. En dan na een aantal maanden of jaren te verkopen. Zoals een Celestica, of een Central Puerto (mijn aandelen in Pampa Energia doen het nóg beter). Onontdekte aandelen als Central Puerto en Pampa Energia kunnen wel eens de beste aandelen van 2024 worden. Zelfs na hun +100% stijging in 2023. De tijd zal het ons leren.

Hierboven zie je een gedeelte van mijn portfolio. Mijn totale investering in aandelen ligt nu boven de 200K (heb nog een ander account). Dit jaar ga ik circa 50K investeren in een Nederlandse startup met elegante software binnen een grote markt. Daarnaast heb ik nog wat reserve voor kansen in de toekomst.

Financiële vrijheid is leuk, maar het gaat je niet gelukkiger maken op de lange termijn. Zingeving, fijne relaties, genieten van het hier en nu, en betekenisvol werk doen dat wel.

Voor mij is beleggen geen doel meer. Ik zie het nu als een spel. Een sport om hoger dan gemiddeld rendement te behalen. Dit vind ik leuk. En ik denk dat jij ook hoger rendement kan behalen wanneer je er echt plezier in hebt.

Heb je er geen plezier in? Kies dan voor goedkope ETF’s met wereldwijde spreiding (VT, IWDA, IUSN, etc.). Een gemiddeld rendement van 7 - 8% is altijd nog beter dan sparen. En nee, het is geen schaamte om op een feestje te zeggen dat je in “saaie ETF’s” investeert. Je zal het namelijk beter doen dan 80% van alle beleggers die wel zelf in aandelen investeren.

Voor 2024 hebben we vanuit Happy Investors weer leuke ontwikkelen voor je. Zo gaan we bijvoorbeeld onze educatie voor winstgevend beleggen heel betaalbaar maken.

Blijf ons volgen via de nieuwsbrief en Social Media. Laten we samen groeien.

Met vriendelijke groet,

Jorik Vermeulen, oprichter van Happy Investors B.V.


Reacties
Categorieën