3x Telecomaandelen met Hoog Dividend [2023] Happy Investors
beste-telecomaandelen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/03/2023
14 min

3x Telecomaandelen met Hoog Dividend [2023] Happy Investors

03/03/2023
14 min

In dit artikel behandelen we een analyse van 3 beste telecomaandelen met hoog dividend in 2023. Telecomaandelen kopen of niet wil je doen omwille haar hoog dividend. In deze analyse bekijken we drie telecomaandelen met hoog dividend.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Tip: in onze eigen analyses die wij Happy Dividend Aandelen noemen, onderzoeken wij dividendaandelen op basis van factoranalyse én dividendscore. Kijk bij dividend onder meer naar de stabiliteit en dividendgroei.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Analyse van telecomaandelen met hoog dividend binnen een stabiele markt

De telecommunicatie-industrie ontstond in de jaren 1830 met de uitvinding van de elektrische telegraaf, het eerste mechanische communicatieapparaat waarmee snel schriftelijke berichten konden worden uitgewisseld. De nieuwe uitvinding reduceerde de wachttijd van enkele dagen tot een kwestie van uren. Enkele decennia later, in de jaren 1870, liet de grote uitvinder Alexander Graham Bell de wereld kennismaken met de eerste elektrische telefoon. Naast de communicatie-industrie veranderde Alexander Bell voorgoed de bedrijfswereld - zijn Bell Telephone Company werd later herboren als American Telephone & Telegraph (AT&T), een van de grootste Amerikaanse bedrijven.

De uitvinding van radio en televisie zorgde voor de overdracht van informatie via radiogolven. Cellulaire en satellietcommunicatie hebben de afhankelijkheid van telefoonnetwerken verminderd. Het internet heeft het mogelijk gemaakt enorme hoeveelheden informatie door te geven met een veel hogere snelheid dan mogelijk was via menselijke spraak of tekst. De in december 2009 gelanceerde 4G mobiele netwerken hebben een vruchtbare bodem gevormd voor een groot aantal nieuwe industrieën, van sociale netwerken tot e-commerce. Vandaag worden overal ter wereld mobiele communicatietechnologieën van de vijfde generatie (5G) ingevoerd.

Top 3 telecomaandelen met hoog dividend. Verizon Communications: 6,5% dividendrendement, 24,6% opwaarts potentieel

 • Ticker: VZ
 • Toegangsprijs: 39,3 dollar
 • Richtprijs: $49,0
 • Potentieel: 24,6%
 • Potentieel dividendrendement: 6,5%.
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij: Freedom24, eToro, DEGIRO, Mexem, et cetera

Over het bedrijf

Verizon Communications is een van de grootste telecommunicatiebedrijven in de VS en in de wereld. Het bedrijf levert communicatie-, informatie- en amusementsproducten en -diensten aan individuele consumenten, bedrijven en overheidsinstellingen. Verizon werd opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in New York.

Verizon is een van de meest populaire telecomaandelen met hoog dividend. In deze analyse onderzoeken we waarom Verizon tot de beste telecomaandelen met hoog dividend van 2023 kan behoren. Zo lijkt het aandeel momenteel meer opwaartse potentie te bieden dan haar geduchte telecom-concurrent AT&T.

Waarom behoort Verizon tot de beste telecomaandelen met hoog dividend?

De voortdurende ontwikkeling van methoden voor informatieoverdracht draagt bij tot de groei van de telecommunicatie-industrie. Ondanks het feit dat de sector enorm groot en vrij volwassen is, zal de wereldwijde telecommunicatiemarkt naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks percentage van 6,2% tot 2030 en aan het eind van de prognoseperiode 2,92 biljoen dollar bereiken.

beleggen-in-telecom-aandelen

Verwachte dynamiek van de markt voor telecomdiensten; bron: samengesteld door auteur

Dankzij hun consistente en sterke prestaties zijn telecomaandelen altijd een goede investering geweest tijdens recessies. Ze hebben doorgaans een lage volatiliteit, waardoor ze een minder riskante keuze zijn voor beleggers. Bovendien bieden telecomaandelen beleggers vaak een hoog dividendrendement.

Hoge toetredingsdrempels maken telecommunicatieaandelen vrijwel ontoegankelijk voor potentiële concurrenten. Lage volatiliteit van de aandelen en solide dividendrendementen kunnen conservatieve beleggers aantrekken die het risico willen minimaliseren. Bovendien kan het hoge potentieel van de 5G-industrie een belangrijk argument zijn voor groeibeleggers. Uiteindelijk is beleggen in telecommunicatieaandelen een prima manier om uw portefeuille te diversifiëren. Wij hebben voor u drie van de aantrekkelijkste aandelen in de sector geselecteerd.

 1. Verizon Communications (VZ)
 2. Telefônica Brasil S.A. (VIV)
 3. SK Telecom Co. (SKM)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot Verizon Communications. Soortgelijke ideeën voor Telefônica Brasil S.A. en SK Telecom Co. vindt u in de rubriek Beleggingsideeën.

Waarom Verizon aandelen kopen of niet?

Ondanks een aantrekkelijk dividendrendement en een solide vrije kasstroom die het aandeel had moeten ondersteunen in een volatiele marktomgeving, is Verizon achtergebleven bij de algemene markt. Het bedrijf verloor in 2022 bijna een derde van zijn marktwaarde, terwijl de belangrijkste benchmark, de S&P 500 index, in dezelfde periode ongeveer een vijfde van zijn kapitalisatie verloor. Ondanks het leidende marktaandeel van Verizon, presteerden de aandelen van het bedrijf ook minder goed dan belangrijke concurrenten T-Mobile en AT&T.

beste-telecom-aandelen

VZ Stock dynamiek; bron: TradingView

Beleggers twijfelen aan de rationaliteit van een duurzame waarderingspremie, waartegen het bedrijf de afgelopen jaren heeft gehandeld. Het aandelenpessimisme wordt gevoed door de hoge investeringsuitgaven, het klantenverloop en, misschien het belangrijkst, de recente uittocht van een belangrijke aandeelhouder, Berkshire Hathaway.

Veel marktbewoners merken op dat het bedrijf veel sneller klanten verliest dan voor de pandemie. Deze dynamiek is echter grotendeels te wijten aan de integratie van TracFone (overgenomen in Q4 2021) dat voornamelijk opereerde op een prepaid model dat altijd een hogere churn rate had.

analyse-beste-telecomaandelen

Klantenwissel in het draadloze retailsegment; bron: samengesteld door auteur

De TracFone-deal van 7 miljard dollar gaf Verizon toegang tot ongeveer 20 miljoen abonnees, waardoor het bedrijf een leider werd op de markt van prepaiddiensten. Bovendien leverde de overname aanzienlijke synergieën op omdat TracFone een exploitant van een mobiel virtueel netwerk is die gebruik maakt van het netwerk van Verizon.

Het is vermeldenswaard dat er de afgelopen jaren in de hele sector een aanzienlijke verschuiving heeft plaatsgevonden van prepaid- naar postpaidmodellen, en Verizons recente investeringen in zijn netwerk stellen het bedrijf in staat van deze trend te profiteren. Als gevolg daarvan is de gemiddelde omzet per account (ARPA) in Verizons postpaid-segment de afgelopen jaren gestaag gestegen.

beste-telecomaandelen-2023

Gemiddelde inkomsten per account in het postpaidsegment; bron: samengesteld door auteur

Ondanks actieve investeringen biedt Verizon aandeelhouders een solide dividendrendement van 6,5%. Het bedrijf kan de dividenden handhaven en verhogen omdat de huidige uitbetalingsratio 50% bedraagt en de CapEx de komende jaren naar verwachting zal dalen. Momenteel bevindt Verizon zich in de laatste fase van een kapitaalintensief 5G-netwerkbouwproject.

Financiële analyse Verizon aandelen

In 2022 liet Verizon stabiele financiële prestaties zien en overtrof het de verwachtingen van analisten:

 • De omzet van het bedrijf bedroeg 136,8 miljard dollar, tegen 133,6 miljard dollar een jaar eerder.
 • Het nettoresultaat bedroeg 21,3 miljard dollar, tegen 22,1 miljard dollar in 2021.
 • De nettomarge daalde met één procentpunt van 16,54% tot 15,57%.
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 37,1 miljard dollar, tegen 39,5 miljard dollar een jaar eerder.
 • De vrije kasstroom steeg van -28,3 miljard dollar in 2021 naar 10,4 miljard dollar.

verizon-aandelen-kopen-2023

Financiële gegevens van Verizon; bron: samengesteld door auteur

Het bedrijf heeft een sterke balans in vergelijking met andere telecombedrijven. De totale schuld bedraagt $150,6 miljard, de kasequivalenten en kortetermijninvesteringen zijn goed voor $2,6 miljard, en de nettoschuld bedraagt $148 miljard, wat overeenkomt met 3,1x Aangepaste EBITDA (Nettoschuld/EBITDA - 3,1x).

Financiële waardering Verizon aandelen

Verizon handelt tegen een korting op het sectorgemiddelde: EV/Sales - 2,33x, EV/EBITDA - 6,65x, P/Cashflow - 4,55x, P/E - 7,95x.

verizon-aandelen-analyse-2023

Vergelijkbare waardering van Verizon; bron: gemaakt door de auteur.

Het minimum koersdoel van DZ Bank is $33 per aandeel. Tigress Financial schat VZ op zijn beurt op $64 per aandeel. Volgens onze waardering is de reële marktwaarde van het aandeel $49, wat een opwaarts potentieel van 21,8% impliceert.

telecomaandelen-koersverwachting

Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur

Belangrijkste risico's bij Verizon aandelen kopen

 • De telecommunicatie-industrie is zeer concurrerend. Dit feit kan een belemmering vormen voor het groeipotentieel van de onderneming op lange termijn.
 • De telecommunicatie-industrie is zeer kapitaalintensief. Enerzijds zorgt dit voor hoge toetredingsdrempels tot de markt, anderzijds is het een risicofactor voor de vrije kasstroom op lange termijn.

Top 3 telecomaandelen met hoog dividend. Telefônica Brasil S.A.: 7,3% dividendrendement, 25,9% opwaarts potentieel.

 • Ticker: VIV 
 • Toegangsprijs: $7,7-$8,4
 • Richtprijs: $10,0
 • Potentieel: 25,9%
 • Potentieel dividendrendement: 6,1%.
 • Horizon: 12 maanden
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop bij de beste beleggingsplatformen

Over het bedrijf

Telefônica Brasil is de belangrijkste mobiele operator in Brazilië en werkt onder het merk Vivo. Het bedrijf is een dochteronderneming van de Spaanse mobiele operator Telefônica, die een belang van 74,2% heeft. Vivo biedt zowel mobiele als glasvezelnetwerken aan. Telefônica Brasil werd opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Sao Paulo.

Waarom behoort Telefônica Brasil tot de beste telecomaandelen met hoog dividend?

Telefônica Brasil beschikt over een aantal fundamentele drijfveren om de groei in de komende jaren op peil te houden:

 • Ten eerste is de penetratiegraad van smartphones en glasvezelverbindingen, evenals het gemiddelde inkomen per gebruiker in Brazilië aanzienlijk lager dan het wereldwijde gemiddelde, wat ruimte biedt voor een inhaalslag. In de afgelopen vijf jaar zijn de glasvezelactiviteiten van het bedrijf gegroeid met een samengesteld jaarlijks percentage van 29%, en Telefônica Brasil wil het aantal aangesloten woningen verhogen van 21 miljoen naar 29 miljoen tegen 2024.
 • Ten tweede zullen de demografische trends in Brazilië, het marktleiderschap en het lage opzeggingspercentage het bedrijf helpen om het aantal klanten op het Vivo-platform op lange termijn te verhogen.

Telefônica Brasil is niet alleen een mobiele operator. Het bedrijf heeft een indrukwekkende reeks snelgroeiende digitale activiteiten. Het distribueert wereldwijd hoogwaardige mediadiensten zoals Netflix, Disney en Spotify op de lokale markt. Vivo heeft 1,8 miljoen abonnees en het klantenbestand is met 49% gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Als onderdeel van Vivo Money en Vivo Pay levert het bedrijf digitale bankdiensten, waaronder leningen, geldtransfers en factuurbetalingen. Het saldo van de verstrekte leningen groeit gestaag. Daarnaast levert Vivo diensten op het gebied van telegeneeskunde en onderwijs. In het B2B-segment biedt Vivo cloud- en cyberbeveiligingsdiensten aan, evenals de verkoop en verhuur van hardware. Deze activiteiten groeiden in 2022 met 29%.

telefonica-brasil-aandelen-kopen

Groei van niet-communicatieactiviteiten; bron: Bedrijfspresentatie

In het voorjaar van 2022 nam Telefônica Brasil de mobiele activa van concurrent Oi over. Daardoor heeft Vivo nu 38% van de mobiele markt van het land in handen, tegenover 31% tien jaar geleden. Telefônica Brasil betaalde R$5,4 miljard ($1,09 miljard) voor de activiteiten en verwacht een vergelijkbaar bedrag op te halen door synergieën.

Telefônica Brasil biedt haar aandeelhouders een dividendrendement van ongeveer 7,3%. Het bedrijf keert alle nettowinst uit als dividend, wat zijn investeringsbeleid beperkt. Wij verwachten echter dat de onderneming zal blijven uitkeren, aangezien haar Spaanse moeder Telefônica gepositioneerd is als dividendbedrijf en de netto-inkomsten van haar dochterondernemingen nodig heeft.

telecomaandelen-met-hoog-dividend

Dividenduitkeringen van het bedrijf; bronnen: Bedrijfswebsite

Financiële analyse Telefônica Brasil S.A aandelen

De financiële resultaten van Telefônica Brasil over de laatste 12 maanden worden hieronder weergegeven in US dollar:

 • De omzet van het bedrijf bedroeg 9,3 miljard dollar, tegen 8,2 miljard dollar een jaar eerder.
 • Het nettoresultaat bedroeg 791 miljoen dollar, vergeleken met 1,2 miljard dollar in 2021. De daling was het gevolg van hogere bedrijfskosten en hogere inkomstenbelasting en sociale bijdragen.
 • De nettomarge daalde van 14,17% naar 8,50%.
 • De kasstroom uit operaties bedroeg $3,7 miljard, vergeleken met $3,3 miljard een jaar eerder.
 • De vrije kasstroom steeg van 1,6 miljard dollar in 2021 naar 1,8 miljard dollar.

telefonica-brasil-aandelen-analyse

Telefônica Brasil's financiële prestaties; bron: samengesteld door auteur

Telefônica Brasil heeft een gezonde balans: de totale schuld bedraagt $3,7 miljard, de kasequivalenten en kortetermijninvesteringen zijn goed voor $430 miljoen en de nettoschuld bedraagt $3,2 miljard, minder dan de jaarlijkse kasstroom van het bedrijf.

Financiële waardering Telefônica Brasil S.A telecomaandelen met hoog dividend

Telefônica Brasil wordt verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde: EV/Sales - 1,81x, EV/EBITDA - 4,85x, P/Cashflow - 3,63x, P/E - 16,77x, P/B - 0,99x.

telecomaandelen-analyse

Telefônica Brasil's vergelijkbare waardering; bron: samengesteld door auteur

Het minimum koersdoel van Scotiabank is $8,2 per aandeel. Barclays raamt VIV op $10 per aandeel. Volgens onze waardering is de reële marktwaarde van het aandeel $10, wat een opwaarts potentieel van 25,9% impliceert.

koersverwachting-telecomaandelen-2023

Koersdoelen van investeringsbanken; bron: samengesteld door auteur 

Belangrijkste risico's bij Telefônica Brasil S.A aandelen kopen

 • De telecommunicatie-industrie is zeer concurrerend. Dit feit kan een belemmering vormen voor het groeipotentieel van de onderneming op lange termijn.
 • De telecommunicatie-industrie is zeer kapitaalintensief. Enerzijds zorgt dit voor hoge toetredingsdrempels tot de markt, anderzijds is het een risicofactor voor de vrije kasstroom op lange termijn.
 • De Braziliaanse real devalueert al jaren gestaag ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De daling van 2011 tot 2016 was bijzonder sterk. Hoewel deze trend gebruikelijk is bij veel valuta's van opkomende markten, schept hij risico's voor beleggers.

Top 3 telecomaandelen met hoog dividend. SK Telecom Co: 7,9% dividendrendement, 34% opwaarts potentieel

 • Ticker: SKM 
 • Toegangsprijs: $19.4
 • Richtprijs: $26,0
 • Potentieel: 34%
 • Potentieel dividendrendement: 7,9%.
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Middelmatig
 • Positiegrootte: 2%
 • Te koop via de beste beleggingsapps

Over het bedrijf

SK Telecom Co. (SKM) levert draadloze diensten in Zuid-Korea. Het bedrijf is actief in drie segmenten: cellulaire diensten, vaste-lijndiensten en andere bedrijfsonderdelen. In dit laatste segment ontwikkelt SK Telecom verschillende veelbelovende lijnen. Het bedrijf werd opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea.

Waarom behoort SK Telecom tot de beste telecomaandelen met hoog dividend?

Als grootste mobiele operator in Zuid-Korea is SK Telecom een van de belangrijkste begunstigden van de groei van de vraag naar 5G-diensten in het land: eind 2022 bedroeg het aantal 5G-abonnees meer dan 13,4 miljoen, een stijging van 7,2% ten opzichte van het derde kwartaal en 58% ten opzichte van een jaar eerder.

telecomaandelen-hoog-dividend

Groei in 5G-abonnees; bron: Bedrijfspresentatie)

SK Telecom combineert met succes een traditionele telecommunicatieactiviteit die een gestage kasstroom oplevert, met een reeks veelbelovende en groeiende bedrijfsactiviteiten, waaronder die op het gebied van media, datacenters, cloudtechnologieën en zelfs kunstmatige intelligentie.

SK Telecom heeft zich stevig gevestigd als leider in de media-industrie. SK Stoa staat qua inkomsten op de eerste plaats in de markt voor T-commerce (interactieve televisie) en de verkoop van goederen blijft snel groeien. Bovendien versnelt het bedrijf de groei van zijn media-activiteiten door aangepaste oplossingen aan te bieden via zijn reclameplatform. In 2022 bedroegen de inkomsten van het mediasegment ₩1,5 miljard (1,18 miljard dollar), een stijging van 20,8% ten opzichte van een jaar eerder.

Ook de inkomsten uit cloud computing en datacenters groeien snel. In 2022 brachten datacenters ₩156 miljard (120,2 miljoen dollar) op, terwijl cloudoplossingen goed waren voor ₩127 miljard (97,9 miljoen dollar).

Ook interessant is Sapeon, een dochteronderneming van SK Telecom die halfgeleiders voor kunstmatige intelligentie aanbiedt. AI-halfgeleiders maken grootschalige berekeningen voor AI-diensten mogelijk met zeer hoge snelheden en een laag stroomverbruik; ze worden beschouwd als het belangrijkste brein van AI. De producten van Sapeon zijn naar verluidt veel sneller dan Nvidia's A2 Tensor Core GPU.

SK Telecom maakt ook actief gebruik van AI als onderdeel van zijn media-activiteiten. Het bedrijf lanceerde bijvoorbeeld een AI-geactiveerde mediaspeler die de mogelijkheden voor zoekpersonalisatie wil uitbreiden. Het bedrijf kondigde onlangs de lancering aan van een multimodale AI die zal concurreren met OpenAI's ChatGPT.

SK Telecom biedt zijn aandeelhouders een dividendrendement van 7,9%. Wij verwachten dat het bedrijf de uitbetalingen zal voortzetten, aangezien de huidige dividenden meer dan gedekt worden door de vrije kasstroom (FCF van ₩1,7 miljard bij een uitbetaling van ₩723,8m). Het bedrijf betaalt sinds 1997 dividend.

telecomaandelen-dividend-analyse

Dividenduitkeringen; bron: Bedrijfspresentatie

Financiële analyse SK Telecom aandelen

De financiële resultaten van SK Telecom over de laatste 12 maanden worden hieronder weergegeven in US dollars:

 • De omzet van het bedrijf bedroeg $13,4 miljard tegen $14,6 miljard een jaar eerder. De daling is te wijten aan de sterkere Amerikaanse dollar. In constante valuta bedroeg de groei 3,3%.
 • Het nettoresultaat bedroeg 734 miljoen dollar, vergeleken met 1,1 miljard dollar in 2021. De daling is te wijten aan andere niet-operationele kosten.
 • De nettomarge daalde van 7,27% naar 5,48%.
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg $4,4 miljard tegen $4,9 miljard een jaar eerder. De daling was te wijten aan een daling van de nettowinst.
 • De vrije kasstroom daalde van 1,8 miljard dollar in 2021 tot 1,5 miljard dollar.

sk-telecom-aandelen-kopen

Dynamiek van de financiële resultaten van de onderneming; bron: samengesteld door auteur

Het bedrijf heeft een gezonde balans met een totale schuld van $7,7 miljard, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $1,3 miljoen en een nettoschuld van $6,4 miljard, wat overeenkomt met slechts 1,5 keer de operationele kasstroom.

Financiële waardering SK Telecom aandelen kopen of niet?

SK Telecom handelt met korting op het sectorgemiddelde: EV/Sales - 1,15x, EV/EBITDA - 3,66x, P/Cashflow - 1,94x, P/E - 11,59x, P/B - 0,86x.

sk-telecom-aandelen-analyse

Vergelijkbare waardering van SK Telecom; bron: samengesteld door auteur

SK Telecom wordt slecht gedekt door analisten van wereldwijde investeringsbanken. Nomura waardeert SKM op $28,3 per aandeel. Volgens onze raming is de reële marktwaarde van het aandeel $26 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 33% impliceert.

Belangrijkste risico's bij SK Telecom als telecomaandeel met hoog dividend

 • De telecommunicatie-industrie is zeer concurrerend. Dit feit kan een belemmering vormen voor het groeipotentieel van de onderneming op lange termijn.
 • De telecommunicatie-industrie is zeer kapitaalintensief. Enerzijds zorgt dit voor hoge toetredingsdrempels tot de markt, anderzijds is het een risicofactor voor de vrije kasstroom op lange termijn.
 • Aangezien de inkomsten van SK Telecom in Koreaanse won luiden, lopen de investeerders van het bedrijf een aanzienlijk wisselkoersrisico.

Verizon, Telefonica Brasil en SK Telecom kunnen tot de beste telecomaandelen met hoog dividend behoren in 2023. Telecomaandelen staan bekend om haar hoge dividenduitkering. Indien je wilt beleggen in telecomaandelen, dan is het verstandig om niet te veel geld in één dividendaandeel te zetten. Immers, er zijn risico’s aan verbonden die kunnen leiden tot geld verlies. Ook kan het bedrijf in mindere tijden haar dividend verlagen. Onderzoek daarom nauwkeurig alle potentieel beste telecomaandelen met hoog dividend. Welke biedt de meeste kans op stabiele dividenduitkering en dividendgroei?

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën