Financiële vrijheid bereiken dankzij 7 principes die jouw leven veranderen
Financiële vrijheid bereiken dankzij 7 principes
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
12/30/2018
15 min

Financiële vrijheid bereiken dankzij 7 principes

12/30/2018
15 min

Financiële vrijheid is voor veel mensen een droom. Ze geloven dat financiële vrijheid niet iets voor hen is. Het is niet aan hen “gegeven” in dit leven. Echter, mensen met een Happy Investors Mindset weten dat financiële vrijheid iets is dat iedereen kan bereiken. Maar ze weten ook dat het een bepaalde mindset vereist. Je moet namelijk bereid zijn om voor financiële vrijheid te werken. Je moet het echt verlangen!

Financiële vrijheid bereiken vereist creatieve manieren zoals, maar niet beperkt tot, online geld verdienen, kansen zien en grijpen, en concrete doelen formuleren voor financiële vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld geld verdienen met online werk, gewoon vanuit je huis. Laten we hier kort bij stilstaan. Want wil je financieel vrij worden én vanuit huis werken? Vreemd genoeg is deze combinatie niet zeldzaam. In feite is de combinatie van thuiswerken én financiële vrijheid een zeer sterke match! In dit artikel leer je vrijwel alles wat je moet weten om financiële vrijheid te bereiken. Beschouw dit als de basis voor je reis om financieel vrij te worden. Blijft echter altijd jezelf ontwikkelen en verdiep je in verschillende materie voor financiële vrijheid. Voor zij die echt verlangen, zal het doel bereikt worden.

hoe kan ik financiele vrijheid bereiken

Wat is financiële vrijheid?

Financiële vrijheid is wanneer je niet beperkt wordt en beperkt voelt door jouw financiële status. Dit gevoel is uiteraard subjectief en hangt ook af van je uitgaven én behoeften. Degenen die eenvoudig leven en geen luxe comfort nodig hebben, zullen een gemakkelijker leven hebben dan zij die veel luxe wensen. Vanwege dit simpele feit, zullen degenen met lagere uitgaven gemakkelijker financiële vrijheid bereiken.

Maar laten we even stil staan bij financiële vrijheid. Wanneer beschouw je jezelf als financieel vrij? Deel je gedachten en definities hieronder in de commentaren, zodat wij allemaal van jou kunnen leren. Een verlangen in publiek uitspreken heeft ook voor jezelf psychologische voordelen. Probeer het eens, en je komt er vanzelf achter.

Over het algemeen zijn er twee manieren om financiële vrijheid te bereiken. De eerste is om de maandelijkse uitgaven zo veel mogelijk te verminderen. De tweede manier is om je inkomen te verhogen. Maandelijkse uitgaven zijn erg belangrijk voor je financiële status in de eerste jaren van jouw leven en carrière. Als je nog jong bent, is het eenvoudiger om maandelijkse uitgaven te verlagen dan om je maandelijks inkomen te verhogen. Wanneer je echter ouder wordt en meer ervaring opdoet, kun je jouw maandelijks inkomen aanzienlijk verhogen. Bovendien kan je uitgaven maar tot een zeker punt verminderen, want je hebt immers noodzakelijke levensbehoeften.

Financiële vrijheid maakt deel uit van onze grotere visie op het leven. Wij geloven in het effectief gebruiken van onze tijd, energie en geld, zodat we ons gewenste leven kunnen bereiken met meer financiële vrijheid. Onze visie en deze manier van leven noemen we de Happy Investors Mindset.

De financiële status van de gemiddelde persoon

Velen van ons hebben hetzelfde financiële patroon in het leven. Je krijgt een baan, koopt een huis, krijgt kinderen, koopt luxeartikelen, enzovoort. Dit is een patroon van toenemende maandelijkse uitgaven. Wanneer je een huis koopt, krijg je een hypotheek. Hoewel een huis geen investering is, is het een van de minder schadelijke uitgaven die je kunt doen, omdat een huis op latere leeftijd wel degelijk geld kan opleveren. Velen van ons kopen echter ook onnodige luxe, zoals dure auto’s, technologieën, enzovoort. En vergeet kinderen niet. Je eigen kinderen zullen het meest waardevol zijn, maar het is ook een objectief feit dat ze extra kosten met zich meebrengen.

We gaan er even vanuit dat je kinderwensen hebt, en dat je ook een bepaalde comfort in het leven wilt (luxegoederen). Dus hoe gaan we dan om met deze toenemende maandelijkse uitgaven? Het antwoord vind je hieronder. Waarbij we 7 essentiële stappen voor financiële vrijheid hebben gedefinieerd. Deze stappen zijn afgeleid van vele onderzoeken, van vele boeken vol wijsheden en van vele succesverhalen van mensen die inmiddels financiële vrijheid bereikt hebben.

7 stappen naar financiële vrijheid

Hoe je financiële vrijheid kan bereiken is voor iedereen anders. Sommige hebben de mogelijkheid om veel te sparen. Anderen zijn niet zo goed in sparen, maar zijn heel goed in het verdienen van meer geld. Laat ons heel duidelijk zijn: je kunt je aandacht beter richten op het verdienen van meer geld, dan om eindeloos te bezuinigen. Dit laatste kost namelijk veel energie, kan spanning opleveren en je kan ook maar tot een bepaalt punt bezuinigen. Je zult toch kleding nodig hebben, je zult toch moeten eten, et cetera.

Ons advies is om te allen tijde, indien mogelijk, vast te houden aan uw sterke punten. Ben jij heel goed in geld investeren? Doe dat dan als eerste. Ben je heel creatief in het bedenken hoe je meer geld kan verdienen? Start daar dan als eerste mee. Ongeacht je sterkten, zijn er enkele basisregels die kunnen worden gevolgd om financiële vrijheid te bereiken. Je kunt deze basisregels als principes ervaren. Er zijn 7 universele principes die leiden naar financiële vrijheid.

#1 Leer hoe je geld kan beheren

Als je financieel vrij wilt zijn, moet je leren hoe je met geld om moet gaan. Als je ergens goed in wilt zijn, moet je het begrijpen. Ook
moet je in staat zijn om het te beheersen. Hetzelfde geldt voor het beheren van geld. Als je jouw geld niet kunt beheren, hoe kan je dan verwachten dat je financiële vrijheid zal bereiken? Tegenwoordig zijn er veel boeken beschikbaar om te leren omgaan met geld. De weg naar succes is de weg naar een sterk verlangen naar een idee die ze hebben. Als jij serieus bent over financiële vrijheid bereiken, dan zul je jouw volledige focus hierop moeten leggen.

Naast de grote waarde van meer te leren over hoe meer geld verdienen, is het ook cruciaal voor je persoonlijke ontwikkeling, zodat je meer waarde kunt toevoegen aan je omgeving (familie, bedrijf, …). Een klein voorbeeldje is het bedrijfsleven. Wat denk je dat de bestaansreden van een bedrijf is? Dat is om geld te verdienen, en niks anders (tenzij we spreken over non-profit). Dus als jij met ideeën kunt komen voor jouw baas om meer geld te verdienen, dan zul je hiervoor beloond worden.

Tip: een goed begin is cruciaal voor schulden aflossen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Geld maken is een mindset

Een essentieel element om geld te begrijpen en het voor je te laten werken, is een bepaalde minset. Een mindset voor geld verdienen. Wat voor soort mindset over geld heb jij? Heb je er interesse in? Wanneer je deze blog leest, gaan we ervan uit dat je dit doet. Dus laten we je een paar vragen over geld stellen. Wanneer je iets koopt, vraagt je dan jezelf af of je het echt nodig hebt? Is het een functionele behoefte, of misschien eerder een emotionele behoefte (“nice to have”)? Veel mensen geven geld uit om emotionele en sociale redenen. Ze geven geld uit omdat de buurman een nieuwe auto heeft en jij er ook een wilt, omwille van het statussymbool. Of je geeft te veel geld uit aan je eigen. Worden ze echt meer gelukkig met tien verschillende soorten speelgoed. Zou vijf soorten speelgoed ook niet volstaan? Hoeveel extra waarde voegt het 10de stuk speelgoed toe aan het geluk van jouw kind? Als je je emoties kunt beheersen, dan heb je een sterke mindset om geld te beheren.

Met andere woorden, wie financiële vrijheid wilt bereiken zal een sterke mindset voor geld moeten ontwikkelen als ook emotionele discipline.

Denk in tijd, in plaats van in euro’s

Naast emotionele discipline is er nog een andere
interessante mindset die je kunt toepassen als het gaat om geld verdienen. En
dat is de gewoonte van denken in tijd, in plaats van in euro’s. Vertaal elke
aankoop naar de hoeveelheid tijd die je ervoor moet werken. Laten we dit met
een voorbeeld uitleggen: Stel dat je op dit moment 15 euro per uur verdient
(netto). Je surft online en je ziet leuke schoenen voor 60 euro. Ze zijn
perfect, maar aan de andere kant heb je al drie paar schoenen. Zal het 4e paar
schoenen echt veel waarde toevoegen? En nog belangrijker: als je dat 4e paar schoenen
koopt, die je eigenlijk niet nodig hebt, moet je er vier uur voor werken. Is
het dat echt waard?

Je zou opnieuw kunnen definiëren hoe je denkt over geld.
Denk in termen van functionele versus emotionele behoeften. Heb ik iets echt nodig versus ik wil het graag want het
is nice to have. Bedenk altijd hoeveel waarde een aankoop of besteding zal
toevoegen. Is dit het geld waard? Wat bereik ik met deze aankoop? En tot slotte:
denk in tijd en niet in geld. Stel jezelf bij de eerstvolgende aankoop de volgende
vraag: Hoeveel uur moet ik werken voor deze uitgaven?

# 2 Evalueer je financiële situatie

Wat je financiële situatie betreft, is er maar één ding dat
ertoe doet: cashflow. Cashflow is het geldbedrag dat op je bankrekening wordt gestort
minus alle uitgaven. Normaal gesproken praten we over maandelijkse cashflow.
Bekijk jouw maandelijkse cashflow eens. Hoeveel komt er binnen? En hoeveel geef
je uit? Heb je een positieve of negatieve cashflow? Dat betekent, komt er
iedere maand meer geld binnen dan dat je uitgeeft?

Het gaat er om dat je de maandelijkse uitgaven vergelijkt
met het maandelijkse inkomen. Wanneer de maand voorbij is, heb je dan geld
bespaard of heb je meer uitgegeven dan dat er binnenkwam? En gebeurt dit op een
consistente basis? Degenen die consistent iedere maand meer geld overhouden dan
dat ze uitgeven, accumuleren rijkdom. Vele geld experts adviseren dan ook om
ten minste 20% van je maandelijks inkomen te sparen.

Nog even terug naar de maandelijkse uitgaven. In de eerste
jaren zal het gemakkelijker zijn om de maandelijkse uitgaven te verminderen.
Maar wanneer je ouder wordt, is het onvermijdelijk dat de maandelijkse uitgaven
stijgen. Bovendien kan je alleen kosten besparen tot een bepaald percentage. Je
hebt immers levensbehoeften en vaste kosten zoals een hypotheek. Er zit dus een
bepaald limiet aan de hoeveelheid kostenbesparing die je kan doorvoeren. Een
effectieve manier tot financiële vrijheid is daarom om eerst te definiëren hoeveel
kosten je kunt besparen per maand en dit vervolgens uit te voeren. En om je
daarna te richten op het verhogen van je inkomsten (terwijl je de kosten laag
houdt). Want aan meer geld verdienen zit geen limiet.

financiele vrijheid bereiken

 # 3 Bepaal financiële doelen voor financiële vrijheid

Om financiële vrijheid te bereiken, moet je er plannen voor
maken. En plannen maken betekent doelen stellen. Bepaal jouw financiële doelen
op zowel de korte als de lange termijn. Zoals hierboven besproken kan je op
korte termijn je aandacht richten op kostenbesparingen. Binnen een week kan je
al aanzienlijke kostenbesparingen realiseren als je dat echt wilt. Dit heeft
als effect dat je al heel snel resultaat bemerkt. Voor op de langere termijn is
dit moeilijker, en dus is er een andere plan van aanpak nodig.

Voor de lange termijn kun je niet eindeloos focussen op kostenbesparingen. Dus echte financiële vrijheid wordt niet gecreëerd door kostenbesparingen, maar door meer geld te verdienen. Je inkomen zal omhoog moeten. Gelukkig zijn er veel manieren om het inkomen te vergroten. Eén van deze manieren is om passief inkomen te creëren. Om meer geld te verdienen is het noodzakelijk om creatief  te zijn en gebruik te maken van je sterke kwaliteiten.

Er zijn twee situaties waarin je kunt verkeren, die een impact hebben op je vermogen om meer geld te verdienen. In het eerste geval ben je ondernemer. Als ondernemer kun je zelf je eigen inkomen bepalen door wel of niet succesvol te zijn. In het tweede geval ben je een werknemer. Het is zo dat in de meeste gevallen het moeilijker is om je inkomen te verhogen terwijl je werknemer van een bedrijf bent. Je kunt bijvoorbeeld heel veel management kennis opdoen en hierdoor grote promoties maken. Maar je kunt niet verwachten dat je ieder jaar een grote promotie maakt, dit kost meer tijd.

Tot slot, het stellen van doelen is echt cruciaal voor het bereiken van financiele vrijheid. Zonder doelen heb je geen commitment en geen richting. Verdiep je daarom goed in dit artikel over hoe je alle doelen bereiken kan.

#4 Krijg je echtgenoot aan boord met je financiële doelen

Wanneer je een relatie hebt, is het vrij simpel: je kunt het
niet alleen. Je hebt ondersteuning nodig, in goede en in slechtere tijden. De
beste manier om je echtgenote of partner aan boord te krijgen met jouw doel voor
financiële vrijheid is om hem of haar te vertellen waarom. Waarom financiële
vrijheid? Waarom wil je de maandelijkse uitgaven verlagen? En waarom wil je jullie
inkomen vergroten? Dat komt omdat je financiële vrijheid wilt voor jullie
beiden, om zo een ​​beter leven te leiden. Help je echtgenote eerst begrijpen over
het waarom. Wanneer hij of zij dit begrijpt, kan hij of zij beter jouw
denkpatroon volgen en zich bij het gemeenschappelijke doel aansluiten.

Nadat je haar hebt verteld waarom, kun je haar vertellen
hoe. Hoe je financiële vrijheid kunt bereiken, is wat wij in dit artikel
beschrijven. Na het hoe, zou je jouw echtgenote moeten verklaren hoe hij/zij
kan bijdragen. Wat moet er gedaan worden om financieel vrij te zijn? Leg uit
wat er moet gebeuren en hoe ze hierin kan ondersteunen. En wees ook duidelijk over
verwachtingen.

Je kunt het niet alleen, dus je moet je partner aan boord
krijgen. Eén tactische benadering hiervoor is om je partner om betrokkenheid te
vragen. Hoe voelt hij/zij zich erover? Heeft hij/zij meer ideeën over hoe het
doel van financiële vrijheid te bereiken? Laat ze komen met ideeën om de
uitgaven te verminderen en hoe jullie meer geld kunnen verdienen. Werk samen aan
die ideeën om haar gemotiveerd te krijgen. Je hebt de ondersteuning nodig,
anders zal het moeilijk zijn om het gemeenschappelijke doel te bespreken.

#5 Verhoog uw maandelijkse inkomen voor meer cashflow

De beste manier om financiële vrijheid te bereiken, is door
geld te verdienen (uiteraard). Dit betekent dat je jouw maandelijkse uitgaven
zo laag mogelijk moet houden en tegelijkertijd jouw maandelijkse inkomen moet
verhogen. Het resultaat hiervan is een kloof tussen kosten en inkomsten. Deze
kloof kan worden omschreven als positieve cashflow: het bedrag dat je elke
maand contant ontvangt en dat je vrij kunt gebruiken voor elk gewenst doel.

Er zijn veel wegen die leiden tot meer geld verdienen en het
verhogen van je inkomen. Het is vrij eenvoudig om de meest gebruikelijke
manieren te identificeren om meer geld te verdienen. Dat zijn namelijk: een
promotie krijgen, job-hopping, een nevenactiviteit / side hussle starten,
beginnen met beleggen in activa en/of passief inkomen verdienen.

Hoe kan ik mijn maandelijks inkomen verhogen?

Er zijn verschillende manieren om je maandelijks inkomen te verhogen. Ten eerste kun je een promotie krijgen als je een werknemer bent. Maar een promotie krijgen is natuurlijk niet zo eenvoudig. Als je meer wilt weten over het krijgen van een promotie, lees dan dit artikel over hoe je promotie kunt maken. Een andere manier om je inkomen te vergroten als medewerker, is door te job-hoppen. Dit is minder ethisch, maar kan wel jouw inkomen aanzienlijk verhogen als je het goed doet. In alle gevallen geldt dat wanneer je als werknemer zijnde meer geld wilt verdienen, je meer kennis nodig zult hebben van bedrijfskunde. Zo kan je meer geld verdienen als je meer kennis heb over strategie, marketing, organisatie, innovatie, et cetera. Want door middel van bedrijfskundige kennis zal je in staat zijn meer waarde toe te voegen aan bedrijven.

Een andere optie om meer geld te verdienen als werknemer, is
het opstarten van een nevenactiviteit. Een zogenoemde “side hussle”. Dit kan
naast je huidige baan worden gedaan. Er zijn meerdere voordelen bij het starten
van een eigen nevenactiviteiten / bedrijfje. Je leert bijvoorbeeld enorm veel
en deze kennis kan je direct toepassen in je huidige baan indien er raakvlakken
zijn. Ook zal je meer zekerheid van inkomen hebben. Denk er eens over na, wat
gebeurt er als je op dit moment je baan verliest? Geen prettige gedachte! Hoe
dan ook, het starten van een eigen onderneming naast je huidige baan vereist
extra werk. Het biedt echter zoveel grote voordelen, zowel financieel als
persoonlijk.

Mijn favoriete tip voor inkomen verhogen: investeren van geld

Geld maakt geld, dat heb je vast wel eens gehoord. Waarom hard werken voor geld, als je geld voor jou kan laten werken? Op mijn website vind je vele kennisartikels over hoe je geld kan verdienen en hoe je kan rijk worden. Sowieso kan je als ondernemer meer verdienen dan in loondienst, maar ook als je in loondienst zit kan je veel meer gaan verdienen. In beide gevallen is het investeren van geld de sleutel tot succes.

Hierbij heb ik drie favorieten: beleggen in vastgoedfondsen, beleggen in aandelen, en beleggen in P2P Lending.

Verhoog je inkomen met geld

Een andere manier om je inkomen te verhogen, is door te
beginnen met beleggen. Immers, geld maakt geldt. Investeer in groeiaandelen of voor
bijvoorbeeld dividendaandelen. Of investeer in andere kansen die zich voordoen.
De essentie hier is om te beginnen met beleggen in zogenoemde assets. Assets
zorgen er feitelijk voor dat je meer geld verdient. Ze genereren positieve cashflow.
Een auto is bijvoorbeeld geen investering, want een auto kost alleen maar geld.
Maar het kopen van een tweede huis en het in rekening brengen van huur aan
huurders, geeft wel extra maandelijks inkomen. Een huis kopen om te verhuren is
dus een investering.

financiele vrijheid door meer geld verdienen

Ten slotte is er nog een andere mogelijkheid om meer geld te verdienen. Je kan je inkomen maandelijks laten toenemen door passief inkomen. Met passief inkomen hoef je niet veel uren te werken, terwijl je wel profiteert van extra maandelijks inkomen. Elke passieve inkomstenstroom begint als een kleine nevenactiviteit. Een passief inkomen opbouwen is in eerste instantie dan ook hetzelfde als een eigen onderneming. Het vergt veel werk om een ​​passief inkomen op te bouwen, maar de voordelen zijn enorm. Zo kan je met effectieve passieve inkomensideeën maandelijks inkomen genereren terwijl je minder werkt en dus van het leven geniet! Leer hier alles over passief inkomen opbouwen. Let op: het is gratis, dus mis je kans niet want je leert in dat artikel wat passief inkomen inhoudt en hoe je het opbouwt.

# 6 Houd je uitgaven laag. Zelfs als je inkomen stijgt.

Qua kosten is het advies om je uitgaven zo minimaal mogelijk
te houden voor een zekere periode. Dit is noodzakelijk zodat je een grote
financiële buffer kunt opbouwen in de tijden van voorspoed. Houd in gedachten
dat geld meer geld maakt. Hoe meer geld je hebt, hoe gemakkelijker het is om
meer geld te verdienen. En dit effect is meestal exponentieel. Daarmee bedoelen
we dat als je met geld meer geldt maakt, dit een versnellend effect heeft naarmate
je meer en meer geld verdient. Dat is de reden waarom experts zeggen dat het
het moeilijkst is om de eerste honderdduizend dollar te verdienen, en dat het
daarna gemakkelijker is om een ​​miljoen te verdienen.

# 7 Koop luxe van het extra vermogen dat je genereert

Dit is een bonus tip. Wanneer je bij stap 6 bent gekomen,
ben je al in een positie om financieel vrij te worden. Als je stap 7 toepast,
bereik je financiële vrijheid nog sneller. Het laatste advies dat je in
overweging kunt nemen, is om alleen luxe goederen te bekostigen vanuit je
wederkerige inkomsten. We zullen dit verduidelijken met een kort voorbeeld:
kijk naar je bezittingen die een maandelijkse cashflow genereren (onroerend
goed, aandelen, nevenactiviteiten, …). Laten we aannemen dat je na een paar
jaar hard werken een passief inkomen van 2000 euro per maand netto hebt. Over
een jaar is dit 24.000 euro. Als je de emotionele discipline hebt, kun je drie
jaar wachten en 72.000 euro besparen. Dit is 72.000 euro op je bankrekening,
omdat het resterende inkomsten uit passieve inkomstenstromen en andere activa
zijn. Dit is geld dat je hebt verdiend bovenop je normale maandelijks inkomen
(met een baan of een eigen bedrijf).

Zoals de wijze les luidt in het boek van the richest man in babylon: Koop alleen
luxe goederen die je kunt betalen vanuit de inkomsten van je passieve inkomsten
dan wel wederkerige inkomsten. Zo kan je bijvoorbeeld na drie jaar een hele
mooie auto kopen van, laten we zeggen, 60.000 euro. En je hebt dit gekocht met
geld dat je hebt verdiend via activa en passief inkomen. In de tussentijd heb
je echter veel meer geld verdiend met je vaste maandelijkse inkomen. Dus
eigenlijk heb je binnen 3 jaar een auto van 60.000 euro gratis. En de echte
wijze heren zullen van dit bedrag geen auto kopen, maar zullen dit bedrag
herinvesteren. Zodat ze over zes jaar wel vijf auto’s kunnen kopen van de
opbrengsten. Geld maakt geld.

Word financieel vrij

Heb je genoten van dit artikel? En denk je dat het van waarde is voor anderen? Deel dit artikel met je vrienden om hen te helpen, en laat hieronder een reactie achter om je ervaringen en wijsheid met ons en anderen te delen. Deel je kennis om de wereld te verbeteren!

Reacties
Categorieën