Creddo Review: Gratis Bedrijfsleningen Vergelijken als Ondernemer
creddo-reviews-betrouwbaar
Zakelijk Geld Lenen
Happy Investors
Zakelijk Geld Lenen
10/26/2021
4 min

Creddo Review: Gratis Bedrijfsleningen Vergelijken als Ondernemer

10/26/2021
4 min

Beste ondernemer, dit artikel betreft een review over Creddo. Een nieuwe vergelijkingswebsite voor het vergelijken van bedrijfsleningen. Het proces werkt snel, eenvoudig en gratis. Alhoewel het een relatief kleine speler is, hebben ze een relatief groot netwerk van 24+ kredietverstrekkers. Zodoende kunnen wij als ondernemer meerdere bedrijfsleningen (gratis) vergelijken voor de beste voorwaarden.

In deze Creddo review leg ik kort uit wie de organisatie is en hoe zij ons kunnen helpen met het vergelijken van bedrijfsleningen. Ook bespreken we de voor- en nadelen en recente (klanten)ervaringen.

Inhoudsopgave:

Creddo Review: wie zijn ze en hoe helpen ze mij met bedrijfsleningen vergelijken?

creddo-review

Creddo is een kleine organisatie, opgericht in Zweden, met als doel te fungeren als efficiënte tussenpersoon voor zakelijke microfinanciering. Of in simpele taal: het is een vergelijkingswebsite voor het vergelijken van zakelijke leningen. Ze werken samen met kredietverstrekkers en banken voor bedrijfsleningen op basis van een geautomatiseerd proces. Dit maakt het voor ondernemers makkelijk om eenvoudig bedrijfsleningen te vergelijken en de beste aanbieders te kiezen op basis van actuele informatie.

Dit is mijns inziens het grootste voordeel aan Creddo (review): een vergelijkingswebsite voor zakelijke leningen op basis van actuele informatie.

Zo kan je als ondernemer snel filteren en zakelijke leningen vergelijken. Binnen enkele minuten kan je verschillende offertes opvragen. Dit is waardevol aangezien er veel verschillen zijn tussen aanbieders van bedrijfsleningen. Bij sommige partijen kan je alleen korte termijn leningen van tot 6 maanden aanvragen. Anderen bieden langere looptijden, maar hebben weer bijzondere voorwaarden zoals een limiet of hogere rente.

Eerder schreef ik een uitgebreide review over Bridgefund. Dit op basis van mijn onderzoeken en het vergelijken van bedrijfsleningen. BrigeFund is momenteel een van de beste aanbieders voor bedrijfsleningen, maar wel enkel tot maximaal 24 maanden.

Hoe werkt Creddo? Review over de kwaliteit van bedrijfsleningen vergelijken

creddo-betrouwbaar

Hoe werkt het? Hier kan ik kort over zijn wat betreft Creddo review. Het werkt snel en eenvoudig, zoals je mag verwachten van vergelijkingswebsites. Dit zijn de stappen:

  1. Vul de aanvraag in: selecteer het benodigde bedrag en de looptijd
  2. Vraag verschillende offertes aan: je ontvangt geheel gratis en vrijblijvend binnen 24 uur offertes van verschillende kredietverstrekkers
  3. Kies de bedrijfslening met meest gunstige voorwaarden en ontvang de lening

Creddo werkt dus heel simpel en eenvoudig. Het is volledig gratis, omdat zij worden betaalt door de kredietverstrekkers en niet door de consumenten. Bij iedere goedgekeurde lening ontvang Creddo een vergoeding. Net zoals ik een vergoeding ontvang door het schrijven van een Creddo review.

Wil je bedrijfsleningen gratis vergelijken? Klik hier voor meer informatie en vergelijk de bedrijfsleningen.

Zo krijg jij de beste lening, en wij krijgen een kleine vergoeding vanuit de kredietverstrekker met het beste aanbod 😉.

Voor- en nadelen bij Creddo

creddo-review-betrouwbaarAangesloten kredietverstrekkers bij vergelijkingswebsite Creddo. Bron: website van Creddo

Uit mijn Creddo review blijkt dat ze een mooi voordeel bieden. Zelf heb ik ook meerdere reviews geschreven over kredietverstrekkers. Dit is alleen een tijdrovende kwestie. Allereerst vanuit het initiële onderzoek, maar ook om periodiek de informatie actueel te houden. Kredietverstrekkers wijzigen namelijk nogal eens haar voorwaarden, zoals een iets hogere of lagere rente of aanpassing van de looptijd.

Het grote voordeel van Creddo is dat het voor ons als ondernemers een gratis vergelijking biedt onder 24+ kredietverstrekkers. Daar zitten zowel Nederlandse als buitenlandse partijen bij. In dat opzicht hebben ze een mooi netwerk opgebouwd. Dit is krachtig, omdat wij bij een aanvraag meerdere (vrijblijvende) offertes mogen ontvangen. Hoe meer aanbieders, hoe meer keuze we hebben voor de beste bedrijfslening.

Voordelen samengevat:

  1. Up-to-date vergelijken van bedrijfsleningen
  2. 24+ kredietverstrekkers zijn aangesloten, zodat je meer keuze krijgt om de beste bedrijfslening te selecteren
  3. Een aanvraag is snel, eenvoudig, gratis en vrijblijvend

Nadelen samengevat:

  1. Creddo lijkt vooralsnog een kleine speler te zijn met weinig naamsbekendheid
  2. Er zijn geen andere nadelen. Vergelijken is gratis en in dit geval tijdsefficiënt. Anders zou je via de verschillende kredietverstrekkers zelf een offerte moeten opvragen.

Ik zie werkelijk geen nadelen na mijn Creddo review. Het enige wat ik mij kan bedenken is dat kredietverstrekkers misschien een iets hogere rente hanteren via vergelijkingswebsites. Dit omwille de vergoeding voor Creddo te verlagen. Zo’n vergoeding is echter marginaal. Je spreekt over max. 400 euro commissie per goedgekeurde aanvraag. Dit is een klein bedrag op bedrijfsleningen die variëren tussen de 5.000 tot 250.000 euro. Bovendien is dit een aanname, zoals je ook kan aannemen dat ze juist een lagere rente aanbieden om als beste uit de test te komen.

Mijns inziens is Creddo snel en effectief. Het bespaart veel tijd om binnen enkele minuten meerdere bedrijfsleningen aan te vragen.

Meer weten of beginnen met vergelijken? Klik hier voor meer informatie

Recensies en ervaringen met Creddo

Er zijn op dit moment geen recensies en/of ervaringen met Creddo te vinden. Behoudens mijn eigen Creddo review zijn er geen gebruikers die online haar mening over deze vergelijkingswebsite hebben gedeeld. Ik zie dit wel vaker bij het schrijven van reviews. Dit betekent dat het een relatief jonge speler is. Een organisatie die nog in haar kinderschoenen staat, met weinig naamsbekendheid.

In het geval van Creddo hoeft dit niet negatief te zijn. Immers, het is een simpele vergelijkingswebsite. De aanvraag is geautomatiseerd. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangen alle kredietverstrekkers dezelfde aanvraag. Zij hebben 24 uur de tijd om een offerte te sturen. Op zich is dit niet spannend en wordt het al gedaan door vele vergelijkingswebsites zoals Zorgwijzer, Pricewise en Overstappen.nl. Het enige verschil is dat Creddo zich richt op ondernemers die bedrijfsleningen wil vergelijken.

Weet je genoeg en wil je bedrijfsleningen vergelijken? Bezoek hier de website

Heb jij ervaringen met Creddo? Laat je review hieronder achter zodat we dit artikel beter maken!

Reacties
Categorieën