5in5 Review: Snel Overbruggingskrediet, en Betrouwbaar?
5in5-review
Zakelijk Geld Lenen
Happy Investors
Zakelijk Geld Lenen
10/29/2021
5 min

5in5 Review: Snel Overbruggingskrediet, en Betrouwbaar?

10/29/2021
5 min

Beste ondernemer, met passie en plezier help ik medebeleggers en -ondernemers in het maken van goede financiële keuzes. Mijn focus ligt op lange termijn beleggen, omdat geld voor je laten werken de beste financiële keuze is. Ook geld investeren in je bedrijf valt hieronder. Daarnaast vind ik het leuk en interessant om goede reviews te schrijven. In dit geval een review over 5in5 (fiveinfive). Dit is een nieuwe kredietverstrekker in Nederland. In deze 5in5 review gaan we kijken naar de kosten en voor- en nadelen voor overbruggingskrediet. Is 5in5 in dit geval betrouwbaar en een goede keuze?

Op naar de 5in5 review en vergelijking!

Inhoudsopgave

Review FiveinFive: een beetje zakelijk krediet lenen wanneer je het nodig hebt

review-fineinfive-krediet


Het doel van 5in5 (finveinfive) als bedrijf is simpel: zij lenen kleine bedragen van maximaal €5000 uit aan ondernemers die het nodig hebben. Dit noemen ze overbruggingskrediet. Ze positioneren zichzelf als “anders dan een bank en als andere zakelijke kredietverstrekkers” en “Wij helpen je in alle gevallen waar je bij anderen niet terecht kan”.

Geld lenen, ook als zakelijk krediet, kost geld. Als ondernemer wil je dit zoveel mogelijk vermijden, maar soms ontkom je er niet aan. Of je hebt kapitaal direct nodig om een unieke kans te grijpen (investeren). Er zijn vele scenario’s waarin je snel geld nodig hebt. Dit kan zijn voor het inkopen van voorraad, het afbetalen van een crediteur wanneer je even geen cash hebt, enzovoorts. In dit scenario heb je een lening nodig, oftewel: overbruggingskrediet.

Bij 5in5 hebben ze hier een oplossing voor bedacht: vraag een zakelijk krediet van 500 tot 5000 euro aan in 5 termijnen binnen 5 minuten. De kracht van deze aanbieder is dat alles snel en online is. Binnen vijf minuten aanvragen en de volgende dag heb je het krediet ontvangen. Lees hier hoe het werkt.

Natuurlijk begrijp je zelf ook wel dat je een lening moet vermijden wanneer dat kan.

Maar als je toch overbruggingskrediet nodig hebt, is 5in5 dan een goede en betrouwbare partij? En wat zijn de kosten?

Hoeveel kost zakelijk geld lenen bij 5in5?

Na de 5in5 review is mij duidelijk hoe het verdienmodel werkt. Alles draait om snelheid. Zakelijk krediet uitlenen en snel terugkrijgen. In ruil daarvoor hanteren ze kosten. Deze kosten bestaan uit twee delen, namelijk (1) een afsluitprovisie en (2) een dagrente tarief. De hoogte hiervan is afhankelijk van jouw risicoprofiel. Dit wordt bepaalt wanneer je vrijblijvend een online aanvraag indient.

Hier heb ik wel kritiek op: ik heb vele reviews omtrent zakelijke kredietverstrekkers geschreven. 5in5 heeft minimaal twee directe concurrenten waar je ook een bedrag vanaf €1000 kan lenen. 5in5 is niet transparant in de kosten die ze hanteren. Hoe hoog is de afsluitprovisie? En de dagrente? Zekers, op basis van jouw risicoprofiel. Maar waarom wordt er geen range of indicatie afgegeven? Ze geven aan “gunstige voorwaarden” te bieden. Dat wil ik wel geloven, maar ik zie nergens feitelijke grondslag om zo’n conclusie te trekken.   

Hieronder gaan we 5in5 vergelijken met andere kredietverstrekkers (want zo anders zijn ze niet).

Laten we eerst naar de voor- en nadelen kijken.

Wat zijn de voor- en nadelen aan 5in5?

5in5-krediet-vergelijken

Uit mijn 5in5 review blijkt dat ze enkele interessante voordelen hebben. Hieronder vind je een samenvatting.

Voordelen:

  • Super snel overbruggingskrediet aanvragen: binnen 5 minuten en de volgende werkdag heb je het geld binnen
  • Ze hanteren geen eisen omtrent de hoogte van je omzet of hoelang je ondernemer bent. Iedereen krijgt een kans, en dat is uniek aan 5in5
  • Je hoeft ook een boekhouding, businessplan of verpanding van debiteuren aan te tonen

Een samenvatting van 5in5 is dat ze een zeer flexibele kredietverstrekker zijn die iedere kleine ondernemer de kans geeft om een zakelijke lening tot €5000 af te sluiten voor een korte periode.

Natuurlijk zijn er ook nadelen:

  1. Overbruggingskrediet lenen, hoe klein dan ook, kost altijd geld
  2. Je moet het geleende geld op tijd terugbetalen, anders komen er vorderingen
  3. Geen transparantie op de website omtrent kosten. Hier kan je alleen achter komen door het indienen en van een online aanvraag
  4. Je kan maximaal 5K lenen

De eerste twee nadelen zijn algemeen voor alle kredietverstrekkers. 

In gevallen wanneer je meer dan €5000 zakelijk krediet nodig hebt kan je helaas niet terecht bij 5in5. Ook in het geval dat je een langere looptijd wilt, kan je niet voor deze partij kiezen.

Wil je weten wat voor jou de beste keuze is? Klik hier voor zakelijke leningen vergelijken

5in5 vergelijken met andere kredietverstrekkers

5in5-vergelijken

De grootste kracht van deze aanbieder is dat ze heel snel en flexibel zakelijk krediet uitlenen. Ze hanteren geen eisen en iedere ondernemer krijgt een kans. De vraag is alleen wel: tegen welke kosten? Dat wordt alleen duidelijk bij het indienen van een online aanvraag.

Naast 5in5 heb je nog andere opties (waar je ook een aanvraag bij zou willen indienen). Laten we 5in5 vergelijken met Qeld, Pin Voorschot en BridgeFund.

Bij Qeld kan je geld lenen vanaf €1000. Ook zij hanteren eenzelfde kostenstructuur, maar de exacte kosten worden pas duidelijk bij een online aanvraag. Echter heeft Qeld wel uitstekende reviews, zoals een Trustpilotscore van 4.8 op 5 uit 450+ reviews. In vergelijking heeft 5in5 nog geen ervaringen en reviews (zie verder). Lees hier verder over mijn Qeld review.

De meest transparante aanbieder in vergelijking tot 5in5 is Pin Voorschot. Bij deze partij kan je krediet aanvragen vanaf €2000. Ze rekenen géén afsluitprovisie en hanteren een transparante rente van 2,25 – 2,5%. Van de 212 reviews ontvangen ze een 4.8 uit 5. Het enige nadeel: ze helpen alleen ondernemers die werken met pintransacties (bv. in een winkel), omdat je de lening automatisch terugbetaalt per pintransactie (voordeel). Wil je een klein bedrag lenen én betalen jouw klanten via pintransacties? Lees dan nu de Pin Voorschot review voor alle details.  

Uit mijn vele reviews blijkt dat BridgeFund de beste keuze is. Zij bieden een rente van 1,3% tot circa 3,2% aan. Je doet er goed aan om naast 5in5 ook een vrijblijvende offerte bij deze partij aan te vragen. Als je in aanmerking komt voor een rente van 1,3% tot 2,25%, is BrigdeFund de goedkoopste. Het enige “nadeel” is dat je alleen kan lenen vanaf €5000. Lees hier alles over de BridgeFund review.

Tip: sinds kort is er een vergelijkingswebsite waarbij je met één aanvraag meerdere aanbiedingen voor zakelijk krediet zal ontvangen. Lees hier de review over Creddo als vergelijkingswebsite.

Reviews en ervaringen met 5in5

Op dit moment zijn er weinig andere reviews en ervaringen met 5in5. Het is een nieuwe, relatief kleine speler in de wereld van zakelijk krediet. Al met al oogt de gang van zaken prima. Vooral de snelheid en laagdrempeligheid zijn grote voordelen bij 5in5. Het enige grote nadeel vind ik dat ze de kosten niet transparant weergeven. Oké de dagrente is afhankelijk van je risicoprofiel, dat is logisch. Maar de afsluitprovisie kan wel kenbaar gemaakt worden. Dat is een verbeterpunt.

Ongetwijfeld zullen er in de loop der tijd meer reviews en ervaringen met 5in5 bijkomen. Er is voor mij geen reden om aan te nemen dat deze partij niet betrouwbaar is. De enige vraag is: hoe duur is het? En daarvoor kan je 5in5 vergelijken met bovenstaande aanbieders.

Wil je snel en heel makkelijk overbruggingskrediet aanvragen bij 5in5? Bezoek hier de website 

Reacties
Categorieën