Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid
arrow_drop_up arrow_drop_down
22 april 2019 

Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid

Voor velen is het niet eens meer de vraag waarom men financieel vrij zou willen zijn. Alleen het antwoord op wanneer je financieel onafhankelijk bent is voor iedereen verschillend. Ben je financieel onafhankelijk als je nooit meer hoeft te werken? Of ben je het al, wanneer je de maandelijkse kosten kunt dekken? Houdt dit verschil goed in gedachte bij het zetten van jouw doelen voor financiele onafhankelijkheid. Maar ongeacht je doel, zijn er enkele fundamentele waarheden voor het bereiken van financiele onafhankelijkheid. Zo schreef ik eerder al over 7 principes voor financiele vrijheid, maar in dit artikel wil ik een ander principe behandelen. Namelijk de nood aan meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid.

Lees dan verder om te ontdekken hoe je meerdere inkomstenbronnen kan opbouwen.

meerdere inkomstenbronnen voor financiele onafhankelijkheid

Meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid

Een ander principe dat het bereiken van financiele vrijheid vereenvoudigd is het hebben van meerdere inkomstenbronnen. Niet alleen zorgen verschillende inkomstenbronnen voor meer geld, maar ook maakt het je meer onafhankelijk van een bepaald inkomen. Zo werkt de gemiddelde persoon voor een vast inkomen. Dit kan salaris zijn, maar ook bijvoorbeeld het inkomen van een ZZP’er of eenmanszaak. Laten we voor het gemak inzoomen op het salaris. Meestal is het zo dat 100% van een persoon zijn of haar inkomen wordt gegenereerd door 100% salaris. Niet alleen zorgt dit voor de beperkende factor dat je niet snel meer geld kunt verdienen, maar het is ook nog eens een groot risico. Want wat gebeurt er als je ontslagen wordt?

Het hebben van één primair inkomen is dus risicovol. En in het geval van salaris is er ook nog eens de beperking dat je niet zomaar veel meer geld kunt verdienen. Zo zal je niet eenvoudig een grote promotie krijgen. Om zowel het risico van salaris afhankelijkheid, als de beperking van weinig financiele groei te verminderen, is er de oplossing van meerdere inkomstenbronnen.

Meerdere inkomstenbronnen zorgt er namelijk voor dat je naast je salaris ook andere bronnen van inkomsten hebt. Hierdoor spreid je het risico, ben je minder afhankelijk van één inkomen én heb je ook nog eens de mogelijkheid om meer geld te verdienen.

Benieuwd naar welke realistische mogelijkheden jij hebt om zelf meerdere inkomstenbronnen op te bouwen? Klik dan nu op deze link om mijn artikel over meer inkomen genereren.

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beleggen als gevorderden?

Klik hier voor SILVER & GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

  • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
  • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
  • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
  • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Community. Al jarenlang deel ik mijn ervaringen voor lange termijn rijk worden en slim beleggen voor hoger rendement. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Slim omgaan met geld, hoe doe je dat? - Happy Investors Mindset
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen? 

Kies voor SILVER of GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

  • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
  • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
  • Meer dan 70 uur trainingvideo's en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
  • En nog veel meer...

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.