arrow_drop_up arrow_drop_down

Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid

Voor velen is het niet eens meer de vraag waarom men financieel vrij zou willen zijn. Alleen het antwoord op wanneer je financieel onafhankelijk bent is voor iedereen verschillend. Ben je financieel onafhankelijk als je nooit meer hoeft te werken? Of ben je het al, wanneer je de maandelijkse kosten kunt dekken? Houdt dit verschil goed in gedachte bij het zetten van jouw doelen voor financiele onafhankelijkheid. Maar ongeacht je doel, zijn er enkele fundamentele waarheden voor het bereiken van financiele onafhankelijkheid. Zo schreef ik eerder al over 7 principes voor financiele vrijheid, maar in dit artikel wil ik een ander principe behandelen. Namelijk de nood aan meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid.

Lees dan verder om te ontdekken hoe je meerdere inkomstenbronnen kan opbouwen.

meerdere inkomstenbronnen voor financiele onafhankelijkheid

Meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid

Een ander principe dat het bereiken van financiele vrijheid vereenvoudigd is het hebben van meerdere inkomstenbronnen. Niet alleen zorgen verschillende inkomstenbronnen voor meer geld, maar ook maakt het je meer onafhankelijk van een bepaald inkomen. Zo werkt de gemiddelde persoon voor een vast inkomen. Dit kan salaris zijn, maar ook bijvoorbeeld het inkomen van een ZZP’er of eenmanszaak. Laten we voor het gemak inzoomen op het salaris. Meestal is het zo dat 100% van een persoon zijn of haar inkomen wordt gegenereerd door 100% salaris. Niet alleen zorgt dit voor de beperkende factor dat je niet snel meer geld kunt verdienen, maar het is ook nog eens een groot risico. Want wat gebeurt er als je ontslagen wordt?

Het hebben van één primair inkomen is dus risicovol. En in het geval van salaris is er ook nog eens de beperking dat je niet zomaar veel meer geld kunt verdienen. Zo zal je niet eenvoudig een grote promotie krijgen. Om zowel het risico van salaris afhankelijkheid, als de beperking van weinig financiele groei te verminderen, is er de oplossing van meerdere inkomstenbronnen.

Meerdere inkomstenbronnen zorgt er namelijk voor dat je naast je salaris ook andere bronnen van inkomsten hebt. Hierdoor spreid je het risico, ben je minder afhankelijk van één inkomen én heb je ook nog eens de mogelijkheid om meer geld te verdienen.

Benieuwd naar welke realistische mogelijkheden jij hebt om zelf meerdere inkomstenbronnen op te bouwen? Klik dan nu op deze link om mijn artikel over meer inkomen genereren.

BlueOrange banner 300x250

Master Your Money Super Bundle

He! Even een onderbreking tussendoor. Ik wil je graag een geniale tip doorgeven die mijn leven heeft verandert. En dat is namelijk de Master Your Money Super Bundle. Dit is een mega verzameling van meer dan 45 e-boeken, cursussen en meer les materiaal. De totale waarde van deze bundel is 1200 dollar. Ja, dat lees je goed. Maar ik heb zelf de bundel gekocht en kan deze ook aan jullie aanbieden via mijn affiliate link. In plaats van 1200 dollar heb ik deze super bundel gekocht voor slechts 49,97 dollar. Dat is 97% Korting! Gewoon via Pay Pal of Creditcard. Het is echt waar, en daarom wil ik deze super aanbieding met jullie delen. Want dankzij de Master Your Money Super Bundle leer je hoe je beter geld kan sparen en budget kan maken, maar ook het managen van geld, geld mindset en hoe je je inkomen kan verhogen dankzij het leermateriaal uit deze bundel. Alles is wel in het Engels, maar dat is voor jou geen probleem neem ik aan.

Als je ook maar een klein beetje geeft om meer geld verdienen of meer geld sparen, dan mag je deze bundel echt niet missen. Klik nu op de banner hieronder!

Pay off debt. Budget like a boss. Reach your financial goals.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, afgestudeerd in Masteropleidingen over Management en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset community. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Slim omgaan met geld, hoe doe je dat? - Happy Investors Mindset
Reactie plaatsen

Voorkom dat je het gratis boek "Meer Geld Verdienen in Minder Tijd" misloopt!

Mijn boek Meer Geld Verdienen in Minder Tijd telt bijna 100 pagina's met duidelijke en concrete tips over hoe je veel meer geld in minder tijd kan verdienen. Dit is inclusief stappenplan en, uit onderzoek bewezen, de beste tactieken om dit te bereiken. Om mijn kennis en ervaringen met jou te delen, mag je het boek gratis downloaden via onderstaande button. Enjoy!
50%
Download Gratis