Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid
Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
04/22/2019
2 min

Meerdere inkomstenbronnen opbouwen voor financiele onafhankelijkheid

04/22/2019
2 min

Voor velen is het niet eens meer de vraag waarom men financieel vrij zou willen zijn. Alleen het antwoord op wanneer je financieel onafhankelijk bent is voor iedereen verschillend. Ben je financieel onafhankelijk als je nooit meer hoeft te werken? Of ben je het al, wanneer je de maandelijkse kosten kunt dekken? Houdt dit verschil goed in gedachte bij het zetten van jouw doelen voor financiele onafhankelijkheid. Maar ongeacht je doel, zijn er enkele fundamentele waarheden voor het bereiken van financiele onafhankelijkheid. Zo schreef ik eerder al over 7 principes voor financiele vrijheid, maar in dit artikel wil ik een ander principe behandelen. Namelijk de nood aan meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid.

Lees dan verder om te ontdekken hoe je meerdere inkomstenbronnen kan opbouwen.

meerdere inkomstenbronnen voor financiele onafhankelijkheid

Meerdere inkomstenbronnen voor financiele vrijheid

Een ander principe dat het bereiken van financiele vrijheid vereenvoudigd is het hebben van meerdere inkomstenbronnen. Niet alleen zorgen verschillende inkomstenbronnen voor meer geld, maar ook maakt het je meer onafhankelijk van een bepaald inkomen. Zo werkt de gemiddelde persoon voor een vast inkomen. Dit kan salaris zijn, maar ook bijvoorbeeld het inkomen van een ZZP’er of eenmanszaak. Laten we voor het gemak inzoomen op het salaris. Meestal is het zo dat 100% van een persoon zijn of haar inkomen wordt gegenereerd door 100% salaris. Niet alleen zorgt dit voor de beperkende factor dat je niet snel meer geld kunt verdienen, maar het is ook nog eens een groot risico. Want wat gebeurt er als je ontslagen wordt?

Het hebben van één primair inkomen is dus risicovol. En in het geval van salaris is er ook nog eens de beperking dat je niet zomaar veel meer geld kunt verdienen. Zo zal je niet eenvoudig een grote promotie krijgen. Om zowel het risico van salaris afhankelijkheid, als de beperking van weinig financiele groei te verminderen, is er de oplossing van meerdere inkomstenbronnen.

Meerdere inkomstenbronnen zorgt er namelijk voor dat je naast je salaris ook andere bronnen van inkomsten hebt. Hierdoor spreid je het risico, ben je minder afhankelijk van één inkomen én heb je ook nog eens de mogelijkheid om meer geld te verdienen.

Benieuwd naar welke realistische mogelijkheden jij hebt om zelf meerdere inkomstenbronnen op te bouwen? Klik dan nu op deze link om mijn artikel over meer inkomen genereren.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Reacties
Categorieën