7 Ideeën Hoe Investeren voor de Toekomst & Beter Leven
7 Ideeën Hoe Investeren voor de Toekomst & Beter Leven
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
07/27/2021
9 min

7 Ideeën Hoe Investeren voor de Toekomst & Beter Leven

07/27/2021
9 min

Beste Happy Investor, wij als lange termijn beleggers denken aan de toekomst. Wij doseren genot van vandaag met investeren voor toekomst. Door vooruit te denken, stellen wij onze financiële toekomst zeker. In dit artikel deel ik 7 ideeën met je. Ideeën voor hoe te investeren voor de toekomst. Niet alleen financieel, maar ook om bij te dragen aan een betere toekomst. Een beter leven. Een betere wereld.

Op naar een gelukkiger leven met meer financiële vrijheid!

7 Ideeën voor in de toekomst investeren

Dit zijn de 7 ideeën:

Hoe investeren voor de toekomt 1. Blijf jezelf ontwikkelen
Hoe investeren voor de toekomst 2. Werk aan je financiële zekerheid
Hoe investeren voor de toekomst 3. Minder consumptie
Hoe investeren voor de toekomst 4. Draag bij aan een schonere wereld
Hoe investeren voor de toekomst 5. Stimuleer (technologische) innovatie
Hoe investeren voor de toekomst 6. Landbouw
Hoe investeren voor de toekomst 7. Essentiele grondstoffen

De eerste drie ideeën gaan over het investeren in jouw toekomst (beter leven). Daarna vier ideeën voor het investeren in ieders toekomst (betere wereld).

Hoe investeren voor de toekomt 1. Blijf jezelf ontwikkelen

ideeen-investeren-toekomst

De beste en meest tijdloze investering voor de toekomst is die in jezelf. Blijf jezelf ontwikkelen. Altijd. Ontwikkel een Groei Mindset. Word succesvol op ieder aspect: financieel, kennis, de liefde en innerlijke rust.

Hierbij suggesties om jezelf te ontwikkelen als investering voor jouw toekomst:

 • Leer jezelf kennen – Wie ben je? Wat wil je? En belangrijker: wie zou je willen worden? Leer jezelf kennen. Geef richting aan je leven. Creëer een voldaan leven. Dat is wat je verdient
 • Vind innerlijke rust – Train je geest op Mindfulness. Wees dankbaar. Toon compassie. Zoek innerlijke rust. Wees zo een inspiratie voor jezelf en anderen.
 • Gezondheid – Je hebt maar één lichaam, één brein en één geest. Zorg goed voor jezelf. Haal zowel nu én in de toekomst het maximale uit het leven.
 • Wees ambitieus – Streef naar iets dat groter is dan jijzelf. Maak de wereld een betere plek.
 • Educatie – Luister. Stel vragen. Denk, alvorens je spreekt. Leer van anderen. Leer van jezelf. Dit geldt voor zowel in carrière als in de liefde.

Jordan B. Peterson geeft in zijn werk “12 Rules for Life”, een van de beste boeken voor financiële vrijheid, principes om te werken aan onze toekomst. Hieronder vier van die regels ter inspiratie:

Regel 4: “compare yourself to who you were yesterday, not to who someone else is today”
Regel 6: “set your house in perfect order before you criticize the world”
Regel 9: “assume that the person you are listening to might know something you don’t”
Regel 11: “do not bother children when they are skateboarding”

Wil je investeren voor de toekomst? Begin bij jezelf.

investeren toekomst

Hoe investeren voor de toekomst 2. Werk aan je financiële zekerheid

investeren-voor-toekomst-ideeen

Als je lichaam, brein of geest in slechte conditie is (principe 1), dan word het lastig om je toekomst aangenamer te maken. Hetzelfde geldt voor je financiële conditie. Hoe wil je investeren voor de toekomst als jouw financiële situatie knijpend is?

Hoe wil je het maximale uit het leven halen als je zorgen hebt om bijzaken zoals geld?

De meest effectieve manier is om je geest te trainen (principe 1):

He who doesn’t find a little enough will find nothing enough – Epicurus

Het is alleen niet gemakkelijk om genoegen met minder te nemen. De oplossing? Beide. Train je geest én werk aan je financiële zekerheid.

Waarom niet? Het is relatief eenvoudig om geld voor je te laten werken. Kies voor geld beleggen zonder risico. Of investeer in je kennisontwikkeling en leer succesvol beleggen. Zo behaal je nog hoger rendement.

En ja, het is mogelijk om zelfs financiële vrijheid te behalen. Dit kan middels lange termijn beleggen. Streef naar hoger rendement en lager risico. Laat geld voor je werken. Zie geld als middel. Als bijzaak. Controleer het, zodat je tijd overhoudt voor mensen en zaken die er echt toe doen.

Wil je investeren voor de toekomst? Werk aan je financiële zekerheid.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Hoe investeren voor de toekomst 3. Minder consumptie

De beste besparing is niet-consumeren. Denk aan besparing van energie, voedsel, water en afval. Hoe minder je nodig hebt, hoe gemakkelijker je leven. Je kosten nemen af waardoor je rijker wordt of minder hoeft te werken. Je ecologische voetafdruk neemt af, waardoor je bijdraagt aan een schonere wereld. En je hebzucht naar materialisme vermindert, waardoor je meer gaat genieten van hetgeen je al hebt.

Investeren voor de toekomst doe je derhalve door minder te consumeren. Hoe minder energie je verbruikt, hoe beter voor de wereld.

Stel dat de gehele populatie:

 • Eén dag per week thuiswerkt (of de fiets neemt)
 • De verwarming iedere nacht uitzet
 • Eén kledingstuk (of ieder ander product) minder koopt
 • 1 kilo minder voedsel per maand weggooit

En zo zijn er nog meer ideeën en voorbeelden. Dit heeft zelfs een naam gekregen: consuminderen. Hier lees je 11 creatieve tips voor consuminderen.

Natuurlijk ontstaan veel (psychologische) uitdagingen en ethische vraagstukken. Waarom mag Afrika niet de wereld vervuilen terwijl West-Europa dit eeuwenlang heeft gedaan (industriële revolutie)? Of dichter bij huis: als de buurman het niet doet. Waarom ik dan wel? Of: ik verdien het, en dus koop ik dat product wat ik eenmalig gebruik en daarna nooit meer naar omkijk.

Het is niet realistisch om dit alles van een ander te verwachten. Maar als je wilt, kan je dit wel van jezelf verwachten.

Wil je investeren voor de toekomst? Begin bij jezelf en minimaliseer je ecologische voetafdruk. Wees een voorbeeld voor anderen. Niet door het ze te vertellen, maar door het te laten zien. Door inspiratie.

Wil je investeren voor de toekomst? Minder consumptie.

beleggingsplatform

Hoe investeren voor de toekomst 4. Draag bij aan een schonere wereld

hoe-investeren-voor-betere-toekomst

De mens is de enige diersoort die de wereld collectief naar de klote helpt. Dit doen we niet expres. Het is de maatschappij waarin we zijn opgegroeid. Het zijn gewoonten waar we niet eens meer bij stilstaan.

Geen auto meer rijden? Hoe kom ik dan op mijn werk!

Niet meer vliegen? Ga toch weg man, ik heb vakantie nodig!

Geen vis meer eten? Nee joh, dat met die visnetten in de oceaan is fake news.

beleggen-voor-toekomst-ideeen

Een struisvogelboerderij opstarten behoort niet tot mijn ideeën om te investeren voor de toekomst… Wees geen struisvogel die haar kop in het zand steekt ;)!

Begrijp me goed: ik pretendeer hier niet beter in te zijn. Ook ik vervuil. Ik deponeer afval. Ik verbruik stroom. Ik rijd (soms) met de auto. Ga op vakantie met een vliegtuig. Het lijkt wel een nieuwe spreuk: ik ben mens, dus ik vervuil.

En toch kunnen we er wat aan doen. We kunnen bijdragen aan een schonere wereld. Denk aan het installeren van zonnepanelen, een warmtepomp en isolatie. Milieubewust gedrag aanleren. Energiezuinige apparaten kopen. De verwarming lager zetten. Minder troep kopen. En ga zo maar door.

En het mooie van dit alles: het bespaart je ook (veel) geld.

Een van de beste investeringen voor een betere wereld is die van duurzaamheid. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Zo heb je investeringen in warmtepompen, isolatie, en zonnepanelen binnen enkele jaren terugverdient. Vanaf dat moment blijft het geld genereren, zodat je vrijer kan leven.

Kies voor deze veilige en duurzame investering met mooi rendement van 5 – 7%! Via deze link van offerte.nl kan je de beste deals vergelijken.

Andere invalshoek. Ook een leuke: investeer in duurzame ontwikkelingen. Lees hier hoe je kan beleggen in duurzame energie.

Je kan investeren in bedrijven die volledig bijdragen aan duurzame energie

Wil je investeren voor de toekomst? Draag bij aan een schonere wereld.

Hoe investeren voor de toekomst 5. Stimuleer (technologische) innovatie

Het stimuleren van (technologische) innovatie is een directe investering voor de toekomst. Innovatie is verbeteren. Dit hoeft niet altijd technologie te zijn. Er is bijvoorbeeld ook sociale innovatie. Hoe dan ook. Wij lange termijn beleggers kunnen innovatie stimuleren door erin te investeren.

Zo kunnen wij aandelen kopen van bedrijven. Bedrijven die technologieën ontwikkelen die waarde toevoegen. Dit kan van alles zijn, zoals:

 • Elektrisch rijden
 • Waterstof-technieken voor de transitie naar duurzame energie (zie deze waterstof ETF)
 • Biotechnologie en innovatie in de gezondheidssector
 • Sociale verbinding van mensen (bv. Social Media aandelen)

Er zijn enkele vitale sectoren voor de toekomst. Zo is de semiconductor sector nodig voor globale connectie. De scheepsvaart voor globalisering. Duurzame energie voor milieuverbetering. En de gezondheidssector om mensen gezonder leven te schenken.

Als lange termijn belegger kan je investeren in bedrijven die hieraan bijdragen. Een makkelijke optie hiervoor zijn ETFs (aandelenfondsen).

Mijns inziens is Invesco QQQ Trust Series (QQQ) een van de beste keuzes voor innovatie. Naast deze zijn er nog andere goede ETFs voor de toekomst. Lees hier meer over de beste ETFs.

Wil je investeren voor de toekomst? Stimuleer (technologische) innovatie.

beleggingsplatform aandelen

Hoe investeren voor de toekomst 6. Landbouw

ideeen-toekomst-investeren

Het is 2021. Richard Branson en Jeff Bezos strijden om de eerste commerciële “ruimtevlucht”. Zekers. Je kan investeren in ruimtevaarttechnologie. Maar is dat nu écht investeren voor de toekomst? Ik geloof van niet. Althans, nu nog niet.

De wereldbevolking neemt toe van 7 naar 12 miljard. Dat gebeurt met name in Azië en Afrika. Dit zijn een hoop monden die gevoed moeten worden. Zolang we niet op Mars leven zijn we afhankelijk van voedselproductie op aarde. En dit vraagt ook veel water.

Investeer voor de toekomst in landbouw. Het liefst in efficiëntere manieren om méér voedsel per vierkante meter te genereren met mínder water. Of denk aan alternatieve voedselproducties zoals vegetarisch, veganisme en/of voedselproductie in laboratoria (de toekomst?).

Zover ik weet is er (nog) geen interessante ETF voor landbouw. Ken jij er een die goed presteert? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Bij gebrek aan ETFs moeten we naar alternatieve kijken. Denk aan crowdfunding projecten. Zo vind je bij Oneplanetcrowd investeringsprojecten voor duurzame landbouw.

Een andere optie zijn bedrijven. Denk aan sterke merken als John Deere of ondergewaardeerde aandelen als Mosaic Company. Wel is de vraag bij dit type aandelen: wat voegen ze nu écht toe aan de wereld. Tja, soms is het misschien niet zo duurzaam maar gewoon nodig. Boeren hebben nu eenmaal machines en meststof nodig bij gebrek aan beter alternatief.

Ook interessant: zie de Nederlandse start-up NX Filtration (NXFIL) die zich specialiseert in waterfiltratie.

Wil je investeren voor de toekomst? Investeer in landbouw.

Hoe investeren voor de toekomst 7. Essentiele grondstoffen

Een schone wereld. Duurzame energie. Ik ben helemaal voorstander. Er is alleen wel een probleem. De beoogde energietransitie is een enorme uitdaging. Er bestaat een reëel risico dat de wereld over 3 – 5 jaar een tekort heeft aan essentiële grondstoffen.

De oliemarkt is daar een voorbeeld van. Kan de wereld snel genoeg overschakelen naar de meer duurzame energiebronnen? Ik hoop van wel. Maar weten doe ik het niet. En jij? Mogelijk ligt hier een enorme kans om nader te onderzoeken.

Ook andere essentiële grondstoffen nemen hard in prijs toe. Er is geen enkele reden dat dit stopt. Hout, kool, koper, gas. Hoe je het ook went of keert. De maatschappij heeft deze grondstoffen nodig.

Hier ligt een hele grote kans. Tevens zijn commodities een diverse aanvulling op een aandelenportefeuille.

Wil je investeren voor de toekomst? Investeer in essentiële grondstoffen.

Dit is het einde. En, wat vind jij van deze 7 ideeën? Waar gaat jouw voorkeur uit qua investeren? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

Reacties
Categorieën