Oneplanetcrowd Review & Ervaringen: investeren in ondernemers
Oneplanetcrowd Review & Ervaringen: investeren in ondernemers
Beleggen P2P Lending
Happy Investors
Beleggen P2P Lending
07/15/2020
8 min

Oneplanetcrowd Review & Ervaringen: investeren in ondernemers

07/15/2020
8 min

Beste Happy Investor, duurzaam en verantwoord beleggen wordt vandaag de dag steeds bekender. De kans is groot dat je op tv wel eens spotjes hebt gezien van aanbieders die duurzame beleggingen mogelijk maken. Een van de bekendere aanbieders van dit moment is Oneplanetcrowd. De kans is groot dat jij opzoek bent naar Oneplanetcrowd ervaringen, je bent immers niet voor niets bij deze review terecht gekomen. In deze Oneplanetcrowd review laten wij je precies zien wat beleggen via Oneplanetcrowd inhoudt, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten. Aan de hand van onze Oneplanetcrowd ervaringen proberen we jou om een volledig beeld te geven bij dit platform voor duurzame beleggingen.

Wat is Oneplanetcrowd en waarom bij hen beleggen?

Oneplanetcrowd ervaringen

Voordat we kijken naar onze Oneplanetcrowd ervaringen is het handig om eerst te kijken naar het platform zelf. Wat is Oneplanetcrowd precies? Oneplanetcrowd is een platform wat het mogelijk maakt om geld te beleggen via crowdfunding. Crowdfunding staat voor een manier van investeren waarbij je direct geld uitleent aan iemand. Er is dus geen sprake meer van een tussenpersoon, bijvoorbeeld een bank, die tussen jou en het uitgeleende geld in staat. Dit brengt inderdaad wat meer risico’s met zich mee, echter staat er wel tegenover dat de rendementen hoger liggen dan bij de andere soorten investeringen.

Het platform van Oneplanetcrowd is aan te merken als een soort verzamelplaats waar vraag en aanbod samen weten te komen. Iedere ondernemer die een goed idee heeft kan zich aanmelden bij het platform. Hij of zij kan vervolgens middels een bepaalde pitch vragen aan investeerders om geld te ontvangen. Jij kan fungeren als investeerder door een bepaald bedrag aan het bedrijf uit te lenen. Het bedrijf zal vervolgens hun best doen om hun doelstellingen te behalen en om je lening volledig terug te betalen met rente. Je kunt het dus echt het beste zien als een soort marktplaats waar de lening verstrekkers en de lening zoekers bij elkaar komen. Door het handige overzicht kun je precies zien welke soorten bedrijven er allemaal op zoek zijn naar een lening.

Wil je zelf een kijkje nemen? Klik dan op deze link met meer informatie over Oneplanetcrowd en haar website.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Review: het rendementen van Oneplanetcrowd

Op grond van onderzoek naar de Oneplanetcrowd ervaringen kunnen we concluderen dat de rendementen voor het investeren sterk uiteenlopen. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid risico’s die je bereid bent om te nemen bij het investeren in de verschillende ondernemers. Er zijn leningen met een lager rendement van 2% op jaarbasis, echter zijn er ook rendementen die tot de 10% kunnen oplopen. Het makkelijkste is om naar een betreffende lening te gaan en om via internet los naar de Oneplanetcrowd ervaringen te zoeken. Op die manier kan je precies zien welke rendementen je op jaarbasis voor die lening kunt verwachten.

Let op: alhoewel het interessant en aantrekkelijk lijkt om in Oneplanetcrowd te investeren. Uit mijn jarenlange ervaring en kennis acht ik deze investering niet interessant omdat het risico & rendement-verhouding minder aantrekkelijk is in vergelijking tot alternatieven. Zo is Oneplanetcrowd niet een investering die ik meegeef als tip binnen de cursus ‘Winnen met Beleggen’ wanneer je duurzaam hoog rendement wilt.

Wil je op lange termijn rijk worden en leren hoe je structureel, duurzaam vermogen kan opbouwen met een verwacht jaarlijks rendement van tussen de 8 – 14%? Dan mag je de online cursus beginnen met beleggen zeker niet missen!

Mijn tips en ervaringen voor beleggen bij Oneplanetcrowd

Uit de review is duidelijk dat je bij Oneplanetcrowd kan beleggen door middel van jouw geld te investeren in leningen tot ondernemers. Alhoewel dit een goed initiatief is, het steunen van ondernemers, brengt dat in mijn ervaring wel behoorlijk wat risico. Mijn tip is aan iedereen die kiest voor beleggen bij Oneplanetcrowd, om het risico te verlagen door je geld te spreiden over verschillende beleggingen. Beleg ook nooit 100% van je geld in een enkele investering, nog in een enkel beleggingstype. Dus stel dat je 10.000 euro kan investeren. Kies er dan voor om bijvoorbeeld 10 of minder procent daarvan te investeren in Oneplanetcrowd, en de resterende 90% onder te brengen bij andere rendabele investeringen.

goedkoop-aandelen-beleggen

Review: Voordelen van Oneplanetcrowd

Aan de hand van de verschillende Oneplanetcrowd ervaringen zijn er meerdere voordelen te onderscheiden die je kunt ondervinden bij het gebruik van het platform. Deze zijn hieronder allemaal terug te vinden.

Oneplanetcrowd is erg gebruiksvriendelijk

Naar onze opvatting, en volgens vele Oneplanetcrowd ervaringen van andere investeerders, is Oneplanetcrowd  aan te merken als een zeer gebruiksvriendelijk platform. Het aanmaken van een account in snel en eenvoudig. Door dit eenvoudige proces kan je snel aan de slag met het investeren via de site. Veel mensen vinden het een overzichtelijke site die precies laat zien hoeveel leningen je open hebt staan en hoeveel geld er precies is terugbetaald over de verschillende leningen.

Oneplanetcrowd geeft een leuk rendement (maar niet hoog in vergelijking tot het risico)

Door de relatief leuke rendementen is het gebruik van Oneplanetcrowd een mooie aanvulling als je bereidt bent om wat meer risico te nemen en als je jouw geld voor je wilt laten werken. Door een rendement van circa 5 – 6% is het een goed alternatief voor de andere beleggingsopties zoals bijvoorbeeld obligaties of spaardeposito rekeningen. Weet dus alleen wel dat hier ook een iets hoger risico tegenover staat. Dit is altijd bij het verstrekking van leningen aan particuliere ondernemers via een dergelijk platform. Maar let op, dit risico is wel hoger dan relatief veiligere investeringen die soortgelijk of zelfs hoger rendement bieden dan Oneplanetcrowd, zo weet ik uit ervaring.

Als we dit risico vergelijken waarbij je dus een gedeeltelijke lening geeft aan een ondernemer. Is in mijn optiek het vastgoedfonds Exporo een relatief veiligere investering met een soortgelijk rendement van 5 – 6%. Het risico via een vastgoedfonds is lager doordat zij inzicht dienen te geven in de verhuurstatus. Hoe hoger de verhuurstatus, hoe beter. Bij Exporo is de verhuurstatus 98 tot 100%. Meer weten? Lees dan eerst deze vergelijking van vastgoedfondsen.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Oneplanetcrowd werkt aan een betere toekomst

Oneplanetcrowd beleggen review

Naast het feit dat je aardig wat kunt verdienen aan Oneplanetcrowd is het ook nog eens zo dat je middels dit platform bijdraagt aan een betere toekomst. Je geeft namelijk ondernemers een kans die wellicht via de normale kredietverstrekkers geen lening zouden hebben kunnen krijgen. Doordat het een internationaal platform is zijn dit niet alleen de Nederlandse ondernemers, maar ook de ondernemers die zich in andere landen bevinden. Door zelf een kijkje te nemen op de site kan je zien welke projecten er op dit moment allemaal actief zijn en welke ondernemers er wel een lening kunnen gebruiken.

Nadelen van Oneplanetcrowd

Het feit dat er veel voordelen zitten aan het investeren via Oneplanetcrowd betekent niet dat er geen enkel nadeel zit aan het platform. Uit onze Oneplanetcrowd ervaringen hebben we verschillende nadelen ondervonden. Om je een volledig beeld te geven hebben we deze hieronder weer op een rijtje gezet:

Oneplanetcrowd geeft niet hele hoge rendementen in relatie tot haar risico

Alhoewel het duurzaamheidskarakter van Oneplanetcrowd heel goed is, blijkt ook uit mijn ervaring, bieden zij toch niet echt hoge rendementen. Daarbij is het risico ook groter omdat je kleinere ondernemers financiert. Dat geeft risico. In dat perspectief is het beleggen in ETF’s minder risicovol, terwijl je daarbij wel hogere rendementen zou kunnen vergaren. De juiste ETF’s genereren bijvoorbeeld boven de 10% rendement. Al heeft dat ook te maken met jouw mate tot risicobereidheid. Meer weten? Hier lees je alles over beleggen in ETFs.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Niet ieder project is even betrouwbaar

Dit punt sluit eigenlijk aan bij het bovenstaande punt. Doordat er dus minder toezicht is op het platform bestaat er de kans dat een bepaald project niet betrouwbaar is. Uit de Oneplanetcrowd ervaringen komt dit niet heel veel naar voren, maar het zou kunnen zijn dat een bedrijf zich anders voordoet dan dat zij in werkelijk zijn. Iedereen die niet bereid is om met deze risico’s om te gaan zou moeten overwegen om voor een andere investeringsmogelijkheid te kiezen. Dat is een serieus feit wat het risico aanzienlijk vergroot!

In een reactie op 17 juni laat Oneplanetcrowd per e-mail aan ons weten dat: “Wij hebben een uitgebreide selectieprocedure voor ondernemers waarbij ondernemers meerdere documenten dienen aan te leveren zoals bijv. KvK nummer, statuten van de onderneming en UBO-verklaring. Tevens voeren we customer due dilligence en een analyse uit. Het gehele selectieproces staat hier omschreven. Dit neemt natuurlijk niet weg dat investeren altijd risico’s met zich meebrengt. Daarom adviseren wij investeerders ook altijd om niet meer dan 10% van hun vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding projecten en om de totale investering over minimaal 10 projecten te verdelen.” Aldus de officiele correspondentie van Oneplanetcrowd als aanvulling op deze review.

Een paar laatste woorden

Top dat je deze vastgoedfonds vergelijking hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Al jaren schrijf ik over financiële onafhankelijkheid bereiken en hoe je kan ‘Winnen met Beleggen’ voor structureel hoger en duurzaam vermogen opbouwen. Begin jij samen met mij de reis naar financiële onafhankelijkheid? Sluit je dan aan bij de Happy Investors Community!

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: ik ben geen belastingadviseur waaraan je rechten kan ontlenen. Bij twijfel, contacteer een beleggingsadviseur voor persoonlijk advies. beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel.

Mocht je nu willen leren van mijn ervaringen en tips, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Reacties
Categorieën