Waarom beleggen met Plus500 niet betrouwbaar is
Waarom beleggen met Plus500 niet betrouwbaar is
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/25/2019
8 min

Waarom beleggen met Plus500 niet betrouwbaar is

12/25/2019
8 min

Plus500 is geen betrouwbaar platform voor beleggers, en met name niet voor beginnende beleggers. Toch zie ik veel websites over beleggen promotie maken over Plus500, met de stelling dat het wel een betrouwbaar platform is. Maar wat is betrouwbaar? Is het betrouwbaar wanneer je veilig je geld erop kan storten en kan beleggen in aandelen. Of is het betrouwbaar wanneer het platform je een eerlijke kans biedt om positief of negatief rendement te maken met aandelen. Voor mij is dat het laatste. In mijn optiek behoort een beleggingsplatform een serviceprovider te zijn die eerlijke regels hanteert, zonder addertjes onder het gras. Uit ervaring met Plus500 kan ik je vertellen dat ze alles netjes via de regels spelen. Maar hoe kan het dan dat meer dan 75% zijn geld verliest bij Plus500?

Dit heeft een aantal redenen, waar ik het in dit artikel over ga hebben. Plus500 is namelijk geen verstandige manier van beleggen. In tegendeel, het is eerder gokken en heeft niet veel te maken met beleggen. Via Plus500 beleg je dan ook niet in aandelen, maar doe je gokken met CFD’s. CFD’s maken gebruik van leverage, oftewel een hefboom. Met als gevolg dat je in hele korte tijd heel veel geld kan verdienen. Maar de praktijk leert dat bijna iedereen via Plus500 alleen maar heel veel geld verliest. We gaan hieronder zien waarom dat zo is.

Note: ik heb geen persoonlijke rancune tegen dit platform. Het enige waar ik omgeef is oprechte en objectieve informatie voor mijn lezers. Wel stoor ik mij aan hun ethisch beleid van misleiden, en wil ik mede-beleggers waarschuwen. En met name de beginners, want er zijn al zoveel valkuilen voor beginnende beleggers.

Waarom promoten financiële websites Plus500 als het niet betrouwbaar is?

De reden dat zoveel websites toch promotie maken voor Plus500 is omdat haar commissievergoeding heel hoog is. Wie promotie maakt, krijgt een vergoeding voor iedere klant die zij aandragen. Ik doe niet anders, ook ik maak promotie voor beleggingsproducten. Maar wel voor beleggingen waar ik zelf ervaring mee heb en die haar beleggers eerlijke service bieden. Ja, die vergoeding is aanzienlijk lager dan Plus500, maar het voelt niet goed om promotie te maken voor iets waar je niet in gelooft.

Een andere reden dat veel websites Plus500 promoten, en waarom veel mensen er een account op aanmaken, is omdat het verslavend werkt. Nogmaals, het is geen beleggen maar gokken. Hier vertel ik zo iets meer over. Maar het feit dat het verslavend werkt, geeft het een “fun” factor. Bovendien hebben veel mensen niet de zelfdiscipline en het geduld voor beleggen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Waarom Plus500 geen verstandige keuze als beleggingsplatform is

Plus500 is een groot beleggingsplatform. Het werkt verslavend, want via Plus500 kan je heel snel veel geld verdienen. Dit komt doordat ze werken met hefbomen. Een hefboom zorgt ervoor dat iets X aantal keer sneller gaat. Je kan via Plus500 bijvoorbeeld 100 euro inzetten op een CFD, met een hefboom van x2, x10 of zelfs x30. Stel je kiest een hefboom van x30. Wat er gebeurt is dat als de CFD met 1% stijgt, jouw winst met 30% stijgt. Dankzij de hefboom. In theorie kan je binnen een dag van 100 euro letterlijk duizenden euro’s maken.

En toch verliest 75% van alle Plus500 leden haar geld…

Dat komt omdat Plus500 geen beleggingsplatform is. Het is een gok website. Als iets x30 gaat, ben je aan het gokken. Immers, er is veel advies voor aandelen, en daar hoort absoluut niet bij dat je op korte termijn een x30 hefboom dient te gebruiken. Beleggen doe je voor de lange termijn, waarbij je investeert in bedrijven (en niet zozeer in de aandelen). Bedrijven waarin je gelooft dat deze exceptionele bedrijfsresultaten zullen vertonen in de (nabije) toekomst. Onderzoek, zelfdiscipline, geduld, en nog meer onderzoek zijn hiervoor nodig. Echt beleggen geeft iedereen de kans om rijk te worden. Zo kan je rijk worden in loondienst, of als ondernemer, dat maakt geen verschil. Het grote verschil tussen beleggen en Plus500, is dat bij beleggen je de factor “geluk” aanzienlijk kan elimineren. Bij Plus500, wat gokken met CFD’s is, kan dat niet.

De grote risico’s bij beleggen via Plus500

Het grootste risico’s bij Plus500 is de Stop Limit. Ze geven via hun website aan dat je gegarandeerde stops kan uitoefenen. Simpel gezegd houd dit in dat je kan instellen dat je niet verder wilt gaan dan een verlies van 100 euro. De functie van Stop Limit op hun platform werkt wel, mits je hier constant aan denkt. En je alles goed instelt. Maar het hoeft je maar even te ontgaan, en je vergeet het limiet. Bijgevolg sluit je de Plus500 App af, maar de hefboom c.q. CFD blijft gewoon doorlopen. Maar niet naar boven. Want als je te veel winst maakt stopt Plus500 automatisch je belegging. Dit is ook duidelijk terug te lezen over alle negatieve reviews over Plus500. Maar nu komt het mooie: bij het verlies loopt het wel gewoon door totdat je Plus500 bankrekening op 0 euro staat. De App blijft gewoon doorgaan met geld dat je niet eens hebt geïnvesteerd, maar wat je wel op de Plus500 bankrekening hebt overgeboekt. Kortom, beleggen met Plus500 is niet betrouwbaar.

970x250
Een ander absurde regel bij Plus500 is de inactiviteit vergoeding. Dit houdt in dat wanneer je drie maanden niet bent ingelogd bij Plus500, je vanaf dat moment iedere maand 10 USD moet betalen. Wat een bullsh*t is dat. Ik beleg via vele platformen waaronder de gratis online broker DEGIRO, BinckBank, vastgoedfondsen, et cetera. Nog nooit ben ik deze onzin tegen gekomen. Over service gesproken…

Dat stoort mij het meeste aan Plus500 en motiveert mij om andere beleggers te waarschuwen. Dit platform heeft mechanismes ingesteld die de kans groter maken dat je geld verliest. Dit begint met een “gegarandeerde” Stop Limit waar veel kleine lettertjes onder staan, en de inactiviteit vergoeding. Ook is er een Overnight premie die je moet betalen voor als je bepaalde beleggingen aanhoudt in de nacht.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Is er dan helemaal niks betrouwbaars aan Plus500?

Het is niet dat Plus500 geen gereguleerde instantie is of iets dergelijks. Ze moeten voldoen aan strenge eisen, en overal op hun website lees je de waarschuwing dat meer dan 75% van hun leden geld verliezen. Ik ben ook niet alleen maar negatief over Plus500, maar het is in mijn ogen gewoon geen beleggingsplatform. Wanneer jij 100 euro wilt vergokken, dan kan je dat prima op Plus500 doen. Dat is op zijn minst nog een beter alternatief dan diezelfde 100 euro in een gokmachine steken of op “rood” te zetten. Je mag zelf een keuze maken, zolang je maar weet dat Plus500 in mijn ogen absoluut geen beleggingsplatform is. Nu stop ik met het herhalen van deze waarschuwing, maar ik raad het je ten sterkste af. Als je wilt beleggen, kies dan niet voor Plus500.

Toch nog een laatste tip: ze proberen je te verleiden met een gratis demoversie. Dan krijg je fictief geld en kan je oefenen. Trap hier niet in, want het kan verslavend werken. Als je via een demoversie wilt leren beleggen, dan kan je beter voor het beursspel van RTL Z kiezen. Dat is tenminste realistisch beleggen.

Waarom ik onderstaande beleggingen wel promoot, en Plus500 niet

Op mijn kennisplatform schrijf ik over hoe je financiële onafhankelijkheid kan bereiken. Een aantal onderwerpen zijn hier van belang, zoals geld verdienen en geld investeren, en daar schrijf ik dan ook over. Bovendien heb ik jarenlange ervaring met beleggen in vastgoedfondsen en aandelen. Vanuit mijn kennis en ervaring zijn er, in tegenstelling tot Plus500, wel een paar beleggingen die ik je kan aanbevelen. Daar sta ik 100% achter. Hieronder drie toepasselijke tips die een veel beter alternatief zijn dan Plus500.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

970x250

Vastgoedfonds SynVest

Een vastgoedfonds biedt het grote voordeel van risicospreiding. Er is een Nederlands fonds genaamd SynVest, wat in mijn ogen een van de beste vastgoedfondsen heeft. Daarbij investeren ze in supermarkten en discounterwinkels in Duitsland, in kleinere steden rondom de grote steden. Het karakter van deze panden is dat ze bestendig zijn tegen economische tegenslagen. Wanneer er een recessie komt, zullen mensen juist meer kopen bij supermarkten en discounterwinkels. Ook hebben deze winkels niet veel last van de online-trend. Dit maakt het een erg betrouwbaar vastgoedfonds met in mijn ogen een relatief laag risico. En dat tegen een mooi rendement. Voor meer informatie kan je mijn uitgebreide review over SynVest lezen.

P2P-Lending

P2P-Lending betekent het beleggen in particuliere leningen. Je maakt een account aan via een P2P-platform. Dit platform biedt ons enkele garanties, waardoor onze investeringen aanzienlijk veiliger worden. Denk aan terugkoopgarantie, de garantie dat het platform je lening terugkoopt van een lener die niet kan betalen. Om dit concept goed te begrijpen kan je het beste mijn kennisartikel lezen die gaat over investeren in particuliere leningen. Zo leer je dat je hoge rendementen van tot wel 13% kan behalen tegen een acceptabel risico. Een mooie, nieuw beleggingsconcept.

Reacties
Categorieën