Extra Geld Verdienen? 11 Manieren voor Veel Geld Verdienen!
Grote kans dat je op mijn blog terecht bent gekomen omdat je meer geld wilt verdienen, of gewoon wat extra geld naast je huidige baan. Ja, he? Mooi, dan ga ik je verder helpen! Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van thehappyinvestors.nl. Op mijn website schrijf ik artikels over het bereiken van financiële vrijheid. Meer geld verdienen is noodzakelijk voor het bereiken van financiële vrijheid. Het is simpel. Als je extra geld verdient kan je meer genieten van het leven. Dat is de harde realiteit. En de beste manier om hier van te profiteren is door extra geld te verdienen zonder er hard voor te hoeven werken. Ik ga je niet vertellen dat je slapend geld kan verdienen. Dat kunnen alleen de echt rijke mensen. Misschien op een dag. Maar laten we beginnen bij de eerste stap: extra veel geld verdienen.

In dit artikel gaan we het hebben over manieren voor meer geld verdienen die ook echt werken. Omdat veel mensen een fulltime baan hebben, ga ik er even van uit dat jij dit ook hebt. Hoeft niet overigens, maar voor het schrijven is dat makkelijker. En daarom vind je hieronder manieren om extra geld te verdienen, met of zonder een fulltime baan. Ook vind je bij iedere manier om geld te verdienen een link voor meer informatie. Hieronder staan dus links. En via de links kom je op andere artikels door mij geschreven, waarin we veel dieper op het onderwerp in gaan. Noodzakelijk. Want wie veel geld verdienen wilt er zowel kennis van moeten hebben als ook er hard voor moeten werken (althans, in het begin dan). Moeilijk? Nee, niet als je weet wat je moet doen. Dus lees snel verder!

PS: de laatste twee tips moet je absoluut lezen.

1. Geld Verdienen met Vastgoed

Een relatief veilige manier voor extra geld verdienen is vastgoed. Alleen, hiervoor heb je wel centen nodig. Vastgoed is namelijk een interessante optie wanneer je al een behoorlijk vermogen hebt. Denk aan een bedrag vanaf 35.000 euro wat je kan investeren. In principe is het heel eenvoudig om extra geld bij te verdienen dankzij vastgoed. Hierbij heb je een aantal opties:
 • Vastgoed kopen en verhuren: denk aan een appartementje, een huis of een bedrijfspand.
 • Vastgoed kopen, opknappen en doorverkopen: denk aan het renoveren van een oud huis dat op een mooie locatie staat
 • Panden kopen en doorverkopen: dit is voor experts die goed de werkelijke waarde van een pand of huis kunnen inschatten. Als je dan een koopje tegenkomt, kan je extra geld verdienen door het huis laag in te kopen en hoog te verkopen.
 • Beleggen in vastgoedfondsen: denk aan grote investeringsmaatschappijen die je een gegarandeerd dividend uitkeren en je geld gebruiken voor het bouwen van commerciële panden zoals supermarkten en kantoren.
 • Beleggen in REIT’s: REIT staat voor Real Estate Investment Trust. Dit is hetzelfde idee als een vastgoed fonds, alleen dan als verschil dat een REIT beursgenoteerd is. Je kan daarmee snel je aandelen weer verkopen en je winst cashen.

Met vastgoed zijn er dus behoorlijk wat manieren om een riant bedrag bij te verdienen naast je huidige job. Wanneer je een relatief groot vermogen hebt, is dit een interessante optie. Het is relatief veilig in vergelijking tot andere soorten beleggingen zoals groei aandelen. Wanneer iets met minder risico is, betekent dat ook een lager rendement. Maar een laag rendement op een groot bedrag geeft alsnog grote bedragen. Wil je precies weten hoe je geld kan verdienen met vastgoed? Ga dan naar dit artikel met onmisbare tips over hoe je kan rijk worden met vastgoed.

2. Extra Geld Verdienen met Beleggen

Een van de makkelijkste manieren om extra geld te verdienen is door te beleggen. Toch durven veel mensen dit niet aan omdat ze bang zijn voor het risico. Maar heb je je wel eens goed verdiept in beleggen? Want dat is vaak het tweede struikelblok: geen kennis hebben over. Gelukkig heb je helemaal niet veel kennis nodig van beleggen. Daarnaast heb je ook belegging strategieën afhankelijk van je leeftijd. En afhankelijk van de hoeveelheid kennis over beleggen en de mate van risico die je wilt, heb je verschillende opties op extra vermogen op te bouwen dankzij beleggen. Zo kan je beleggen in:
 • Beursindexen zoals de Nederlandse beurs AEX: zo beleg je in de economie van een land en lift je mee op de groei van deze economie
 • Beleggen in aandelen: je kan aandelen kopen van beursgenoteerde bedrijven. Ken je een bedrijf heel goed, en verwacht je dat deze de komende jaren zal groeien? Dan kan direct beleggen in dit aandeel interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijf waarvoor je werkt.
 • Beleggen in dividend aandelen: dit zijn aandelen die je ook dividend geven. Dividend is een rendement dat je ieder kwartaal ontvangt. Dit kan je opnemen of herinvesteren. Dividend aandelen staan erom bekend minder risicovol te zijn dan normale aandelen.
 • Beleggen in ETF’s: dit zijn “mandjes” waarin veel aandelen verzameld zijn.
 • Investeren in staatsobligaties: een investering met relatief laag risico
 • Beleggen in beleggingsfondsen (aandeelfondsen, vastgoedfondsen, enzovoorts).

Het grote voordeel aan beleggen is dat je er niks voor hoeft te doen. Wil je gemakkelijk extra geld verdienen zonder hiervoor te werken? Laat dan je vermogen voor je werken en kies voor beleggingen met een laag risico. Zo lees je in dit artikel 7 beleggingen met weinig risico. Dit verandert mogelijk je leven, en zal een start zijn naar financiële onafhankelijkheid!


3. Bijverdienen met je eigen Side Hustle

extra geld verdienen, zo doe je dat

Side hustle is een Engelse term dat staat voor een klein eigen bedrijfje dat je naast je fulltime werk doet (vandaar “side”). Vaak zie je dat zo’n side hustle begint bij iemand zijn of haar passie. Iets dat je van nature heel erg leuk vindt en wat je graag wilt opstarten naast je huidige werk. Het is dan juist goed als wanneer dit iets (totaal) anders is dan je huidige werk. Want zo leer je weer extra vaardigheden die later van pas kunnen komen, of misschien ook nuttig zijn binnen je huidige werk. Daarom heeft een side hustle meerdere voordelen: je kan er extra geld mee verdienen, je leert erdoor en je krijgt energie doordat je in je vrije tijd werkt aan je passie.

Vaak zie je dat een side hustle in de loop der jaren alsmaar groter wordt. Dat is ook best logisch, want een side hustle begint met iemand zijn of haar hobby of passie. Dat is zeer stimulerend / motiverend om aan te werken. En als je dan ook nog wat successen boekt, kan het zomaar zijn dat een side hustle verandert in een kleine onderneming. Daardoor krijg je opties, en dus minder afhankelijk van je fulltime werk. Zo kan je bijvoorbeeld drie of vier dagen bij je werkgever gaan werken, en extra dagen vrijmaken voor je eigen onderneming. En wie weet word je op wel fulltime ondernemer!

Maar er is ook nog een andere bijkomstigheid waardoor je meer geld kan verdienen dankzij een side hustle. Want als je minder afhankelijk wordt van je werkgever, dan vergroot dit je machtspositie. Stel dat je kan terugvallen en kan leven op het inkomen van een side hustle (wanneer je er fulltime aan gaat werken). Waarom zou je dan niet meer eisen bij je huidige werkgever? Je bent immers minder bang om je baan te verliezen. En dat stelt je in staat om vaker of om hogere promoties te vragen.

4. Bijklussen met een Bijbaantje

Een logische manier om snel extra geld te verdienen is door het nemen van een bijbaantje. Dit is dan ook direct het voordeel: met een bijbaantje kan je direct extra geld verdienen. Ook bouw je extra ervaring op. Kies een bijbaantje in de richting waartoe je wilt groeien voor een eventuele carrière switch.

Zelf ben ik alleen geen voorstander van bijbaantjes. Ik vind het grote nadeel hieraan dat het meestal een korte termijn gedachte is. Als je een bijbaantje kiest voor het opbouwen van ervaring die je klaarstoomt voor een carrière switch, dan begrijp ik het. Maar behalve ervaring bouw je niet echt iets op. Het is niet van jou. Je krijgt betaalt per uur, en dat is het dan. Je werkt niet aan iets voor jezelf dat je kan opbouwen en wat ieder jaar groter en groter wordt. Neem nu de side hustle van hierboven. In het begin zal je per uur minder verdienen dan een bijbaantje, maar als je het goed doet verdien je binnen enkele jaren zeer waarschijnlijk het driedubbele ten opzichte van dat bijbaantje.

Mijn advies is daarom niet te kiezen voor een bijbaantje (tenzij je het doet voor een zeer specifieke reden). Bij extra geld verdienen is het slim om lange termijn te denken. Denk na over hoe je de toekomst gaat opbouwen. Doe dit bijvoorbeeld met een eigen onderneming of een side hustle. Naast het extra geld verdienen geeft voor jezelf werken ook veel meer voldoening. Zo haal je meer plezier uit het leven.

5. Veel geld verdienen als ZZP’er

hoe meer geld verdienen

(Parttime) ZZP’er worden is een alternatief op het nemen van een bijbaan zoals hierboven besproken. Als ZZP’er werk je nog steeds voor een uurtarief, net als bij een bijbaan. Het grote voordeel bij ZZP’er is wel dat je werkt aan je eigen bedrijfje. In dit geval je naamsbekendheid als professional binnen je vak gebied. En dit is nodig, want bij ZZP’er draait alles om naamsbekendheid en netwerken. Mond-tot-mond reclame is daarbij essentieel.

Starten als ZZP’er is gemakkelijker dan je denkt. Natuurlijk, er komt wel extra werk bij kijken zoals administratie, verzekeringen, en stukje verkoop qua nieuwe klanten binnenhalen. Maar je hoeft ook niet direct de overstap van loonslaaf, uh sorry… medewerker, naar ZZP’er te maken. Je kan ook bijvoorbeeld starten met vier dagen fulltime als medewerker en één dagje als ZZP’er. En als het goed gaat, en je naamsbekendheid en relaties opbouwt, kan je steeds meer werk op ZZP-basis gaan doen. Of je kan extra geld bij verdienen door ZZP werk te doen in de avond- en weekenduren.

Een goede manier om als ZZP’er te starten is als je al in een project zit. Ben je bijvoorbeeld project leider of engineer bij je huidige werkgever? Mooi. Dan kan je ook een aanbieding aan je werkgever doen om jou in dienst te nemen als ZZP’er, in plaats van als medewerker op de loonlijst. Dit is een ideale basis om de eerste stappen als ZZP’er te maken. Denk dan alleen wel goed na over je uurtarief, want daarin moeten al je onkosten zitten (waaronder je pensioen en vakantiedagen!). Ook handig: als ZZP’er kan je zakelijke kosten van je onderneming aftrekken (zoals bijvoorbeeld je auto). Zo kan je wat extra geld binnenhalen zonder ervoor te hoeven werken.

6. Hoger Inkomen op je Huidige Werk

Veel extra geld verdienen kan op vele manieren. Maar het hoeft niet altijd iets nieuws te zijn. Je kan ook gewoon heel veel geld verdienen met je huidige baan. Namelijk door promotie te maken, opslag te vragen of van werkgever te wisselen. Nog niet zo bedacht? Niet gek. Want veel mensen gaan werken en stoppen met groeien. Is dat bij jou ook zo? Heb je nu een huisje, boompje, beestje, en ben je lekker tevreden? Fijn, dat zeker. Maar met tevredenheid kom je niet verder. Als je meer geld wilt verdienen moet je hongerig zijn. Hongerig naar het verdienen van meer geld, en dat kan ook gewoon met je huidige baan. Als je het met mij eens bent dan moet je beslist dit artikel lezen dat geniale tips bevat over hoe je loonsverhoging op het werk krijgt. Daarin lees je alles wat je moet weten over hoe je promotie maakt, hoe je een hoger loon krijgt en hoe je simpelweg meer kan verdienen met je huidige functie.

7. Geld verdienen met Bloggen / Teksten schrijven

veel geld verdienen tips

Een eigen blog opstarten is een duurzame manier om extra geld te verdienen. Dit is absoluut iets voor de lange termijn, want op korte termijn (binnen 1 jaar) zal je niet veel verdienen wanneer je een eigen blog opstart. Het opbouwen van een blogplatform heeft namelijk tijd nodig, en vooral heel veel artikels (content). Ook is het belangrijk om een fan base op te bouwen, zoals mensen die inschrijven op je nieuwsbrief of je volgen via Social Media.

Als je goed bent in schrijven en je vindt het leuk om te bloggen over je passie, dan heb je een goede kans van slagen om veel geld te verdienen met bloggen. Dit kan absoluut een fulltime job worden waarmee je rijk kan worden. Hierbij zijn een aantal factoren van belang: wees een expert, leer hoe je een vlotte en enthousiaste schrijfwijze toepast, ga voor waardevolle blogs die mensen echt verder helpen en behaal kennis over SEO & Social Media. Verder is het van cruciaal belang dat je nooit opgeeft. Alles heeft tijd nodig, en bij bloggen is dat absoluut het geval. En hoe je dan geld verdient met bloggen? In dit artikel lees je alles over hoe je geld verdient met bloggen!

8. Geld Verdienen met Youtube, Instagram en Twitter

Het moet je liggen, graag in de spotlight staan, maar je kan absoluut veel geld verdienen met Social Media kanalen zoals Youtube, Instagram en Twitter. Ieder platform vraagt een andere set van vaardigheden om te slagen. Zo moet je bij Youtube goed kunnen spreken (vloggen) of toffe video’s kunnen maken (bv. met gamen). Met goede video’s kan je serieus rijk worden met Youtube. Bij Instagram draait het juist (nog) meer om mooie foto’s maken en inspiratie. Zo is Instagram een geschenk voor hele mooie mensen die er goed uitzien (en tegelijkertijd is dit een illusie van de realiteit waarbij men denkt dat Insta models een representatieve weergave zijn van de gemiddelde vrouw (of man) ...).

Wie het een beetje snapt ziet direct dat je Youtube, Instagram en ook Twitter en Facebook kan combineren. Want alle kanalen hebben wel 1 ding gemeen, en dat is naamsbekendheid. De key hierbij is dat succes begint bij focus. Focus je eerst op een van deze Social Media platforms, en zorg ervoor dat je daar heel goed in wordt. Op deze manier bouw je veel naamsbekendheid op. Dan begint de groei (in volgers), en daarna kan je de fans ook uitnodigen voor je andere Social Media kanalen. Ga dus niet gelijk all-in. Dat is verleidelijk, maar je bereikt er het minste door. Focus leidt tot succes, niet verstrooidheid.

9. Extra Geld Verdienen met Social Media Management

geld verdienen met social media

Wanneer je zelf niet graag in de spotlight staat maar wel wilt profiteren van de Social Media trend, dan is er een alternatief. Een nieuwe manier om extra geld te verdienen kan via Social Media Management. Zo kan je een Social Media Manager bedrijfje opstarten waarbij je de Social Media kanalen van opkomende Social Media Sterren en/of grote bedrijven beheert. Zij besteden dan alles aan jou uit. Een voorbeeldje hiervan is dat je alle content post op Facebook en ook klanten van reactie voorziet. Maar de echte winst valt te behalen wanneer je alle Social Media kanalen van een bedrijf of persoon kan managen. Dit kan je namelijk snel en eenvoudig doen via www.later.com. Dat is een tool waarbij je een afbeelding in één keer op alle Social Media kanalen kan publiceren .Dat bespaart je een hoop tijd! Later.com is begonnen als Instagram marketing platform maar inmiddels uitgegroeid naar alle kanalen. Ook handig om te gebruiken voor je eigen bedrijf.

10. Meer Geld in Minder Tijd Verdienen

Qua ideeën zijn er heel veel manieren om extra geld te verdienen. Zo vind je op Google lijsten met wel meer dan 100 ideeën om meer geld te verdienen. Zeker wel handig, maar het is veel belangrijker om te kijken naar de basis. Dat wil ik je dan ook graag meenemen wanneer je de bovenstaande of andere mogelijkheden leest om meer geld te verdienen. En de basis is voor mij een bepaalde mindset. Ik noem het de Happy Investors Mindset (vandaar de naam van mijn website). En de essentie en het doel van deze mindset is heel simpel, namelijk het behalen van een gelukkiger leven met meer voldoening en meer financiële vrijheid met minder stress.

Het doel is dus niet bakken met geld verdienen. Veel geld verdienen is slechts een middel tot financiële vrijheid bereiken. Er is nog iets veel meer kostbaarder dan geld, namelijk tijd. Tijd kan je niet kopen. Niemand ontkomt aan de tijd. De beste resource die je dus kan hebben is tijd.

Voor mij is dus de basis om meer geld in minder tijd te verdienen. Ik bedoel, als je 80 uur gaat werken zal (laten we zeggen) dubbel zoveel verdienen. Maar waar is dan je vrijheid? Je sociale leven gaat hieraan kapot. Dus waarom niet dubbel zoveel geld verdienen in 20 uur in plaats van 40 of zelfs 80 uur? Daar geloof ik heilig in, en heb dan ook jaren gespendeerd om te achterhalen (en te ervaren) hoe dit werkt. Het antwoord heb ik gevonden, en beschrijf ik in mijn E-boek “Meer Geld in Minder Tijd Verdienen”. Deze kan je binnenkort online kopen via Bol.com en Amazon.com, maar je kan het E-boek van 50+ pagina’s tijdelijk gratis downloaden via de inschrijfmodule onderaan dit artikel.

11. De Oorzaak van Extra Geld Verdienen: Kennis

tips om meer geld verdienen

Je hebt vast wel eens gehoord van het gezegde kennis is macht. Dit is een onweerlegbaar feit. Weet je wat het is, wanneer je ergens in wilt groeien dan zal je naar de oorzaak moeten kijken. Wat is het fundament, de oorzaak, dat je groeit? Of je nu heel rijk wilt worden, of heel succesvol wilt worden, dit alles gebeurt op eenzelfde fundament. Zo hadden we hierboven al gesproken over dat mindset fundamenteel is. Hetzelfde geldt voor motivatie en ook kennis.

Het hebben van kennis is echt cruciaal wanneer je veel geld wilt verdienen. Enerzijds heb je kennis nodig over hoe je slim kan omgaan met geld. Maar ook heb je kennis nodig van het vakgebied waarin je zit. Of dat nu je eigen onderneming is, het hebben van een fulltime job of het najagen van je passie. Hoe meer kennis je opdoet, hoe meer succesvol je zal worden in het verdienen van geld.

Daarom is mijn advies om nooit concessie te doen aan je persoonlijke ontwikkeling. Blijf continue leren. Zowel on the job, door het lezen van kennisboeken als door het volgen van thuisstudies. Wees daarbij ook altijd nieuwsgierig en wees niet bang om te falen. Wanneer je iedere dag nieuwe dingen leert, zal je blijven groeien en dat is de basis voor wie meer geldt wilt verdienen.

Artikelen in Extra Geld Verdienen

arrow_drop_up arrow_drop_down