Rijk Worden in Loondienst? Stappen & Tips voor Droomleven
Rijk Worden in Loondienst? Stappen & Tips voor Droomleven
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
12/18/2019
11 min

Rijk Worden in Loondienst? Stappen & Tips voor Droomleven

12/18/2019
11 min

Rijk worden in loondienst is voor sommige een droom, voor anderen een illusie en dan heb je ook nog mensen die er nooit aan denken. Je bent op dit artikel gekomen omdat je wilt rijk worden, terwijl je in loondienst bent. Mooi! Maar voordat ik je mijn kennis omtrent stappen en tips deel, stel ik je wel de kritische vraag tot wat voor soort persoon jij behoort. Dat je al denkt aan rijk worden in loondienst is een goede start. En dat je ervan uitgaat dat het geen illusie is, is nog beter. Maar hopelijk behoor je ook niet tot de dromers. Van dromen krijg je geen droomleven. Van keiharde inzet, discipline en wilskracht wel.

Mijn naam is Jorik Vermeulen. Ik schrijf met passie over alles wat te maken heeft om financiële vrijheid te bereiken. Denk aan geld verdienen, besparen, investeren, maar ook persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Zelf ben ik op moment van schrijven nog fulltime in loondienst, maar dat staat los van wel of niet rijk worden. Mijn doel is overigens niet zozeer rijk worden, maar wel financiële vrijheid verkrijgen zodat ik het leven meer kan inrichten zoals ik dat wil. Niet omdat het moet.

Dus hoe is dit alles relevant voor jou?

Simpel: in mijn kennisartikels deel ik mijn onderzoek, bevindingen en ervaringen over welvarend worden. Dit artikel gaat over rijk worden in loondienst, waarvoor enkele stappen en tips noodzakelijk zijn. Stop met dromen, lees dit artikel en werk aan je droomleven. Je hebt het in eigen hand, en het is absoluut mogelijk want je bent zeker niet de enige.

5 Stappen voor rijk worden in loondienst

In mijn artikels probeer ik je de bullshit te besparen. Wat telt zijn de grote adviezen, de fundamentele richtlijnen die écht iets toevoegen en je leven kunnen veranderen. Zo is dit artikel dan ook ingericht, want er zijn vijf grote stappen die ervoor zorgen dat ook jij rijk kan worden in loondienst. Dit zijn de vijf stappen:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
 2. Onderhandelen voor hoger inkomen
 3. Salaris investeren
 4. Passief inkomen opbouwen naast je fulltime job
 5. Geld besparen om nog sneller rijk te worden

Het is niet zo dat deze stappen in specifieke volgorde staan. Wel is de eerste stap een must om mee te starten, want persoonlijke ontwikkeling is de basis van succes. De overige stappen kan je toepassen zoals jij dat wilt, en ook bepaal jezelf in welk tijdspad je dit doet. Laten we snel doorgaan naar deze vijf stappen voor rijk worden in loondienst. Bij iedere stap zal ik je tips en advies geven. Kijk hier zeker met een kritisch oog naar, en mocht je het niet eens zijn of je hebt relevante toevoegingen, laat dat dan weten in een reactie hieronder. Zo kunnen we elkaar helpen met groeien 😉.

1. Persoonlijke ontwikkeling

Ongemakkelijke adviezen, daar wordt eigenlijk niemand echt blij van toch… Ik denk daar heel anders over, want juist de ongemakkelijke adviezen zijn degene die waar zijn en ons echt verder helpen. Dus niet omdat ik het leuk vindt, maar omdat het je het meeste gaat helpen: kijk eerst naar jezelf. Het is een cruciale mindset om te begrijpen dat JIJ de bron bent van je eigen succes. Niemand anders. Als niemand in je gelooft, wat blijft er dan van je over? Ben jij de persoon die koste wat het kost blijft werken aan je eigen doelen? In jezelf gelooft, en ervoor gaat? Natuurlijk hebben andere personen invloed op je succes, maar de meeste invloed heb jezelf. Begin met die mindset, en dan zal je beslist rijk worden. Ook als je in loondienst bent.

Er zijn drie hoofdzaken bij persoonlijke ontwikkeling die van zeer grote waarde zijn voor wanneer je wilt rijk worden in loondienst, namelijk:

 1. Ontwikkeling van jezelf als persoon
 2. Kennisontwikkeling binnen je vakgebied (of gerelateerde vakgebieden)
 3. Kennisontwikkeling over hoe je rijk kan worden

Tips over persoonlijke ontwikkeling om meer geld te gaan verdienen in loondienst

Begin bij de basis, en dat ben jijzelf. Kijk kritisch naar je sterke en minder sterke punten van hoe jij bent als persoon. Niet je kennis, maar echt hoe jij bent. Denk hierbij aan je mindset, sociale vaardigheden, et cetera. Probeer de minder sterke punten tot een acceptabel niveau te brengen, maar leg vooral de focus op je sterke punten en blijf deze ontwikkelen. Alleen al door in jezelf te investeren kan je veel meer geld verdienen.

Een ander aandachtspunt is kennisontwikkeling binnen je vakgebied, of gerelateerde vakgebieden. Je werkt fulltime, maar als je je wilt onderscheiden van jan modaal, dan zal je ook in je vrije tijd moeten investeren in kennisontwikkeling. Focus is hierbij een belangrijke tip. Als je bijvoorbeeld werkt als accountmanager in de voedingsindustrie, dan is het slim om cursussen te volgen en boeken te lezen over accountmanagement en de voedingsindustrie. Daarbij kan het ook goed zijn om je in de breedte te ontwikkelen, zoals Supply Chain en/of Productie. Alleen het heeft minder nut om in je vrije tijd boeken te gaan lezen over Blockchain Technologie of Ruimtevaart, wanneer je zelf in de voedingsindustrie werkt. (note: kennisverbreding stimuleert wel innovatie en creatief denkvermogen).

Tot slot. Wie wilt rijk worden in loondienst zal ook moeten weten hoe je dat doet. En wat je moet doen. Daarvoor is kennisontwikkeling over hoe je rijk kan worden een must. Hiervoor kan je je meer verdiepen in mijn kennisartikels over geld verdienen, maar ook het lezen van boeken, bijwonen van Webinars en het volgen van cursussen zullen rendabele investeringen in jezelf zijn.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

2. Onderhandelen voor hoger inkomen in loondienst

Deze stap, het onderhandelen voor een hoger loon, is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij rijker worden in loondienst. Dat is helaas ook de valkuil. Het klopt dat deze stap bijdraagt aan je doel om meer welvarend te worden, maar deze tactiek gaat niet het grote verschil maken. Niettemin is het een opsomming van alle stappen die wél het grote verschil gaan maken. Het structureel onderhandelen voor een hoger inkomen gedurende je loondienst is geen origineel advies, maar wel een must.

En toch zijn er veel mensen die nooit onderhandelen over hun loon. Zij laten letterlijk duizenden euro’s per jaar(!) liggen…

Veelvoorkomende redenen dat mensen niet onderhandelen zijn:

 1. Angst / niet durven
 2. Tevreden zijn met wat ze hebben
 3. Niet de mindset hebben om te denken in hoeveel waarde ze opleveren en dat daar daartegenover best een hoger loon mag staan

Onderhandelen over een hoger salaris is voor veel mensen niet fijn om te doen. Het voelt ongemakkelijk en je moet het maar durven. Maar het is wel echt een must voor als je rijk wilt worden in loondienst. Dit is echt zo’n kwestie van degene met de grootste ballen, die wint (sorry dames, ook jullie kunnen gewoon winnen!). Als je er nooit om vraagt, zal je het ook niet krijgen. Mensen laten hier letterlijk duizenden euro’s per jaar liggen. Zo zonde.

Oké, je begrijpt nu dat je dus echt eens actie moet ondernemen en moet durven te onderhandelen. Nu kan ik je als tip meegeven dat je ook loonsverhoging kan krijgen, in plaats van ervoor te moeten onderhandelen. Iets krijgen is natuurlijk heel anders. Iets wat iedereen aandurft. Hoe je dat doet, heb ik uitgebreid omschreven in het volgende artikel over onderhandelen voor meer salaris.

Maar blijft ook dit artikel lezen, want de volgende stap maakt je echt rijk.

3. Salaris investeren voor rijk worden in loondienst

Eerder gaf ik al aan dat de opsomming van deze vijf stappen ervoor zorgt dat je rijk wordt in loondienst. Het geheel is meer dan de som der delen. Maar als er dan toch een stap bovenuit springt, dan is het wel het investeren van geld gedurende je loondienst. Dit is het principe van geld maakt geld. Een zo krachtig voorbeeld hieraan is dat je er zelf niet (meer) voor hoeft te werken. Wanneer je geld investeert, zet je het aan het werk. Dit gebeurt dag en nacht, zonder dat jij je hiermee bezig hoeft te houden. Ja, natuurlijk kan je ook geld verliezen bij investeren maar dat gebeurt vooral wanneer je domme keuzes maakt. Ook hierbij geldt weer dat je kennis van zaken nodig hebt over hoe je kan investeren met weinig risico. Daarmee wordt het risico acceptabel, en kan je vermogen opbouwen dankzij het principe van geld maakt geld.

Bij rijk worden voor loondienst is het dus verstandig om een deel van je spaargeld te investeren tegen rendement. Bedenk hierbij goed dat je eerst kennis van zaken opdoet. Verdiep je in de materie en leer van andermans fouten en ervaringen. Begin ook klein, experimenteer een beetje, alvorens je met grotere bedragen gaat investeren. En beleg nooit met geld dat je niet kan missen. Investeer alleen geld dat je (eigenlijk) niet nodig hebt. Qua tips voor beleggen kan je eens starten door je te verdiepen in beleggen in vastgoedfondsen, beleggen in P2P Lending en beleggen in aandelen.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

4. Eigen bedrijfje opstarten naast je loondienst voor meerdere inkomstenbronnen

Je moet je kansen spreiden, ook wanneer je rijk wilt worden in loondienst. Dat betekent dat je niet alleen maar de focus moet hebben op je fulltime werk als enig inkomen. Dat maakt je te afhankelijk van je loon. Het is juist goed om je kansen te spreiden door het opbouwen van meerdere inkomstenstromen. Als je naast je werk ook besluit om geld te investeren, heb je al twee bronnen van inkomen. Het kan geen kwaad om daar nog een derde aan toe te voegen, ditmaal in de vorm van een eigen bedrijfje dat het liefst passief inkomen vormt. Geld beleggen is ook een vorm van passief inkomen, maar in deze context bedoel ik meer specifiek een passief inkomen in de vorm van een eigen bedrijfje. Want zo heeft het heel veel voordelen om naast je huidige werk een eigen bedrijfje te beginnen.

Wanneer je een eigen bedrijfje opricht heeft dit niet alleen financieel een voordeel. Juist ook voor je persoonlijke ontwikkeling is het heel goed om een side hustle te starten. Een eigen bedrijfje start je namelijk heel kleinschalig op, en gebeurt uitsluitend vanuit je passie en je sterke punten. Als je werkt aan iets wat je leuk vindt, krijg je daar enorm veel energie van. Zo kan het even slecht gaan op het werk, en kan je toch energie krijgen uit je eigen bedrijfje. Bovendien gebeurt het erg vaak dat zo’n klein eigen bedrijfje uitgroeit tot een mooie onderneming waarmee je meer dan je brood kan verdienen. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat je vooral online een passief inkomen kan opbouwen. Zo zijn er recente voorbeelden van ideeën voor online geld verdienen die echt werken. De essentie van passief inkomen is dat je veel geld in veel minder (werk)tijd verdient.

5. Geld besparen voor nóg sneller rijk worden in loondienst

Rijk worden in loondienst heeft een zeer simpele formule, namelijk: rijk worden = inkomen verhogen – uitgaven verlagen. Reken mij niet af op de wiskundige validatie van deze formule 😉. Maar zonder gekheid, het is echt zo simpel. Niettemin falen veel mensen, omdat ze niet de discipline hebben om kosten laag te houden en vooral ook omdat ze niet de focus hebben op meer geld verdienen. Dit is dan ook de reden dat de eerste vier punten uit dit artikel gaan over hoe je een hoger inkomen met loondienst kan krijgen. Mijn overtuigend advies is om de focus te leggen op meer geld verdienen.

Niettemin helpt het natuurlijk wel enorm als je in staat bent om je kosten zo laag mogelijk te houden. Maandelijks kan je al snel honderden euro’s bezuinigen zonder dat je hiermee jezelf “pijn” doet, zoals ik uitleg in dit artikel over geld besparen. Vooral op de korte termijn zorgt besparen voor een extra geld impuls die je kan gebruiken om te investeren / beleggen. Dat is dan ook echt de boodschap die ik je zou willen meegeven. Focus je op het verhogen van je inkomen, en probeer je kosten zo laag mogelijk te houden. Het positieve verschil wat je maandelijks overhoudt kan je investeren. Speel daarbij op safe. Spreid zoveel mogelijk in je beleggingen en neem geen overbodige, grote risico’s. Voor meer informatie en onmisbare tips over beleggen kan je de linkjes uit stap 3 van dit artikel eens bekijken.

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

Conclusie over rijk worden in loondienst

Iedereen kan rijk worden in loondienst. De knowhow om dit te doen moet je vergaren, en dit artikel is daarbij de eerste aanzet. Maar blijf onderzoek doen, en blijf je inlezen in de materie over rijk worden. Want iedereen kan welvarend worden en vermogen opbouwen, maar de vraag is hoe graag je het wilt en wat je ervoor over hebt. Zelf ben ik van mening dat je beter nu enkele jaren van je leven kan investeren (tijd, energie, geld), zodat je daar de komende twintig, dertig of zelfs vijftig jaar van kan genieten. Daarbij is het slimste om geld voor jou te laten werken.

Succes komt ook niet van de een op de andere dag. Succes is een resultaat van iedere dag een klein beetje progressie. Dit begint met het hebben van een heldere visie. Het doel dat je wilt bereiken. Vervolgens zal je een stappenplan moeten samenstellen waarmee je alle doelen bereiken kan. Tot slot gaat het om de uitvoering. De vijf stappen en bijkomende tips over rijk worden in loondienst behoren tot de uitvoering. Dit kost jaren. Maar stop met smoesjes verzinnen over waarom het niet kan, en start met zelfdiscipline en wilskracht om je plan uit te voeren. Want ook jij kan rijk worden, zolang je er in gelooft en bereidt bent om er keihard voor te werken.

Hopelijk heb je dit artikel als waardevol beschouwd en gaat het je verder helpen in het leven. Wil je je ervaringen en overtuigingen met ons delen? Dat kan in een reactie hieronder. Dan helpen we elkaar verder!

Reacties
Categorieën