Investeren met Klein Bedrag: 7 Tips voor Rendement & Succes
Investeren met Klein Bedrag: 7 Tips voor Rendement & Succes
Happy Investors
10/25/2020
15 min

Investeren met Klein Bedrag: 7 Tips voor Rendement & Succes

10/25/2020
15 min

Beste Happy Investor, al jaren schrijf ik over hoe letterlijk iedereen financieel onafhankelijk kan worden op de lange termijn mits hij of zij de discipline heeft. Wanneer ik hier met mensen over spreek zijn er veel niet echt in staat om te zien dat dit mogelijk is, terwijl het toch echt bewezen is door tienduizenden mensen die ons voor zijn gegaan. Een van de grootste misconcepties die er heerst, is dat je veel geld moet hebben om financieel onafhankelijk te worden (of rijk). Maar dat is onjuist. Omdat ook investeren met een klein bedrag kan leiden tot grote welvaart op de lange termijn. De enige fout die je nu mogelijk maakt, is het feit dat je nog niet bent begonnen met investeren van kleine bedragen 😉.

Bij beleggen kan tijd je grootste vijand of juist je grootste vriend zijn. In dit artikel geef ik je 7 cruciale tips voor investeren met een klein bedrag voor veel rendement en succes op de lange termijn. Daarbij leg ik je eerst uit hoe je tijd in je voordeel dient te gebruiken om financieel onafhankelijk te worden. Daarna vind je de 7 concrete tips voor investeringen met een klein bedrag.

Nog een persoonlijke tip: succes, in wat voor vorm dan ook, bereik je door actie te ondernemen. Lees het artikel en onderneem direct actie. Wacht niet langer, maar werk aan je dromen en maak ze werkelijkheid!

Inhoudsopgave

Hoe een klein bedrag per maand je financieel onafhankelijk kan maken
One Step At A Time: investeringen met klein bedrag kunnen heel groot worden
Iedere maand een klein bedrag van 50 euro investeren
Iedere maand een klein bedrag van 100 euro investeren
Iedere maand een klein bedrag van 250 euro investeren

7 Tips voor investeringen met klein bedrag

 1. Vastgoedfondsen met klein bedrag als inleg tot de vastgoedmarkt
 2. ETFs: grote risicospreiding met klein bedrag
 3. Groeiaandelen als investeringen met klein bedrag
 4. Dividendaandelen: met klein bedrag investeren voor compounding
 5. CFD: beleggen met klein bedrag voor potentieel hoge winsten
 6. P2P Lending: met kleine bedragen investeren in leningen
 7. Crowdfunding: beleggen met klein bedrag in projecten en ondernemers

Hoe een klein bedrag per maand je financieel onafhankelijk kan maken

investeren-met-kleine-bedragen

Investeren met een klein bedrag hoeft geen belemmering te zijn. Sterker nog, het kan ook alles makkelijker maken. Toen ik tijdens de coronacrisis tijdelijk uit de aandelen was gestapt, had ik een behoorlijke zak met geld klaarliggen. Maar wanneer stap je weer in als je boven de 100K hebt te beleggen? Een instapmoment bepalen bij beleggen is een van de moeilijkste dingen om te doen. Maar als je gaat investeren met kleine bedragen, dan heb je hier minder last van. In dit geval kan je namelijk kiezen voor structureel iedere maand inleggen. Simpel en eenvoudig.

Deze tactiek is tevens de weg naar structureel meer inkomen genereren. Kijk, geld besparen is leuk. Maar je inkomen verhogen is leuker en beter. Bovendien, financiële onafhankelijkheid bereik je enkel door geld te investeren, en niet door eindeloos te sparen. Op die wijze kan je namelijk geld voor je laten werken, zonder dat jij hier harder voor moet zwoegen. Het is een simpele waarheid die veel mensen niet durven te zien. Want ja, beleggen geeft toch risico’s? En dat klopt ook, maar dat risico kan je beperken als je weet wat je aan het doen bent.

Mijn gouden tip voor jou om succesvol te investeren met klein bedrag is als volgt: kies voor maandelijks beleggen in een lange termijn gediversifieerde beleggingsportefeuille. Dit laatste betekent dat je jouw geld verspreidt over meerdere (kleine) lange termijn investeringen. Koop dus niet 1 aandeel, maar investeer in 1 ETF waar 500 verschillende aandelen in zitten. Koop niet 1 huis, maar investeer in een vastgoedfonds waarin 100 huizen in zitten. Het is deze simpele waarheid die leidt tot directe risicospreiding, waardoor je op een meer veilige manier rendement kan realiseren.

Het enige nadeel aan deze tactiek is dat je hoger rendement zou kunnen maken wanneer je gaat beleggen in individuele aandelen, huizen, of iets anders. Zelf beleg ik wel een deel van mijn geld in individuele aandelen, maar ik weet wat ik doe. Als je dit niet weet, kies dan voor maximale spreiding of volg een online cursus beginnen met beleggen. Want let op: wie niet kiest voor spreiding, krijgt per definitie meer risico tot geld verlies.

One Step At A Time: investeringen met klein bedrag kunnen heel groot worden

Ieder groot doel bereik je door stapje voor stapje naar het doel toe te werken. Je hebt niet zozeer veel geld nodig voor rijk worden met beleggen. Wat je wel nodig hebt is discipline. Om iedere maand weer te investeren met een klein bedrag. En daarbij het geld te laten vast staan voor minimaal 20 of zelfs 30 jaar. Immers, door lange termijn te (her)investeren van kleine bedragen benut je het ultieme voordeel van rendement op rendement. Hoe dat precies werkt lees je in het artikel over tips voor rendement. Hieronder neem ik je mee in een aantal scenario’s van hoe dit werkt.

Iedere maand een klein bedrag van 50 euro investeren

investeringen-met-klein-bedrag

Stel dat jij iedere maand een klein bedrag van 50 euro investeert. Dan zou je op basis van rendement op rendement de volgende resultaten kunnen bereiken:

 • 6% rendement: €26.000 na 30 jaar
 • 8% rendement: €38.000 na 30 jaar
 • 14% rendement: €125.000 na 30 jaar

Als je kiest voor een lange termijn gediversifieerde beleggingsportefeuille louter gevuld met ETFs en vastgoedfondsen, dan is een jaarlijks gemiddeld rendement van 8% haalbaar. In mijn persoonlijke beleggingsstrategie voeg ik daar enkele meer risicovolle ETFs en individuele groeiaandelen aan toe. Maar hier ligt mijn specialiteit, omdat ik weet wat ik doe. En toch kies ook ik voor meer risicospreiding door ook minder risicovolle ETFs in mijn portefeuille op te nemen. Dankzij deze combinatie behaal ik tot op heden een gemiddeld rendement van 14%. Ja, dit rendement kan ook hoger zijn, maar waarom zou ik het risico nemen als ik voor mijn 40ste al met vervroegd pensioen kan gaan?

Nu is 50 euro wel een heel klein bedrag om te beleggen. Toch zie je dat je op lange termijn dankzij rendement een behoorlijke som met geld kan vergaren. Stel je nu voor dat je niet 50 maar 100 euro per maand gaat beleggen. Of dat je 250 euro per maand kan beleggen. Vooral bij dit laatste wordt het heel interessant, en zal ik je aantonen dat je al met een bedrag van 250 euro per maand financieel onafhankelijk kan worden.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Iedere maand een klein bedrag van 100 euro investeren

kleine-bedragen-investeren

Eerst het scenario van 100 euro per maand als klein bedrag om te investeren. Hieronder zie je de resultaten na 30 jaar:

 • 6% rendement: €51.500 na 30 jaar
 • 8% rendement: €76.500 na 30 jaar
 • 14% rendement: €253.500 na 30 jaar

Ik kan je verzekeren dat de berekeningen correct zijn. Simpelweg betekent dit dat je door iedere maand slechts 100 euro beleggen, je al een zeer mooi pensioen voor jezelf kan voorzien. En bedenk goed dat dit geld bovenop je pensioen komt. Immers, in al die tijd bouw je ook nog pensioen op bij je werkgever (of via een regeling als je ondernemer bent). En vergeet niet dat je daarnaast ook nog een spaarpotje kan aanhouden en mogelijk zelfs overwaarde op je huis hebt.

Je moet jezelf natuurlijk niet rijk rekenen. Maar wil je wel bewust maken van het feit dat dit geld er gewoon “extra” bij komt. Na 10, 20 of 30 jaar mag je zelf besluiten wat je ermee gaat doen.

Iedere maand een klein bedrag van 250 euro investeren

hoe-klein-bedrag-investeren

Als je iedere maand een klein bedrag van 250 euro gaat investeren, kan je heel welvarend worden. Stel je voor, slechts een 250 euro. Dat is toch niks? Je kan dit namelijk vrij eenvoudig bereiken door slim geld besparen op je top 5 grootste vaste lasten. En alhoewel dit misschien hard klinkt: als je geen 250 euro extra per maand kan besparen, dan heb je het er simpelweg niet voor over. Je moet er wel voor willen werken. Je moet er voor willen gaan. Anders zal je niet de gewenste financiële vrijheid behalen.

Persoonlijke tip: geld besparen is de snelle manier, maar ook een vervelende. Leuker en makkelijker is om je te focussen op extra geld verdienen. Daardoor word je leven een stuk makkelijker, en je hoeft niet per se harder te werken. Juist bij beleggen laat je geld voor je werken. Dit zou het resultaat kunnen zijn bij maandelijks 250 euro investeren:

 • 6% rendement: €129.000 na 30 jaar
 • 8% rendement: €191.000 na 30 jaar
 • 14% rendement: €633.500 na 30 jaar

Dit is heel veel geld op de lange termijn met slechts 250 euro. Nu hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wat de life-changing resultaten kunnen zijn als je met meer dan 250 euro per maand gaat investeren 😉? Op moment van schrijven beleg ik zelf zo’n 2500 euro per maand. Ja, oké dat is aan de meer extreme kant voor Nederlandse begrippen. Maar als je boven de 500 euro per maand kan inleggen in een lange termijn gediversifieerde beleggingsportefeuille, dan hoef je in principe nooit meer financiële zorgen te hebben.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.
 • Lange termijn beleggen in leren investeren in groeiaandelen met meer dan 300% rendement? Klik hier voor meer informatie.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

7 Tips voor investeringen met klein bedrag

investeren-met-klein-bedrag-tips

Goed, je begrijpt nu hoe je grote welvaart kan opbouwen door te beleggen met een klein bedrag (op maandelijkse basis). Maar waar exact kan je deze kleine bedragen in investeren? Het antwoord ligt aan jouw persoonlijke rendementsdoel en mate van risico-aversie. Maar goed, ik ga je op weg helpen met 7 concrete investeringen die je kan maken met een klein bedrag. Daarbij heb ik een mix gemaakt tussen de relatief veilige investeringen op lange termijn, en ook enkele risicovolle beleggingen voor wie hoge rendementsdoelen heeft (en geld verlies kan accepteren).

kies voor maandelijks beleggen in een lange termijn gediversifieerde beleggingsportefeuille

1. Vastgoedfondsen met klein bedrag als inleg tot de vastgoedmarkt

Vastgoedfondsen zijn ideaal als investering met een klein bedrag. Deze belegging biedt namelijk de mogelijkheid om met een klein vermogen de vastgoedmarkt te betreden. De vastgoedmarkt staat erom bekend een relatief duurzame, lange termijn investering te zijn. Door met kleine bedragen te beleggen in een vastgoedfonds, heb je direct een grote spreiding. Zo zijn er fondsen met daarin meer dan 100 en zelfs 1.000 verschillende vastgoedobjecten. In plaats van dat je dus zelf een groot kapitaal investeert in een enkele woning, word je geld verspreidt over heel veel woningen. De kans dat je hierdoor geld verliest neemt af. En de kans dat je positief rendement maakt, neemt juist toe.

Bij de beste vastgoedfondsen in Nederland kan je zo’n jaarlijks gemiddeld 6 tot zelfs 8% rendement realiseren. Wil je weten wat de beste keuze is? Klik hier voor de beste vastgoedfondsen vergelijken.

Over mijn persoonlijke favorieten heb ik een review geschreven. Zo lees je in de SynVest review waarom zij zo’n hoog rendement aanbieden. En bij de Corum Investments review leer je dat dit fonds een hele grote spreiding geeft met vastgoedobjecten in meer dan 16 landen.

vastgoed beleggen met weinig geld

2. ETFs: grote risicospreiding met klein bedrag

De beste manier om direct grote spreiding in aandelen te realiseren, is middels ETFs. Als je niet weet wat dit zijn, lees dan hier alles over maandelijks beleggen in ETF. De snelle uitleg is dat een ETF een grote mand is met daarin een samenbundeling van verschillende aandelen. Dit kunnen er 2 zijn, maar ook 3000. Hoe meer aandelen in een ETF, hoe groter de spreiding en derhalve (meestal) hoe lager het risico.

Er zijn veel verschillende soorten ETFs. De een biedt relatief laag risico, en de ander heeft een hoger risico met de potentie tot hoger rendement. Denk overigens niet dat je altijd maar positief rendement behaalt met ETFs. Als je voor de verkeerde ETFs kiest, kan je ook jarenlang verlies maken. Terwijl als je voor de juiste ETFs kiest, kan je zelfs tot 20% rendement per jaar maken. Een online cursus beleggen in ETF kan daarom letterlijk goud waard zijn, en je veel geldwinst in plaats van verlies opleveren.

Concrete ETFs tips om in te investeren met klein bedrag:

 • iShares Core S&P 500 ETF
 • Vanguard High Dividend Yield ETF
 • Invesco QQQ Trust Series 1
 • VanEck Vectors Video Gaming and eSports ETF
 • ARK Innovation ETF

Omdat je aan maandelijkse inleg doet, dien je te zorgen dat je transactiekosten tot aankopen van ETFs zo laag mogelijk zijn. Op moment van schrijven biedt beleggingsplatform DEGIRO een van de laagste kosten. Lees hier DEGIRO review en ervaringen om de juiste keuze te maken.

3. Groeiaandelen als investeringen met klein bedrag

De vastgoedfondsen en ETFs van deze wereld zijn een prima keuze om met relatief minder risico te beleggen. Op die wijze kan je meer duurzaam vermogen opbouwen. Het nadeel van deze tactiek is dat je minder hoog rendement mag verwachten. De balans tussen rendement en risico is altijd de belangrijkste afweging die je moet maken bij beleggen. Ook als je met kleine bedragen gaat investeren.

In de scenario’s van hierboven over hoe te investeren met kleine bedragen, toonde ik je het verschil tussen rendement op de lange termijn. Het scenario van jaarlijks 14% rendement leverde een paar honderdduizend euro meer op dan het scenario van jaarlijks 6% rendement. En hoe meer je investeert, hoe groter dit verschil wordt. Het kan daarom zeer lucratief zijn om te kiezen voor iets meer risico. Maar, je moet wel weten wat je doet!

Ik beleg zelf al jaren in groeiaandelen. Dit doe ik niet alleen door ervaring, maar ook door een universitaire achtergrond in Organisatiekunde, Strategie & Innovatie. Dankzij mijn beproefde ervaring en kennis lukt het mij om interessante groeiaandelen te ontdekken die op lange termijn meer dan 300% rendement genereren. Iedere 10.000 euro wordt daarmee 40.000 euro. Dat is veel geld, maar dit vergt ook bijzondere kennis en kunde. En niet te vergeten een gezonde dosis lef. Immers, het is verre zonder risico. Wel is het dan weer mogelijk om ook hier het risico te reduceren.

Hoe ik dit alles doe kan ik je leren binnen mijn community. Klik hier voor meer informatie.

4. Dividendaandelen: met klein bedrag investeren voor compounding

tips-kleine-investeringen

Naast groeiaandelen, die vooral gericht zijn op rendement door middel van koerswinst, zijn er ook dividendaandelen. Bedrijven die dividend uitkeren hebben per definitie een minder sterke groei. Dit komt doordat zij een deel van hun winst niet herinvesteren in het bedrijf (om te groeien), maar uitkeren als dividend aan de aandeelhouders. Typisch gezien zijn dividendbedrijven financieel gezond en boeken zij een degelijke winst. Daarmee zijn dividendaandelen minder risicovol dan groeiaandelen (bedrijven die vaak nog geen winst maken!).

Historisch gezien hebben dividendaandelen over de afgelopen 75 jaar een jaarlijks rendement van 11% opgeleverd. Dit is koerswinst + dividend. Daarbij is het juist interessant dat je ieder jaar dividend ontvangt, los van of de koers goed of slecht gaat. Hoe dit alles exact werkt lees je in dit artikel over hoe dividendbeleggen.

Het investeren van kleine bedragen in dividendaandelen kan op lange termijn zorgen voor het compounding effect. In het Nederlands komt dit neer op het dividend-op-dividend effect. Hetgeen je terugziet in de grafieken van de scenario’s hierboven over “hoe te investeren met kleine bedragen”. Maar let op: het gemiddelde jaarlijks rendement van 11% bij dividendaandelen is een gemiddelde. Als jij, laten we zeggen, twintig dividendaandelen kiest waarvan de helft koersverlies realiseert, dan behaal je lager dan 11% rendement. Een goede dividend beleggingsstrategie is dus noodzakelijk!

Tip: of het nu om groei- of dividendaandelen gaat. Kies altijd voor bedrijven die in de toekomst gaan groeien door een toenemende vraag. Let daarbij op de financiële bedrijfsgegevens: een bedrijf dat ieder jaar hoge winstmarges boekt is per definitie meer interessant dan een vergelijkbaar bedrijf in dezelfde industrie die lagere winstmarges boekt. Klinkt dit ingewikkeld? Geen zorgen, je kan je ook aanmelden tot mijn community om het via videotrainingen + onbeperkte coaching te leren 😉.

5. CFD: beleggen met klein bedrag voor potentieel hoge winsten

De tips van hierboven over investeringen met kleine bedragen zijn wat ik noem slimme investeringen. Je kan de winstkans verhogen door het uitvoeren van goed onderzoek. Want als je met zekerheid weet dat een bepaald aandeel of ETF in de toekomst gaat toenemen, dan verklein je het risico tot geld verlies.

Nu kan het zijn dat je met een klein bedrag wilt beleggen en daarmee grote winsten wilt boeken. De enige manier om echt hoge winsten te maken met weinig geld, is door te speculeren. Speculeren is een ander woord voor gokken. Wanneer we het hebben over geld investeren, dan kunnen we speculeren in de vorm van CFDs met hefbomen. Een hefboom maakt het mogelijk om jouw inzet x2, x10 of zelfs x30 te laten gaan. Dankzij CFDs kan je op vrijwel alle assets geld inzetten. Denk daarbij aan aandelen, cryptomunten, valutakoersen en indexen. Ik zal een voorbeeld geven.

Stel dat je kennis van zaken omtrent de valutakoers tussen de dollar en euro. En stel dat je verwacht dat de dollar in de komende dagen zwakker wordt t.o.v. de euro. In dit geval kan je bijvoorbeeld 100 euro inzet tegen een hefboom van x30. Indien de dollar in de komende uren met bijvoorbeeld 2% daalt, dan realiseer je 60% rendement (2% x 30). Je kunt je voorstellen dat als je dit met grotere bedragen doet, het heel hard kan gaan. Maar let op: meer dan 70% verliest geld met CFDs, juist omdat het extreem risicovol is. In mijn ogen te risicovol!

Wil je meer weten over CFD investeren? Het beste beleggingsplatform hiervoor is Skilling. Lees hier mijn Skilling review en ervaringen en ontdek alles wat je moet weten over CFDs.

6. P2P Lending: met kleine bedragen investeren in leningen

Naast de aandelen- en vastgoedmarkt is er ook nog de markt tot particuliere- en bedrijfsleningen. Het is als particulier mogelijk om geld uit te lenen aan andere particulieren en/of bedrijven. Uiteraard doe je dit in ruil voor rente (rendement). Om nu zomaar at random geld uit te lenen is onverstandig. En het laatste wat je wilt is om dit aan je vrienden uit te lenen. Nee, wat je wilt is je geld kunnen verspreiden over zoveel mogelijk verschillende leningen, waarbij de garantie tot terugbetaling vrijwel 100% is. Maar hoe doe je dat?

Het antwoord is P2P Lending. Deze vorm van investeren met een klein bedrag doe je via beveiligde P2P platformen. Op zo’n platform kan je een account aanmaken, om vervolgens je geld te verspreiden over honderden verschillende leningen. In principe beleg je hiermee in iedere lening een heel klein bedrag. Daarmee spreid je het risico en de schade voor als een lening zichzelf niet terugbetaald.

Wat P2P Lending interessant maakt is het hoge rendement. Op sommige platformen krijg je zelfs 9 – 16%! Maar let op: kies wel voor betrouwbare platformen. Wil je meer weten over hoe je een klein bedrag kan investeren? Hier lees je alles over beleggen in particuliere leningen.

7. Crowdfunding: beleggen met klein bedrag in projecten en ondernemers

Crowdfunding is mijn laatste tip voor investeringen met kleine bedragen. Qua rendement is deze investeringsmogelijkheid de minst interessante. Met vastgoedfondsen, aandelen en P2P kan je jaarlijks rendementen van 8% of hoger behalen. Bij crowdfunding ligt het jaarlijkse rendement lager, namelijk tussen de 5 – 7%.

Toch is crowdfunding een leuke manier om een klein bedrag te investeren. Zo heb je op de website van Oneplanetcrowd verschillende ondernemingsprojecten die geld ophalen via crowdfunding. Hierdoor is het voor ons als gewone burger mogelijk om kleine bedragen te investeren in ondernemers. Denk daarbij aan zorgtehuizen voor kinderen, zonne-energie parken, en nieuwe producten. Daarmee kan je niet alleen 5 – 7% rendement halen, maar ook nog eens de Nederlandse ondernemers steunen. Veel Nederlanders kiezen voor deze vorm van beleggen omdat er ook een ethisch karakter aan verbonden is. Win-Win!

Reacties
Categorieën