€100 Per Maand Beleggen: 7 Tips voor Hoog Resultaat
€100 Per Maand Beleggen: 7 Tips voor Hoog Resultaat
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
08/03/2021
12 min

€100 Per Maand Beleggen: 7 Tips voor Hoog Resultaat

08/03/2021
12 min

Beste Happy Investor, één keer per maand uiteten of 100 euro per maand beleggen voor een financieel vrij leven? Ja, echt. Een klein bedrag. 100 euro per maand beleggen. En toch kan dit leiden tot > 1 miljoen op de lange termijn. Dat is de ware kracht van rendement (compound interest effect). Natuurlijk, dit klinkt te mooi om waar te zijn. Wil je een meer realistisch bedrag? Zelfs €500.000 op de lange termijn is haalbaar met 100 euro per maand investeren.

Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave:

Hoe kan je het beste €100 per maand investeren?
Het beste resultaat met €100 per maand beleggen bereik je met hoog rendement
Tip: let op de transactiekosten!
Hoe 100 euro per maand beleggen voor hoog rendement? 7 ideeën

 1. Groeiaandelen & Small Caps: ±30% per jaar
 2. Crypto beleggen: ±30% per jaar
 3. Unieke aandelen: ±20% per jaar
 4. Asymmetrisch beleggen: ±20% per jaar
 5. Value Investing: ±15% per jaar
 6. P2P Lending met hoog risico: ±15% per jaar
 7. Thema ETF’s: ±15% per jaar

Andere ideeën voor 100 euro per maand beleggen

Hoe kan je het beste €100 per maand investeren?

Het beste €100 per maand beleggen hangt geheel af van jouw definitie. Wat is het beste? Is dat een duurzaam resultaat met laag risico? Of wil je veel geld genereren met een klein bedrag? Afhankelijk van je antwoord heb je een andere beleggingsstrategie nodig.

Als ik op safe wil spelen, dan zou ik kiezen voor maandelijks €100 investeren in een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Een waarin je lager risico beleggingen met elkaar combineert. Zoals wereldwijde ETFs, dividendaandelen (met groei), vastgoedfondsen, en andere lager risico beleggingen.

Op deze manier kan je 6 – 8% rendement per jaar halen.

In mijn persoonlijke beleggingsstrategie die ik deel op de HIM Community streef ik naar > 14% rendement. Dit is bovengemiddeld. Het zou wellicht hoger kunnen, maar ik geloof meer in een juiste balans tussen risico en rendement. Zo kan je op lange termijn met meer zekerheid een duurzaam resultaat halen. Verhoog je maandelijkse inleg (met wat je kan missen). Dan kan zal je beslist financiële vrijheid bereiken.

Als ik echter het maximale uit beleggen wil halen. Uit de kracht van rendement. Dan kan ik het beste €100 per maand investeren in hoog risico activa. Op die wijze kan ik het meeste halen uit een klein bedrag.

In dit artikel spelen we niet op safe. Hieronder leg ik je uit hoe je het maximale uit een 100 euro maandelijkse inleg kan halen. Let wel dat dit niet de beste manier voor iedereen is. Immers, het vergt meer kennis en ervaring. Ook is het risico significant hoger.

Lees verder en ontdek hoe en wat.

Het beste resultaat met €100 per maand beleggen bereik je met hoog rendement

100 euro per maand beleggen tegen 7% is leuk. Sowieso beter dan niks! Maar om eerlijk te zijn is dit een matig streven. Het beste resultaat behaal je dankzij hoog rendement. Hoe hoger het rendement, hoe beter.

Ter illustratie zien we hieronder drie scenario’s:

 • €100 per maand beleggen tegen 7% gedurende 30 jaar
 • €100 per maand beleggen tegen 10% gedurende 30 jaar
 • €100 per maand beleggen tegen 20% gedurende 30 jaar

Daarbij rekenen we met een jaarlijkse inflatie van 2%. Belastingen niet meegenomen. Het resultaat:

hoe-100-euro-per-maand-beleggen

100-euro-maandelijks-beleggen

Conclusie: hoe hoger het rendement, hoe significant meer geld je uit de maandelijkse belegging haalt. Daarbij is 7% haalbaar. 10% is ook realistisch en haalbaar voor de particuliere belegger. Zo kan je met de top 5 ideeën laten beleggen eenvoudig passief inkomen genereren tussen de 6 – 10% per jaar.

20% daartegen is alleen voor de zeer gevorderde weggelegd. Iedereen kan in één jaar +20% of zelfs +200% halen. Maar slechts weinigen behalen consequent +20% op dertig jaar tijd.

En natuurlijk komt hoger rendement ook met hoger risico. Ik streef naar een hoger dan gemiddeld rendement (14%). Wel bouw ik bewust veiligheden in. Zoals dat ik een deel van mijn portefeuille in ETFs investeer. Ja, daarmee zakt mogelijk mijn rendement (of niet). Maar het risico neemt ook af. En dat betekent meer zekerheid. Waarom ik dat doe? Omdat ik geen super belegger ben. Ja, ik heb meer kennis dan gemiddeld, maar zoals ik aangaf: slechts weinigen halen +20% op dertig jaar tijd.

Ook >14% rendement per jaar halen? Neem dan eens een kijkje op de HIM community.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
 • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
 • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
 • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
 • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Tip: let op de transactiekosten!

We gaan zo door naar de 7 ideeën voor hoe 100 maandelijks beleggen. Eerst een cruciale tip: let op de transactiekosten. Bij beleggen met kleine bedragen nemen je transactiekosten verhoudingsgewijs enorm toe. Als je gaat handelen via dure beleggingsplatformen, kan je hierdoor tot zelfs 10% rendement per transactie verliezen. Dat is echt enorm veel. Pas hiervoor op!

Wil je weten hoe je de kosten zoveel mogelijk kan voorkomen? Hoe je zelfs gratis kan beleggen? Lees hier alles over kosten bij beleggen verlagen.

In dat artikel geef ik je de beste tips voor gratis beleggen zodat je deze hoge kosten vermijdt. Nogmaals, je kan hierdoor serieus veel rendement verliezen dus kies voor een goed begin.

goedkoop maandelijks 100 euro beleggen

Hoe 100 euro per maand beleggen voor hoog rendement? 7 ideeën

Hierboven heb je gelezen over de opties. Daarbij vind je blauwe links naar andere artikels voor lager risico. Hieronder vind je 7 ideeën voor €100 per maand beleggen tegen hoog risico. Waarom? Omdat je hoog rendement wilt behalen en daarbij 100% geld verlies accepteert (worst-case scenario).

Achter ieder idee voor €100 per maand beleggen staat een indicatie van jaarlijks rendement. Het gaat hier om een gemiddeld jaarlijks rendement. Ook staat er een ± teken. Dit betekent dat je bij foute keuzes ook grote verliezen kan maken.

Zo kan het voorkomen dat je goede beleggingen maakt en binnen enkele jaren x10, x20 of zelfs x100 rendement boekt. Bij deze beleggingstactiek is het echter ook waarschijnlijk dat je binnen enkele jaren potentieel -100% verlies boekt. Natuurlijk is dit een situatie van extremen. Er zijn vele keuzes te maken die binnen dit spectrum vallen.

Potentieel hoog rendement is (meestal) alleen haalbaar met potentieel groot verlies. Het is cruciaal dat je alleen belegd met 100 euro per maand dat je 100% kan missen. Beschouw het bedrag als verloren. Indien je dit niet wilt, lees dan hier verder over beleggen met weinig risico. Daarbij is de kans op positief rendement hoger, al is het rendement zelf lager.

Let op: dit alles is geen advies. Onderstaande ideeën zijn voor (zeer) gevorderde beleggers. Als je een beginnende belegger bent moet je hier niet aan beginnen. Het is beter om eerst veel kennis en ervaring op te doen. De beste investering ben jijzelf.

1. Groeiaandelen & Small Caps: ±30% per jaar

Hoog resultaat valt te behalen met groeiaandelen en/of small caps. Met de juiste kennis en vaardigheden kan je een gemiddeld jaarlijks rendement van >30% behalen. Uiteraard is dit een astronomisch hoog rendement dat niet voor velen van ons is weggelegd. Hoe dan ook, het is een manier voor maximaal resultaat.

Maandelijks €100 beleggen tegen 30% rendement geeft na dertig jaar bijna 8 miljoen euro. Dit is inclusief inflatie, maar exclusief belastingen. Maar goed, in dit geval kan je wel een paar miljoen missen…

Is dit realistisch?

Over dertig jaar niet. Tenzij je geniaal bent. Maar het resultaat is wel haalbaar op een termijn van vijf tot tien jaar. Hiervoor heb je twee zaken nodig: veel kennis/ervaring en timing. Zo zijn de recente tien jaar een gouden tijd voor beleggers geweest. Zelfs de S&P 500 gaf in dit termijn 13,6% rendement (normaal 10%).

Hoe kan ik 100 euro per maand beleggen in groeiaandelen & small caps? Antwoord: verricht heel veel onderzoek uit en selecteer de 20 – 30 meest potentievolle kleine bedrijven met enorme groeipotentie. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder.

maandelijks-100-euro-beleggen

2. Crypto beleggen: ±30% per jaar

Als je vaker mijn artikels leest weet je dat ik een aversie tegen crypto beleggen heb. Niet omdat ik er niet in geloof. Of dat ik er een hekel aan heb. Nee, ik vind crypto juist heel gaaf. Mijn aversie komt voort uit het feit dat veel mensen zonder kennis beginnen met crypto. Ik bedoel. Beleggen kent serieuze risico’s. Mensen stappen in crypto zonder te begrijpen hoe beleggen werkt.

Crypto is geen beleggen. Het is speculeren. Er is een wezenlijk verschil!

Ondanks deze waarschuwing is het wel een feit dat je er hoge rendementen mee kan behalen. Bij aandelen is 50% rendement binnen één maand al extreem goed resultaat. Bij crypto kan dit binnen één dag. Niet verwonderlijk waarom zoveel amateurs hier een voorkeur aan geven.

Note: in 2017 was ik zelf zo’n amateur. Na mijn belangen te hebben verkocht in 2021 mocht ik niet klagen.

Aangezien we met “slechts” 100 euro per maand beleggen, kan crypto een overweging waard zijn. Let wel: je kan 100% van je geld verliezen…

Misschien is er een beter alternatief. Zo kan je hedendaags ook laten beleggen in crypto. In dit scenario boek je geld over naar een Nederlandse organisatie. Zij gaan namens jou beleggen. Het voordeel hierbij is dat je waarschijnlijk hoger rendement haalt, aangezien zij meer ervaring hebben.

Meer weten? Lees hier alles over laten beleggen in crypto.

3. Unieke aandelen: ±20% per jaar

Groeiaandelen en cryptomunten zijn vooral speculatie. Je investeert geld omdat je hoopt dat dit in de toekomst veel geld waard is. Dit is niet hetzelfde als beleggen. Bij beleggen verwacht je met hoge mate van zekerheid een bepaalde uitkomst.

Speculeren doe je op basis van hoop. Beleggen op basis van berekend risico nemen.

Stel dat we 100 euro per maand beleggen in unieke aandelen. We doen veel onderzoek naar de allerbeste bedrijven ter wereld. Dit zijn winstgevende bedrijven met een unieke strategische positie en daarmee duurzaam competitief voordeel. Zij hebben hoge winstmarges en blijven continue innoveren.

Mijns inziens zijn unieke aandelen een van de beste manieren voor 100 euro maandelijks beleggen. Het geeft je ondanks het hoge risico toch meer zekerheid. Omdat je investeert in sterke bedrijven die op de lange termijn groeien. Daarbij neem je berekende risico’s.

Mijn persoonlijke strategie is hierop gebaseerd. Ik investeer een kleiner deel in ETFs. Het grote deel investeer ik in 20 – 30 unieke aandelen. Hier doe ik fulltime onderzoek na. Zie afbeelding hierboven. En nee, ik ben geen Warren Buffet. Ik zie mijzelf ook niet als goede belegger. Daarvoor heb ik te veel fouten gemaakt. Wel heb ik tot op heden bovengemiddelde resultaten behaald. De intentie is uiteraard om dit zo te behouden en te leren van mijn fouten 😉.

Wil je toegang tot mijn onderzoek? Lees hier verder over het aandelen abonnement.

4. Asymmetrisch beleggen: ±20% per jaar

100 euro per maand beleggen in asymmetrische kansen kan leiden tot exponentiele rendementen. Het voordeel aan deze strategie is dat je de beste rendement/risico-verhouding hebt. Asymmetrisch beleggen houdt in dat je investeert in, bijvoorbeeld, afgestrafte bedrijven die de komende jaren hard gaan groeien. De markt is hier echter “angstig” voor, of simpelweg niet geïnteresseerd. Door in dit soort bedrijven te beleggen en langer vast te houden, kan je serieus hoge rendementen boeken.

Meer weten? Lees verder over asymmetrisch beleggen.

5. Value Investing: ±15% per jaar

tips-100-euro-per-maand-beleggen

Value Investing is een meer veilige manier tot 100 euro per maand beleggen mét hoog rendement. Kort samengevat houdt het in dat je investeert in goedkope aandelen (t.o.v. haar intrinsieke waarde). Daarmee verklein je het risico en vergroot je het opwaarts potentieel.

De beste Value beleggers halen +30% rendement per jaar. Het is echter wel een actievere vorm van beleggen. Tevens vergt het veel kennis. Er bestaan hedendaags echter tools. Zo kan je een betaald abonnement bij SeekingAlpha afsluiten. Zij gebruiken rekenmodellen (genaamd Quant), die speurt naar Value aandelen. Het gemiddeld jaarlijks rendement is +28%.

Ik heb zelf ook een abonnement bij deze partij. Ik gebruik die kennis voor mijn eigen onderzoek (zie boven linkje naar mijn aandelen abonnement). De tools zijn handig, maar niet geheel eenduidig. Zo geven ze niet aan welke aandelen je moet kopen en/of verkopen. Tevens fluctueren de posities nogal eens. Zo staan sommige aandelen voor maar een paar weken als “buy” volgens de rekenmodellen. Dan is het onduidelijk of je nu wel of niet moet verkopen wanneer het geen “buy” meer is.

Ik geef de voorkeur aan lange termijn beleggen in unieke aandelen en deze te verkopen bij x5 of x10 rendement. Regelmatig zit daar een Value aandeel bij dat uniek is 😉. Deze en meer Value aandelen post ik regelmatig binnen de HIM community.

6. P2P Lending met hoog risico: ±15% per jaar

De bovenstaande ideeën voor 100 euro per maand beleggen vergen veel kennis en kunde. P2P Lending daarentegen vergt nauwelijks tot geen kennis, ervaring of zelfs tijd. P2P Lending is een passieve beleggingsvorm waarbij je geld investeert in leningen.

Via de zogenoemde Auto Invest kan je met één klik op de knop je geld spreiden over honderden tot duizenden verschillende leningen. Bij de meer “veilige” leningen krijg je gemiddeld 8% rendement. Bij de meer risicovolle is dit 10 – 16%. Er zijn ook leningen met 20%, maar dat lijkt mij zeer onverstandig.

In theorie is het mogelijk om via P2P Lending zo’n 15% rendement per jaar te halen. Uit ervaring kan ik dit niet bevestigen. Ik heb zelf een klein deel van mijn vermogen via P2P platform Mintos belegd. Ik kies echter voor de meer “veilige” leningen + een stukje hoger risico. Daarmee bekom ik op 9% rendement per jaar.

Meer weten over P2P Lending? Lees hier mijn Mintos review.

Tip: het meeste risico bij P2P Lending kan je spreiden door veel geld in te leggen. Hoe meer geld, hoe meer leningen in je portefeuille. En hoe meer leningen, hoe minder groot de impact van één niet-betalende lening. Let alleen wel op dat je niet al je geld op P2P zet. Het is en blijft een risicovolle belegging. Ook wanneer je kiest voor de meer “veilige” strategie voor 8 – 9% rendement.

7. Thema ETF’s: ±15% per jaar

Tot slot heb je nog de optie om maandelijks 100 euro te investeren in risicovolle thema ETF’s. In ruil voor het hogere risico staat er een potentieel hoger rendement tegenover. De S&P 500 geeft gemiddeld zo’n 10% per jaar. Een thema ETF zou minimaal 12 tot 20% moeten geven.

Het verschil zit in de risicospreiding. Je hebt grote, wereldwijde ETFs met daarin >1000 aandelen. Die geven behoorlijk veel risicospreiding. Het rendement is circa 8%. Vanaf nu loopt het risico & rendement op. In de S&P 500 zitten nog “maar” 500 bedrijven. In thema ETFs zitten doorgaans zo’n 25 – 100 aandelen. Tevens zijn deze gericht op één industrie/sector.

Waarom zou je hier 100 euro per maand in willen investeren? De reden is dat je verwacht dat die industrie/sector het beter gaat doen dan andere sectoren. Indien correct, zal je een hoger rendement genereren. De massa komt hier op een gegeven moment ook achter. Stapt massaal in. De prijs loopt dan verder op. Dan wordt het tijd om (een deel) te verkopen en winst te verzilveren.

Hieronder zie je een voorbeeld van een thema ETF. Je bemerkt dat het aankoopmoment belangrijk is. Bij een thema ETF geldt “time in the market” niet altijd (als de sector krimpt).

Wil je weten wat de beste ETFs zijn? Lees hier mijn onderzoek naar de beste ETFs.

100-euro-per-maand-in-etf-investeren

Andere ideeën voor 100 euro per maand beleggen

https://youtu.be/KYhSMxgSW9M

Uiteraard kan je op andere manieren 100 euro per maand beleggen. De bovenstaande ideeën zijn vooral gericht op hoger rendement. Hieronder vind je meer inspiratie en ideeën voor maandelijks €100 beleggen:

 • CFD beleggen (extreem veel risico)
 • Day Trading (te hoog risico)
 • Dividend beleggen (neutraal risico)
 • Veiligere ETF’s (neutraal risico)
 • Vastgoedfondsen (lager/neutraal risico)
 • Crowdfunding (lager/neutraal risico)
 • Laten beleggen (lager risico)
 • Obligaties (laag risico)

Op mijn website vind je vele artikels over beleggen met lager risico. Het voordeel aan deze keuze is dat je vermogen minder risico loopt. Tevens is het toegankelijker, doordat het minder kennis en tijd vereist.

Zoals eerder aangegeven is het nadeel dat het rendement aanzienlijk lager ligt. Als je “maar” 100 euro per maand beleggen wilt, dan haal je niet het maximale uit rendement.

Het is belangrijk dat je een keuze maakt die bij je past. Ben je risicoavers? Kies dan vooral voor lager risico. In beide gevallen ben je goed bezig! Iedereen begint klein. Begin met 100 euro per maand beleggen en kijk hoe het vanuit daar ontwikkeld. En misschien krijg je wel, net als ik, veel passie voor beleggen. Het is leuk, leerzaam en soms ook spannend 😉. Zie het vooral als een spel. Denk lange termijn, doe aan risicospreiding en beleg alleen met geld dat je volledig kan missen.

Heb je nog vragen omtrent 100 euro per maand beleggen? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Reacties
Categorieën