Slim omgaan met geld dankzij deze beste tips die je niet mag missen!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Slim omgaan met geld dankzij deze beste tips die je niet mag missen!
17 mei 2019 

Slim omgaan met geld dankzij deze beste tips die je niet mag missen!

Slim omgaan met geld is niet voor iedereen even eenvoudig. En dat is jammer, want het is niet nodig omdat iedereen het kan aanleren. Maar om te leren hoe je slimmer kan omgaan met geld zijn er bepaalde voorwaarden waar je als persoon aan moet voldoen. Deze voorwaarden behandel ik in dit artikel. Hieronder leer jij hoe je slimmer kan omgaan met geld. Ook jij kan dit. Zonder twijfel. Het ligt namelijk 100% aan de keuzes die je maakt. Toegegeven, op korte termijn heb je niet alles in de hand, maar de effect van je keuzes zullen zeer tastbaar worden op de lange termijn.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

De drie voorwaarden om slimmer om te gaan met geld

Slimmer omgaan met geld is gedrag. En iedereen kan gedrag aanleren. Een leuk en goed boek over de voorwaarden voor gedragsverandering staan beschreven in het boek genaamd De Ladder, van Ben Tiggelaar. Het is een beknopt doch waardevol boekje, en de essentie ervan zullen we hieronder als leidraad nemen. De drie voorwaarden voor gedragsverandering zijn namelijk:

 1. Motivatie – je moet het willen
 2. Kennis en kunde – je moet het kunnen
 3. Omgeving – de omgeving moet jouw nieuwe gedrag ondersteunen, en niet tegenwerken.

Om verstandig met geld om te gaan, om hiermee hopelijk uiteindelijk financiële vrijheid te bereiken, kan je deze drie voorwaarden gebruiken om je eigen gedrag te veranderen. Persoonlijk vind ik de eerste voorwaarden over motivatie verreweg het meest belangrijk. Want, zo geloof ik althans, zolang je iets echt graag wilt en erin gelooft, dan is het een kwestie van tijd alvorens je jouw doel bereikt.

Laten we nu eens in meer diepgang kijken naar welke leerpunten we kunnen toepassen kijkende naar de bovenstaande drie voorwaarden.

slim omgaan met geld tips

#1 Slim omgaan met geld begint met motivatie: je moet het willen

De eerste voorwaarden van motivatie zou ik willen omdopen tot mindset. Mindset houdt voor mij in hoe je ergens over denkt, en hoe je in het leven staat. Heb jij een mindset om altijd maar meer te groeien? Dan zal je ongetwijfeld veel hogere doelen stellen en jezelf pushen (“stretchen”). Naar mijn mening is mindset de basis om slimmer om te gaan met geld. En met enkele voorbeelden zal ik concreter maken hoe een denkwijze jou hierbij kan helpen:

 1. Wees tevreden met al het bezit dat je al hebt, maar wees niet tevreden met hoeveel je maandelijks spaart. Wat ik hiermee bedoel is dat je jezelf bij iedere aankoop moet afvragen of je het echt nodig hebt. Welke waarde voegt dit product nu eigenlijk toe? Door iets niet te willen (kopen), kan je meer geld besparen. En maandelijks meer geld sparen is de basis (hier kom ik nog op terug). Mijn advies is om het jezelf makkelijk te maken door minder materialistisch te worden. Dit geld kan je beter spenderen, door bijvoorbeeld een weekendje weg met het gezin (en ook dit hoeft niet duur te zijn, zolang jullie maar samen zijn)
 2. Heb de mindset dat geld meer geld maakt. Zie geld als een middel om meer geld te maken, in plaats van een middel om uit te geven of spullen te kopen. Slimmer omgaan met geld doe je door geld voor jou te laten werken. Dit kan bijvoorbeeld door het opbouwen van passief inkomen.
 3. Tijd = geld. Dit is een ander voorbeeld van slimmer omgaan met geld. Tijd is veel meer waardevol dan geld. Het doel is (voor mij persoonlijk) niet om miljonair te worden. Het doel voor mij is om te genieten van het leven. Slim omgaan met geld is door geld in te ruilen voor tijd. Dat is slim omgaan met het leven. En wil je toch een meer praktisch voorbeeld? Denk dan eens aan het voorbeeld over benzine of diesel tanken. Tanken aan de snelweg is duur, maar soms is dit veel sneller waardoor je twintig minuten tijd bespaart dan wanneer je moet omrijden naar een goedkoper tankstation. Laten we zeggen dat je bij het goedkopere tankstation 5 euro bespaart. In twintig minuten kan je meer dan 5 euro verdienen, dus tanken bij een goedkoop tankstation is niet altijd de beste keuze.
 4. Geloof erin dat ook voor jou een leven met financiële vrijheid mogelijk is. Alles begint met het geloof. Geloof erin dat ook jij slimmer kan omgaan met geld. Want als je ergens niet in gelooft, is het moeilijk om er 100% inzet voor te geven. Waar een wil is, is een weg.

#2 Slim omgaan met geld doe je door goede keuzes te maken

De tweede voorwaarde om slimmer om te gaan met geld is dat je het moet kunnen. Goede financiële keuzes kan je alleen maken als je de kennis en kunde hebt. Dit leidt tot het begrijpen van, en als je iets begrijpt dan weet je ook hoe je de juiste keuzes kunt maken. Gelukkig is er goed nieuws, want begrijpen hoe je goede financiële keuzes kan maken is redelijk eenvoudig. Hoe eenvoudig? Dat lees je hieronder.

Door geld te begrijpen kan je er slimmer mee omgaan

Ik kan vrij kort zijn over het begrijpen van geld zodat je er ook slimmer mee kan omgaan. De essentie van geld is voor mij namelijk niet een middel om uit te geven (ruil middel). Voor mij is de essentie van geld om het voor jezelf te laten werken. Laat geld voor jou werken, in plaats van andersom. En zodra je dit doet, zal je over een aantal jaar genoeg geld hebben om uit te geven terwijl je nog steeds geld overhoudt om voor jezelf te laten werken. Daarin ligt voor mij de essentie: ik probeer zoveel mogelijk passief inkomen op te bouwen, zodat ik geld voor mij laat werken. En met het passief inkomen kan ik tijd kopen. Ik kan namelijk mijn vaste kosten dekken, waardoor ik minder hoef te werken.

Dit is een nogal beknopte samenvatting van mijn filosofie over een Happy Investors Mindset. Alles over mijn filosofie lees je in dit artikel over het bereiken van financiele vrijheid.

Naast geld laten werken voor jezelf, zijn er nog enkele praktische en realitische situaties waarin je betere keuzes kan maken omtrent geld. Welke dat zijn lees je hieronder.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Slim omgaan met geld door controle over je emoties

Emoties. Het is wat ons menselijk maakt, en daar ligt de valkuil wanneer het gaat om slim omgaan met geld. Emoties kunnen sturend zijn, en daarmee leidend. Laat jij jezelf sturen door je emoties, of behoud je er controle over? Dit laatste heeft in de context van geld enkele grote voordelen.

Emoties worden namelijk beïnvloed door enkele psychologische en sociale factoren. Hierbij moet je denken aan sociale druk, de behoefte aan een goed zelfbeeld en zelfrespect. Helaas zijn er mensen, en gelukkig niet iedereen, die of de sociale druk niet aankunnen, of wel een verkeerd zelfbeeld hebben en dit proberen te compenseren met materiele bezittingen. Een concreet voorbeeld is de situatie waarbij al jouw vrienden (of gezinsleden) het helemaal voor elkaar lijken te hebben. Hebben al jouw vrienden dure auto’s, en gaan ze veel stappen? Dan kan het zomaar zijn dat je als mens de behoefte gaat krijgen om ook een dure auto te krijgen, en om ook veel uitstapjes te maken. Want ja, je mag niet achterblijven toch? Maar wat zijn de gevolgen wanneer we kijken naar de context van geld. Het eerste gevolg is heel simpel: je geeft meer geld uit. Bijgevolg neemt je kapitaal af en kan je vervolgens ook nog eens minder sparen door toenemende vaste lasten (een dure auto heeft hogere vaste lasten).

Wanneer jij toegeeft aan de sociale en emotionele druk om geld uit te geven zodat je niet “buiten de boot” valt, heeft als gevolg dat je armer wordt. Een auto is geen investering. Uitstapjes zijn erg leuk, maar zijn ook geen investering (behalve dan in je sociale relaties, wat zeer zeker veel waard is). Je wordt armer. Je houdt minder geld over om voor jezelf te laten werken. Om te investeren. Geld maakt geld. Wil jij slimmer omgaan met geld? Behoud dan je emoties onder controle en blijf werken aan jouw doel voor meer financiële ruimte of zelfs financiële vrijheid. Het investeren van geld is veruit de beste en belangrijkste manier om dit te bereiken.

Jezelf arm rekenen is alleen zo gek nog niet. Sterker nog, mijn advies is om jezelf arm te rekenen.

Is de bovenstaande zin tegenstrijdig met mijn betoog van hierboven. Wat denk jij? Het antwoord: Nee. Want de valkuil bij het hebben van veel geld is dat je eerder geneigd bent om het uit te geven. Voorbeeldje: welke persoon zou volgens jou eerder geneigd zijn om geld uit te geven? Persoon A met 100.000 euro op zijn bankrekening, of persoon B met 500 euro op zijn bankrekening?

Dat is dus een valkuil. Wanneer jij steeds slimmer omgaat met geld zal je meer geld hebben. Maar wanneer je steeds meer geld krijgt, wordt de neiging om het uit te geven alsmaar groter. Immers, je hebt er toch genoeg van. De oplossing? Reken jezelf arm.

Reken jezelf arm door direct je maandelijks inkomen vast te zetten. Dit kan door bijvoorbeeld een automatische maandelijkse overboeking van je bankrekening naar een beleggingsaccount. Of kies een andere vorm van investering waarbij je geld voor een ruimere tijd vast staat. Zo kan je niet eens in de verleiding komen om het uit te geven. Het voordeel? Je geeft niet onnodig geld uit, terwijl de investeringen leiden tot bijkomende verdiensten (het passief inkomen waar ik het eerder over had).

Door jezelf arm te rekenen ben je dus eigenlijk jezelf als eerste aan het uitbetalen. Dat is ook een van de 5 adviezen uit het geniale boek Rich Dad, Poor Dad. Lees zeker eens dit boek wanneer je beter wilt begrijpen hoe geld werkt en hoe je geld voor jezelf kan laten werken. Ik heb het zelf ook gelezen, en het heeft mijn mindset beslist veranderd waardoor ik eerder mijn doel tot financiële vrijheid zal bereiken.

tips voor slim omgaan met geld

Hoe je met keuzes maken in uitgaven slimmer om kan gaan met geld

Een andere manier om meer geld te besparen is door kritisch naar je uitgaven te kijken. Er zijn een aantal zaken waar je aandacht aan kan besteden. Hieronder behandel ik een paar van deze punten:

 1. Maak je maandelijkse inkomsten en uitgaven inzichtelijk
 2. Kijk kritisch naar jouw maandelijkse uitgaven
 3. Plan je maandelijkse uitgaven, en let op de timing hiervan

Inzicht krijgen in je maandelijkse inkomsten en uitgaven

Slim omgaan met geld kan je alleen doen als je weet wat de huidige situatie is, en hoe je slimmer met deze uitgaven wilt omgaan. Begin dus met het in kaart brengen van je maandelijkse uitgaven. Op de website van Nibud kan je een jaarlijks inkomsten en uitgaven stappenplan vinden. Persoonlijk zal ik je altijd adviseren om je uitgaven in kaart te brengen en dit tegenover je inkomsten te zetten. Zo weet je exact waar je geld aan uit geeft, en hoeveel je maandelijks kan sparen of tekort komt.

Je maandelijkse uitgaven zijn belangrijk en moet je naar beneden brengen voor besparingen. Maar je kan maar besparen tot een bepaald niveau. Daarom is het belangrijker om ervoor te zorgen dat je veel geld gaat verdienen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel over 11 manieren voor veel geld verdienen die ook echt werken.

Kritisch kijken naar maandelijkse uitgaven

Heb je de maandelijkse uitgaven inzichtelijk? Dan is de vervolgstap om hier kritisch naar te kijken. Stel jezelf hierbij de volgende vragen: welke van deze uitgaven zijn echt noodzakelijk? Welke van deze uitgaven voegen waarde toe aan mijn leven? en welke uitgaven kan je schrappen? Deze vragen helpen je om een goed beeld te krijgen over wat wel en niet nodig is. Onnodig geld uitgeven is niet slim. Zo kijk ik zelf altijd naar of een bepaalde uitgave echt waarde toevoegt. Heb ik het echt nodig? Wat levert mij het op als ik dit uitgeef?

Een simpel voorbeeld is dat wanneer je drie paar schoenen hebt en je in de verleiding komt om een vierde paar te kopen. Heb je dat echt nodig? Wanneer je het emotionele verlangen naar materialisme en de sociale druk (heb jij echt maar drie paar schoenen??) kan onderdrukken, dan kan je rationele keuzes maken waardoor je slimmer omgaat met geld. Voorkom verspilling, voorkom overvloed. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Planning en timing van uitgaven kan je een hoop geld besparen

Een echt goede bespaartip die je niet vaak tegenkomt, maar die ik zelf altijd toepas, is de timing van uitgaven. Dit hangt ook wel samen met het plannen van uitgaven. Bij het plannen kun je namelijk financiële doelen stellen, en dat alleen zorgt al voor structuur en voorkomt dat je meer uitgeeft dan je doel om te sparen. Maar kijkende naar de timing kan je veel winst behalen door de juiste keuzes.

Enkele voordelen van slim omgaan met geld door een goede timing van uitgaven zijn:

 1. Kopen tijdens korting(periode)
 2. Ga met vakantie buiten de drukke toeristenperiodes om (schoolvakanties vermijden dus)
 3. Koop geen producten die net nieuw zijn, of die erg populair zijn. Wacht tot ze een (paar) jaar oud zijn, niet meer trendy, of koop tweedehands

De essentie van deze bespaartips is om de massa te vermijden. Zodra de massa geld gaat uitgeven, dus bijvoorbeeld wanneer een product heel populair is, of wanneer iedereen naar het terras gaat, dan zullen de prijzen altijd hoger zijn. Dat is een economische wet van vraag- en aanbod. Als de vraag meer toeneemt dan het aanbod, dan zal de prijs stijgen.

Een bijzondere bespaartip die ik zelf toepas waardoor je gratis op vakantie kan

Er is nog een bespaartip in het bijzonder die ik wil benadrukken, namelijk: als je net als ik houd van reizen, kies dan de eerste jaren voor goedkopere vakantiebestemmingen. Vroeg of laat kom je toch wel op alle vakantiebestemmingen die op jouw bucketlist staan. Reis daarom eerst naar de goedkopere bestemmingen. Het gevolg hiervan is dat je in de eerste jaren minder geld kwijt bent aan vakanties. Hierdoor kan je meer geld sparen. Dit spaargeld kan je vervolgens investeren, en een bepaald % rendement op verdienen. Dit spaarpotje zal hierdoor steeds groter worden, waardoor het later genoeg rendement oplevert om er van te reizen. Door slimme financiële keuzes kan je dus zelfs gratis op vakantie. (Ja, echt waar)

Tot slot een vraag aan jou: hoeveel geld zou jij besparen als je alles met 10% korting kan kopen? Stel jezelf eens voor hoe dat zou zijn.

#3 Hoe de omgeving invloed heeft op jouw financiële keuzes

Familie en opvoeding

Familie vormt voor de meeste mensen een groot deel van hun omgeving. Mogelijk misschien niet voor jou op dit moment, maar grotere kans dat dit wel zo was tijdens je opvoeding. Kijkende naar onze omgeving en hoe we dat effect heeft op onze financiële keuzes, zullen we ons te vraag moeten stellen hoe onze familie denkt over geld. In wat voor omgeving ben jij opgevoed puur kijkende naar geld? Kom jij uit een welvarend gezin waarin ze een overvloed aan geld hebben? Of moest er hard gewerkt worden voor iedere cent? In beide gevallen zijn er valkuilen die het jouw kunnen belemmeren om de beste keuzes omtrent geld kunnen maken.

Laten we naar de eerste situatie kijken, ben jij opgegroeid en leef jij nog steeds in een welvarende omgeving? Het positieve aan deze situatie is dat je
hoogstwaarschijnlijk vaak in contact bent geweest met het gegeven hoe je geld kan maken. Hoe je meer geld kan verdienen. En anderzijds is er mogelijk de valkuil dat je niet goed let op de vaste lasten en andere uitgaven. Want waarom zou je als je zelf genoeg vermogen hebt? In dit geval kan je het advies van hierboven opvolgen, waarbij ik help uitgelegd hoe je betere financiële keuzes kan maken met uitgaven en kosten. De truc is om een goed overzicht van alle kosten te hebben, en jezelf af te vragen of deze kosten ook waarde toevoegen aan jou leven. Doet dat het niet? Dan kan je het misschien wel schrappen en zo geld besparen.

Wanneer je bent op gegroeid in een minder welvarend gezin, waarbij voor iedere cent hard gewerkt moest worden, dan zit je in een heel ander perspectief. Waarschijnlijk is het voor jou een eenvoudig kunstje om geld te besparen. Immers, als je niet veel geld hebt, moet je heel zorgvuldig zijn met je kosten. In deze situatie kan je slimmer met geld omgaan door te begrijpen hoe geld werkt (zoals eerder beschreven in dit artikel). Want, je bent gewend om hard te werken voor geld, maar de truc is om geld voor jou te laten werken. Ook een klein spaarpotje kan je in der tijd opbouwen naar een groter vermogen, zodat je meer financiële vrijheid en rust krijgt in het leven. Herken jij jezelf hierin? Leer dan hoe je meer geld kan maken zonder harder te werken, maar door slimmer te werken. Hoe je dat doet lees je in mijn artikel over meerdere inkomstenbronnen opbouwen, en ook het artikel over passief inkomen opbouwen.

Partner, en het samen omgaan met geld

Wanneer je slimmer om wilt gaan met geld is het ook heel waardevol om stil te staan bij wat voor invloed jouw partner heeft op jouw financiele keuzes. Zo is het toch wel een beetje typerend voor sommige vrouwen dat ze meer moeite hebben met sparen dan sommige mannen (niet generaliserend bedoeld). Man of vrouw, dat maakt niet uit. Maar heb jij een partner die een gat in haar hand heeft? Dan heeft dit ook invloed op jouw perceptie van geld uitgeven. Herken je deze situatie en wil je er iets aan doen? Lees dan eens mijn artikel over hoe je samen met je partner geld kan besparen. Daarin leer je onder meer hoe je samen met je partner over geld kan praten, en hoe je samen een plan kan maken om meer geld te besparen (of verdienen).

Vrienden en de sociale druk die zij kunnen geven

Mijn laatste tip voor slim omgaan met geld is door jezelf bewust te zijn van de sociale druk die met name jouw vrienden (“peers”) op jou kan uitoefenen. Ik benoem met name bewust, want het effect van sociale druk is niet altijd even duidelijk. Sociale druk herken je wel gemakkelijk. Het is namelijk dat gevoel dat je krijgt wanneer je het idee hebt dat je moet mee doen omdat je er anders niet bij hoort. Denk hierbij aan kleine gebeurtenissen zoals meer bier drinken dan de bedoeling (dit voel je in zowel je portemmonee als aan je lever). Maar ook bij grotere, serieuze onderwerpen kan sociale druk een grote invloed uitoefenen. Voorbeelden zijn het kopen van een groot huis omdat al je vrienden in grote huizen wonen. Heb je echt werkelijk een groot huis nodig, of is het om “erbij te horen”? Een groot huis is geen investering, maar het levert je wel maandelijks hoge vaste kosten. Een ander goed voorbeeld is een dure auto kopen, in plaats van dit geld te sparen en te investeren.

Slim omgaan met geld doe je door veel te sparen, veel te investeren, en jezelf bij iedere uitgave of kostenpost afvragen of je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Voegt dit product echt waarde toe aan jou leven? Als het antwoord nee is, bespaar dan je geld en koop het niet. In plaats daarvan kan je het beter beleggen. Zo zijn er opties voor beleggen zonder risico waardoor je meer vermogen kan opbouwen. En na enkele jaren kan je ieder product kopen van de winst ;).

Hopelijk ben je na dit artikel een stuk wijzer over hoe je slimmer kan omgaan met geld. Nu ben ik ook benieuwd naar hoe jij slim omgaat met geld. Ben jij er bewust mee bezig? En hoe doe je dat? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat we er allemaal van kunnen leren!

Volg @happyinvestorsmindset voor meer blogs over financiele vrijheid en persoonlijke ontwikkeling

Ik ben de Happy Investors Mindset begonnen omdat ik erin geloof dat wanneer je meer financiële vrijheid hebt, je meer tijd en energie overhoudt om meer te genieten van een leven vol voldoening. Met meer financiële vrijheid via bijvoorbeeld passief inkomen, zal je ofwel leukere dingen kunnen doen ofwel minder werken en deze tijd gebruiken voor je passie. Zo is de ideale situatie wanneer je werk ook je passie is. Maar vanwege dit geloof schrijf ik dus over financiele vrijheid bereiken. en belangrijke onderdelen daarvan zijn meer geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling en business kennis voor zakelijk succes. Ontdek alle blogs door te zoeken per categorie (hieronder).

Sluit jij je aan in bij onze zoektocht naar meer financiële vrijheid voor een meer vrij leven met meer voldoening en tijd? Volg mij dan via @happyinvestorsmindset en schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor meer van dit soort blogs.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Je partner overtuigen om te beleggen doe je zo - Happy Investors Mindset

[…] Zo heb ik zelf mijn vriendin uitgelegd dat beleggen belangrijk is om niet armer te worden. Het is namelijk zo dat de spaarrente bij een bank lager is dan de inflatie. Dit heeft als gevolg dat je geld ieder jaar minder waard wordt, waardoor je minder kan kopen voor hetzelfde geld. Kortom, je wordt armer. Ieder mens, en dus ook mijn vriendin, vindt het niet leuk om erop achter uit te gaan. Haar “vrees” om armer te worden heeft ervoor gezorgd dat ze ook geld wilt gaan beleggen. Alles over dit soort slimmigheidjes met geld lees je in mijn artikel over slim omgaan met geld. […]

Goede tips voor persoonlijke ontwikkeling - Happy Investors Mindset
Snel geld verdienen met tweedehands spullen - Happy Investors Mindset

[…] Een goede manier om snel en geld te verdienen is door het verkopen van tweedehandse spullen. Geld verdienen met tweedehands spullen verkopen is bovendien zeer eenvoudig. Want heb jij ook zo’n mooie zolder die is volgepropt met mooie spullen die je zeer zelden gebruikt? Wanneer ik iets zelden gebruik, vraag ik mij altijd af of ik het wel nodig hebt. Kan je deze spullen niet tweedehands verkopen, om zo makkelijk geld bij te verdienen? Wat als je een aantal spullen tweedehands verkoopt, en je bijvoorbeeld 1000 euro erbij krijgt. Dit zou je dan weer kunnen investeren, waardoor je er over vijf of tien jaar misschien wel een nieuwe auto van kan kopen. Dit is gewoon een kwestie van slim omgaan met geld. […]

Geld besparen, hoe doe ik dat? Gratis spaartips en advies - Blog H.I.M.
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger