arrow_drop_up arrow_drop_down

Rijk worden met vastgoed dankzij deze onmisbare tips!

Rijk worden, wie wilt dat nu niet? Veel mensen willen rijk worden, maar weten niet hoe. Het is ook niet zo gemakkelijk, maar het is wel mogelijk. Zo is een van de manieren rijk worden met vastgoed. Met vastgoed kan je op verschillende manieren rijk worden. In dit artikel gaan we hier dieper op in: hoe kan je rijk worden met vastgoed zal de centrale vraag zijn. Daarbij zal ik je enkele onmisbare tips geven wanneer je er serieus over na denkt om te gaan beleggen in vastgoed. Bedenk daarbij dat vastgoed niet een manier is om snel rijk te worden, maar wel gecontroleerd. Dankzij vastgoed kan je namelijk op een redelijk veilige manier rijk worden. De beste tip over hoe je dit doet vind je in dit artikel!

PS: beleggen in vastgoed is slechts 1 van de 11 manieren om veel geld te verdienen. Zo lees je in dit artikel alles over de 11 manieren voor veel geld verdienen die ook echt werken.

Rijk worden met vastgoed door huizen en appartementen te kopen

tips rijk worden met vastgoed

Simpel gezegd zijn er twee manieren voor rijk worden met vastgoed. De eerste manier is door te beleggen in vastgoed. En de tweede manier is door het kopen van huizen en appartementen. Beide manieren hebben zo haar voor- en nadelen. Zelf ben ik een groot voorstander van beleggen in vastgoed in plaats van het zelf kopen. Beleggen geeft je iets minder rendement, maar geeft wel veel minder risico en heel veel minder werk. Ook hoef je geen verstand van vastgoed te hebben en alle trends en ontwikkelingen bij te houden. Maar goed, laten we eerst eens kijken naar hoe we rijk worden met vastgoed door het kopen van huizen en appartementen. Want hierbij heb je drie opties, namelijk:

  1. Vastgoed kopen en weer verkopen
  2. Vervallen huizen opkopen en opknappen
  3. Vastgoed kopen en verhuren

Denk eens na over deze opties. Hoe zou jij ze aanpakken? Hieronder geef ik je enkele tips waaraan je kan denken wil je rijk worden met vastgoed door het kopen van huizen en appartementen.

1. Vastgoed kopen en weer (door)verkopen.

Rijk worden met vastgoed kan door het opkopen en weer verkopen van panden, huizen en appartementen. Dit kan voor zowel commerciële panden zoals een klein magazijn voor MKB-ers als voor particuliere huizen en appartementen. Als je rijk wilt worden in vastgoed op deze manier, dan zal je kennis moeten hebben over hoe je huizen kan taxeren. In zeldzame gevallen zetten mensen hun huis op een platform zoals Funda om daar hun huis zelf te verkopen. Bij deze buitenkansje kan het zo zijn dat mensen de waarde van hun huis te laag inschatten. Door het snel opkopen en weer doorverkopen van zulke panden kan je veel geld verdienen.

Een andere kwaliteit is door heel goed op de hoogte te zijn van de huizenmarkt. Dit is een lange termijn strategie waarbij je jarenlang de huizenmarkt volgt. De beste manier om rijk te worden in vastgoed is door huizen en appartementen te kopen in laag conjunctuur. Dit betekent wanneer het slecht gaat met de economie. Koop vastgoed net op het moment dat de economie weer begint aan te trekken. Neem bijvoorbeeld de huizencrisis van 2009. Uiteraard een zeldzaam buitenkansje. Maar het feit is dat na een recessie of zelfs economische crisis, er altijd een weg naar boven is waarbij de economie opknapt. Dit kost jaren. Maar het geeft je wel de gelegenheid om een huis te kopen voor 150.000 wat normaliter 300.000 euro waard zou zijn. 150.000 euro in 3 tot 5 jaar verdienen is zo slecht nog niet?

Een laatste tip is om te kijken op online veilingen voor vastgoed. Het komt ook wel eens voor dat mensen hun huis niet meer kunnen betalen. Heel vervelend natuurlijk voor hun. Ze moeten noodgedwongen hun huis in de veiling zetten, waardoor je zomaar een goed huis voor een prikje kan opkopen.

2. Vervallen of oud vastgoed kopen, deze opknappen en weer verkopen

Rijk worden met vastgoed door het opkopen en verkopen van huizen is niet zo eenvoudig. Het vraagt goed inzicht tot de huizenmarkt en ook moet je kunnen bepalen wat de waarde van een huis is. Bovendien is er veel rompslomp bij het kopen en verkopen van huizen. Ook bij deze tweede methode om rijk te worden met vastgoed is dat niet anders. We hebben het hier namelijk over het opkopen van oud of vervallen vastgoed. Denk aan een bouwval dat al jarenlang leeg staat. Je koopt het bouwval, je knapt het op door te renoveren en vervolgens verkoop je het voor een grote winst. Deze methode noemen ze de Flip a House. Het gaat erom dat je een huis koopt dat er verwaarloosd uit ziet, maar wat redelijk makkelijk op te knappen is. Vervolgens kan je het voor een mooie winst door verkopen.

Mijn beste advies om rijk te worden met de Flip a House tactiek is locatie. Bij vastgoed draait alles om de locatie. Ken jij een bepaalde wijk die sterk in opkomst is en waar ze nieuwbouw, scholen en bedrijven aan het bouwen zijn? Of nog beter: weet je de toekomstige plannen voor zo’n nieuwbouw wijk? In dat geval heb je goud in handen. Koop goedkope huizen in bloeiende wijken en knap deze op. Vervolgens kan je deze met grote winsten (meer dan 50.000 euro) verkopen. Als je zelf niet kan klussen kan je gewoon wat beunhazen inhuren. Je winst zal minder zijn, maar je hebt er ook minder werk aan.

rijk worden met huizen kopen

3. Vastgoed kopen en verhuren

De bovenste twee manieren om rijk te worden met vastgoed vergen nogal wat tijd en energie. Er is ook een makkelijkere manier. Maar zoals je zelf al wel weet betekent makkelijk dat je er niet snel rijk mee zal worden. Als iets makkelijk is, zullen meer mensen het doen en dus is er meer concurrentie. Ook is deze methode veel minder risicovol. En lager risico betekent meestal stabiele maar ook lagere winstmogelijkheden (niet altijd). We hebben het hier over de methode om vastgoed te verhuren.

Vastgoed verhuren is een veilige manier om langzaam rijk te worden. Er zijn drie zaken heel belangrijk bij het verhuren van huizen en appartementen. De eerste is dat je geld nodig hebt voor de investering in een huis dat je kan verhuren. Het tweede aandachtspunt is dat je een heel goed vooronderzoek moet doen. In het vooronderzoek zal je een goede kostprijsberekening moeten maken om te bepalen of je een mooi rendement kan behalen op het verhuren van een bepaald pand. Een rendement van 4 tot 5 procent per jaar moet mogelijk zijn. Het derde belangrijke punt is de zekerheid van verhuren. Je moet wel zeker weten dat je het pand zoveel mogelijk kan verhuren, en het liefst aan een vriendelijke huurder. Iedere maand dat je pand leeg staat kost immers veel geld. Een goede website voor het aanbieden van je panden voor verkoop of verhuur is de website van beleggingspanden.nl. Registratie is bovendien gratis.

Gelukkig is er nog een andere manier om rijk te worden met vastgoed op een veilige manier en zonder veel risico! Mijn beste tip hiervoor lees je hieronder, dus lees snel verder.

Rijk worden met vastgoed door erin te beleggen

makkelijk rijk worden met vastgoed

Rijk worden met vastgoed kan dus door het zelf te kopen. Dit is een prima manier om rijk te worden, en niet zo moeilijk om eerlijk te zijn. Echter, er is een groot nadeel aan deze manier. Want wie vastgoed wilt kopen moet over een serieus startkapitaal beschikken. Met 50.000 euro kan je nauwelijks een start maken. Gelukkiger kan je ook rijd worden met vastgoed op een veilige manier waarbij je geen kennis van vastgoed nodig hebt, en ook niet over zoveel startkapitaal hoeft te beschikken. Ik heb het dan over beleggen in vastgoed.

Laten we eens kijken naar drie manieren over hoe we rijk worden door te beleggen in vastgoed. Persoonlijk vind ik het allermooiste hieraan dat je zelf geen vastgoed expert hoeft te zijn. Ook heb je veel minder rompslomp. Je hoeft niet zelf te verbouwen, te praten met huurders, of iedere keer een huis te verkopen via de notaris. Beleggen in vastgoed is simpel, het is veilig, en we kunnen er hoge rendementen van wel 6 tot zelfs 10% ophalen.

1. Vastgoed fondsen waar je rijk mee kan worden

Laten we beginnen met een beleggingsoptie die ik zelf ook doe, namelijk het beleggen in vastgoed fondsen. Misschien heb je er al wel eens een foldertje van gezien: er zijn fondsen waarin je een bepaald bedrag in kan investeren tegen een vast percentage rendement. Deze fondsen gebruiken het geld om nieuwbouw wijken te bouwen. Zo kan je vaak al vanaf 5.000 euro investeren, en de rendementen zijn redelijk hoog met meestal rond de 7%. Dat betekent dus dat als je 20.000 euro investeert, je ieder jaar 20.000 * 0,07 =  1400 euro krijgt. Over 10 jaar tijd is dat 14.000 euro aan winst. Maar je krijgt ook je inleg weer terug. Dus heb je over 10 jaar 14.000 + 20.000 = 34.000 euro. En dat tegen eigenlijk heel laag risico omdat een goed vastgoed fonds je rendement en inleg doet garanderen.

Zelf beleg ik in Duits vastgoed. Duitsland is de sterkste economie van Europa, en vastgoed is echt booming business. Ik doe dit niet zelf, want ik heb geen verstand van de vastgoedmarkt in Duitsland. Daarom beleg ik via Synvest.nl. Hun betalen iedere maand mijn dividend uit, en ik kies er dan zelf voor om dit terug te investeren. Maar je kan ook jezelf laten uitbetalen. Het gemiddeld rendement is boven de 8%, wat dus hoog is. En zelf vind ik het wel prettig dat je al voor een klein bedrag per maand kan instapen als je niet veel cash hebt. Als je er meer wilt weten kan je de informatiepagina van Synvest.nl bekijken voor het jaarlijks rendement dat ze behaald hebben.

Als je dit gaat doen is mijn tip: begin met een klein bedrag per maand en kijk het even aan of het iets voor jou is. Kies voor de optie om iedere maand je dividend / winst weer terug te investeren. Want als je dit doet zal je binnen een paar jaar steeds meer en meer winst maken, en zo kan je serieus rijk worden in vastgoed zonder er zelf verstand van te hebben. Dit is dé manier om financiële vrijheid te bereiken.

2. REIT’s

Heb je al eens gehoord van REIT’s? REIT is een Amerikaanse term dat staat voor real estate investment trust. Dit is vergelijkbaar met een beleggingsfonds van hierboven. Het verschil tussen de twee is dat REIT’s beursgenoteerd zijn. Dat betekent dat je kan beleggen in REIT’s via een beleggingsaccount. Voor REIT’s geldt dat ze meer risicovol zijn dan beleggingen in vastgoedfondsen die niet beursgenoteerd zijn (dus die van punt 1 van hierboven). Maar hoger risico betekent wel hogere rendement ter compensatie van dat risico. Dat is dan ook het enige voordeel aan REIT’s in vergelijkging tot de vastgoedfondsen van hierboven zoals Synvest. Bij REIT’s krijg je vaak 9 tot 11% rendement op je investering.

Als ik eerlijk ben zou ik zelf nooit voor REIT’s kiezen. Het rendement is maar een klein percentage hoger dan bij een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds. Maar het risico is wel een stuk groter. Ook zijn de meeste REIT’s te vinden in Amerika of Azië. Voor Nederlanders en Belgen is dit nogal ver van ons bed. Bij vastgoed telt niet voor niets de regel dat je het gebied (een beetje) moet kennen om in te schatten of vastgoed rendabel kan zijn.

Als je toch wilt gaan voor de hogere rendementen van REIT’s, dan kan je een beleggingsaccount aanmaken via Binck.nl.

Conclusie over rijk worden met vastgoed

tips voor geld verdienen met vastgoed

We hebben in principe twee verschillende manieren bekeken over hoe we rijk kunnen worden met vastgoed. Bij de ene methode doen we zelf al het werk. Daarbij ga je zelf de huizenmarkt op om te zoeken naar pareltjes die je kan opkopen, opknappen en weer kan doorverkopen of verhuren. Dit vergt tijd, energie, kennis en vooral veel startkapitaal. Maar het voordeel is wel dat je grotere winsten op een korter termijn kan behalen. Wanneer je kennis hebt van de huizenmarkt, en je veel geld hebt, is dit misschien de beste manier voor jou.

De andere manier die we hebben gezien is rijk worden met vastgoed door erin te beleggen. Dit is een van de beste opties voor beleggen zonder risico. In tegenstelling tot hierboven zal je met beleggen in vastgoed weinig tijd en energie kwijt zijn. Ook heb je weinig kennis van de vastgoedmarkt benodigd en kan je al vanaf 100 euro per maand instappen. Kortom, deze manier van rijk worden met vastgoed is veel meer toegankelijk voor de meeste van ons. Ook behelst het een stuk minder risico en werk. Maar een klein nadeel is wel dat je minder rijk zal worden omdat je minder winst in korte tijd kan boeken. Als je het mij persoonlijk vraagt is dit wel de beste manier. Je kan beter met weinig risico langzaam aan rijk worden, dan grote risico’s nemen en riskeren dat je alles kwijtraakt. Zeker als je geen verstand hebt van de vastgoedmarkt. Mijns inziens is dit een kwestie van slim omgaan met geld.

Wat denk jij? Welke manier heeft jouw voorkeur en wat zijn jouw ervaringen met vastgoed? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

Over de schrijver
Stel jij jezelf wel eens de grote vraag: wat is het doel van het leven? Voor mij is het ultieme doel om gelukkig te zijn, en dat ben ik door het hebben van vrijheid. Maar wanneer ben je echt vrij? Met het middel van Financiële Vrijheid kan ik mijzelf tijd kopen. Tijd die ik kan spenderen aan dingen die er echt toe doen, zoals familie, vrienden, het volgen van mijn passie en nieuwe leerdoelen stellen. Om Financiële Vrijheid te bereiken als middel om deze doelen te bereiken is een bepaalde levenswijze nodig. Deze levenswijze noem ik de Happy Investors Mindset. Volg mij via Social Media en lees mijn artikelen, zodat ook jij Financiële Vrijheid kan bereiken. Mis het niet, want onze gezamenlijke zoektocht zal ook jouw leven positief veranderen!
Reactie plaatsen