Je partner overtuigen om te beleggen doe je zo
Je partner overtuigen om te beleggen doe je zo
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
05/18/2019
8 min

Je partner overtuigen om te beleggen doe je zo

05/18/2019
8 min

Veel mensen hebben een negatieve perceptie over beleggen. Meestal zijn ze bang voor het onbekende. Bang om geld te verliezen, doordat beleggen ook geassocieerd wordt met koersverliezen en een turbulente markt. Heel vaak is dit een gevoel, en niet onderbouwd met de feiten. Dit komt doordat de meeste mensen zich niet hebben verdiept in beleggen, en dus weten ze ook niet wat de opties zijn en hoe groot het risico daadwerkelijk is. Wil jij nu graag beleggen, maar heb je moeite om jouw partner te overtuigen? In deze blog leg ik je uit hoe ik mijn vriendin heb overtuigd om samen te gaan beleggen. Dat is erg leuk, want samen beleggen is gewoon leuker. Zo schreef ik laatst ook over hoe je jouw partner kan overtuigen meer geld te sparen. Door samen te werken aan een financieel doel, hoeven jullie minder zorgen te maken over geld te kort. En daardoor kan je meer genieten van het leven.

Je partner overtuigen om te beleggen kan je doen op de onderstaande manier. Voor het gemak van schrijven spreek zal ik zo nu en dan over zij of haar praten wanneer ik het heb over “partner”. Het is niet zo dat vrouwen nooit beleggen, maar statistisch gezien zijn ze wel in de minderheid. De kans is dus groot dat jij als lezer een man bent.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Help jouw partner begrijpen waarom beleggen zo belangrijk is

Wanneer je jouw partner wilt overtuigen om te gaan beleggen spreken we motivatie. Ze hoeft weliswaar niet zelf gaan te beleggen, want jij doet dit voor haar, maar ze moet wel goedkeuring geven omdat het jullie gezamenlijk spaargeld betreft. Ze moet het dus willen om toestemming te geven voor het beleggen.

Wanneer we spreken over motivatie dan is de waarom heel belangrijk. Als mens wil je ergens achterstaan, en dat zal dus ook voor jou partner zo zijn. Help haar dus het waarom begrijpen. Waarom is het nu belangrijk om te beleggen? Leg jouw partner uit waarom je dit belangrijk vindt.

Zo heb ik zelf mijn vriendin uitgelegd dat beleggen belangrijk is om niet armer te worden. Het is namelijk zo dat de spaarrente bij een bank lager is dan de inflatie. Dit heeft als gevolg dat je geld ieder jaar minder waard wordt, waardoor je minder kan kopen voor hetzelfde geld. Kortom, je wordt armer. Ieder mens, en dus ook mijn vriendin, vindt het niet leuk om erop achter uit te gaan. Haar “vrees” om armer te worden heeft ervoor gezorgd dat ze ook geld wilt gaan beleggen. Alles over dit soort slimmigheidjes met geld lees je in mijn artikel over slim omgaan met geld.

Een tweede reden die ik aanhaalde om mijn partner te overtuigen om te beleggen is het verkrijgen van een leuker leven met minder stress. Dankzij beleggen kan je namelijk het geld voor jezelf laten werken. En hierdoor krijg je meer financiële vrijheid.

Help jouw partner begrijpen hoe je veilig kan beleggen

Als je jouw vriendin hebt overtuigd over waarom het belangrijk is om te beleggen, is de volgende stap om te bespreken hoe jullie samen kunnen beleggen. Als jouw partner begrijpt dat beleggen minder risicovol is dan zij in eerste instantie dacht, zal ze nog meer bereid zijn om jouw doelen voor beleggen te ondersteunen. Hieronder haal ik enkele tips aan die je kunt gebruiken om jouw partner op een begrijpelijke manier uit te leggen hoe jullie samen kunnen beleggen zonder veel risico te lopen. Echter, laat haar wel beseffen dat minder risico niet hetzelfde is als helemaal geen risico.

Wat ik persoonlijk een goede tactiek vind om iemand te overtuigen over beleggen is het hebben van een lange termijn visie met een gespreide portfolio. Wanneer je kijkt naar de koersen van grote beurzen zoals de Nasdaq en de Dow Jones, dan zien we dat deze alleen maar stijgen. Dat is vrij logisch, omdat de Amerikaanse economie nog steeds aan het groeien is. Hetzelfde geldt voor China, maar minder voor bijvoorbeeld Japan. Wanneer je als belegger een lange termijn visie aanhoudt dan kan je aanzienlijk je risico tot verlies verkleinen. Het is daarbij alleen wel echt belangrijk dat je het geld voor tien, vijftien of liever nog dertig jaar vastzet. Op deze manier maakt het niet uit dat er korte termijn koersschommelingen zijn, want wanneer je belegt in een groeiende economie zal deze over de jaren heen blijven stijgen. Uiteraard niet gegarandeerd, maar wel zeer aannemelijk.

Mijn advies is om te proberen passief inkomen op te bouwen. Dit kan met bijvoorbeeld dividend of een belegging die ieder jaar met zekerheid een bepaald percentage uitkeert. Uiteindelijk kunnen jullie samen veel meer genieten van het leven wanneer je passief inkomen opbouwt. Want met passief inkomen komt er namelijk geld in het laatje zonder hier veel werk voor te verrichten. Je verdient dus letterlijk geld terwijl je slaapt, en dit is alles behalve een illusie. Meer weten? In deze blog leer jij alles over passief inkomen opbouwen.

partner overtuigen te beleggen

Beleg verstandig en vermijd gok praktijken. Denk eraan dat het jullie gezamenlijke geld is dat op het spel staat!

Er zijn tegenwoordig ook veel partijen waarbij je zelfs binnen een uur heel rijk kan worden. Een voorbeeld hiervan is Plus500. Ik raad je dit echter sterk af, want het is in mijn ogen vooral gokken en het heeft niks te maken met beleggen. Bovendien verliest meer dan 85% van alle participanten op Plus500 zijn of haar geld. Waarom ze het dan toch gebruiken? Omdat je kan werken met hefbomen. Dan zet je bijvoorbeeld 1000 euro in met een hefboom van 50x. Als de koers dan met 10% stijgt, dan stijgt jouw koers met 500% (50 x 10%). theoretisch gezien heb je dan 500% koerswinst waardoor je op 6000 euro staat. En dat gaat vaak binnen een paar uur. Zeer aantrekkelijk klinkt het zeker, maar ik kan je verzekeren dat dit vrijwel altijd uitloopt op verlies. Want je staat ook binnen een paar uur zo maar op 0 euro, en dan is je welverdiende geld zomaar verdwenen.

Help jouw partner begrijpen wat jullie kunnen beleggen

Tot slot is het belangrijk om samen met je partner te bespreken wat je kan beleggen. Kijk naar jullie gezamenlijke spaargeld en bespreek samen hoe je jullie geld gaan verdelen. Je kan hierbij een ronde cirkel op papier tekenen, of zie het als een taart die je in stukjes kan snijden. De gehele cirkel staat voor het totale bedrag aan geld dat jullie beschikbaar hebben. En vervolgens kan je deze in stukjes hakken. Door dit te doen kan je jullie geld verdelen in een beleggingsportfolio. Kies daarbij tussen een gezonde mix van zeer veilige beleggingen (voorbeeld: staatsobligaties of hypotheek aflossen) naar veilig (ETF, dividend aandelen) tot aan zeer risicovol (groei aandelen, crypto’s, etc).

De gouden tip die door iedere belegger wordt gegeven is om je geld te beleggen in een ETF. Dit is een mandje met aandelen, en zorgt automatisch voor een gediversifieerde portfolio. Dit is wat ook veel pensioenfondsen en dergelijke doen (voor een gedeelte althans).

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Volg @happyinvestorsmindset voor meer blogs over financiele vrijheid en persoonlijke ontwikkeling

Ik ben de Happy Investors Mindset begonnen omdat ik erin geloof dat wanneer je meer financiële vrijheid hebt, je meer tijd en energie overhoudt om meer te genieten van een leven vol voldoening. En sowieso met minder stress, Met meer financiële vrijheid via bijvoorbeeld passief inkomen, zal je ofwel leukere dingen kunnen doen ofwel minder werken en deze tijd gebruiken voor je passie. Zo is de ideale situatie wanneer je werk ook je passie is. Maar vanwege dit geloof schrijf ik dus over financiele vrijheid bereiken. en belangrijke onderdelen daarvan zijn meer geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling en business kennis voor zakelijk succes. Ontdek alle blogs op mijn website per categorie, en bereik ook meer financiele vrijheid!

Sluit jij je aan bij onze zoektocht naar meer financiële vrijheid voor een meer vrij leven met meer voldoening en tijd? Volg mij dan via @happyinvestorsmindset en schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor meer van dit soort blogs.

970x250

Reacties
Categorieën