7x de beste management thuisstudies voor manager carrière
7x de beste management thuisstudies voor manager carrière
Ondernemerschap
Happy Investors
Ondernemerschap
08/23/2019
11 min

7x de beste management thuisstudies voor manager carrière

08/23/2019
11 min

In deze blog gaan we het hebben over de 7 beste management thuisstudies voor wie zich verder wilt ontwikkelen in de denkwijze van management. Als je vaker een van mijn blogs leest, dan weet je dat ik veelvuldig schrijf over het bereiken van een leven met meer voldoening, meer financiële vrijheid en minder stress. Studeren middels thuisstudies is een van de manieren om zowel meer voldoening en meer financiële vrijheid te behalen. En een goede manager hoeft ook niet veel stress te hebben.  Maar dit bereik je niet vanzelf, dit vergt inspanning en training. Een management thuisstudie gaat jou hier beslist bij helpen wanneer je geïnteresseerd bent in management. Hierdoor zal je namelijk veel breder kunnen gaan denken, want bij management staat de gehele organisatie centraal en niet slechts een bepaalde functie of zelfs afdeling. Dankzij een management thuisstudie leer je holistisch en strategisch te denken. Dit zijn twee vaardigheden die hoog beloond worden binnen bedrijven!

Er zijn verschillende management thuisstudies. Hieronder vind je de 7 beste management thuisstudies van Laudius, waarmee jij jezelf meer kan ontwikkelen richting management. Op naar die ene uitdagende baan die jouw meer plezier zal geven en uiteraard ook een hoger loon! Daarbij is het goed om te weten dat je je geld terugkrijgt bij Laudius als je niet slaagt. Vrij bijzonder dus… Hieronder vind je de bijbehorende links bij iedere thuisstudie voor meer informatie. Veel plezier!

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

1. Basiskennis Management (NEMAS) Thuisstudie

de beste management thuisstudies

Laten we eens beginnen met de basis, en dan ook letterlijk. Want wanneer je nog helemaal geen enkele kennis of ervaring met management hebt, is het verstandig om te beginnen bij de basis. Zo is er een management thuisstudie genaamd NEMAS. Dit is een Basiskennis Management thuiscursus die gemiddeld in 8 maanden tijd wordt afgerond. Een NEMAS-diploma is algemeen bekend in het bedrijfsleven en een prima keuze voor wie zich wilt verdiepen in management.

De NEMAS thuisstudie is qua inhoud letterlijk de basis. Zo gaat je gedurende deze cursus voornamelijk de breedte in, en niet zozeer de diepte. Hierbij kan je denken aan bestuur en besluitvorming (hoe stel je doelen, en hoe bereik je deze?). En ook organisatie, personeelsbeleid en marketing zijn een van de onderdelen. In totaal krijg je dankzij deze management thuisstudie meer kennis over 8 domeinen van het management. Dat is voldoende voor beginnende managers van een afdeling of een klein bedrijfje (minder dan 50 man). Wat krachtig is, is als je deze thuisstudie combineert met de dagelijkse praktijk. Zo kan je direct verbanden leggen tussen hetgeen je geleerd hebt, en hetgeen je in de praktijk ziet voorkomen. Zo leer je het beste, en onthoud je het meeste, wanneer je kennis direct toepast in de praktijk. Daarmee is dit een goede management thuisstudie voor wanneer je sneller carriere wilt maken.

2. Middle Management (NEMAS) Thuisstudie

management thuisstudies

Wanneer je al enkele jaren ervaring binnen het management hebt, dan is een basiscursus niks voor jou. In jou geval kan je direct de stap maken naar de thuisstudie voor Middle Management. Ook hier gaat het over een gecertificeerde NEMAS management cursus. En ook hier betreft het een brede management thuisstudie waarin je meer in de breedte gaat. Alleen dan wel voor Middle Management. Dit houdt eigenlijk in dat je de tussenlaag bent van de organisatie, waarbij onder jou je eigen afdeling staat en boven jou de directie. Op deze positie moet je zowel met de werkvloer als met het top management kunnen communiceren. Dit vraagt om een brede managementkennis, maar ook om het motiveren en coachen van je eigen afdeling. Daarmee is dit een van de beste management thuisstudies voor de echte organisator die graag dingen regelt en het leuk vindt om mensen te motiveren en coachen.

Qua functiemogelijkheden kan je bij deze management thuisstudie denken aan een afdelingshoofd of een team leider van bijvoorbeeld de customer service. Wanneer jij de functie van jouw leidinggevende ambieert, zou dit een van de beste management thuisstudies voor jou zijn. Het is ook direct een goede basis voor wie wilt carriere maken zonder diploma.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

3. Management Consultant Thuisstudie

consultant thuisstudie

Heb je wel eens samengewerkt met een management consultant? Deze gasten (of dames) denken in processen. Of ze nu bij een bedrijf in de aardappelindustrie komen, of bij een bedrijf in de chemie of marketing, dat maakt niet uit. Ze denken namelijk niet zozeer inhoudelijk, maar meer in structuren en processen. Door deze vaardigheid leren ze in een snel tempo de gehele organisatie te begrijpen. Iemand zonder de skills van een management consultant doet daar wellicht 5 of 10 jaar over. Een management consultant doet dat in twee maanden. Dit krijgen zij voor elkaar niet omdat ze bijzonder intelligent zijn, maar wel omdat ze denken in processen. En wie kijkt naar processen leert dat vrijwel alle bedrijven heel erg op elkaar lijken. Dus waarom zou jij nu een thuisstudie willen volgen in management consultancy? En welke dan?

Een van de beste management thuisstudies vind je met de Management Consultant thuisstudie. Hierbij leer je namelijk om te denken in processen. Dit stelt jou in staat om een zeer veelzijdige functies te vervullen. Want na het volgen van deze thuiscursus zal jij zowel adviseur, project manager, interim manager als coach kunnen zijn. Kortom, met deze management thuisstudie zal je jouw potentiele kansen een enorme boost geven. Wie veelzijdig is, kan immers op veel plekken terecht. Hierbij is mijn persoonlijke tip wel om jezelf te specialiseren. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde industrie of een bepaalde markt. Want door jezelf te specialiseren kan je een expert worden. En iedereen weet dat experts het best betaald krijgen. Maar hebben ze ook de leukste baan? Dat laat ik aan jou over.

4. Verandermanagement Thuisstudie

wat zijn de beste management thuisstudies

Verandering is van alle tijden en zal altijd relevant zijn. Wie zijn team kan veranderen, kan als manager uitstekende resultaten boeken. Niet voor niets is verandermanagement zo populair geworden. Het wordt namelijk meer en meer relevant doordat de technologische ontwikkelingen steeds sneller en sneller gaan. In feite is het als manager zijnde heel simpel: krijg jij je mensen niet mee met jouw verhaal, dan zal je slechter presteren. Het meekrijgen van mensen staat centraal bij verandering, en deze thuisstudie over verandermanagement leert jou hoe je dit doet.

Dit is een van de beste management thuisstudies voor een reden. Want met de cursus over Verandermanagement leer je hoe je verandering in goede banen kan leiden. Dat is van belang om op een effectieve manier je doelen (en die van de organisatie) te bereiken. Immers is bij mensen weerstand vaak de primaire reactie op verandering. Met name voor oude(re) collega’s lijkt dit zo te zijn. Deze doen al jaren hetzelfde trucje en willen niet dat hun veilige, stabiele omgeving verandert. Hoe krijg je deze dinosaurussen in godsnaam mee? En niet alleen meekrijgen, maar hoe zorg je ervoor dat deze mensen ambassadeur en pionier worden van de nieuwe verandering? Zeer interessante vraagstukken die aan bod komen tijdens de management thuisstudie van Verandermanagement.

Ervaar of zie jij veel weerstand tegen verandering op de werkvloer? Wat zie je dan, en hoe zou jij dit aanpakken om de mensen toch mee te krijgen?

5. Projectmanagement Thuisstudie

Projectmanagement thuisstudie naast werk

De vraag is wie het beste een Projectmanagement thuisstudie kan gebruiken. Is dat de persoon die absoluut geen structuur heeft in haar werk, of is het de persoon die graag structureel werkt maar waarbij kennis over projectmanagement ontbreekt? Ik zou zeggen: beide! Zelf heb ik ervaring als projectleider en kan je zeggen dat projectmanagement in iedere functie en in alle stadia relevant is. Dankzij projectmanagement leer je namelijk om structuur in chaos aan te brengen. Je leert hoe je jouw doelen op een structurele manier kan bereiken. Dit geeft zoveel meer effectiviteit, voorkomt fouten en bespaart daarmee zeeën van tijd. Of je nu een werknemer bent of leidinggevende, in beide gevallen is projectmanagement een must voor wie ambitieus is en hoger op wilt komen.

Denk dus niet dat projectmanagement enkel voor de project manager is. Iedere team- of afdelingsmanager is ook een project manager. Ook iedere werknemer is een project manager van haar eigen verantwoordelijkheden en doelen. Want dankzij projectmanagement krijg je structuur en helderheid in je processen, waardoor je heel effectief je doelen kan bereiken.

Er zijn namelijk ook cursussen van duizenden euro’s, maar deze gelukkig niet ondanks de goede inhoud. Zo leer je in deze thuisstudie de complete basis voor projectmatig werken. Wanneer je bijvoorbeeld afdelingsmanager bent kan je dankzij deze thuisstudie meer structuur en orde aanbrengen dankzij een projectorganisatie. Maar je leert ook leidinggeven aan andere projecten en meer soft skills zoals conflict beheersing.

6. Interim Management Thuisstudie voor gevorderde

goede management thuisstudies

Ben jij een persoon die houdt van veel variatie en uitdaging waarbij je regelmatig switcht van afdeling, organisatie of zelfs industrie? En heb je serieuze ambities als manager? Dan is een Interim Management thuisstudie de beste management thuisstudie voor jou. De last op de schouders van een interim manager is altijd zwaar. Je wordt met grote verwachting binnen gehaald bij een organisatie in nood. Nee, gelukkig is dat niet altijd zo. Er zijn ook gewoon organisaties die een tijdelijke interim manager inhuren omdat ze met een reorganisatie bezig zijn. Maar goed, in beide gevallen wordt er wel van je verwacht dat je op zeer korte termijn snel de business begrijpt. Als interim manager krijg je namelijk niet veel tijd om te begrijpen hoe het allemaal werkt. Er worden snelle resultaten en verbeteringen verwacht, en dat vraagt om een bepaalde kennis.

De inhoud van de bovenstaande thuisstudie voor Interim management zal je geheel klaarstomen voor deze taak. Zo leer je hoe je high-level een organisatie kan inrichten (en dus analyseren) voor een snel begrip van de realiteit. Maar ook leer je coaching, leidinggeven, financieel management en project- en portfoliomanagement. En misschien wel de belangrijkste is de inbegrepen cursus van Verandermanagement zoals ook al hierboven besproken. Zeker als interim manager moet je mensen op zeer korte termijn snel kunnen meenemen met verandering. Anders zullen die snelle resultaten ook op zich laten wachten.

7. MBA in 3 maanden (Basics)

Korte management thuisstudie

Wil jij je meer verdiepen in management maar heb je niet veel tijd? In dat geval kan ik je de MBA in 3 maanden adviseren. Hierin ga je in een korte tijd in op de basis van management. Een MBA is wereldwijd de meest bekende term voor wie heeft gestudeerd voor management. Zo heeft vrijwel iedere directie op topniveau van grote organisaties een MBA in hun bezit. Bij de thuisstudie MBA in 3 maanden leer je concepten zoals organisatiekunde, marketing, leiderschap, logistiek en strategisch management. Vooral strategisch management is een interessante cursus om te volgen! Ieder bedrijf heeft behoefte aan mensen die strategisch kunnen denken. Helaas is het zo dat maar weinig mensen ook echt goed zijn in strategie. Weet jij eigenlijk wel wat strategie inhoudt? Het is een welbekend begrip geworden in de volksmond, maar weinig mensen begrijpen wat het inhoudt. En nog minder mensen kunnen een goede strategie opstellen, laat staan implementeren! Met de MBA in 3 maanden kan je dus een hele andere toekomst krijgen. Wie weet ben jij wel de nieuwe ster in strategisch management?

Deze thuisstudie is ter kennismaken en om de basis te leren. Niet alleen is het goed voor ambitieuze mensen die richting het management willen gaan. De basis van MBA is voor iedere laag relevant. Want als je op de werkvloer laat zien dat je de basis begrijpt dan zal je snel opvallen. En wie in positieve zin opvalt, komt eerder in aanmerking voor een promotie.

Conclusie over management thuisstudies

Een management thuisstudie is niet gelijkwaardig aan een volwaardige full-time management studie zoals op een HBO of universiteit. Dat is logisch toch? Maar een thuisstudie is wel een bijzonder waardevolle aanvulling naast je huidige baan. Dat is dan ook het grote voordeel aan management thuisstudies: je kan ze eenvoudig volgen naast je 40-urige werkweek. Ja zeker, je moet wel een tandje bijzetten, maar voor niks komt de zon op. Maar al snel zal je veel voldoening krijgen. Wie leert zal groeien, en wie groeit maakt stappen. Zowel privé als in het bedrijfsleven. Blijf daarom inzetten op Persoonlijke Ontwikkeling, want dat is de basis voor het positief veranderen van je leven!

In dit artikel hebben we gekeken naar de beste management thuisstudies die je kan volgen naast je huidige werk. Een paar van deze studies gaan in de breedte van management. Andere zijn meer in diepgang en geven je serieuze kansen als manager op de arbeidsmarkt. In alle gevallen kan ik ambitieuze mensen een management thuisstudie aanbevelen. Het is namelijk zo dat wie carrière wilt maken, simpelweg management concepten moet begrijpen. Dankzij management concepten leer je zowel het bedrijf als je afdeling en team te analyseren. Op basis hiervan kan je begrijpen wat er benodigd is om vooruitgang te boeken. Of dat nu een nieuwe koers is, meer projectmatig werken, een drastische reorganisatie, dat ligt aan de situatie. Maar wat wel zeker is: inzicht in management is hiervoor benodigd en daarom zal een management thuisstudie jouw carrière kansen aanzienlijk verbeteren.

Reacties
Categorieën