Bunq Review & Ervaringen: voor- en nadelen van deze mobiele bank
Bunq Review & Ervaringen: voor- en nadelen van deze mobiele bank
Geld Besparen
Happy Investors
Geld Besparen
01/18/2020
12 min

Bunq Review & Ervaringen: voor- en nadelen van deze mobiele bank

01/18/2020
12 min

Vanuit de nieuwsbrief kreeg ik regelmatig de vraag over mijn ervaringen met de Nederlandse mobiele bank genaamd Bunq. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder van Bunq gehoord. Daarom is het tijd voor een review over Bunq, die een pionier binnen de mobiele bankenwereld is. Benieuwd ben ik dan ook wel, naar deze onderneming die zichzelf “the Bank of the Free” noemt. In deze review over Bunq zullen we leren waar ze voor staan, wat de voor- en nadelen zijn en wat de ervaringen met Bunq zijn. Ook zal ik een kostenvergelijking maken met andere banken, om te bepalen of hun tarieven interessant zijn. Het doel van dit artikel is om te bepalen of Bunq wel of geen goede keuze is als mobiele bank, en om te bepalen waarom we er wel of niet voor zouden kiezen.

Samengevat hebben we de volgende inhoudsopgave:

 1. Algemene review over Bunq is (wat heb je eraan?)
 2. De voor- en nadelen van deze mobiele bank
 3. Ervaringen met Bunq
 4. Tarieven en kostenvergelijking met andere banken

Laten we snel doorgaan naar de ervaringen en review over Bunq.

Bunq, de Nederlandse mobiele bank voor geld sparen

Deze onderneming is de eerste mobiele bank in Nederland voor wie een spaarrekening of credit card wilt. Wat mij direct aanspreekt is dat ze vrij innovatief zijn met hun mobiele app. In feite wilt Bunq staan voor een mobiele bank die tijdsbesparing levert. Alles wat ze doen, is er op gericht om hun klanten tijd te besparen. Zo hebben ze grappige features, waaronder eentje voor snel en eenvoudig geld sparen. Dat is namelijk een optie waarbij als je iets koopt, dat het bedrag achter de komma automatisch wordt afgerond naar boven en dat verschil wordt overgeboekt naar je spaarrekening. Dus als je bijvoorbeeld 9,50 euro afrekent voor lunch, dan wordt 50 eurocent automatisch overgeboekt naar je spaarrekening. Aangezien ik zelf regelmatig artikels schrijf met daarin tips voor sparen voor later, vind ik deze automatische functie van Bunq beslist wel interessant. Dit maakt sparen heel toegankelijk voor veel mensen.

Een andere interessante functie van Bunq is dat je financiële uitgaven heel overzichtelijk worden gemaakt. Inzicht hebben in je kosten geeft je een enorm voordeel voor wanneer je geld besparen wilt. Want als je exact weet hoeveel geld je ergens aan uitgeeft, word je je hier meer bewust van. Dit bewustzijn is de eerste stap tot maandelijks meer geld besparen. Want neem nu als voorbeeld het aantal abonnementen dat je hebt. Denk hierbij aan Netflix, de sportschoolabonnement (die je misschien nooit gebruikt), je energierekening, et cetera. Door inzicht te hebben in al deze kosten, wordt het ook veel makkelijker om hierop geld te besparen. Bewust zijn is de eerste stap, en daarna moet je actie ondernemen. Iets wat ik uitgebreid uitleg in het artikel over geld besparen op abonnementen.

Dit zijn slechts een paar van de innovatieve features die Bunq aan haar particuliere klanten aanbiedt. Vrij interessant wel, en ik krijg een hele andere ervaring en belevenis bij Bunq in vergelijking tot andere banken.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Wat heb je als ondernemer aan deze mobiele bank?

Ook voor ondernemers richt Bunq zich geheel op het besparen van tijd. Time = money! Zo hebben ze voor ondernemers een super handige functie waarbij je Bunq kan koppelen aan een boekhoudsoftware. In dat geval krijg je altijd een real-time update van je boekhouding. Ook handig is dat je daarbij automatisch je BTW opzij kan zetten. Dit is vaak zo’n dingetje voor ondernemers. Het is geen verrassing, ieder kwartaal moet je BTW aangifte doen. Maar dit is vaak een fors bedrag, wat je dan moet inleveren. Met de automatische functie van Bunq gebeurt dat nu dus vanzelf. Uit mijn review over Bunq blijkt dat dit slechts een van de vele voordelen is voor ondernemers.

Wat ik zelf nog interessant vind is dat de rente bij deze mobiele bank tot wel 9x hoger is dan bij traditionele banken. Daarbij krijg je rente op alle rekeningen, dus niet enkel je spaarrekening. Nu is de rente tegenwoordig niet hoog, en kan je beter je geld investeren voor als je meer inkomen genereren wilt. Maar toch, je kan beter een 9x hogere rente krijgen dan niet… Wil je als ondernemer meer informatie? Klik dan op deze link voor meer informatie en voordelen van de zakelijke rekening bij Bunq.

De onderscheidende betaalpassen van Bunq

Greencard

Een onderscheidende factor van Bunq is dat ze alleen ethische investeringen doen. Jij bepaalt zelf wat er met geld gebeurt, en waarin het wordt geïnvesteerd. Dat is vrij uniek en daarom onderscheidend. Zeker als je dit vergelijkt met alle zwendels van traditionele banken die beweren “ethisch te zijn” en vervolgens investeren in de wapenindustrie. Maar je weet het nooit, wellicht op een dag zal ook deze mobiele bank zich kunnen laten verleiden tot dergelijke praktijken.

Niettemin blijkt uit mijn review over Bunq dat ze op dit moment twee unieke betaalpassen hebben. Zo heb je allereerst de Green card. Deze metalen betaalpas is gemaakt voor iedereen die grote waarde hecht aan duurzaamheid en milieu. De essentie van deze pas is dat bij iedere 100 euro die je uitgeeft, Bunq een boom laat planten. Zo hebben ze een leuk artikel over hoe ze deze bomen planten. Verder is het mooie aan deze betaalpas dat het met iedere bank werkt. Je kan dus ook je rekening bij je bestaande bank aanhouden.

Qua tarief is de Green Card 99 euro per jaar. Dat is dus wel een stuk duurder dan een betaalpas van een traditionele bank. Uit de ervaringen en reviews blijkt wel dat de Green Card heel interessant is voor wie echt om het milieu geeft. Want als jij met zo’n Green Card een vakantie gaat boeken, dan draag je serieus bij aan het aantal nieuwe bomen.

En dan hebben we ook nog de unieke Travel Card als betaalpas

De Travel Card is een betaalpas voor iedereen die graag doet reizen. Ook hier zien we weer het “geld besparende” karakter terug. Bij deze reispas kan je namelijk tot wel 3% besparen voor wanneer je aankopen doet gedurende het reizen. Dit komt doordat je de echte wisselkoers krijgt via de Travel Card van Bunq. Dit bespaart veel extra kosten die normaal wel in rekening worden gebracht. Als je wel eens naar het buitenland bent gereisd, weet je waar ik het over heb. Ook handig om te weten dat deze reispas een Mastercard creditcard is die wereldwijd geaccepteerd wordt. Maar het grootste voordeel van deze pas is dat je er geen maandelijkse kosten aan hebt. Als je meer wilt weten ga dan naar deze link voor meer informatie over de betaalpassen van Bunq.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Welke voordelen heeft Bunq als Nederlandse mobiele bank?

Deze review over Bunq is zeker nog niet klaar, maar het is al wel duidelijk dat we deze mobiele bank niet kunnen vergelijken met de traditionele banken. Mijn huidige ervaring met een bank is heel simpel: geld betalen en geld veilig opslaan. En daar blijft het dan ook bij. Maar de service van Bunq geeft een aantal vette features met vele voordelen. Hieronder een aantal van deze voordelen op een rijtje:

 • Heel snel aanmelden (binnen 5 minuten)
 • Net als bij traditionele banken is je geld verzekerd tot 100.000 euro
 • Unieke betaalpassen: Green Card en Travel Card
 • Zeer hoge veiligheid: passen blokkeren, pincodes veranderen en limieten instellen gebeurt in een paar klikken
 • Innovatieve features zoals stem besturing en volledige controle over je geld

Er zijn nog wat meer voordelen, afhankelijk van wat je wilt. Maar persoonlijk vind ik na mijn review over Bunq dat hun grootste voordeel is dat ze ons tijd willen besparen. Alles is ingericht om snel en effectief je bankrekeningen te beheren en daardoor geld te sparen en geld te besparen. Daarbij vind ik voor startende spaarders de automatische spaarfunctie echt wel een slim. Dit zorgt voor hele kleine stapjes tot sparen, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt. Dat is goed, want sparen is slechts de eerste stap tot meer inkomen genereren. Het is een begin, en daarin kan je groeien totdat je alle stappen beheerst om rijker te worden.

Bunq heeft nu ook een gave, tijdelijke actie voor 30 dagen lang gratis uitproberen van hun service en unieke features.

En wat zijn de nadelen aan deze mobiele bank?

Bij de review over Bunq blijkt dat het een aantal interessante voordelen heeft en ook behoorlijk innovatief is. Het is echt een mobiele bank die zich richt op het besparen van geld en tijd. Daarmee is Bunq als mobiele bank niet te vergelijken met de traditionele bank, die slechts je geld willen en niks meer. Bunq daarentegen biedt een echte service, en kan heel interessant zijn voor bepaalde mensen. Uiteraard komt service altijd met een prijs. Voor niks komt de zon op… En dat is dan ook (in mijn ogen) het enige nadeel aan Bunq: ze zijn duurder dan de traditionele bank. Zo raad ik sowieso altijd aan om je altijd eerst goed te verdiepen in de prijzen alvorens je een besluit maakt. Het is niet dat Bunq schrikbarend duurder is, maar wel gewoon duurder dan een traditionele bank. Zo simpel is het.

Wat hier dan weer tegenover staat is dat Bunq zeer waardevol kan zijn voor mensen die moeite hebben met sparen. Dit klinkt tegenstrijdig. Waarom kiezen voor een ietsje duurdere mobiele bank als ik juist geld wil besparen? De redernering is eenvoudig: dankzij de functies van Bunq wordt het heel makkelijk om meer geld te besparen. Niet alleen dankzij het inzichtelijk maken van al je financiële kosten, maar vooral dankzij de automatische spaarfunctie.

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen?

Wil jij meer succesvol worden?
Wil jij rijker worden?
Wil jij leren beginnen met beleggen als gevorderden?

Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo’s en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer…

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.

Ervaringen met Bunq en andere reviews

Als ik kijk naar andere ervaringen met Bunq dan is het overwegend positief, maar ook enkele negatieve ervaringen. Zie hieronder de verhouding qua reviewscore, wat toch wel opvallend is.

Als je kijkt naar deze verdeling van reviewscores voor Bunq, is het wel duidelijk. Of je bent laaiend enthousiast over hun service, of je vindt het helemaal niks. Er lijkt geen middenweg te bestaan. Zo zijn er reviews en ervaringen van “Worst bank ever. Go with N26” (N26 is de concurrent van Bunq) tot aan “Outstanding future banking for the next generation!”. De ervaringen zijn dus nogal uiteenlopend. Alleen is het wel overwegend positief, en scoren heel veel mensen de hoogst mogelijke score voor Bunq. Een bijzondere mobiele bank is het zeker…

Gezien de uiteenlopende reacties is het daarom wel de moeite waard om eerst het account uit te proberen alvorens je zelf een rekening opent. Gelukkig kan dit via deze link voor gratis 30 dagen uitproberen van deze unieke mobiele bank. Laat je mij wel in een reactie weten wat jouw ervaringen met Bunq zijn?

Is Bunq een goedkope bank? Dit zijn de tarieven en kosten

Eerder gaf ik al aan dat het enige nadeel aan deze mobiele bank is dat ze duurder zijn. Dit geldt niet voor hun betaalpassen, want daar kan je serieus geld mee besparen. Maar de normale bankrekening bij Bunq is wel duurder dan bij een traditionele bank. Hieronder zie je het prijzenoverzicht.

Dus ja, oordeel zelf maar over de tarieven en of je dit het waard vindt voor alle service die je erbij krijgt. Bunq staat voor het besparen van tijd. Alles is gericht op zo snel en efficiënt mogelijk omgaan met je financiën. Iets waar ik zeker voorstander van ben, aangezien ik veel schrijf over het bereiken van financiële onafhankelijkheid (en dit zelf ook bereik). Of ik ga overstappen naar Bunq dat weet ik nog niet. Wel ga ik hun travel card aanvragen voor tijdens het reizen. Zelf heb ik nog geen credit card dus dan komt deze pas wel perfect uit.

Conclusie over Bunq review en ervaringen

Alles behalve een traditionele bank. Dat is hoe ik Bunq na deze review zou willen omschrijven. Deze mobiele bank is niet de eerste in de wereld, maar wel in Nederland. Met alle innovatieve features en diensten die ze aanbieden, spreken ze specifieke doelgroepen aan voor wie dit heel interessant kan zijn. Voor de volgende personen kan Bunq van grote meerwaarde zijn:

 • Voor wie tijd wilt besparen dankzij efficiënt bankieren
 • Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken met sparen
 • Of voor als je 100% inzicht in je financiële kosten wilt hebben
 • Voor alle ondernemers die tijd willen besparen
 • Voor reizigers die de Travel Card meenemen op reis
 • En voor alle mensen die grote waarde hechten aan het milieu. Voor deze personen is er de Green Card.

Een revolutionair en innovatief concept, dat is het zeker. Als je het zelf wilt uitproberen dan kan dat via deze link voor tijdelijk gratis uitproberen. Laat het mij zeker weten wat jouw ervaringen met Bunq zijn na deze 30-dagen free trial!

Reacties
Categorieën