Bunq Zakelijk Review & Ervaringen voor Ondernemers
Bunq Zakelijk Review & Ervaringen voor Ondernemers
Ondernemerschap
Happy Investors
Ondernemerschap
02/04/2020
8 min

Bunq Zakelijk Review & Ervaringen voor Ondernemers

02/04/2020
8 min

Als ondernemer help ik mensen met het bereiken van financiële vrijheid. Wanneer je dan een bank tegenkomt die is gebouwd om ondernemers tijd te besparen, dan wekt dat mijn interesse. In deze review gaan we kijken naar Bunq zakelijk. Bunq is een mobiele bank waar zowel particuliere als ondernemers een rekening kunnen openen. Voor ondernemers hebben we Bunq Zakelijk, wat een zakelijke rekening betreft die enkele hele interessante voordelen heeft. In deze review over Bunq Zakeljk gaan we bekijken naar deze voordelen. Ook kijken we naar de ervaringen en de kosten.

Dit is de inhoudsopgave van deze review:

 1. Waarom een zakelijke rekening bij Bunq openen?
 2. Bunq Zakelijk review: de voordelen
 3. Wat zijn de kosten in vergelijking tot andere zakelijke rekeningen?
 4. Conclusie

Laten we snel doorgaan!

Waarom als ondernemer een zakelijke rekening bij Bunq openen?

bunq zakelijk review

Bunq is de eerste mobiele bank in Nederland. Dit bedrijf heeft enkele innovatieve concepten toegepast waardoor ze zichzelf echt onderscheiden van de traditionele bank. Zo heeft Bunq ook vele unieke voordelen als mobiele bank voor particulieren. Naast particuliere rekeningen hebben ze bij Bunq ook unieke betaalpassen. Zo heb je de Green Card. Bij gebruik van deze kaart zal na iedere besteding van 100 euro een boom geplant worden. Een andere unieke betaalpas is de Travel Card. Dit is een gratis beveiligde creditcard voor in het buitenland waarmee je altijd de actuele wisselkoers krijgt en tot 3% kan besparen. Ook heeft die pas vele andere voordelen, zowel voor ondernemers die vaak naar het buitenland reizen als voor particulieren. Meer daarover lees je in deze review over Travel Card.

Ook als het aankomt op de zakelijke rekening, biedt Bunq hele innovatieve en unieke voordelen aan ondernemers. Zo blijkt uit mijn Bunq Zakelijk review dat de zakelijke rekening geheel gericht is op het besparen van tijd voor ondernemers. Als ondernemer zijn we altijd druk en hebben we altijd tijd tekort. Wanneer je dan zaken moet regelen zoals facturen, bonnetjes en andere administratieve handelingen, dan wil je daar gewoon zo weinig mogelijk tijd aan kwijt zijn. In deze review over Bunq Zakelijk zullen we zien dat zij enkele unieke voordelen hebben die ons als ondernemer tijd besparen.

Laten we dus geen tijd meer verspillen en alle voordelen eens bekijken.

Bunq Zakelijk Review: dit zijn de voordelen

Na het lezen van alle ervaringen met Bunq Zakelijk en ook een uitgebreide review, zijn er vele unieke voordelen te benoemen. Hieronder heb ik ze allemaal op een rijtje gezet voor een eenduidig overzicht:

 1. Automatisch BTW opzij zetten – met deze functie zal automatisch bij iedere factuur de BTW worden berekend en overgeboekt worden naar je BTW-rekening. Dit bespaart enorm veel tijd bij de belastingaangifte
 2. Zeer efficiënt systeem voor bonnetjes e.d. bewaren – bonnetjes inscannen, bonnen opzoeken met zoekwoorden en bonnetjes delen met de boekhouder via automatisch PDF bestand creëren. Het kan allemaal dankzij het efficiënte systeem van Bunq Zakelijk.
 3. Je kan tot 25 zakelijke rekeningen openen (gratis) waardoor je veel overzicht tot je financiën hebt. Zo heb je unieke IBAN’s voor verschillende automatische incasso’s en online betalingen e.d. Doordat dit zo overzichtelijk is, ben je minder tijd kwijt aan het analyseren van al je uitgaven.
 4. Dual PIN-technologie – dankzij deze feature kan je twee zakelijke rekeningen tegelijkertijd koppelen.
 5. Automatisch factureren en betalen – deze automatische functie geeft heel veel tijdswinst voor ondernemers. Dit is een vrij unieke feature binnen deze Bunq Zakelijk review.
 6. Zeer efficiënte betalingen uitvoeren – zo kan je batch betalingen doen, Instant payments toepassen of SEPA XML-bestanden automatisch laten verwerken.

Naast deze voordelen zijn er nog veel meer interessante voordelen. Zo is de rente 9x hoger dan bij andere zakelijke rekeningen van traditionele banken. Ook kan je Push notificaties instellen zodat je altijd op de hoogte bent van je in- en uitgaven als ondernemer. Je kan werknemers eenvoudig toegang geven tot Bunq Zakelijk. En je kan zelfs Apps zoals WordPress, Slack en Google koppelen aan Bunq Zakelijk.

Wil je alle voordelen inzien en meer informatie hebben? Klik dan op deze link met alle voordelen van Bunq Zakelijk. Vergeet niet terug te komen op deze review om mij in een reactie te laten weten wat jouw review en ervaringen met Bunq Zakelijk zijn 😉!

Ook voor de duurzame ondernemers is een zakelijke rekening bij Bunq interessant

bunq zakelijk review

Zelf heb ik positieve ervaringen met Bunq als zowel particulier als ondernemer. Ze zijn heel innovatief en ontwikkelen hierbij automatische functies die ons tijd besparen. Maar een ander aspect van Bunq is dat ze heel transparant zijn en ook rekening houden met het milieu. Dit laatste zie je terug met hun Green Card. De betaalpas waarbij na iedere 100 euro uitgaven, automatisch een boom wordt geplant. En de transparantie zien we terug in dat we als klant zelf kunnen bepalen waarin ons spaargeld wordt geïnvesteerd. Kijk, iedere bank investeert je spaargeld zodat ze wat winst kunnen maken. Dat is prima. Maar wat niet prima is, is dat ze dit geld investeren in oorlogshandel of onethische zaken. We zien dit maar al te vaak gebeuren bij traditionele banken. Keer op keer maken ze dezelfde fout, wat ook terugkomt in het nieuws.

Bij Bunq Zakelijk en Bunq Particulier is dit niet langer het geval. Na mijn Bunq Zakelijk review en ervaringen weet ik dat ze een optie hebben waarbij jezelf kan aangeven waarin je spaargeld mag worden geïnvesteerd. Zo doen ze bij Bunq alleen ethische investeringen (en dit wordt dan ook gecontroleerd door instanties). Maar ze zijn ook de enige bank waarbij jezelf de keuze hebt. Het is niet dat je veel geld zal verdienen, daarvoor heb je andere manieren voor rijk worden met beleggen. Maar de keuze hebben is wel fijn. En aangezien Bunq Zakelijk de enige bank is waarbij je deze eigen keuze hebt, is dat een uniek voordeel voor ondernemers.

HIM Tip: online website/business opstarten met >5.000 euro per maand aan winst

Wil je weten hoe ik een succesvolle online business heb opgericht? Dit begint met keihard werken. Dat is alleen niet genoeg. Je moet ook de beste software hebben die jouw online business exponentieel laat groeien. Hieronder vind je de software die ik gebruik. Voor mij heeft het geleidt tot een fulltime online onderneming waar ik van kan leven. Dit kan ik je 100% aanbevelen:

 • Lees mijn Phoenix review en ervaringen over hoe ik +2296% meer bezoekers kreeg in twee jaar
 • Lees mijn Huddle review en ervaringen over hoe ik een winstgevende online cursus en community heb opgericht
 • Lees mijn Plug & Pay review en ervaringen over hoe ik 25% conversie behaal met geoptimaliseerde betaalpagina’s

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevend online verdienmodel wilt hebben. Zo heb ik dankzij de software +2296% groei in twee jaar gerealiseerd. En mijn winstgevendheid is +382% gestegen dankzij hogere conversie.

Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier al mijn IMU Reviews en Ervaringen

Ook kan je via deze link gratis cursussen downloaden voor SEO marketing, conversie,  community building en Affiliate Marketing downloaden.

imu-software-review

Bunq Zakelijk Review: dit zijn de kosten

Na mijn review over Bunq Zakelijk met alle voordelen die ze hebben, kreeg ik het gevoel dat ze duurder zouden zijn. Immers, dat is vaak het geval met bedrijven die unieke voordelen aanbieden. Zij vragen vaak ook een hoger prijsje. Maar tot mijn grote verbazing is Bunq Zakelijk niet duurder voor ondernemers dan een zakelijke rekening bij traditionele banken. Sterker nog, het is zelfs goedkoper.

Zo was ik voorheen klant bij de Rabobank. Hier betaalde ik voor mijn zakelijke rekening standaard 12 euro per maand. Maar hier kwam vaak nog wat extra kosten bij wanneer ik betalingen naar het buitenland deed. Gemiddeld was ik zo’n 18 euro per maand kwijt.

De kosten voor Bunq Zakelijk liggen beduidend lager. Voor een zakelijk account ben je bij Bunq 9,99 euro per maand kwijt. In vergelijking tot de Rabobank is dit bijna 50% goedkoper. Nu gaat het niet om grote bedragen, maar niettemin is het verschil in percentage wel verrassend groot. Dit terwijl we in deze review al hebben gezien dat Bunq Zakelijk veel unieke voordelen geeft die ondernemers tijd besparen. Nu heb ik geen ervaring met zakelijke accounts via ING of andere traditionele banken, maar wel met de Rabobank. En bij deze bank heb je helemaal niet van die innovatieve voordelen die je tijd besparen. Nu ben ik niet negatief over Rabobank, maar ben ik gewoon zeer verrast en positief over Bunq Zakelijk. Juist doordat ze zoveel unieke voordelen hebben die mij tijd besparen. En als het dan ook nog eens goedkoper blijkt te zijn, is de keuze snel gemaakt!

Business

Conclusie over Bunq Zakelijk review & ervaringen

bunq zakelijk review

Bunq is de eerste mobiele bank in Nederland die staat voor het besparen van tijd. Niet alleen voor particulieren, maar ook met Bunq Zakelijk besparen ze tijd voor ondernemers. Dit is belangrijk, want iedere ondernemer weet dat tijd = geld. Hoe meer tijd je bespaart als ondernemer op randzaken zoals een zakelijke rekening, facturatie en administratie, hoe meer tijd je kan investeren in je bedrijf. Dat maakt tijd veel belangrijker dan geld.

Uit deze review over Bunq Zakelijk blijkt dat ze heel veel unieke voordelen hebben die ondernemers het leven gemakkelijker maakt en tijd bespaart. Nu zou je daar wellicht meer geld voor over hebben in de vorm van een duurdere zakelijke rekening. Maar dat is nu het allermooiste: Bunq Zakelijk is ook nog eens goedkoper dan traditionele banken! Niet alleen bespaart Bunq Zakelijk ons ondernemers tijd, maar ook geld.

Mijn conclusie is dan ook dat ik zeer enthousiast ben over Bunq Zakelijk en dit heeft mij ertoe gezet om over te stappen. Vooralsnog heb ik zeer goede ervaringen met Bunq, en zijn de automatische betaal- en facturatiefuncties zeer gemakkelijk. Ik kan het beslist aanbevelen. Maar verdiep je eerst zelf goed in alle voordelen van deze bank, want je moet ook jezelf overtuigen natuurlijk. Voor meer informatie over alle voordelen en kosten, en wat Bunq Zakelijk voor jou kan betekenen, klik je door naar deze link met alle informatie over Bunq Zakelijk.

Reacties
Categorieën