Huddle Review & Ervaringen [2021] Online Cursus Opbouwen + Software
huddle-review-ervaringen

Huddle Review & Ervaringen [2021] Online Cursus Opbouwen + Software

Beste Happy Investor, hier vind je een uitgebreide Huddle review. Ik kan je hier alles over vertellen, omdat ik reeds enkele jaren ervaring met Huddle heb. Nu, waarom de Huddle software? Simpel: het is de makkelijkste software van de hoogste kwaliteit voor het opbouwen van een online cursus en community. Ik heb dit zelf ook gedaan binnen mijn expertise van beleggen. Daarvoor gebruik ik de Huddle software: een software voor online cursus opbouwen zonder technische skills. In dit artikel vind je een uitgebreide Huddle review en ervaringen. Ook deel ik mijn persoonlijke Huddle ervaringen voor het opbouwen van een succesvolle online cursus en community.

Laten we beginnen

Inhoudsopgave:

Review Huddle: waarom deze software voor online cursus opbouwen?

Hoe werkt Huddle? Software zonder technische kennis snel en makkelijk een online cursus opbouwen

Voor- en nadelen van Huddle

Mijn Huddle ervaringen: een online cursus opbouwen die winstgevend is

Huddle vergelijken: de enige waardige keuze in Nederland met ijzersterke support

Review Huddle prijs, kwaliteit en service

Huddle voorbeelden: succesvolle community in Nederland

Tips voor een succesvolle online community

Conclusie over mijn Huddle review en ervaringen

Review Huddle: waarom deze software voor online cursus opbouwen?

Afbeelding van de Happy Investors Community: aanmaken van een Poll

Ben je ondernemer? Of wil je een onderneming beginnen? In dat geval ontkom je er niet aan om ook online vindbaar te zijn. En dit is moeilijker dan je denkt. De basis hiervoor is een goede website met SEO. In dit artikel gaan we het daar niet over hebben. Weet in ieder geval dat ik zelf een vrij dure website heb, omdat deze heel goed in Google presteert. Deze website is van het IMU (Internet Marketing Universiteit). En het is IMU die ook de Huddle software heeft gemaakt.

Waarom Huddle software? De Huddle software kan je gebruiken voor het opbouwen van een online cursus of online community. Naast je website, kan je een ander verkoopkanaal creëren met een online omgeving. Cruciaal aan mijn review en ervaringen met Huddle is dat ik dankzij deze software fulltime ben gaan ondernemen. Dankzij de Huddle kon ik binnen één jaar zo’n 1,5 – 2K per maand extra verdienen. Dit is zonder adverteren.  Maar bedenk wel: ik ben een specialist in mijn vakgebied en had al een goedlopende website. Een online cursus opbouwen is hard werken, maar je kan er wel goed aan verdienen.

Ik werkte een tijdlang in loondienst. Daarnaast had ik een side hustle. Beginnen met een side hustle kan leiden tot meer financiële vrijheid. In eerste instantie begon ik dit enkel op mijn website (van IMU). Dit bouwde ik aan de hand van de Phoenix software (van IMU). Zo’n anderhalf jaar later heb ik ook de Huddle opgestart. Dankzij die software heb ik een alles-in-één online cursus beleggen opgericht.


Het grootste voordeel aan Huddle is dat je een online business kan bouwen met hoge winstmarge en lage arbeidsbehoefte. Dit maakt een 4-urige werkweek werkelijk mogelijk!


Door het maken van een online cursus en/of community kan je extra inkomsten verwerven. Wel is het belangrijk dat je hier werkelijk uniek in bent. Ook moet de cursus van hoge kwaliteit zijn. Doe iets wat anderen nog niet doen. Zo is de wereld van beleggen (waar ik in zit) al verzadigd. Maar wellicht zijn er nieuwe groeiende markten?

Meer over Huddle weten? Klik hier voor meer informatie

Hoe werkt Huddle? Software zonder technische kennis snel en makkelijk een online cursus opbouwen

bron: thehuddle.nl

Dan nu een Huddle review omtrent de software. Hierboven vind je een samenvatting van alle opties en mogelijkheden. Het is belangrijk om te weten dat je geen technische skills nodig hebt. Toen ik met Huddle begon had ik ook geen technische- of programmering skills. Toch heb ik de community in minder dan één dag kunnen lanceren. Daarna is het een kwestie van goede cursussen maken.

Hoe werkt Huddle? De afbeelding van hierboven geeft alle opties. Ik zal je mijn ervaringen delen. Zo beginnen we in de backoffice. Dit is een portaal om jouw Huddle op te bouwen. Alleen jij als eigenaar hebt hiertoe toegang:


Aan de linkerkant vind je enkele functionaliteiten:

 1. Dashboard – hier vind je een analytisch overzicht van je community. Ik zie bijvoorbeeld hoeveel leden er zijn bijgekomen (vandaag). Je kan ook de totale sessies bekijken en andere updates
 2. Gebruikers – hier kan je zelf leden handmatig toevoegen en/of verwijderen. Ook kan je verschillende levels instellen
 3. E-learning – dit is het belangrijkste gedeelte waarin je cursussen maakt. Je kan hier documenten toevoegen (word, PDF, afbeeldingen, etc), of je kan er videotrainingen toevoegen met een Youtube-link
 4. Community – je kan instellen hoeveel topics, onderwerpen en boards je wilt. Dit is hoe je de online community opbouwt. Je kan ook zelfs advertenties toevoegen voor up- en cross sell
 5. Design & Gamification – hier kan je allerlei unieke features toepassen die de interactie verhogen. Denk aan vormgeving, trofeeën en challenges

In de video hieronder vind je een korte preview over hoe mijn community & cursus eruit ziet vanuit de gebruiker.

Weet je al genoeg of wil je nog meer informatie? Klik hier voor 14 dagen proeftesten van Huddle zonder betaling. Zo kan je uitproberen hoe makkelijk het werkt.


Voor- en nadelen van Huddle

Mijn review en Huddle ervaringen zijn niet geheel objectief 😉. Ik werk al vele jaren met de software van IMU en de kwaliteit is altijd hoog. Vanuit mijn ervaringen heeft Huddle deze unieke voordelen:

 1. Complete E-learning software voor een online cursus die je binnen één dag kan instellen
 2. Verschillende lidmaatschap niveaus voor verschillende klanten (gebruikers)
 3. Een Community die werkt volgens bv. een Facebook (met likes, comments, etc)
 4. Gave Gamification functies om de community actiever te maken (zoals trofeeën en challenges)
 5. Een Huddle App voor gebruikers zodat ze sneller en vaker inloggen via mobiel (voor meer interactie)
 6. Handige integraties, zoals werken met automatisering van nieuwe leden via de Plug & Pay (het betalingsprogramma van IMU dat ik ook gebruik)
 7. Zeer goede, Nederlandse service. De supportlijn van IMU is echt heel goed, met vriendelijke en aardige mensen die je ook echt helpen

Nadelen van Huddle zijn:

 1. Beperkte design functies voor de omgeving. Je kan niet alles aanpassen wat je wilt. Als je wel veel technische skills hebt is dit een nadeel
 2. De prijs is op basis van abonnement. Op de korte termijn is dit goedkoper, op de lange termijn duurder. Al is mijn ervaring dat je de investering er binnen een paar maanden uithaalt

Mijn beste Huddle ervaring is dat het mij heeft gebracht naar een fulltime onderneming. Zonder de online cursus en community zou ik niet genoeg verdienen. Het is na oprichting van de community dat dit wel is gelukt. Nogmaals, je moet echt uniek zijn in een groeiende markt. Ook moet je verstand van zaken hebben, want bij lage kwaliteit zal je slecht scorende recensies krijgen. Als je het echter goed doet, kan je serieus bijverdienen of zelfs ervan leven.

Meer weten over de Huddle functies? Klik hier voor meer informatie.

Mijn Huddle ervaringen: een online cursus opbouwen die winstgevend is

Online cursus beleggen Happy Investors via Huddle

Ik gaf al aan een side hustle te zijn begonnen naast loondienst. Dit is hard werken. Maar met passie en motivatie is het mogelijk. Bovendien had ik destijds al 7-jaar ervaring met beleggen. Ik had mijn niche gevonden: meer kennis dan anderen. Na het oprichten van een website heb ik ook een online cursus opgebouwd. Dit is het grootste alles-in-één platform voor lange termijn beleggers. Dit krijg je niet zomaar, je moet er hard voor werken.

Met de Huddle software was ik binnen één dag klaar. Het instellen gaat snel en eenvoudig. Je hebt geen kennis van codering nodig.

Na het instellen moet je natuurlijk aan de bak. Je zal een goede cursus moeten opstellen. Een waarvan jij kennis hebt en anderen daarbij kan helpen.

Het is belangrijk dat je jouw domein van expertise vindt. Voor mij is dit beleggen. Maar deze markt is verzadigd, er zijn al te veel aanbieders.

Een tip: kijk naar nieuwe, opkomende markten? Denk aan ICT-skills, programmering, data analyse, et cetera. Waar ben jij heel goed in, beter dan de rest? Gebruik de Huddle Software voor opbouwen van een online cursus binnen jou expertise. Vanuit deze basis kan je beginnen met het aantrekken van klanten.

Tip: je hoeft niet te wachten tot je cursus 100% compleet is. Je kan al direct starten met de online community. Je nieuwe leden kan je om feedback vragen. Zo kan je een cursus bouwen die perfect aansluit op jouw doelgroep 😉.

Heb je een goed idee waar je een cursus of community voor kan maken? Klik hier voor 14 dagen proeftesten van Huddle zonder betaling.

Huddle vergelijken: de enige waardige keuze in Nederland met ijzersterke support

Huddle vergelijken met andere softwarepakketten? Er zijn vergelijkbare softwarepakketten verkrijgbaar. Hiervoor kan je terecht op Google voor meer informatie.

Cruciaal aan de Huddle software is dat dit valt onder de IMU organisatie. Zekers, ik kan je nu vertellen over de oprichter Tonny (die ik al jaren volgt). Of zijn enthousiaste compagnon Martijn. Dat is een leuk verhaal, maar het gaat niet om hun. Als ondernemer of Huddle gebruiker heb je geen contact met Tonny of Martijn. Je hebt wel contact met de IMU support en service.

Ik maak momenteel gebruik van volgende IMU pakketten:

 1. Phoenix SEO website
 2. Huddle Software
 3. Plug & Pay

De Plug & Pay is de beste betaalsoftware in Nederland. Je kan deze betaalpagina's toepassen op je huidige website en daarmee zeer hoge conversies halen. Mijn betaalpagina's halen tot wel 25% conversie, zoals ik laat zien in mijn Plug & Pay review.

Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier de IMU Reviews.

Een nadeel is dat het totaal behoorlijk prijzig is, namelijk een paar duizend euro. Het immense voordeel is dat dit de hoogste kwaliteit is voor het opbouwen van een online business.

De IMU support is voor mij van groot belang. Zeker omdat ik alle pakketten afneem die zij hebben. Als er problemen zijn, helpen zij mij binnen een paar uur. Dit is ongekend snel en de service is uitstekend. Zo vind je hieronder twee voorbeelden:

Huddle ervaringen en kwaliteit van hoge support en service

Huddle ervaringen en kwaliteit van hoge support en service

Bovenstaand waren relatief kleine, eenvoudige issues. De Huddle software is van hoge kwaliteit en werkt prima, maar zelfs de beste programma’s hebben wel eens een error. In dat geval is het belangrijk dat je snel en vooral goed geholpen wordt. Daarnaast biedt IMU ook service en support voor SEO en dergelijke. Dit is meer relevant als je bij hun ook je website afneemt (die je zonder technische kennis kan opbouwen).

Vandaag nog beginnen? Klik hier voor 14 dagen proeftesten van Huddle zonder betaling

Boris en Maartje, als jullie dit lezen weet dan dat ik jullie ware toppers vindt. Jullie maken het verschil

Review Huddle prijs, kwaliteit en service

Als nadeel gaf ik al aan dat de Huddle op een abonnement werkt. Enerzijds is levert dit een beperkte kapitaalinvestering in het eerste jaar op. Anderzijds leidt het tot een uiteindelijk hogere prijs als je lang lid blijft. Toch is prijs niet alleszeggend, en ik zal je uitleggen waarom.

Op moment van schrijven kost een Huddle pakket 850 euro per jaar. Dit klinkt misschien als veel, maar dat is het niet. De meeste Huddle leden, waaronder ik zelf, hebben de investering in twee of drie maanden terugverdient. Let wel dat de basis is dat je een goede cursus hebt!

Stel dat jij een cursus aanbiedt van €100. In dat geval heb je 9 klanten nodig om de kosten eruit te halen. Bij een cursus van €500 heb je nog maar 2 klanten nodig. En bij een cursus van €1000 gaat het om één klant.

Kan je één klant binnenhalen voor €1000? Dan heb je de Huddle software direct terugverdient.

Huddle software geeft hoge winstmarges en return on investment

Het behalen van een positieve ROI (return on investment) is snel gedaan. Dit is waarom de Huddle perfect is voor een online business. En ja, het klopt dat dit een abonnement is waarbij je dus ieder jaar 850 euro investeert. Maar logischerwijze wil jij ook ieder jaar groeien, niet waar? Stel dat je een cursus van €500 aanbiedt. In het eerste jaar heb je misschien tien klanten. Het tweede jaar dertig, en het derde jaar vijftig. En dat zonder te adverteren. Dan is je winstmarge alsnog zeer hoog:

 1. Jaar 1: 10 klanten * €500 = €5000 – €850 = €4150. Winstmarge: 83%
 2. Jaar 2: 30 klanten * €500 = €15.000 – €850 = €14.150. Winstmarge: 94,3%
 3. Jaar 3: 50 klanten * €500 =€ 25.000 – €850 = €24.150. Winstmarge: 96,6%

Zoals aangeven geeft Huddle de hoogste kwaliteit en de service & support is subliem. En ander voordeel is dat de prijs nooit hoger wordt zolang je lid bent. Huddle is nu nog relatief jong. Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs gaat worden (bij meer afnemers).

Meer weten? Bekijk hier de actuele prijzen

Huddle voorbeelden: succesvolle community in Nederland

Uit deze Huddle review en mijn ervaringen is wel duidelijk dat het een perfecte software is voor het opbouwen van succesvolle community. Ook een succesvolle online cursus behoort tot de opties. Daarnaast heeft het veel andere voordelen, waaronder het creëren van loyale klanten.

Het grootste voordeel aan Huddle is dat je een online business kan bouwen met hoge winstmarge en lage arbeidsbehoefte. Dit maakt een 4-urige werkweek werkelijk mogelijk!

Naast mijn ervaringen zijn er honderden succesverhalen. Hieronder vind je drie voorbeelden.

Hans Teeuwen gebruikt Huddle voor online cabaret community

Afbeelding Community Hans Teeuwen met Huddle. Bron: thehuddle.nl

Breiclub: online community voor breien

Afbeelding Community Breiclub met Huddle. Bron: thehuddle.nl

Een online community voor wijn proeven

Afbeelding Community Wijn proeven met Huddle. Bron: thehuddle.nl

Tips voor een succesvolle online community

In deze video legt Tonny, eigenaar van IMU, uit hoe je een succesvolle online community kan opstarten met Huddle. Ook heb ik je in deze Huddle review belangrijke tips geven. Zoals dat je een online community kan beginnen op basis van jouw expertise. Zoek een nieuwe markt waar nog geen aanbieders zijn. Zo kan je sneller groeien.

Conclusie over mijn Huddle review en ervaringen

Ik ben een zeer tevreden gebruiker van Huddle en IMU. De initiele investering is hoger dan bij andere softwarepakketten. De kwaliteit en service zijn daarentegen ongeëvenaard. Een succesvolle online business kan je het beste bouwen op de hoogste kwaliteit service. En dit alles kan je doen zonder technische skills. De Huddle kan je opbouwen zonder coderen of andere moeilijke zaken. Het lukte binnen één dag (voor een grote community). En mocht je tegen kleine issues aanlopen dan is er uitstekende support & service die binnen een paar uur de oplossing voor je heeft. Vaak regelen zij dit zodat jij niks hoeft te doen.

Kort samengevat ben ik uiterst tevreden en geef een beoordeling van 9 /10 op basis van mijn ervaringen.

Ik maak momenteel gebruik van volgende IMU pakketten:

 1. Phoenix SEO website – klik hier voor meer informatie
 2. Huddle Software – klik hier voor meer informatie
 3. Plug & Pay Betaalsoftware – klik hier voor de beste betaalsoftware vergelijken
 4. IMU+ - klik hier voor meer informatie

Heb jij reviews en ervaringen met Huddle software? Laat het mij hieronder weten.

Reactie plaatsen