10x Beste Vastgoed Aandelen [2022] Korte Termijn Value
beste vastgoedaandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
04/12/2022
6 min

10x Beste Vastgoed Aandelen [2022] Korte Termijn Value

04/12/2022
6 min

Beste Happy Investor, dit artikel bevat onderzoek naar de beste vastgoed aandelen van dit moment. Enkele vastgoedbedrijven hebben momenteel aantrekkelijk geprijsde aandelen. De vastgoedsector ervaart momenteel een forse koersdaling. Een terechte koerscorrectie, of te veel angst omtrent heersende inflatie en hoge vastgoedprijzen?

De tijd zal het leren, maar de beste vastgoedaandelen bieden op de korte termijn interessante Value.

Op naar financiële onafhankelijkheid!

Inhoudsopgave

Disclaimer: dit artikel bevat geen persoonlijk beleggingsadvies noch koopadvies. Voer altijd gedegen fundamentele analyse uit om de lange termijn potentie te bepalen. Beleggen kent risico’s tot geld verlies.

Vastgoed aandelen vs. vastgoedfondsen

beste vastgoedaandelen

Hieronder vind je de beste vastgoed aandelen. Allereerst een relevante nuancering. Onder vastgoed aandelen verstaan we voornamelijk vastgoedbedrijven. Denk aan bedrijven die huizen bouwen, of een vastgoedadviesbureau. Vastgoedbedrijven verdienen geld door het verlenen van diensten en producten binnen de wereld van onroerend goed.

Dit is verschillend met vastgoedfondsen en Real Estate Investment Trust (REITs). Vastgoedfondsen investeren kapitaal in onroerend goed om daaruit huurinkomsten en kapitaalwinsten te realiseren. Typisch gezien ligt de return on investment met dergelijke activiteiten lager. Op de lange termijn betekent dit dat vastgoedfondsen minder koersrendement bieden. Daartegenover staat dat zij een groot gedeelte van haar inkomsten uitkeert aan haar aandelenhouders. Het dividend ligt meestal hoger.

Het voordeel van de beste vastgoedaandelen is dat zij in potentie méér koersrendement kunnen geven. Andersom is natuurlijk ook waar. Derhalve is een goed instapmoment meer van belang. En dit bepaal je op basis van financiële waardering.

Hieronder bekijken we de (potentieel) beste vastgoedaandelen. Meer weten over vastgoedfondsen?

Klik op de banner om vastgoedfondsen te vergelijken (niet-beursgenoteerd), of lees meer over beleggen in REIT's (beursgenoteerd).

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

10x Beste Vastgoed Aandelen voor 2022

Wat zijn de beste vastgoed aandelen voor 2022? Volgens de Happy Investors Methode analyseren wij aandelen op basis van rekenmodellen (factoranalyse) en fundamenteel onderzoek op bedrijfsstrategie, financiële gezondheid, management, et cetera. Wij volgen deze methode omdat wij minder risico willen nemen, maar wel potentieel hoog rendement realiseren.

Immers, in onze reis naar financiële vrijheid willen we vooral geen geld verliezen.

We beleggen zowel in groeiaandelen (lange termijn) als Value aandelen (6 – 24 maanden). Value aandelen bieden typisch gezien lager-risico, al is dat geen garantie op succes. Groeiaandelen bieden op de lange termijn het potentieel hoogste rendement. Soms zelfs x5 of x10.

Hieronder vind je een overzicht van de beste vastgoed aandelen op basis van Value. Value definiëren wij aan de hand van rekenmodellen. Dit is een factoranalyse die kijkt naar: financiële waardering + groei + winstgevendheid + momentum + EPS revisies. Hiervoor gebruiken we betaalde diensten.

Dit zijn de beste vastgoed aandelen (USA) volgens onze methode:

  1. CBRE Group (CBRE)
  2. Jones Lang LaSalle (JLL)
  3. Tri Pointe Homes (TPH)
  4. PotlatchDeltic Corporation (PCH)
  5. Taylor Morrison Home (TMHC)
  6. Beazer Homes USA (BZH)
  7. Essential Properties Realty Trust (EPRT)
  8. Philips Edison & Company (PECO)
  9. National Retail Properties (NNN)
  10. EPR Properties (EPR)

Volgens onze analyse op basis van rekenmodellen zijn dit de beste vastgoed aandelen. Belangrijk om te weten is dat met name USA aandelen worden opgenomen in de analyse. Europese of Aziatische vastgoedaandelen zoals Unibail (URW) vallen daarom buiten schot. Dat wilt niet zeggen dat er geen kansen liggen.

Dit zijn prima vastgoedaandelen, maar we zien echter grotere kansen in andere sectoren. Bekijk ons aandelen abonnement om toegang te krijgen tot ons volledige onderzoek en de rekenmodellen. Je kan het gratis uitproberen.

gratis-cursus-beleggen

Waar koop ik de beste vastgoed aandelen?


De beste vastgoed aandelen kan je kopen via de populaire brokers. De vastgoedbedrijven uit dit artikel zijn beschikbaar bij DEGIRO of vergelijkbare alternatieven. BUX Zero is een kleinere broker waar wij niet via beleggen. Derhalve weten we niet of zij ook bij deze broker beschikbaar zijn.

Het kopen van de beste vastgoedaandelen doe je natuurlijk op de meest goedkope broker met een groot aanbod (assortiment van aandelen en ETF’s). Bespaar op de transactiekosten. Dat is je eerste winst en ook een van de weinige factoren waar we controle over hebben.

Vergelijk de beste beleggingsplatformen.

periodiek-beleggen

Vastgoed aandeel uitgelicht: CBR Group (CBRE)

welke-vastgoedbedrijven-kopen

CBR Group (CBRE) behoort tot de beste vastgoedaandelen op dit moment. Het is een vastgoedadviesbureau met ruim 100.000 medewerkers (!) en kantoren wereldwijd. Ook in Nederland bieden ze vastgoeddiensten aan. Van advies tot aan investeren. De beurswaarde bedraagt circa 16 miljard en de huidige financiële waardering is gunstig. De koers is recentelijk met 20% gedaald. Het momentum is ongunstig. Let daarom goed op het instapmoment. Mogelijk zou je willen wachten tot een positief momentum. (markt timing is erg lastig).

beste-vastgoedaandelen-analyse

Vastgoed aandeel uitgelicht: Jones Lang LaSalle (JLL)

welke-vastgoedaandelen-kopen

Jones Lang LaSalle (JLL) is een grote vastgoed- en investeringsmaatschappij. Ze adviseren eigenaren en investeerders in commercieel vastgoed. Ze houden zich bijvoorbeeld ook bezig met Sale & Lease back. Op die wijze breiden ze haar vastgoedportfolio significant uit. De huidige beurswaarde bedraagt $11 miljard. JLL behoort momenteel tot de beste vastgoedaandelen. Zij presteert uitstekend op meerdere factoren, waardoor er Value lijkt te zijn. Bovendien is de huidige financiële waardering aan de lage kant.

beste-vastgoed-aandelen-op-dit-moment

Vastgoed aandeel uitgelicht: Tri Pointe Homes (TPH)

 beste-aandelen-vastgoedbedrijven

Tri Pointe Homes (TPH) is een vastgoedbedrijf dat woningen fabriceert en installeert. Dit noemen ze een woningbouwbedrijf. Daarnaast bieden ze ook financiering- en verzekeringsdiensten aan. Momenteel bouwen ze nieuwe woningen in 9 van de Verenigde Staten. Naast TPH zijn er andere woningbouwbedrijven die recentelijk fors zijn gedaald. Zo ook TPH, die op -30% van haar All Time High staat. Alhoewel het momentum ongunstig is, biedt dit beste vastgoedaandeel serieuze Value.

beste-bedrijven-vastgoed-aandelen

Vastgoed aandeel uitgelicht: PotlatchDeltic Corp. (PCH)

 aandelen-bosproducten

PotlatchDeltic Corporation (PCH) is een timber Real Estate Investment Trust (REIT). Ze beheren bosgebieden om hout te kweken voor vastgoedproductie. Derhalve beschouwen we dit bedrijf meer als een grondstofaandeel dan een vastgoedaandeel. Hoe dan ook, dit bedrijf kan groeien op zowel een stijgende vastgoedmarkt als een stijgende houtprijs. Dit laatste biedt voor lange termijn beleggers echter ook een risico. De houtprijs is minder controleerbaar, en dat maakt het moeilijker in te schatten of PotlatchDeltic een goede investering is. Ondanks haar hoge score op basis van factoranalyse, zouden wij dit potentieel beste vastgoedaandeel vermijden.

Lees hier meer over de beste grondstofaandelen.

 beste-aandelen-hout-vastgoed

Vastgoed aandeel uitgelicht: Taylor Morrison Home (TMHC)

 woningbouw-aandelen-kopen

Taylor Morrison Home (TMHC) is, net als Tri Pointe Homes, een woningbouwbedrijf. Zij produceren op grote schaal woningen. Zij opereert met name binnen de Verenigde Staten. Bovendien biedt ze financieringsopties aan voor woningkopers. Ondanks haar bedrijfsgrootte en omzet, is de huidige beurswaarde slechts $3,2 miljard. Dit ligt vooral aan de zeer lage koers/winst-ratio van onder de 5. TMHC biedt ongekend veel Value. Zeker indien de winstprognose voor volgend jaar correct is. Wat betert korte termijn factoranalyse behoort zij beslist tot de beste vastgoedaandelen.

Vragen of opmerkingen omtrent deze vastgoedbedrijven? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

beste-aandelen-woningbouw

Reacties
Categorieën