TOP 5 Cybersecurity ETF’s om te Kopen [2022]
cybersecurity-etf-beleggen
ETF Beleggen
Happy Investors
ETF Beleggen
06/24/2022
8 min

TOP 5 Cybersecurity ETF’s om te Kopen [2022]

06/24/2022
8 min

Wil je beleggen in Cybersecurity ETF’s en vraag je af welke Cybersecurity ETF’s kopen? In dit lees je alles over investeren in Exchange-Traded Funds voor Cybersecurity. Een interessante groeimarkt. Al kent dit type tracker specifieke voor- en nadelen. Dus: waarom en welke te kopen? Hieronder vind je uitleg en analyse van een TOP 5 beste Cybersecurity ETF’s.

Op naar duurzaam financieel succes!

Inhoudsopgave

Wat is een Cybersecurity ETF? 

beleggen-in-cybersecurity-etf 

Cybersecurity ETF’s zijn specifieke thema ETF’s voor het passief volgen van meerdere Cybersecurity aandelen. Het is bedoeld om beleggers te helpen met diversifiëren door te beleggen in bedrijven die zich bezighouden met cyberbeveiliging.

Een Cybersecurity ETF is bedoeld om te beleggen in bedrijven die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cyberbeveiliging. Deze bedrijven kunnen softwareontwikkelaars, netwerkbedrijven of hardwarefabrikanten zijn.

Het doel van een Cybersecurity ETF is beleggers te helpen hun portefeuilles te diversifiëren zonder in een groot aantal bedrijven te hoeven beleggen. Wanneer een belegger in een Cybersecurity ETF belegt, kan hij zich op specifieke sectoren of bedrijfstakken richten terwijl hij toch zijn totale portefeuille diversifieert.

Belangrijk aan een Cybersecurity ETF is dat zij een specifieke focus heeft op één sector. In bepaalde tijdsperioden kan deze sector een sterk momentum hebben. In dat geval behoort dit type tot de beste ETF van dat jaar, of zelfs enkele jaren op rij.

Anderzijds is een thema ETF vatbaar voor potentieel cyclische bewegingen waarin de sector het zwaar heeft. Daarnaast loopt een innovatie ETF ook het risico om zelf disrupted te worden. Denk aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie die de business van Cybersecurity aandelen mogelijk kan veranderen of zelfs schaden.

Voor- en nadelen van beleggen in Cybersecurity ETF

Waarom beleggen in een Cybersecurity ETF? En welke Cybersecurity ETF’s kopen? Een themafonds kent specifieke voor- en nadelen. In een nutshell biedt het een hoger risico/rendement-profiel.

Voordelen

  • Het ETF biedt een gediversifieerde portefeuille van cyberbeveiligingsbedrijven, wat helpt het risico van beleggen in één beveiligingsbedrijf te verminderen.
  • Cybersecurity ETF’s zijn ontworpen om te beleggen in een verscheidenheid aan bedrijven, waaronder leveranciers van technologie, software en hardware, evenals cyberbeveiligingsdienstenbedrijven. Het covert dus de gehele sector
  • De diversificatie en het passieve karakter van een Exchange-Traded Fund maakt het een meer passieve belegging in cybersecurity
  • We willen een Cybersecurity ETF kopen omdat we in de toekomst groei verwachten in de beveiligingssector, die mettertijd zal blijven groeien naarmate meer bedrijven zich op deze markt begeven en nieuwe technologieën innoveren om mensen en hun gegevens doeltreffender dan ooit tevoren te beschermen.
  • In groeimarkten zoals de Cybersecurity is het zeer lastig te bepalen welke aandelen succesvol zullen zijn. Een Cybersecurity ETF kopen reduceert deze onzekerheid en derhalve het risico

Samengevat willen we beleggen in Cybersecurity ETF’s omwille twee redenen. Als ETF belegger biedt een dergelijke tracker potentieel hoger rendement/risico, als aanvulling op je ETF portfolio. En als aandelen belegger biedt deze tracker lager risico en minder tijdrovend.

Nadelen

  • Gevorderde beleggers willen geen Cybersecurity ETF kopen omdat ze zijn ontworpen om een hele sector te volgen in plaats van slechts één bedrijf binnen die sector. Hierdoor investeer je ook in de “minder bedrijven
  • De diversificatie is alleen beperkt tot cybersecurity aandelen. Dit betekent risico dat de sector op termijn krimpt
  • Het grootste nadeel van investeren in Cybersecurity ETF is dat er een hoog risico aan verbonden is. De markten veranderen en evolueren voortdurend, wat betekent dat cyberbeveiligingsbedrijven hun producten en diensten ook voortdurend moeten aanpassen om het hoofd te bieden aan nieuwe bedreigingen wanneer die zich voordoen. Bovendien zijn veel cybersecurity bedrijven nog echte groeiaandelen met verliesgevende posities. Tot slot bevatten dergelijke trackers ook nog veel small cap aandelen met hoger risicoprofiel
  • Het is niet ongebruikelijk om koersschommelingen te zien in de aandelen van deze beveiligingsbedrijven. Hekel je volatiliteit? Ben je opzoek naar een stabiele bron van inkomsten? Dan is een Cybersecurity ETF zeer waarschijnlijk niet de beste keuze. Kies in dat geval voor een (of meerdere) dividend ETF.

We willen geen Cybersecurity ETF’s kopen omwille haar hogere risicoprofiel. Risicomijdende investeerders moeten hiervan afblijven. En de gevorderde belegger ziet mogelijk betere kansen in het selecteren van de beste aandelen van iedere sector, waaronder die van cybersecurity.

gratis-cursus-beleggen

TOP 5 Beste Cybersecurity ETF’s om te kopen

beste-cybersecurity-etfs

Onderzoek naar de beste Cybersecurity ETF’s om te kopen is niet heel moeilijk. Er zijn er namelijk niet zoveel. Dit komt omdat er niet veel cybersecurity aandelen zijn. De selectie is beperkt en derhalve is de beste Cybersecurity ETF vaak degene die gewoon beschikbaar is via je broker.

In het overzicht hierboven vind je een TOP 5 van beste Cybersecurity ETF’s gerangschikt op basis het aantal holdings, het dividend (accumulerend) en de expense ratio. Omdat de trackers vrij nieuw zijn is er nog niet veel nuttigs over te zeggen, behalve dan dat ze allemaal een hoog risico/rendement-profiel kennen met hoge volatiliteit.

Hoe beleggen in Cybersecurity ETF

Dan nu het hoe. Hoe beleggen in Cybersecurity ETF’s? Om lang verhaal kort te houden zijn er drie opties, namelijk (1) lump-slump, (2) DCA en (3) swing trading. Uiteraard kan je ook een mix van deze tactieken aanhouden.

Voor lange termijn beleggen zou lump-slump prima zijn voor zo’n tracker. Je moet er echter zeker van zijn dat je geen Cybersecurity ETF koopt wanneer zij overgewaardeerd is.

Hoe wij beleggen in Cybersecurity ETF’s?

Gezien de natuur van deze tracker, dat is hoge volatiliteit, opteren wij voor een actievere koopstrategie. Dit is een combinatie van een initiële inleg + een periodieke inleg indien de koers behoorlijk gedaald is. En om extra winst te genereren zou je kunnen verkopen op pieken.

Hoe zou jij beleggen in een Cybersecurity tracker? Laat het ons weten in de reacties.

cursus-beleggen-aandelen

Waar kan ik Cybersecurity ETF’s kopen?

Het is belangrijk om de beste beleggingsapps te kiezen. Zij bieden een breed scala aan ETF's, zodat je een goede portefeuille kunt opbouwen. Ze hebben ook lage transactiekosten. Sommige bieden zelfs effecten zonder commissie aan. Op de lange termijn bespaart dit veel kosten. Anderzijds is het zo dat niet iedere platform ook alle gewenste aandelenfondsen aanbiedt. 

periodiek-beleggen

Analyse van populaire Cybersecurity ETF's

welke-cybersecurity-etf-kopen 

De sector van de Cybersecurity ETF’s groeit explosief. Hoewel er veel goede opties zijn, zijn ze niet allemaal gelijk geschapen. In dit gedeelte bekijken we enkele van de populairste Cybersecurity ETF's op de markt van vandaag en bespreken we de potentiële risico's.

Analyse van First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF

Het fonds streeft naar beleggingsresultaten die in het algemeen overeenkomen met de prijs en het rendement (vóór kosten en vergoedingen van het Fonds) van een aandelenindex die de Nasdaq CTA Cybersecurity Index wordt genoemd. Met meer dan $5 miljard aan beheerd vermogen is de First Trust NASDAQ Cybersecurity ETF de meest populaire Cybersecurity ETF.

De index maakt gebruik van een gewijzigde liquiditeitsgewogen methode die maxima omvat voor het percentage van elk individueel effect om de uiteindelijke gewichten van de effecten af te leiden. Hoewel ETF's een gediversifieerde blootstelling bieden die het risico van één aandeel minimaliseert, is het nog steeds belangrijk om de holdings van een fonds te bestuderen alvorens te beleggen. 

Analyse van ETFMG Prime Cyber Security ETF

De ETFMG Prime Cyber Security ETF (HACK) is een exchange-traded fund (ETF) dat een portefeuille volgt van bedrijven die cyberbeveiligingsoplossingen bieden, waaronder hardware, software en diensten. Het biedt beleggers een kostenefficiënte manier om een mandje bedrijven in de cyberbeveiligingssector te bezitten.

De portefeuille van het fonds biedt een handige diversificatie in marktkapitalisaties, geografie en bedrijfsfocus. Als ETF biedt HACK intraday liquiditeit en portefeuilletransparantie.

Het grote verschil met het aanbod van First Trust is dat de ETFMG Prime Cyber Security ETF uit 65 aandelen bestaat. Dat betekent veel minder portefeuilleconcentratie van topnamen in de sector en meer spreiding van de beleggingen van het fonds over kleinere bedrijven en internationale beleggingen. Dit maakt het wellicht niet tot de beste Cybersecurity ETF om te kopen, maar het biedt wel iets meer spreiding.

Die bredere blootstelling kan aantrekkelijk zijn voor sommige beleggers, maar de strategie heeft het sinds 2015 minder goed gedaan dan het First Trust-fonds.

Analyse van Global X Cybersecurity ETF

Het Global X Cybersecurity ETF (BUG) streeft ernaar te beleggen in bedrijven die potentieel kunnen profiteren van de toenemende toepassing van cyberbeveiligingstechnologie. Hieronder vallen personen die zich hoofdzakelijk bezighouden met de ontwikkeling en het beheer van beveiligingsprotocollen ter voorkoming van inbraken in en aanvallen op systemen, netwerken, toepassingen, computers en mobiele toestellen.

Een relatieve nieuwkomer, de Global X Cybersecurity ETF werd eind 2019 gelanceerd. Het trok snel meer dan $1 miljard aan beleggersfondsen aan en heeft sinds de lancering beter gepresteerd dan zowel First Trust als ETFMG. Net als de andere ETF's hier keert het product van Global X weinig dividend uit, omdat de cyberbeveiligingsindustrie vooral gericht is op groei. Het heeft het in zijn korte geschiedenis beter gedaan dan zijn sectorgenoten. De tijdsperiode is echter te kort om te bepalen of dit de beste Cybersecurity ETF is.

Analyse van iShares Cybersecurity en Tech ETF

Het iShares Cybersecurity en Tech ETF, dat ook in 2019 wordt gelanceerd, is afkomstig van een van de grootste financiële instellingen ter wereld, BlackRock. In zijn korte bestaan heeft het iShares Cybersecurity and Tech ETF het minder goed gedaan dan andere fondsen in de cyberbeveiligingssector. Maar aangezien het nog maar een beperkte geschiedenis heeft, kan dat veranderen.

Het iShares Cybersecurity en Tech ETF bestaat pas drie jaar, dus niemand weet hoe het op lange termijn zal presteren. Er zijn ook risico's verbonden aan beleggingen in één bepaalde sector of bedrijfstak, wat kan leiden tot volatiliteit in de waarde van een belegging.

Analyse van WisdomTree Cybersecurity Fonds

Het WisdomTree Cybersecurity Fund is het nieuwste Cybersecurity ETF op deze lijst, met een ingangsdatum van januari 2021. Technologieaandelen - waaronder veel cyberbeveiligingsnamen - zijn sindsdien hard geraakt en het product van WisdomTree weerspiegelt dat, met een negatief rendement sinds de lancering.

Het WisdomTree Cybersecurity Fund is een manier voor beleggers om mee te profiteren van de groei van de cyberbeveiligingssector op een iets meer “passieve” wijze. Hoewel het bedrijf tot dusver slechts ongeveer $35 miljoen aan activa heeft vergaard, heeft het een concurrerend aanbod met slechts 0,45% aan jaarlijkse vergoedingen.

Wil jij beleggen in Cybersecurity ETF’s? Onze tip is om een Cybersecurity ETF te kopen voor de lange termijn. Laat het compound interest effect haar werk doen. Geef het tijd.

Een wijze belegger zei ooit: "If you want to be rich, it's not enough to buy low and sell high. You have to buy high and sell super-high.”

In dat perspectief zijn aandelen veel lastiger dan beleggen in vastgoed, waarbij je een mooie cashflow kan realiseren zonder koersvolatiliteit. Ieder haar ding!

Reacties
Categorieën