BUX Zero Review: Grote Verbeteringen ETF en Aandelen | Happy Investors
bux-zero-review
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
10/16/2021
7 min

BUX Zero Review: Grote Verbeteringen ETF en Aandelen | Happy Investors

10/16/2021
7 min

Beste Happy Investor, hieronder lees je een uitgebreide BUX Zero review met een update van (aanstaande) verbeteringen en uitbreindingen. Kort samengevat is mijn conclusie na de herziene BUX Zero review dat het nog altijd niet de beste keuze is onder beleggingsapps. Echter zijn de verbeteringen een goede inhaalslag, en is BUX Zero nu wel een prima keuze voor de beginnende belegger die voornamelijk in ETF’s wilt handelen.

Wil je goedkoop en simpel beginnen met beleggen in ETF’s (en aandelen)? Lees dan deze BUX Zero review aandachtig. Tevens gaan we BUX Zero vergelijken met mijn twee beste beleggingsplatformen én vind je hieronder praktische tips voor veiliger beleggen met BUX.

Inhoudsopgave

BUX Zero Update Review: de grootste verbeteringen en uitbreidingen

bux-zero-review-ervaringen


In mijn initiële BUX Zero review was ik niet enthousiast over de Nederlandse beleggingsapp. Er waren vele pluspunten te benoemen, waaronder de mooie, simpele en snelle werking. Maar de grootste tekortkoming is het beperkte aanbod van aandelen en ETF’s. In de review gaf ik al aan dat een groot assortiment belangrijk is. Als je uit onderzoek een beste aandeel of ETF tegenkomt, wil je die kunnen kopen.

Alhoewel het aanbod van BUX Zero nog niet spectaculair is, wordt het wel continue beter. Tevens wordt er gewerkt aan andere verbeteringen. En derhalve is het tijd voor een BUX Zero review update. Dat verdienen ze 😉

Uit gesprekken met BUX Zero hebben ze mij de volgende verbeteringen medegedeeld:

  1. Het aantal aandelen en ETF’s is uitgebreid naar 1700. Dit is nog steeds aanzienlijk lager dan bij DEGIRO en eToro, maar het is een goed begin. Positief is dat BUX continue blijft uitbreiden
  2. BUX Zero blijft, ondanks de uitbreiding, heel goedkoop met zelfs commissievrij V.S. aandelen kopen
  3. Eind 2021 of begin 2022 zullen er cryptomunten worden toegevoegd aan het assortiment
  4. De grootste verbetering is een nieuwe functie: BUX Zero gaat eind 2021 de optie van ‘fractional shares’ toevoegen

Fractional shares houdt in dat je een deel van een aandeel kan kopen. Stel dat een aandeel of ETF een koersprijs van 300 euro heeft. Je wilt echter met 100 euro per maand beleggen. Dankzij fractional shares kan je, bijvoorbeeld, 1/3 aankopen. Zo kan je maandelijks 100 euro inleggen en niet wachten totdat je 300 euro hebt (en het aandeel verder is gestegen…).  

Hedendaags zijn er een aantal beleggingsplatformen die fractional shares aanbieden. Van de Nederlandse beleggingsplatformen doet alleen BUX Zero dit.

BUX Zero Review Update: Beleggen in Aandelen

beginnen-met-beleggen-bux-zero-review

Een positieve verbetering uit de BUX Zero review update is dat zij veel V.S. aandelen hebben toegevoegd. Het aanbod blijft beperkt met 6 beurzen (zie vergelijking hieronder). Desalniettemin is het aantal fors toegenomen naar 1700+ aandelen.

Als je iets meer gevorderd raakt met beleggen, is het noodzakelijk dat je genoeg keuze hebt uit V.S. aandelen. De wereldwijde aandelenmarkt wordt nu eenmaal gedomineerd door de V.S. handelsbeurzen. Ook de meest interessante start-ups en unicorns (snelgroeiende bedrijven) komen uit de V.S.

Kortom: na mijn update van de BUX Zero review kan ik iets positiever zijn. Ja, het aanbod is nochtans beperkt in vergelijking tot andere beleggingsapps. Maar BUX Zero maakt goede stappen en werkt continue aan uitbreiding van haar aandelen assortiment. Dit maakt haar niet tot de beste keuze (zie hieronder), maar wel een betere keuze t.o.v. vorig jaar.  

Bovendien blijft het een groot voordeel aan BUX dat je V.S. aandelen gratis kan aankopen. Tot op heden is BUX de enige Nederlandse beleggingsapp waarbij dit kan.

Combineer dit met de optie van ‘fractional shares’ en je krijgt een goed beleggingsplatform voor beginnende beleggers.

BUX Zero Review Update: Beleggen in Exchange Traded Funds (ETF)

bux-etf-beleggen-review

De grote verbetering van fractional shares maakt mijn BUX Zero review positiever voor het beleggen in ETF’s. Kijk, ik ben een voorstander van DEGIRO omdat je daar 200+ ETF’s commissievrij kan kopen. Dit is een groter aanbod dan de 40+ bij BUX. Maar BUX biedt dankzij de ‘fractional shares’ wel een uniek voordeel voor beginnende beleggers.

Als beginnende belegger kan je eenvoudig starten bij BUX Zero met de gespreide ETF’s van All-World Dividend ETF en de All-World FTSE ETF. Beide van Vanguard. Waarom moeilijk doen als je ook passief kan beleggen in wereldwijde aandelen? Ja, natuurlijk is het nadeel dat naar verwachting zo’n 6 – 7% rendement haalt in plaats van bijvoorbeeld 10%. Anderzijds is het wel erg eenvoudig en simpel voor als je een beginnende belegger bent. 

Ook hier geldt weer dat de ‘fractional shares’ ideaal zijn voor periodiek ETF beleggen. Dit maakt BUX Zero perfect voor beginnende Nederlandse beleggers, wanneer je klein wilt beginnen in gespreide ETF’s. 

Wist je dat 5 van de meest gekochte ETF's op BUX Zero zijn:

  1. S&P 500 Index ETF (Vanguard)
  2. Cybersecurity and Data Privacy ETF (Rize)
  3. Automation & Robotics ETF (iShares)
  4. Sustainable Future of Food ETF (Rize)
  5. Education Tech and Digital learning ETF (Rize)

De S&P 500 is geschikt voor beginners, alsook de All-World ETF’s van hierboven.

PS: Op onze Happy Investors Community vind je een passieve beleggingsstrategie met een selectie aan sterke ETF’s waardoor je het jaarlijks rendement kan opschroeven naar circa 9 – 11% rendement per jaar. Op de lange termijn geeft een extra 4% rendement letterlijk honderdduizenden euro’s meer.   

BUX Zero Vergelijken met de Beste Beleggingsapps

bux-zero-vergelijkenBron: Happy Investors reviews

BUX Zero vergelijken met de beste beleggingsapps blijft vooralsnog nadelig uitpakken. Als Nederlandse beleggingsapp heeft BUX in vergelijking een forse achterstand. Het kost tijd om continue nieuwe aandelen en andere opties toe te voegen. De grote, gevestigde partijen zoals DEGIRO en eToro lopen ver voorop.

Ook na deze update van de BUX Zero review moet ik concluderen dat zij uit vergelijking niet de beste keuze is.

Het is echter wel zo dat BUX Zero nu een betere keuze is geworden t.o.v. de laatste review.

De ontwikkeling van fractionele aandelen maakt hier een groot verschil. In feite zou je echter voor kunnen kiezen voor eToro. Zij bieden meer aandelen en ETF’s aan (in vergelijking tot BUX). Zij bieden net als BUX Zero commissievrij beleggen aan. En ze hebben meerdere functionaliteiten, waaronder cryptoportfolio’s en de fractionele aandelen.

In totaliteit is eToro een betere keuze, en ook zij blijven continue ontwikkelen aan nieuwe aanbiedingen in aandelen en crypto.

Toch is er voor jou mogelijk een reden om voor BUX Zero te kiezen.

Ben je een totale beginner die simpel, veilig en vertrouwd wilt beleggen? Wil je een start maken met een kleine maandelijkse inleg in grote, gespreide ETF’s? In dit geval is BUX Zero een prima keuze. Dan hoef je niet voor het uitgebreidere eToro te kiezen. En bovendien geeft BUX Zero een klein voordeel wat betreft valuta: bij eToro worden je euro’s altijd omgezet in dollars, bij BUX zero blijft dit in eerste instantie euro’s (tenzij je V.S. aandelen koopt).  

Hieronder leg ik uit hoe je simpel kan beginnen met beleggen bij BUX. Ook geef ik je tips voor veiliger beleggen, om risico te minimaliseren als je wilt passief beleggen.

Hoe kan ik beginnen met beleggen bij BUX Zero?


Momenteel werkt BUX Zero enkel via een beleggingsapp. Er is geen mogelijkheid om via desktop in te loggen op je beleggingsaccount. Het gaat dus volledig mobiel. Wat overigens makkelijk werkt. Binnen enkele minuten heb je een gratis account aangemaakt. Op het plaform vind je instructievideo’s die je op een eenvoudige manier uitleggen hoe je kan beginnen. 

De belangrijkste stap die je moet maken is dit: gewoon beginnen.

Stop met uitstellen. Begin vandaag. Begin met een klein bedrag dat je op de lange termijn kan missen. Start met de veilige All-world ETF’s. Doe ervaring op. En zodra je meer kennis hebt kan je eventueel overstappen op meer risicovollere ETF’s en/of individuele aandelen, voor potentieel hoger rendement.

Tips voor veiliger beleggen bij BUX Zero

Beleggen kent risico’s. Zie het als fietsen. In het begin fiets je met zijwieltjes. Hoe beter je wordt,   hoe sneller je gaat fietsen. Je zijwieltjes haal je eraf en voor je het weet maak je salto’s en backflips. Dat is leuk, gaaf en stoer. Totdat je grandioos op je bek gaat. En dan is het huilen.

Wil je veiliger beleggen bij BUX Zero of iedere andere beleggingsapp?

Deze tips zijn effectief:

  1. Kies voor de meest veilige ETF’s: dit zijn de All-World ETF’s en grote, gespreide dividend ETF’s
  2. Spreid je kansen met beleggingen in obligaties, vastgoed en grondstoffen
  3. Beleg alleen met geld dat je 100% kan missen
  4. Koop maandelijks bij
  5. Koop extra bij wanneer de aandelenmarkt in paniek is (beurscrash)
  6. Herhaal dit proces voor twintig jaar

Zo simpel kan het zijn.

De tips zijn makkelijk aan te houden. De reden dat dit niet gebeurt is omwille (emotionele) discipline. Een andere reden is dat je hoger rendement wilt halen. Hiervoor zal je inderdaad harder moeten fietsen. Dat betekent echter niet dat je salto’s en backflips hoeft te maken.

Succesvol lange termijn beleggen doe je aan de hand van een bewezen strategie. Wil je hoger rendement? Dan zijn onze cursussen beleggen iets voor jou.

Conclusie over deze review en ervaringen met beleggen

Na een kritische eerste review over BUX Zero kan ik vandaag de dag lichtelijk positief zijn. Uit mijn nieuwe update en review blijkt dat BUX Zero de juiste stappen onderneemt. Na overleg met de partij hebben zij op de hoogte gebracht van recente en aankomende verbeteringen. De meest belangrijke hierbij zijn de toevoeging van meer aandelen en de functionaliteit van ‘fractionele aandelen kopen’.

Uit vergelijking is BUX Zero nog steeds niet de beste keuze. Alhoewel ze goede stappen ondernemen, blijven ze qua aanbod assortiment (ver) achterlopen op DEGIRO, eToro, Mexem, et cetera. Zo heb je deze beleggingsaccounts nodig wanneer je wilt beleggen in deze beste ETF’s.

Positief uit de BUX Zero review is dat zij wel hard werken aan uitbreiding van het aanbod. Ze weten ervan, maar zo’n proces kost tijd.

Een ander positief punt is dat BUX Zero nu op een punt is gekomen als ‘prima keuze voor de beginnende, passieve belegger’. In dit artikel heb ik je concrete tips gegeven hoe je op een simpele, laagdrempelige manier kan beginnen met beleggen bij BUX Zero. Een eenvoudige strategie waarbij je geld voor jou kan laten werken.

In alle gevallen is dit de beste financiële keuze voor de lange termijn. Spaarders worden armer. Inflatie stijgt ongekend hard. Beleggen is nu noodzakelijk geworden!

En, voor welke beleggingsapp valt jouw keuze? Deel jouw mening en eventuele ervaringen met BUX Zero in een reactie hieronder 😊.

Vind je dit artikel waardevol? Delen met je vrienden wordt zeer gewaardeerd 😉

Reacties
Categorieën