Hoe Beginnen met Vastgoed? Beginners Gids | Happy Investors
hoe-beginnen-met-vastgoed
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
12/30/2021
9 min

Hoe Beginnen met Vastgoed? Beginners Gids | Happy Investors

12/30/2021
9 min

Beste lange termijn belegger, als u erover denkt om te beginnen met vastgoed, bent u niet de enige. Vastgoed is een van de meest populaire beleggingsmogelijkheden die er zijn. Maar voordat u kunt beginnen met vastgoed, is het goed om de basis te leren. In dit kennisartikel, leren we u alles wat u moet en wilt weten over beginnen met vastgoed beleggen.

Klaar om te beginnen met vastgoed? lees dan verder.

Inhoudsopgave

Waarom zou ik beginnen met vastgoed?

 waarom-beginnen-met-vastgoed

Een vastgoedbelegging kopen? Vastgoed heeft veel van de rijkste mensen in de geschiedenis voortgebracht. Dat betekent dat er genoeg redenen zijn om te geloven dat het een goede investering is. En ja, ook als beginner kunt u investeren in vastgoed. In feite wordt het beschouwd als een betrouwbare manier om rijkdom op te bouwen op de lange termijn. Dus om te beginnen met beleggen in vastgoed als een lange termijn belegger klinkt rationeel. Het is echter niet zonder risico.

Beleggen kent risico’s, dus u moet weten wat u doet om risico op geld verlies te minimaliseren.

Nu, voordat u de volle sprint inzet is het belangrijk om op te merken dat volgens deskundigen het beste is om goed vertrouwd te zijn met investeren voordat u in de industrie springt met honderdduizenden euro’s op uw eerste vastgoedaankoop.

Hier zijn enkele factoren en uitdagingen die u wilt overwegen voordat u de sprong waagt:

 1. De voorwaarden die aanwezig zijn bij het kopen van vastgoed, zoals locatie (stad / gemeente) en regelgeving
 2. Kosten per vierkante meter en waarde schatting; beschikbaarheid binnen budget
 3. Uw cashflow behoeften: zal de vastgoedbelegging voldoende inkomsten genereren elke maand na de hypotheekbetalingen plus andere rekeningen zijn betaald?

Zorg ervoor dat u de basisprincipes begrijpt alvorens te starten. Onderstaande tips zullen u op weg helpen.

Wilt u beginnen met investeren in vastgoed?

De kans is groot dat u dat wilt! Dan is het tijd om de reis te beginnen. Echter, voordat volgas gaan, willen we u meegeven dat beginnen met vastgoed minder makkelijker is dan mensen doen lijken. Zoals op TV of online. Als u begint met het verkopen van eigendommen zonder richting, verwacht dan problemen van verschillende soorten van problemen. Het is beter om goed te zijn voorbereidt, met de juiste verwachtingen, dan beginnen met vastgoed op een roze wolk.

Laten we verder gaan met een aantal noodzakelijke tips omtrent basiskennis over vastgoed beleggen voor beginners.

vastgoedfondsen-vergelijker

Wat is vastgoed beleggen?

Normaal gesproken als we denken over investeren, is dat vooral over aandelen, obligaties en soortgelijke beleggingsstrategieën. Aandelen krijgen meestal de voorkeur boven vastgoed beleggen. Veelal omdat het instapniveau laagdrempeliger is. Desondanks is beginnen met vastgoed een zeer goede keuze voor lange termijn beleggers.

Zo staat vastgoed bekend om een relatief waardevaste investering. Ook inflatie wordt meestal doorberekend in de jaarlijkse huizen- en huurprijzen. En er is geen koersschommeling, zoals dit met aandelen wel het geval is en kan uitdraaien op pijnlijk verlies (of hoge winst).

Vastgoed kan een geweldige aanvulling zijn op elke portefeuille, omdat het u in staat stelt te diversifiëren en de mogelijkheid biedt om inkomsten te genereren. Als dit interessant voor u klinkt, laten we dan beginnen te praten over hoe te beginnen met vastgoedbeleggen.

Met een beetje onderzoek en planning, kunt u beginnen met vastgoed beleggen. We hebben de basis uiteengezet van wat u moet weten over dit proces om vanaf de eerste dag succes te hebben.


Beginnen met de basis bij onroerend goed

beginnen-met-vastgoed-basis

Hieronder vier tips als basis voor het beginnen met vastgoed.

1. First things first

Begin met het verrichten van onderzoek. Raadpleeg meerdere blog posts en boeken om een gevoel te krijgen voor wat investeren in vastgoed eruit ziet. Bekijk video’s van vastgoed experts die u zijn voorgegaan. Volg desnoods een goede vastgoed cursus als u behoefte heeft aan een echt goede start.

Zodra u meer achtergrondinformatie heeft, begin dan na te denken over hoeveel geld u in de markt wilt steken - en waarom! Alleen omdat het een populaire investeringsoptie is, betekent niet dat u moet gaan investeren in vastgoed als dat niet is wat je zoekt. Immers, fysiek vastgoed komt ook met lasten zoals het vinden en omgaan met huurders, potentieel juridische kwesties en regelen van reparatie en onderhoud.

2. Waar te beginnen?

Nu is het tijd om te gaan nadenken over waar te beginnen met vastgoed. En hoe te beginnen met vastgoed beleggen. Als u nog geen ervaring hebt, is het misschien een goed idee om te beginnen met vastgoedfondsen. Vastgoedfondsen zijn een laagdrempelige manier om te beginnen. Zo kunt u al investeren vanaf €100 per maand tegen een relatief aantrekkelijk dividend van 6 – 8% per jaar. Een ander voordeel is dat u geen kennis nodig heeft noch tijdsbesteding aan huurders. Het is een passieve bron van inkomsten.

Meer weten? Vergelijk vastgoedfondsen en maak de beste keuze.

laten-beleggen-vergelijker-2022

Toch liever zelf beginnen met fysiek vastgoed? Wellicht kunt u starten met het kopen van een paar kleinere panden, in plaats van met een sprong in het diepe te maken. Het is verleidelijk om in één keer grote panden te kopen en veel huurders te vergaren. Helaas geeft zo’n instap ook zeer grote risico’s, zoals bankroet worden bij leegstand.

Hoe te starten? U kunt overwegen om een appartement te kopen: het is een betaalbare manier om te beginnen met vastgoed beleggen, en u zult uw voeten nat maken zonder grote risico's. Zorg ervoor dat u de maandelijkse hypotheek kan dragen indien u tijdelijk geen huurder heeft.

3. De volgende stappen

Nadat u een paar kleine vastgoedpanden op het oog hebt, begin na te denken over hoeveel geld u wilt beginnen in te zetten - en waarom! Bedenk vervolgens wat voor soort ROI (return on investment) u zoekt en begin met het onderzoeken van dat gebied. U kunt maar één keer een goede aankoop doen.

Zorg ervoor dat u het beste pand uit de omgeving koopt onder de marktwaarde. Dat is uw eerste winst.

De moeilijkste stap is het aankopen van het eerste vastgoedpand. Vervolgens kan het jaren duren alvorens de tweede erbij komt. Wanneer u doorzet en meer kennis en ervaring opdoet, kan het zo zijn dat het tijd wordt om op te schalen. Begin met het kijken naar grote flatgebouwen of zelfs hele appartementencomplexen, maar vergeet niet, als de nummers niet optellen, doe het niet!

4. That’s All Folks!

En tenslotte, als u eenmaal comfortabel bent met de markt, begin dan met het samenstellen van een solide team van mensen die u kunt vertrouwen. Dit is belangrijk wanneer u gaat opschalen. Zo is een goede makelaar onmisbaar. En vergeet de een advocaat niet!

Het houden van deze tips in het achterhoofd maakt uw meer succesvol in vastgoed. Natuurlijk is dit slechts het begin! Dus begin vandaag met het verzamelen van informatie en vergroot de winstkans.

gratis-aandelen-kopen

Soorten investeringen in onroerend goed

hoe-beginnen-met-onroerend-goed

Er zijn verschillende soorten investeringen in onroerend goed die een belegger kan doen. Deze omvatten: het kopen van een huis om in te wonen, het flippen van huizen, het investeren in residentiële of commerciële huurwoningen, of het investeren in hypothecaire leningen. Elk van hen heeft specifieke voor- en nadelen die potentiële investeerders moeten weten over alvorens grote beslissingen te nemen.

Niet alle zijn geschikt om te beginnen met vastgoed beleggen als u een beginner bent. In deze context is het veiliger om langzaam en "veilig" te beginnen.

Het kopen van een huis

Dit is de meest voorkomende vorm van investeren in onroerend goed die het grote publiek doet. Wanneer iemand een huis koopt, worden ze in wezen hun eigen huisbaas. Sommige mensen kiezen ervoor om haar eigen woning ook te verhuren. In dit geval levert uw woning ook inkomsten op, terwijl het risico zeer laag is aangezien het uw huis is.

Huizen flippen

Dit type van investeringen in onroerend goed omvat de aankoop van een huis aan de lage kant van de prijsklasse en onmiddellijk door te verkopen aan de hoge kant. Dit wordt beschouwd als een actieve vastgoedbeleggingsstrategie. Het is minder geschikt voor beginners. Echter, als u goed bent in klussen of u kent een goede klusjesman, dan kan dit een solide start zijn.

Vastgoed kopen voor verhuur

Dit type vastgoedbelegging is vergelijkbaar met het kopen van een huis en het verhuren ervan, maar op een grotere schaal: u verhuurt een of meer panden voor inkomsten in plaats van er zelf in te wonen. Dit is de meest bekende vorm van beginnen met vastgoed. Zoals aangegeven kent het enige risico’s, zoals het aangaan van schulden. Anderzijds kan het leiden tot lange termijn vermogensgroei. En aan het einde van de rit kan u ook geld verdienen door het verkopen van uw eigendom.


Onroerend goed investeringsmaatschappij: REIT

Een vastgoedbeleggingstrust (REIT) kan worden opgericht wanneer een belegger aandelen in het bedrijf koopt om zijn geld naar eigen goeddunken te gebruiken. REIT staat voor Real Estate Investment Trust. In tegenstelling tot coöperatieve of onderlinge maatschappijen die strikte regels hebben over hoe fondsen worden toegewezen, is er met dit type structuur meer flexibiliteit. Een ander voordeel is dat REIT’s beursgenoteerd zijn. Dit biedt de mogelijkheid tot hoge koerswinsten. Voor beginnende beleggers is deze kans juist een risico, wanneer men serieuze koersverliezen ervaart.

Wilt u meer weten over REIT's? Bekijk dit artikel over beleggen in REIT's.

Vakantiewoningen

U kunt ook beleggen in vakantiewoningen. Dit is een geliefd onderwerp omdat het raakvlakken heeft met vrijheid en vakantie. Helaas is in veel gevallen een vakantiewoning minder lucratief dan u denkt. Het ligt sterk aan de locatie en of u investeert via een vakantiepark of in een eigen woning.

Lees hier verder: is beleggen in vakantiewoning slim?

Wat is actief vastgoed beleggen?

Actief vastgoed beleggen verwijst naar een individu die actief opzoek is naar vastgoed voor zijn portefeuille. Er is een hoger risiconiveau in het actief zoeken naar vastgoed omdat een persoon beperkt is tot de lokale markt en een goede deal moet vinden. Actief investeren in onroerend goed kan in vele vormen, zoals:

 1. Flipping en opknappen van huizen
 2. Wholesaling
 3. Renovatie of het ontwikkelen van projecten
 4. Virtueel vastgoed?
 5. Beleggen in vastgoed aandelen

Wat is passief investeren in onroerend goed?

Passief investeren houdt in dat men een eigendom koopt en het voor een lange tijd in bezit houdt. Iemand die investeert in passief onroerend goed doet er goed aan om een woning te kopen die inkomsten oplevert, zoals een huurhuis, flatgebouw of kantoorruimte. De belegger zal geld verdienen uit huurinkomsten die de huurders betalen voor het wonen in of het bewonen van het pand. Tevens lost u als belegger op de lange termijn hypotheek af. En er bestaat ook kans op overwaarde, wanneer uw aangekochte vastgoed op de lange termijn in waarde stijgt.

De verschillende vormen van passief investeren in onroerend goed omvatten:

 1. Vastgoedbeleggingsfondsen (REIT’s)
 2. Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen
 3. Het bezitten van huurwoningen

Als u een beginner bent in de wereld van onroerend goed, dan is passief investeren in vastgoed de minst risicovolle stap. Het is een veiligere manier om passief inkomen te verdienen, hoewel het alleen geschikt is voor lange termijn investeerders.

beste-aandelen-laag-risico

Laatste opmerkingen over hoe te beginnen met onroerend goed

Als u hebt overwogen om te investeren in onroerend goed, maar niet zeker weet waar te beginnen of wat voor soort vastgoed het beste voor u is, dan is deze blogpost geschikt als basis. Natuurlijk wordt het nu tijd om u verder te verdiepen. Het is belangrijk om eerst onderzoek te verrichten, alvorens uw kapitaal op het spel te zetten. Anderzijds zal er eens een stap gezet moeten worden. Met fysiek vastgoed is deze stap het grootste, en dus vereist dit het meeste voorwerk. Wacht echter niet te lang. Laat geld voor u werken. Beleg alleen met geld dat u kunt missen, en bouw lange termijn vermogen op!

Als u meer informatie wilt of vragen heeft, neem dan contact met ons op! Wij van Happy Investors helpen u graag verder met het geven van tips en inzichten. Let wel dat wij geen persoonlijk beleggingsadvies geven.

Heeft u behoefte aan meer tips? Bekijk dan onze blogpagina met tientallen artikelen over vastgoed beleggen.

Reacties
Categorieën