Beleggen in Cloud Aandelen: de toekomst voor rendement
Beleggen in Cloud Aandelen: de toekomst voor rendement
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/28/2020
7 min

Beleggen in Cloud Aandelen: de toekomst voor rendement

12/28/2020
7 min

Beste Happy Investor, wanneer wij geld investeren doen we dit natuurlijk met oog op onze toekomst. We willen positief rendement maken, zodat we meer financiële vrijheid behalen. Hoe hoger het rendement, hoe beter. Al willen we niet te veel risico nemen. Daarom is het slim om te zoeken naar groeiende markten die floreren. De cloud industrie is een voorbeeld van zo’n groeimarkt. Zij hebben een groeiend en winstgevend verdienmodel. Beleggen in cloud aandelen als aanvulling tot je beleggingsportefeuille is in mijn optiek een slimme zet. Persoonlijk heb ik ook geïnvesteerd in cloud aandelen. Maar wat zijn eigenlijk de beste cloud aandelen om in te beleggen?

In dit artikel geef ik je persoonlijke tips over beleggen in cloud aandelen. Daarbij vind je enkele groeibriljantjes die exponentieel hoge rendementen kunnen opleveren op de lange termijn. Let wel dat individuele aandelen veel risico (tot geld verlies) bevatten. Bescherm jezelf tegen de vele beleggingsrisico’s!

Inhoudsopgave:

Waarom beleggen in cloud aandelen?
Tips voor de Beste Cloud Aandelen
De Beste Cloud Aandelen
Beleggen in Cloud Aandelen dankzij een ETF

Waarom beleggen in cloud aandelen?

Op regelmatige basis benaderen (beginnende) beleggers mij voor tips. Daarbij kaart ik in eerste instantie altijd even aan dat beleggen een doel moet hebben. Om dat doel (stoppen met werken, meer luxe, …) te bereiken, is er positief rendement nodig. Een praktische tip hierbij is om te investeren in groeimarkten. Dat is heel logisch en eenvoudig. En toch zie ik het te vaak gebeuren dat mensen het niet doen. Te vaak zijn er beleggers die blijven investeren in traditionele markten die aan het krimpen zijn. Deze traditionele markten voelen namelijk als een “veilige” haven, juist omdat zij ermee bekend zijn. De oliemarkt is daar een typisch voorbeeld van (Shell, Exxon, Total). Maar wat gebeurt er als een markt krimpt? De onderlinge concurrentie zal dan stijgen, kosten gaan toenemen en uiteindelijk krimpt de winst. Bijgevolg krimpen deze aandelen en koersverlies wordt een feit.

Je zou willen beleggen in cloud aandelen, omdat de cloud industrie een sterk groeiende markt is. In een groeiende markt blijft de vraag toenemen, waardoor bedrijven sneller en goedkoper kunnen groeien. Bijgevolg stijgt de omzet en winst, en de koers beweegt als trend mee omhoog. Dat cloud aandelen genoeg ruimte krijgen om te groeien, kunnen we concluderen uit onderstaande afbeelding.

hoe-beleggen-in-cloud-aandelen

De afbeelding van hierboven laat zien dat de totale cloud industrie ieder jaar met circa 16% stijgt. Beleggen in cloud aandelen is daarom een no-brainer, als je het mij vraagt. Cloud aandelen kunnen gemakkelijker profiteren van de marktgroei. Wel is het daarbij noodzaak dat je kiest voor de juiste cloud aandelen. Of nog beter: kies voor een ETF, als je geen kennis van de cloud industrie hebt. Hierbij is het goed om te begrijpen welke spelers er allemaal zijn. En ook om te begrijpen welke categorieën er binnen de cloud industrie zijn. Zo laat onderstaande afbeelding goed zien wie de grote spelers per categorie.

beleggen-cloud-aandelen-tips

Als je meer in detail wilt leren hoe de cloud industrie in elkaar steekt en wat de grote spelers zijn, kan je dit Engelstalige artikel over cloud market share eens doornemen. De grafiek van hierboven komt ook uit dit artikel.

Hieronder geef ik je tips over het beleggen in de beste cloud aandelen van dit moment.

goedkoop-aandelen-beleggen

Tips voor de Beste Cloud Aandelen

Beleggen in cloud aandelen is zeker niet zonder risico. Hieronder ga ik je mijn persoonlijke tips geven over de beste cloud aandelen van dit moment. Maar let op: beleggen brengt risico tot geld verlies met zich mee. Voer daarom altijd zelf onderzoek uit, en investeer alleen in bedrijven die je begrijpt. Ook is er de gouden regel van risicospreiding, waarbij je de meest significante spreiding behaalt door te investeren in 20 tot 30 verschillende aandelen. Of nog beter: kies voor investeren in ETF, zodat je snel en eenvoudig je risico spreidt.

Je kan beleggen in de beste cloud aandelen via een account bij DEGIRO. Mijns inziens is dat het beste beleggingsplatform voor zelf beleggen. Lees hier alles over DEGIRO review. Account aanmaken is gratis.

Tip: een aantal van onderstaande cloud aandelen komen voort uit mijn beleggingsrapporten. Dit was inmiddels een aantal maanden terug. Dat is cruciaal, omdat hoe eerder je instapt bij groeiaandelen, hoe hoger je rendement kan worden. En dan heb ik het over rendementen van 300% of hoger.

Wil je nooit meer unieke groeiaandelen missen die 300% rendement kunnen opleveren? Klik hier voor meer informatie over mijn exclusieve beleggingsrapporten waar je onbeperkt toegang tot kan krijgen voor een hele kleine investering. Met 1 investering zal je dat al ruimschoots terugverdienen 😉.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

De Beste Cloud Aandelen

 1. C3.AI (veel gezakt tot interessante waardering)
 2. Fastly & Cloudflare (hoger risico)
 3. Adobe
 4. IBM
 5. ServiceNow
 6. Avalara
 7. SmartSheet
 8. Hubspot
 9. Elastic
 10. Amazon Azure

Dit zijn goede aandelen maar wij vinden dat er betere bedrijven zijn. Bekijk hier onze beste aandelen.

De bovenstaande cloud aandelen zijn allemaal te scharen onder technologie stocks. Ze staan op willekeurige volgorde, waarbij ik niet impliceer dat de nummer 1 een betere investering is dan de nummer 2. Wel ben ik van mening dat de bovenstaande tien bedrijven behoren tot de beste cloud aandelen van dit moment.

Een essentiële tip is om de huidige koerswaardering mee te nemen in je keuze tot wel of niet beleggen in de cloud aandelen van hierboven. Neem nu Adobe als voorbeeld. Adobe is een van mijn favoriete cloud aandelen. Zij hebben een ecosysteem gebouwd om haar klanten maatwerk te bieden op basis van een lidmaatschap model. Adobe is een goudmijntje, en ik ben ervan overtuigd dat zij de aankomende jaren mooie groei zal realiseren. Desalniettemin is de huidige P/E-ratio, oftewel Koers/Winst-ratio, 46. Dit betekent dat je voor een aandeel 46x de winst kost. Historisch gezien is een P/E-ratio van 25 aan de hoge kant. Louter op basis van deze cijfers zal je dus denken dat Adobe momenteel een lichtelijk overgewaardeerd aandeel is. Dat wil niet zeggen dat het in de toekomst geen positief rendement kan geven, maar de kans hiertoe op de korte termijn is erdoor wel lager.

Een oververhitte aandelenmarkt?

Het gaat niet alleen voor Adobe op. Op dit moment zijn vrijwel alle technologie aandelen lichtelijk overgewaardeerd, en dat heeft alles te maken met de huidige situatie. In het algemeen staat de aandelenmarkt historisch gezien op een hoge P/E-ratio, wat erop duidt dat de markt oververhit raakt. Hoe hoger de P/E-ratio komt, hoe waarschijnlijker een beurscorrectie of zelfs -crash zal zijn. Het zijn juist deze momenten waarop je met meer geld wilt instappen, zodat je de beste cloud aandelen zoals Adobe tegen een “goedkopere” prijs kan kopen.

Maar let op: markt timing pakt zelden goed uit. Dit kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Op een zeker moment had ik heel veel van mijn aandelen verkocht tegen een mooie winst. Ik dacht hier een goede timing te hebben. Echter bleven de koersen maar stijgen, waardoor ik letterlijk tienduizenden euro’s aan rendement heb laten liggen. Ben ik daardoor een slechte belegger? Nee, juist het tegendeel. Van zulke pijnlijke fouten leer je het meeste 😉. Dankzij deze fout heb ik een nog betere lange termijn strategie kunnen ontwikkelen waarmee ik hoge rendementen realiseer.

De cruciale lessen die ik in de afgelopen jaren van beleggen heb geleerd, heb ik vastgelegd in trainingsvideo’s en beleggingsrapporten. Meer hierover vind je terug in de Happy Investors Community.

vastgoed beleggen met weinig geld

Beleggen in Cloud Aandelen dankzij een ETF

Een goede belegger analyseert zoveel mogelijk bedrijven op basis van strategische- en financiële posities. Uiteindelijk bekomt men de conclusie dat een twintig tot dertig aandelen als beste uit de test komen. De definitie van beste komt er altijd op neer dat het bedrijven zijn met de meest gunstige vooruitzichten op basis van omzet- en winstgroei. Persoonlijk hecht ik veel waarde aan winstgroei, omdat bedrijven die veel winst maken dit weer kunnen herinvesteren. Bij de beste cloud aandelen zijn er bedrijven met hoge winstmarges. Dat is positief, wanneer zij een hoge ROE kunnen behalen. Mogelijk gaat dit alles nu wat te snel voor je. Dat is geen schaamte, ik heb daar jaren aan gewerkt om dit alles goed te begrijpen. Zoals gezegd deel ik je mijn lessen binnen de Happy Investors Community waarin je alle trainingsvideo’s en beleggingsrapporten kan inzien.

Maar mogelijk heb jij niet zoveel interesse in individuele aandelen, en wil je gewoon geld voor je laten werken. In dat geval ben ik van mening dat je twee keuzes hebt. Ofwel kies je ervoor om je geld te laten beleggen, of je kiest ervoor om te beleggen in ETFs, mutual funds, en vastgoedfondsen. Dit type beleggingsproducten maakt het namelijk eenvoudig om snel je geld te verspreiden over vele verschillende aandelen, obligaties of vastgoedobjecten. Dat zijn

Reacties
Categorieën