5 Krachtige Strategieën om 100 euro te Investeren
5 Krachtige Strategieën om 100 euro te Investeren
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
02/23/2021
6 min

5 Krachtige Strategieën om 100 euro te Investeren

02/23/2021
6 min

Beste Happy Investor, wil je (beginnen met) 100 euro investeren maar weet je niet hoe of wat? In dit artikel help ik je op weg met 5 krachtige strategieën om 100 euro te investeren. Mijn tip hierbij is om te kijken bij welke strategie jouw kracht ligt en wat je het leukste vindt. Begin met een klein bedrag wat je kan missen, en doe zo meer ervaring op. Bedenk goed dat iedereen klein moet beginnen. Nu is het 100 euro, en over vijf jaar is het misschien wel 100.000 euro. Zo ben ik zelf op mijn 23ste klein begonnen en zes jaar later is mijn vermogen boven de 150K. Ik zeg dit omdat je moet (willen) geloven dat ook jij dit kan halen.

Dit artikel is ter informatie om een begin te maken. Als je serieus bent kan je lid worden van de Happy Investors Community. Dan help ik je om te winnen met beleggen als gevorderde. Tevens kan je meerdere artikels op mijn website lezen voor extra kennis.

Let op: eenmalig 100 euro investeren is vrij kansloos in alle eerlijkheid. Het wordt echter al een groot verschil als je maandelijks 100 euro gaat beleggen. Op die wijze kan je veel rijker worden dan je zou verwachten. Meer hierover lees je in mijn kennisartikel over hoeveel maandelijks beleggen.

Inhoudsopgave:

Strategie 1 voor 100 euro investeren: Groeiaandelen
Strategie 2 voor 100 euro investeren: Dividendaandelen & vastgoedfondsen
Strategie 3 voor 100 euro investeren: de beste ETF‘s
Strategie 4 voor 100 euro investeren: Day trading
Strategie 5 voor 100 euro investeren: CFD & Crypto

Strategie 1 voor 100 euro investeren: Groeiaandelen

hoe-100-euro-investeren

Een eerste strategie voor 100 euro investeren is het beleggen in groeiaandelen. Dit zijn kleine beursgenoteerde bedrijven die in de toekomst heel groot kunnen worden. Als je een klein bedrag als 100 euro hebt, is het noodzaak dat je hoge rendementen pakt. Immers, 10% rendement geeft je slechts een tientje per jaar. Dat heeft weinig nut om eerlijk te zijn. Maar met zeer risicovolle groeiaandelen zou je wel eens 50% rendement per jaar kunnen pakken. Zo geven de beste groeiaandelen een factor 10, 20 of zelfs 30. Zo maak je van 100 euro zo’n 1.000 tot 3.000 euro.

Maar, je raadt het al, als het zo makkelijk was zou iedereen het wel doen. Succesvol beleggen in uiterst risicovolle groeiaandelen vergt veel kennis en kunde. Daarbij is de kans heel hoog dat je een verkeerd aandeel kiest, met geld verlies als gevolg.

Voordelen van deze strategie:

 • Hoog rendement van 20 – 50% per jaar mogelijk indien je gevorderd bent
 • Groeiaandelen kan je onderzoeken om je winstkans te verhogen (het is niet gokken wat bijvoorbeeld CFD en crypto beleggen wel is)

Nadelen van deze strategie:

 • Vergt veel kennis en kunde (niet voor beginners)
 • Groeiaandelen bevatten relatief hoog risico tot geld verlies

Wil je meer weten? Lees dan mijn artikel over beleggen in groeiaandelen voor concrete tips.

goedkoop-aandelen-beleggen

Strategie 2 voor 100 euro investeren: Dividendaandelen & vastgoedfondsen

De strategie om (uitsluitend) te investeren in dividendaandelen en vastgoedfondsen is geschikt voor als je 100 euro per maand gaat beleggen. Deze strategie staat in schril contrast met de groeiaandelen van hierboven. Immers, bij dividendaandelen en vastgoedfondsen is het risico significant lager.

Waarom zou je deze strategie willen volgen? Omdat op de lange termijn het consistent investeren in dividendaandelen, en vervolgens het dividend te herinvesteren, leidt tot exponentiele vermogensgroei. Bij een juiste spreiding en goed onderzoek zou je een gemiddeld rendement van 11% kunnen behalen met dividendaandelen. Met goede vastgoedfondsen als SynVest en Corum Investments is 8% gemiddeld per jaar haalbaar. Daarbij zijn vastgoedfondsen minder risicovol dan een individueel dividendaandeel.

De combinatie van aandelen en vastgoed geeft je tevens spreiding tussen verschillende investeringsmarkten.

Voordelen van deze strategie:

 • Dividend-op-dividend geeft exponentiele groei op de lange termijn
 • Spreiding tussen aandelen en vastgoed geeft lager risico

Nadelen van deze strategie:

 • Sommige dividendaandelen zijn duurder dan 100 euro (dan moet je dus sparen)
 • Alleen interessant bij lange termijn beleggen en maandelijks 100 euro investeren

Wil je meer weten? Lees dan mijn kennisartikel over dividend beleggen strategie.

vastgoed beleggen met weinig geld

Strategie 3 voor 100 euro investeren: de beste ETFs

Een andere slimme investering voor beginnende beleggers is om te kiezen voor ETFs. Wat dit precies is leer je in het artikel over beleggen in ETFs. De korte samenvatting is dat je kan beleggen in een soort van mandjes waarin heel veel verschillende aandelen zitten. Zo kan je 100 euro investeren in 20, 50 of zelfs 3000 verschillende aandelen. En dat in een paar klikken. Het grote voordeel van deze strategie is dat je snel en eenvoudig veel risicospreiding kan aanbrengen. Hoe groter de ETF in termen van het aantal posities (bv. aantal aandelen), hoe veiliger deze is. Wel is het zo dat het rendement meestal daalt naarmate de ETF meer en meer gespreid is.

De beste ETFs kunnen een gemiddeld jaarlijks rendement van 14 – 22% geven. Dit zijn trackers die een select aantal aandelen volgen binnen een groeisector. Daarmee kan je feitelijk beleggen in groeiaandelen, maar dan heel veel tegelijkertijd.

Voordelen van deze strategie:

 • Relatief meer risicospreiding en toch hoog rendement kunnen halen
 • Geschikt voor beginnende beleggers

Nadelen van deze strategie:

 • Sommige ETF’s zijn duurder dan 100 euro
 • Alleen interessant bij lange termijn beleggen en maandelijks 100 euro investeren

 

970x250

Strategie 4 voor 100 euro investeren: Day trading

hoe-100-euro-beleggen

Als je eenmalig 100 euro investeren wilt, en toch een serieuzer bedrag wilt vergaren, zal je veel meer risico moeten nemen. Day trading is hier een voorbeeld van. Dit houdt in dat je dagelijks aandelen aan- en verkoopt. Het doel is om iedere dag een positief rendement te boeken. Zo zou je theoretisch gezien serieuze geldbedragen kunnen genereren als je iedere dag +2% rendement boekt. Alleen geldt ook hierbij uiteraard dat als het zo makkelijk is, iedereen het wel zou doen. De realiteit is helaas dat de meeste mensen geld verliezen bij day traden.

Persoonlijk ben ik totaal geen voorstander van day trading. Ik vind het te risicovol en het is meer speculatie dan berekenend beleggen. Al zijn er vast mensen die hier anders over denken 😉. Mijn enige tip aan jou voor als je wilt starten met day trading is om eerst een goede cursus te volgen. Dat kost je wellicht een paar honderd euro, maar zal je hoogstwaarschijnlijk veel meer opleveren.

Meer weten? Lees hier alles over hoe het beste day trading onder de knie krijgen.

Voordelen van deze strategie:

 • Op korte termijn is meer winst mogelijk
 • Ervaren day traders hebben er hun beroep van gemaakt

Nadelen van deze strategie:

 • Vergt veel kennis en kunde (niet voor beginners)
 • Is beduidend risicovoller dan lange termijn investeren

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

Strategie 5 voor 100 euro investeren: CFD & Crypto

Een laatste strategie voor 100 euro investeren betreft CFD & crypto beleggen. Dit is de meest risicovolle strategie van allemaal. Zo maakt meer dan 76% van alle CFD beleggers verlies. Daarentegen maken de winnaars wel heel veel geld. Bij cryptomunten is het niet veel beter. Daarbij gaat het om pure speculatie, terwijl er geen economische waarde achter zit. En dan heb je nog de combinatie van CFD met crypto beleggen. Bij dit laatste kan je hefbomen inzetten op cryptomunten. Op die wijze kan je bizarre rendementen halen. Want stel dat je een hefboom van x20 op een cryptomunt zet die 5% stijgt. Dan heb je op een enkele dag 100% rendement gemaakt. Jouw geïnvesteerde 100 euro is nu 200 euro waard.

Meer informatie? Leer hier wat CFD beleggen inhoudt en klik hier voor meer informatie over online beleggen in cryptomunten.

Voordelen van deze strategie:

 • De snelste manier om van 100 euro heel veel geld te kunnen maken

Nadelen van deze strategie:

 • De meest risicovolle investering die er bestaat. Meer dan 76% van alle beleggers verliezen geld met CFD beleggen!

Heb je vragen? Stel ze dan gerust in een reactie onderaan dit artikel of meld je aan bij de Happy Investors Community voor 1-op-1 coaching

Reacties
Categorieën