5 Tips: Eerste Ton Spaargeld Verdienen en Hoe Jij Dit Ook Kan!
5 Tips: Eerste Ton Spaargeld Verdienen en Hoe Jij Dit Ook Kan!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
05/04/2021
15 min

5 Tips: Eerste Ton Spaargeld Verdienen en Hoe Jij Dit Ook Kan!

05/04/2021
15 min

Beste Happy Investor, je bent op dit artikel gekomen omdat je wilt leren hoe je een eerste ton spaargeld kan verdienen. Alles wat je hieronder leest is een samenvatting van mijn jarenlange ervaring en kennis. Daarbij zal ik mijn persoonlijke verhaal met je delen, met praktische lessen om van te leren. Daarna geef ik je mijn 5 beste tips voor je eerste 100.000 euro verdienen.

Ik zou het enorm waarderen als je het gehele artikel leest. Neem hier de tijd voor. Het bezit waardevolle informatie die jou helpt naar een gelukkiger leven, daar ben ik van overtuigd. En geef, door dit artikel te delen met anderen die hier baat bij hebben.

Laten we beginnen! 😊

Inhoudsopgave:

Hoe ik mijn eerste ton spaargeld heb verdiend en dit slechts het begin was
5 Tips voor eerste ton verdienen: dit is hoe jij 100.000 euro spaargeld gaat verdienen
Wat heb je aan jouw eerste ton spaargeld?

Hoe ik mijn eerste ton spaargeld heb verdiend en dit slechts het begin was

eerste-ton-spaargeld

Hieronder lees je de 5 tips om je eerste ton te verdienen. Maar eerst deel ik je mijn persoonlijke verhaal, omdat de tips ook terugkomen in dit verhaal. Bovendien wil ik je motiveren en het inzicht geven dat ook jij veel geld kan verdienen, ongeacht je leeftijd.

Er zijn verschillende manieren om je vermogen te laten groeien tot je eerste ton spaargeld. Veel mensen gaan (onbewust) voor lineaire groei, waarbij ze ieder jaar beetje bij beetje vermogen opbouwen. Mijn weg naar een eerste ton spaargeld heb ik echter bereikt door exponentiele groei. Exponentiele groei vindt plaats door eerst veel tijd en energie in je ontwikkeling te investeren. Niet alleen door kennis vergaren, maar ook kennis toetsen in de praktijk. Dit proces kan tot wel tien jaar duren, zonder dat je zelfs maar in de buurt komt van je eerste ton spaargeld.

Maar op een gegeven moment gebeurt er iets magisch: er ontstaat exponentiele groei.

Wellicht heb je vrienden die op vroege leeftijd zijn gaan werken en al veel geld hebben? Ze zitten echter al bijna tegen het salarisplafond en ze hebben niet de kennis noch vindingrijkheid om te bedenken hoe je meer geld kan verdienen.

Jij daarentegen hebt in jezelf geïnvesteerd en beschikt over de juiste kennis en creativiteit om meerdere inkomstenbronnen te creëren. Je eerste ton spaargeld heb je in relatief korte tijd verworven. En nu ben je op weg naar je eerste miljoen. Dit alles is een opeenstapeling van jarenlang dezelfde “gewoonte” te hanteren om eerst in jezelf te investeren. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

Dit is mijn verhaal en hoe jij hiervan kan leren

Toen ik nog een kleine jongen was had ik al veel gedachten over veel geld verdienen. Dit was het eerste zaadje. Tot aan mijn twintigste was ik veel opzoek naar manieren om slim geld te verdienen, maar zonder succes. Mijn vader gaf mij destijds de wijze les om vooral te investeren in kennis. ‘Zoon, blijf studeren’, zoals hij zei.

Na het afronden van zowel een HBO als universitaire studie (in strategie, financiën, innovatie), ben ik in loondienst gegaan. Ik had dusdanig veel geleerd, dat ik hoge cijfers behaalde. Het was geen geluk dat ik een hoog startsalaris ontving voor mijn eerste baan. En, tijdens mijn studie, had ik een kleine webshop opgericht. De producten die ik verkocht lagen echter niet in mijn passie. Ik gaf daarom geen 100% en mijn webshop was niet succesvol. Ik had mijn investering terugverdiend. Maar dat was bijzaak. Ik had namelijk veel kennis en ervaring opgedaan, en dat is belangrijker.

De webshop faalde, maar de twee websites die ik daarna oprichtte niet. De laatste van de twee is deze website voor Happy Investors Mindset. Ik heb geleerd om te werken binnen mijn passie en waar ik goed in ben. Ook kan ik geld verdienen met mijn passie.

In de tussentijd, op mijn 27ste, maakte ik ook een flinke promotie op het werk. Ik werd verantwoordelijk voor het opstarten van een nieuwe fabriek a 60 miljoen. Een pitte doch uiterst leerzame ervaring.

Dit lijken twee verschillende trajecten. Dat is het echter niet. Ik ontdekte dat mijn kracht ligt in strategisch nadenken, en om deze strategische doelen te behalen middels structuur en projectmatig werken. Tevens benutte ik mijn kennis in het lange termijn beleggen. Ik analyseer bedrijven op zowel financiële als strategische prestaties, en beleg mijn geld in wat ik beschouw als de sterke bedrijven van de toekomst. Bovendien haalde ik inspiratie en motivatie uit deze verschillende activiteiten.

Iedereen heeft een unieke kwaliteit waarin hij of zij uitblinkt terwijl er ook plezier, voldoening en energie door verworven wordt.

Tip: succesvol beleggen met hoger rendement is cruciaal voor je eerste ton spaargeld

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Wat is jouw unieke kwaliteit?

Het is de kunst om je unieke kwaliteit te ontdekken en je hierin te specialiseren. Dit is een skill die je hebt waarmee je ver bovengemiddeld presteert. Niemand is beter dan jij erin. En daarnaast haal je er nog veel plezier en energie uit ook.

De volgende stap is unieke kwaliteit inzitten om meerdere inkomstenbronnen te creëren.

Voor mij is dit strategisch nadenken en middels structuur (en Mindset) doelen behalen. Dit pas ik op alles toe: werk, een eigen onderneming opzetten, sport en ook het leven. Lange termijn denken, en andere mensen daarbij helpen hoe zij dat ook kunnen.

Je kan veel geld verdienen als je jouw unieke kwaliteit inzet om andere mensen te helpen. Dit is hoe je unieke toegevoegde waarde brengt.

Vraag jezelf af: waar ben ik echt heel goed in?

Op wat voor manieren kan ik hier geld mee verdienen?

Wanneer je daarin gaat specialiseren en opzoek gaat naar meerdere manieren om geld te verdienen, zal je merken dat je na een jaar of drie op het juiste traject zit. Vervolgens zal je in korte tijd je eerste ton spaargeld verdienen.

Daarna is het de kunst om geld voor jou te laten werken. Hoe je dat doet leg ik hieronder uit bij de 5 tips.

Financiële onafhankelijkheid op mijn 35ste

En dat is in een kort verhaal hoe ik mijn eerste ton spaargeld heb gegenereerd op mijn 28ste. Door mijn unieke kwaliteit te benutten om verschillende inkomstenbronnen te creëren. Op mijn 23ste had ik 10.000 euro. Op mijn 28ste mijn eerste 100.000 euro. Op dit moment ben ik 29 jaar, verdiende ik voor het eerst 100.000 euro bruto in één jaar, en is mijn vermogen gegroeid tot > 150.000 euro. Op mijn 35ste zal ik financieel onafhankelijk zijn. En op mijn 40ste miljonair.

Dat is exponentiele groei: in het begin gaat het langzaam, maar daarna groeit je vermogen in een relatief korte tijd enorm hard.

Bovendien is het belangrijk om te blijven leren. Ik lees zo’n twintig tot dertig boeken per jaar en leer veel van anderen door vragen te stellen. Zolang je de juiste vragen stelt kan je van iedereen leren. Pas de beste lessen toe in praktijk, want zonder actie heb je geen resultaat.

En.. voor de volledigheid.. in al die tijd was voor mij 60 uur werk per week de minimale standaard. Denk niet dat iets komt aanwaaien omdat je het graag wilt. Je zal heel hard moeten werken om werkelijk succesvol te worden. Dit is waar voor geld, carrière, en ook relaties en het leven zelf.

Maar let op: je hoeft niet heel je leven lang hard te werken. Wie slim is, laat geld voor haar werken. Ook dit is een lange termijn traject.

Hieronder lees je mijn 5 beste tips voor je eerste 100.000 euro verdienen. En dat zal slechts het begin van een miljoen zijn! (Als je dat wilt).

HIM Tips voor winstgevende online business beginnen >5000,- euro per maand

Winstgevende online business opbouwen zonder technische skills? De onderstaande producten geven instant succes. Deze tools gebruik ik zelf ook.

>> SEO Website Maken
>> E-Learning Community Maken
>> Gratis E-Boeken SEO, Conversie, Affiliate Marketing
>> Abonnement & Affiliate betaalplatform

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevende website wilt lanceren

5 Tips voor eerste ton verdienen: dit is hoe jij 100.000 euro spaargeld gaat verdienen

een-ton-spaargeld-verdienen

Hieronder geef ik je concrete tips voor je eerste ton verdienen. Dit zijn tips uit ervaring van wat werkt. Niet alleen uit mijn eigen ervaring naar mijn eerste ton spaargeld, maar ook uit letterlijk tientallen boeken en case studies.

Dit is mijn passie. Ik kan je er uren over bijpraten. Maar voor hieronder houd ik het beknopt tot 5 krachtige tips om je eerste ton te verdienen. En als je hierna nog meer wilt weten, ben je altijd welkom op de Happy Investors Community. Dan krijg je niet alleen toegang tot de gehele online cursus (70+ uur cursusmateriaal), maar ook persoonlijke begeleiding vanuit mij.

Laten we nu doorgaan naar de tips voor je eerste ton spaargeld 😉.

1. Verander je (Geld) Mindset

De belangrijkste tip die ik je kan geven om je eerste ton spaargeld te verdienen is om je Mindset te veranderen. Dit is echt cruciaal, omdat je anders nooit je eerste ton spaargeld gaat verdienen.

Je (Geld) Mindset wordt gevormd door de dagelijkse gedachten die je hebt. Deze gedachten komen voort uit zowel het bewust zijn en vooral het onderbewustzijn. Helaas hebben heel veel mensen last van negatieve gedachten. Deze komen vooral voort uit angst die heerst in het onderbewust zijn.

‘Waarom zou ik een eerste ton spaargeld kunnen verdienen? Ik ben toch niks waard…’

‘Wat als ik niet goed genoeg ben en ik faal?’

‘Wat als ik wel succesvol ben en er niet mee om kan gaan?’

De reden dat bepaalde mensen succesvol zijn heeft niets te maken met geluk. Het heeft alles met Mindset te maken.

Succes, jouw vorm van succes, begint met een sterk verlangen. Een wens. Een intentie. Wat is het dat je heel graag wilt in het leven?

Dit verlangen zal je tot diep in je onderbewustzijn moeten prenten. Dit doe je door het dagelijks concretiseren en visualiseren van doelen. Kijk iedere dag naar jouw verlangen, en zeg tegen jezelf dat het mogelijk is. Immers, al heel veel mensen hebben een eerste ton verdient. Waarom zou jij het dan niet kunnen?

Geloof in jezelf.

Herhaal iedere dag tegen jezelf “ik ben succesvol in alles wat ik doe”. Dit is tevens een oefening: schrijf op een A4’tje positieve affirmaties en herhaal dit iedere dag. Geloof erin. Geloof in jezelf!

In jezelf geloven wordt makkelijker wanneer je doet waar je goed in bent en waar je van houdt. Je passie zal onherroepelijk leiden tot meer succes. Dit is een continue feedback loop van positieve bekrachtiging, waardoor je steeds meer in jezelf gaat geloven. Dat wilt niet zeggen dat je arrogant moet worden. Nee, je bent gewoon heel zelfzeker. Je stelt je daardoor meer open naar anderen, zodat je oprecht kan luisteren én delen. Maar tegelijkertijd blijf je kritisch nadenken en voed je jouw gedachten met positieve intenties om je wens te verwezenlijken.

Optimisten hebben een leuker leven 😉

2. Stel een financieel doel en committeer jezelf hieraan, omdat je het verdient!

Hoe bereik je een bestemming zonder te weten waar je moet zijn? Zonder doel heb je geen richting. Dit werkt met alles wat je wilt bereiken in het leven. Stel concrete (SMART) doelen en maak een plan van aanpak met dagelijkse activiteiten voor het bereiken van doelen.

In dit geval gaat het om een eerste ton verdienen. Maak dit als doel. Zeg tegen jezelf ‘binnen vijf jaar heb ik mijn eerste ton spaargeld’. Bedenk vervolgens hoeveel je dan ieder jaar moet sparen. En denk nu aan welke activiteiten je gaat ondernemen op dagdagelijks niveau om dit te verwezenlijken. Tip 3 en 4 zijn hierbij essentieel.

Als je het mij vraagt is je plan van aanpak met dagelijkse activiteiten van groot belang. Dit is het proces wat je dient te realiseren voor je doelen. Sla geen dag over, omdat als je iedere dag een kleine vooruitgang boekt zal dat op de lange termijn leiden tot exponentiele groei.

Is je doel en plan van aanpak gereed? Start nu met het dagelijks visualiseren van je doel. Neem iedere ochtend de tijd om naar je doel te visualiseren. Hoe voel je je wanneer je het doel hebt bereikt? Hoe zit het er uit? Denk hier heel goed over na en zie jezelf overwinnen. Je bent slim, je bent geweldig en niets kan je tegenhouden.

Het A4’tje met positieve affirmaties kan je hierbij helpen.

Doel concretiseren en visualiseren

Je doel concretiseren en visualiseren is de eerste stap. Het komt echter niet aanwaaien. Neem volledige verantwoordelijkheid over het doel. Het is jouw doel. Verwacht niet dat iemand je komt helpen. Je bent op jezelf aangewezen en je gaat het zelf bereiken. Alle hulp die je onderweg krijgt is mooi meegenomen.

Verantwoordelijkheid nemen betekent dat je alles op alles zet om je eerste ton spaargeld te verdienen. Bij tegenslagen geef je niets of niemand anders de schuld. Niet de economie, niet de timing, niet je buurman, en niet eens jezelf.

Het is wat het is, en nu je schouders eronder en aan het werk!

Alleen door actie te nemen kan je de situatie verbeteren. Met doorzettingsvermogen en discipline, iedere dag weer, kan je jouw situatie verbeteren.

100-000-euro-spaargeld-verdienen

3. Richt je op meer geld verdienen, en niet op meer geld besparen

Uit ervaring kan ik je vertellen dat je jouw eerste ton spaargeld het snelste bereikt met een focus op meer geld verdienen. Veel mensen denken dat je geld besparen de weg is, maar dat is onjuist.

Voor geld besparen heb ik drie essentiële tips:

  1. Bespaar geld op de top 5 grootste uitgaven zonder te veel op een houtje te bijten
  2. Vraag jezelf bij iedere aankoop af: ‘heb ik dit echt nodig?’. Het meeste geld bespaar je door het niet uit te geven. Tevredenheid, acceptatie en genieten van de kleine dingen in het leven helpen je hierbij.
  3. Begrijp dat materialisme geen voldoening geeft. Maak jezelf los van andermans meningen. Je hoeft geen dure auto te kopen om te laten zien dat je waardevol en sterk bent. Beter is om in jezelf te investeren. Leer jezelf kennen en wees trots op wie je bent

Natuurlijk helpt geld besparen als je een eerste ton spaargeld wilt genereren. Sla hier echter niet in door. Het is makkelijker én leuker (!) om je focus te leggen op meer geld verdienen. Je kan maar tot een zekere hoogte geld besparen. Tevens voelt dit vaak als limiterend. Geld verdienen daarentegen kan je tot in de miljoenen. Ook is het leuker: het geeft meer energie en voldoening.

Op mijn website vind je goede artikels over meer geld verdienen. Persoonlijk vind ik dit artikel over meer inkomen genereren de beste. Lees eerst nog de tips van hieronder, en lees vervolgens dit andere artikel.

4. Laat geld voor je werken, anders blijf je tijd inruilen voor geld

Laat geld voor je werken! Dit is mijn belangrijkste tip voor iedereen die haar eerste ton spaargeld wilt verdienen.

Het leven moet niet draaien om financiële stress of zelfs limiterende keuzen vanwege geld!

Stel dat je ieder jaar 20.000 euro kan sparen. Na vijf jaar sparen heb je een eerste ton spaargeld (excl. inflatie en belasting).

Stel nu dat je ieder jaar 20.000 euro kan sparen en dit investeert tegen 8% rendement per jaar. Na vijf jaar investeren heb je 126.000 euro (excl. inflatie en belasting). En na tien jaar 312.000 euro.

Stel dat je geen 8%, maar 14% rendement per jaar hebt. Na vijf jaar investeren heb je 150.000 euro. En na tien jaar 440.000 euro (excl. inflatie en belasting).

Dit is hoe ik op relatief korte tijd meer dan 100.000 euro heb verdiend. Door continue mijn geld te investeren tegen een jaarlijks gemiddeld rendement van 14%. Begrijp me goed, 14% is aan de hoge kant. Zo heb ik ook een periode op boven de 18% gezeten. Terwijl het gemiddelde rendement 8% is.

Met meer dan zeven jaar aan ervaring en kennis ben ik gespecialiseerd in lange termijn beleggen. Ik deel al mijn kennis en onderzoek naar unieke aandelen die +1000% rendement kunnen genereren op de Happy Investors Community. Voor een klein bedrag kan je al lid worden. Waarom moeilijk doen en veel fouten maken, als je kan leren van mijn fouten en daarmee sneller succesvol wordt?

Hier lees je meer over de online cursus beginnen met beleggen.

Wil je meer weten over hoeveel je maandelijks moet investeren voor financiële onafhankelijkheid? Lees dan dit artikel over hoeveel maandelijks beleggen.

5. Geniet van de reis naar je eerste ton verdienen

tips-eerste-ton-spaargeld

Een laatste tip voor je eerste ton verdienen is er een die ik je persoonlijk sterk wil aanraden. Toen ik op mijn 23ste begon in mijn reis naar financiële onafhankelijkheid was ik er diep van binnen al klaar voor. Al op jonge leeftijd was ik gericht op geld en had ik de wens om veel geld te verdienen, zodat ik meer kan genieten van het leven. Daarbij komt dat ik zeer zelfzeker ben (misschien moet dat ook wel als je opgroeit met vier zussen en wilt overleven 😊).

Ik liep echter in een valkuil. Ik werd heel fanatiek, gedreven en vastberaden in het behalen van mijn doel. Gelukkig niet te veel, maar dit alles heeft wel consequenties voor andere gebieden waar je geen prioriteiten aan stelt. Zo was en is familie een prioriteit. Als ook mijn vriendin. Maar waar ik eerst iedere week met vrienden optrok, werd dit aanzienlijk minder. Gelukkig niet te weinig, maar ook niet perfect.

Bovendien kon ik minder genieten van de kleine momenten. Ik was zeer regelmatig diep in gedachten bezig met mijn doelen. Ik had heel veel (liefde, gezondheid, welvaart), maar was te veel gericht op wat ik wilde waardoor ik niet echt tevreden was.

Begrijp me goed. Soms moet je kwaad worden. Soms moet je strijden tegen de situatie en zeggen ‘F*ck dit! Ik zal laten zien wat ik waard ben!’. Alleen zal je hier wel de juiste balans in moeten zoeken, waarbij je ook blijft genieten van de kleine momenten in het leven.

Je wilt een ambitieus doel in de toekomst behalen, maar je leeft in het hier en nu. Wees daar dankbaar voor.

Ik kan je verzekeren dat het leven niet om geld draait. Tijd is het meest waardevolle bezit dat je hebt. Wees slim, bedenk manieren om geld voor jou te laten werken, en geniet van het leven!

vastgoed beleggen met weinig geld

Wat heb je aan jouw eerste ton spaargeld?

Wanneer je nog niet zoveel geld hebt, kan een eerste ton verdienen heel aantrekkelijk zijn. Maar wat moet je met 100.000 euro? En wat met 1.000.000 euro?

Uit ervaring weet ik dat zodra je het geld hebt, het niet meer om geld draait. Zo was dat ook nooit mijn doelstelling. Toen ik op mijn 23ste begon met mijn reis naar financiële onafhankelijkheid, wilde ik vooral gewoon vrijheid voelen. Iets voelen is subjectief, maar toch zien we het bij iedereen gebeuren: wie haar eerste 100.000 heeft verdient, beseft dat het niet om geld draait.

Waar draait het dan wel om?

Als je het mij vraagt draait het leven om gelukkig zijn. Het is onmogelijk om op ieder moment geheel gelukkig te zijn. Sterker nog, filosofen geven aan dat juist het streven naar gelukkig zijn hetgeen is wat ons gelukkig maakt. Zoals het verlangen naar een doel stiekem leuker is dan het doel behalen. Want eenmaal behaalt, vervliegt het plezier en wil je iets anders (soms dan).

Wij mensen zij bijzondere wezens…

Voor mij behelst gelukkig zijn een paar zaken. Allereerst is dit financiële vrijheid. Zodra je jouw eerste ton spaargeld hebt, is dat een basis voor financiële vrijheid. Je bent er nog niet, maar het zwaarste gedeelte ligt al wel achter je. Nu hoef je het alleen nog maar voor jou te laten werken middels investeren.

Het leven moet niet draaien om financiële stress of zelfs limiterende keuzen vanwege geld!

Zodra je financiële vrijheid hebt, bevind je jezelf in een (psychologische) veilige omgeving om je ware passie na te streven. Dit is waar gelukkig zijn voor mij om draait: voldoening en plezier. Doen waar je gelukkig van wordt. Activiteiten ondernemen waar je energie van krijgt en leuk vindt om te doen. En 100% jezelf kunnen en durven zijn. Confirmeer je niet aan sociale context, maar wees vrij om jezelf te uiten.

Een mooie levenswijze dat goed aansluit op bovenstaande is Ikigai. Wat dit inhoudt lees je in dit artikel over gelukkig zijn.

Reacties
Categorieën