Geld Mindset: Maximale Uit Geld Met Mindset | Happy Investors
Geld Mindset: het maximale uit geld halen dankzij Mindset
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
02/03/2020
12 min

Geld Mindset: Maximale Uit Geld Met Mindset | Happy Investors

02/03/2020
12 min

Beste Happy Investor, wat is jouw Geld Mindset? Heb je wel eens stil gestaan over hoe je denkt over geld? Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat rijken mensen een andere geld mindset hebben dan arme mensen. De een is niet beter dan de andere, maar ze denken er gewoon verschillend over. Wel is hierbij een feit dat rijke mensen nog rijker worden dankzij deze andere denkwijze. Echter, ook voor mensen die niet rijk willen worden kan een bepaalde mindset over geld zeer waardevol zijn. Immers, geld maakt niet gelukkig maar een bepaalde (positieve) mindset wel.

Dit artikel gaat over geld mindset. Het gaat over hoe je kan denken in relatie tot geld, waardoor je hier het maximale uit kan halen. Met maximaal bedoel ik niet alleen maar meer geld hebben (wat mogelijk is), maar juist ook meer gelukkig worden. Hoe je denkt, bepaalt namelijk uiteindelijk hoe gelukkig je bent. Is dit ook bij jou zo het geval? Of dat nu wel of niet zo is, dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we onszelf hier bewust over kunnen worden, en dankzij dit bewustzijn kunnen we het maximale uit geld halen.

Lees dit kennisartikel met een open mindset, en denk bij ieder onderwerp na over wat dit voor jou kan betekenen en hoe je het kan toepassen. Op deze manier train je jouw mindset om het maximale uit geld te halen.

Geld Mindset & Waarde – Je kan geld maar een keer uitgeven dus kies voor de meest waardevolle optie

Een van mijn favoriete onderwerpen bij geld mindset is waarde. Ben jij je altijd bewust over hoe waardevol iets voor je is? Laat mij dit uitleggen met een eenvoudig voorbeeld. Stel dat je 100 euro hebt. Je kan dit maar eenmalig besteden, aan bijvoorbeeld een etentje met je vriendin / vrouw of aan een nieuwe accessoire voor je auto. Wat is in jouw ogen het meest waardevol: je vrouw, of de auto? Simpelweg door te kiezen voor het meest waardevolle in je leven, haal je het maximale uit je geld.

Deze geld mindset over wat waardevol is, kan mensen ook helpen met geld besparen. Het principe is heel eenvoudig: besteed geen geld aan dingen die niet waardevol voor je zijn. Waarom zou je geld uitgeven aan een bank van 2000 euro, terwijl je ook een mooie bank voor 500 euro kan hebben en die bank je toch geen ene “reet” kan schelen? Bespaar geld door te bezuinigen op materialen die geen waarde voor je hebben.

Geld besparen is een begin, maar het is veel beter om geld te investeren. Zo is het in jezelf investeren een van de beste investeringen die je kan doen. Denk daarbij aan trainingen, gezondheid en sporten. Als je hier zo over nadenkt, wat is dan iets waar je in de toekomst geen geld meer aan gaat verspillen?

Tot slot, je kan ook meer geld verdienen door te denken in toegevoegde waarde leveren. Als jij bijvoorbeeld heel waardevol bent voor je leidinggevende, zal je sneller carrière maken dan anderen. Maak jezelf relevant door waardevol te zijn aan anderen. Dit zal ook meer zelfvoldoening geven, want je doet er toe!

Geld & Tijd – Leef jij om te werken, of werk je om te leven?

geld mindset voor meer geld verdienen

Wanneer we om ons heen kijken zien we het altijd direct of indirect terugkomen. Geld heeft impact op het leven van de mens, zowel goed als slecht. In de huidige maatschappij ontkomen we er niet aan. Iedereen zal in eerste instantie moeten werken voor zijn of haar geld. Maar is het doel van het leven om te werken en zoveel mogelijk geld te verdienen? Of is er meer in het leven, en werk je voor geld juist om te leven? Bij geld mindset is tijd een van de belangrijkste factoren. Dit verklaart waarom sommige mensen genoegen nemen met weinig geld, terwijl zij zeer succesvol zouden kunnen worden. Deze mensen waarderen tijd boven geld.

De meeste mensen met een baan werken 40 uur per week. Als je meer geld wilt verdienen heb je in dit geval twee opties: een hoger uurloon verdienen ofwel meer dan 40 uur werken. Bij dit laatste neig je al snel naar het leven om te werken. Iets wat we eigenlijk niet willen (toch?). In dit geval is een hoger uurloon de beste optie voor als je toch meer geld wilt verdienen. Een hoger uurloon kan je op verschillende manieren bereiken. Een hiervan is door simpelweg te onderhandelen om loonsverhoging.

Een andere manier is door geld te investeren waarbij je meer inkomen genereren kan terwijl je werkt, eet of slaapt. Maar er is ook een andere manier om te denken wanneer het aankomt op de relatie tussen tijd en geld.

gratis-aandelen-kopen

Het maximale uit tijd halen dankzij geld mindset

Het ligt echt geheel aan je mindset en wat je wilt bereiken in het leven. Als je miljonair wilt worden, dan ontkom je er (in eerste instantie) niet aan om keihard te werken. Zelf heb ik niet zo’n interesse in miljonair worden. Geld is voor mij een middel waarmee ik voor mijzelf belangrijkere dingen kan bereiken, namelijk: meer tijd overhouden en meer gelukkig worden. Door promoties te maken, te investeren, en mijn eigen ondernemingen uit te bouwen, ben ik in staat om steeds meer geld in minder tijd te verdienen. Dit klinkt paradoxaal (tegenstrijdig), maar dat is het dus echt niet. Hierbij zomaar een voorbeeldje:

Stel dat jij 40 uur per week werkt, en je hebt een netto inkomen van 25 euro per uur. Om meer vrijheid te kunnen krijgen, zou je mensen voor je kunnen inhuren die jou tijd besparen. Je kan een schoonmaakster inhuren voor een tientje per uur, en ook iemand die je tuin onderhoudt. Als je hun beide inhuurt, ben je 20 euro per uur kwijt. Je houdt in dit geval zelfs 5 euro per uur over. Maar veel belangrijker: je bespaart jezelf twee uur. Dus je werkt een uur, en je krijgt er twee uur voor terug! Geld is slechts een middel om het jezelf gemakkelijker te maken.

Zo investeer ik zelf veel in aandelen en ETFs. Hier hoef ik in feite niks voor te doen (passief inkomen), maar door geld voor mijzelf te laten werken word ik wel steeds meer welvarend. Ik zou het dividend en rendement hiervan kunnen gebruiken om nog meer mensen voor mij te laten werken, waardoor ik nog meer tijd bespaar.

Geld maakt rijk. Maar het is aan jou HOE je rijk wilt worden. Wil je meer geld? Of wil je rijker worden door meer vrijheid over te houden?

Geld Mindset & Geluk

Uit verschillende studies wordt het keer op keer bevestigd: geld maakt niet per se gelukkig. De grens tussen geld en geluk ligt ergens tussen de 70.000 en 58.000 euro. Als je meer geld verdient kan je wel meer tevreden worden, maar niet noodzakelijk meer gelukkig. En toch denken vele mensen dat heel veel geld verdienen de oplossing is. Dat is het niet. Echter, met een iets andere geld mindset kan je aanzienlijk gelukkiger worden zonder een cent meer te verdienen. Immers, wat moet je met geld anders dan ermee je doelen bereiken? Met andere woorden: geld is een middel en nooit een doel op zich.

Persoonlijk kan ik je hier ook wat over vertellen. Al op jonge leeftijd verdiende ik veel geld in loondienst, en had daarnaast ook mijn eigen onderneming wat een extra zakcent opleverde. Niet slecht natuurlijk, maar wat heb ik aan al dat geld als je al heel gelukkig ben met wat je hebt? Waarom zou je een groter huis nodig hebben als je die ruimte toch niet gebruikt. Waarom zou je een duurdere auto willen, als dat toch alleen maar de slechtste investering is die je kan doen.

Wat ik doe is zoveel mogelijk sparen en dat geld investeren. Maar eerlijkheidshalve was het wel een leerproces van ongeveer twee jaar om het doel met het middel te scheiden.

Uiteindelijk moet je jezelf in de ogen kijken en afvragen waarom je (veel) geld nodig hebt, en of dat het waard is? Is het bijvoorbeeld waard om extra uren te werken en daarmee minder tijd te hebben voor je opgroeiende kinderen, of je ouder wordende moeder en/of vader? Geld is een middel om gelukkig te worden. Stel je basisbehoeften veilig, wees gelukkig met wat je al hebt (waardering), investeer geld voor meer vrijheid en geniet er daarna met volle teugen van. Het allerbelangrijkste: ruil niet te veel tijd in voor geld!

geld mindset investeren

Geld Mindset & Timing

geld mindset voor meer geld verdienen

Timing is een belangrijke factor als het aankomt op geld. Bij een geld mindset is het noodzakelijk om bewust te zijn over de factor timing. Hieronder geef ik je een paar voorbeelden van hoe Timing jouw keuzes omtrent geld uitgeven beïnvloed. Als je dit begrijpt, zal je ook zien hoe je daar de voordelen van kan plukken 😉.

NIEUW! Bij dit simpele woord worden onze hersenen wakker. Iets wat nieuw is, is per definitie interessant. Niet alleen bij producten, maar ook wat vrouwen betreft… (mijn excuses, dames!). In het bedrijfsleven spelen ondernemingen hier graag op in. Ze lanceren nieuwe edities en nieuwe productlijnen puur om maar het woord “nieuw” te kunnen gebruiken. Ieder mens die er graag vroeg bij is, of een trendzetter wilt zijn, is kwetsbaar voor deze verkooptechniek (denk aan de nieuwe iPhone).

SALES TOT EIND DEZE MAAND! Tja, deze spreekt voor zich. Een laatste kans van bedrijven om toch nog jouw geld te kapen… Maar let op: hier kan je ook je voordeel mee halen door te wachten tot een nieuw product in de sales komt.

IK WIL HET NU! Ik ben over 15 minuten thuis, maar wil toch wel heel graag NU dat lekkere en royaal geprijsde sandwich broodje kopen op het treinstation. Alleen hierom kosten kinderen al veel geld (maar het is het waard 😊).

LIMITED EDITION! Ja, dit is de echte prijsknaller waar bedrijven mega marges mee pakken. De verkooptechniek wat NIEUW en SALES combineert. Een tijdelijke actie waarbij jij als echte pionier (en volgzame fan) een echte Limited Edition kan kopen.

Nieuwe dingen kopen maakt je nog geen nieuw mens

Heel simpel kan je wel stellen dat je het maximale uit geld haalt door timing in jouw voordeel te laten werken. Dit is in principe niks meer dan je emoties in bedwang houden. Zij die zelfdiscipline hebben, worden rijkelijk beloond. Stel je eens voor dat je altijd 10 tot 40% korting krijgt op alles wat je koopt (behalve boodschappen dan). Hoeveel geld zou je wel niet besparen in een heel leven? Ik zou zeggen: F*CK de trends en houd je emoties onder controle. Boeiend dat je er niet bij hoort als je niet de nieuwste technologieën en gadgets in je bezit hebt. Word jij gedefinieerd door deze gadgets om erbij te horen? Of definieer jij jezelf en zet je eigen standaarden om mensen om je heen te laten zien wie je werkelijk bent, met of zonder materiele bezittingen?

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Geld & Emoties

Bij geld mindset is het heel belangrijk dat je bewust bent van geld. Een belangrijke bewustwording voor wie meer geld wilt besparen, is je eigen emotie. Misschien heb je er wel eens over nagedacht, maar sta eens even stil bij de momenten waarop jij het meeste geld uitgeeft.

Vrijwel altijd zijn de momenten waarop we het meeste geld uitgeven, de momenten waarop we (heel) emotioneel zijn. Dit kan zijn wanneer je enorm blij bent (het geld laten rollen op vakantie), of wanneer je juist depressief bent (een nieuwe auto kopen om je zelfperceptie op te krikken). Hoe dan ook, wanneer het emotionele brein de regie overneemt van onze rationele cognitieve functies, dan kan je beter je portemonnee thuis laten. Hierover bewust zijn is al het halve werk.

Het omgekeerde is ook waar: dankzij emoties kan je veel geld verdienen. Dan heb ik het niet zozeer over je eigen emoties. Al is zelfdiscipline een ware bron tot vrijheid. Nee, nu heb ik het over het beïnvloeden of juist inspelen op andermans emoties. Dit is dan ook de reden dat de beste verkopers niet zozeer praten over de functionele aspecten van hun product of service (“dit overhemd is van hoge kwaliteit katoen”), maar wel over de emotionele aspecten van hun aanbod (“met dit overhemd oog je professionaliteit en senioriteit uit, waardoor je zeker die gewenste promotie gaat maken”). Ook het sociale aspect speelt hierbij een belangrijke rol (“door die promotie kan je ook vaker op vakantie met het gezin”).

Kortom: zowel als je meer geld sparen wilt of juist meer geld wilt verdienen, sta dan goed stil bij de rol en invloed van emoties. Hoe kan het beïnvloeden van je eigen of andermans emoties bijdragen tot meer geld?

Geld Mindset & Werken – Waarom hard werken als je ook slim geld kan verdienen?

In dit artikel over geld mindset heb ik het al wat vaker gehad over de relatie tussen geld en werken. De harde waarheid is dat in het begin ieder normaal mens hard zal moeten werken om een hoger inkomen te krijgen. Daar ontkom je niet aan. Alleen is het wel belangrijk om zo snel mogelijk creatiever en slimmer te werken. In principe zou het doel moeten zijn om zoveel mogelijk geld in zo min mogelijk tijd te verdienen. Dat is de meest logische interpretatie van de relatie tussen geld en werken.

Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat de beste manier om zoveel mogelijk geld te verdienen in zo min mogelijk tijd, is door te investeren.

Waarom hard werken als je ook slim en makkelijk geld kan verdienen, zodat je veel meer tijd overhoudt voor andere dingen?

Op mijn website vind je veel gratis kennisartikels. Ook op Youtube vind veel video’s waar je van kan leren. En als je echt goed wilt starten kan je een van mijn cursussen met persoonlijke coaching volgen. Dan weet je zeker dat je alles in één keer goed doet.

Geld & Locatie

geld mindset voor meer geld verdienen

Tot slot nog een laatste tip voor bewustwording over hoe je dankzij geld mindset het maximale uit je centen kan halen. Bij de relatie tussen geld en locatie zien we eigenlijk alle factoren van hierboven weer terugkomen. Zo is er een relatie tussen geld & locatie met timing, met waarde, met emoties. Ik zal dit illustreren met een kort voorbeeld:

Zo ging ik laatst naar Disneypark in Frankrijk. Als je daar een broodje wilt kopen ben je al snel 10 euro kwijt. Ditzelfde broodje kost net buiten het park slechts 5 euro. Je betaalt niet voor een betere kwaliteit of service, je betaalt voor de locatie. En stel dat je samen met je kinderen bent in Disneypark. Natuurlijk gun je hun alles en ben je bereid om 100% meer te betalen voor eten, ook al is het 50% goedkoper net buiten het park. Als je hierover nadenkt, is het totaal niet rationeel. Het is emotioneel.

Een laatste voorbeeld over geld mindset bij locatie is reizen. Stel dat je heel graag doet reizen, dan mogen we ervan uitgaan dat je heel veel landen gaat bezoeken. Als je toch veel gaat reizen, waarom dan niet eerst starten met reizen naar de goedkoopste landen? Door te reizen naar de goedkopere landen kan je het maximale uit je geld te halen. Stel dat je met 10.000 euro naar Thailand reist. Daar kan je misschien wel een jaar van leven. In de dure Westerse landen is dat ondenkbaar. Maar als je ouder wordt ga je ook meer verdienen en kan je dus ook deze duurdere landen bezoeken. Kwestie van planning en logisch nadenken 😉.

Conclusie over Geld Mindset

Over mindset en geld kan een heel boek worden geschreven. In dit artikel heb ik enkele fundamentele zaken met je gedeeld als een eerste aanzet. Als stof tot nadenken. Ik hoop dat dit jouw eerste stap zal zijn voor meer bewustzijn over hoe je nadenkt over geld. Hoe je geld ervaart en hoe je er tegenaan kijkt. Voor iedereen is geld mindset verschillend. De een is niet beter dan de ander. Zo geloof ik zelf erin dat geld slechts een middel is voor belangrijkere zaken, zoals meer vrijheid en meer gelukkig worden. Maar ook als je gewoon heel rijk wilt worden, wat overigens geen schaamte is, is geld mindset een absolute must.

Alles gaat over mindset. Resultaat vloeit voort uit actie. En actie vloeit voort uit gedachten. Mindset is de overkoepeling van jouw gedachten. Waar jij aan denkt, daar richt je je focus op. Daarom begint het allemaal bij wat je wilt bereiken. Wat is jouw missie op deze planeet? Wat is jouw bestaansreden? En hoe kan een bepaalde geld mindset bijdragen aan dit doel?

Ik ben zeer benieuwd hoe waardevol je dit artikel vindt. Laat het mij weten in een reactie hieronder, zodat we van elkaar kunnen leren! Voor meer van dit soort kennisartikels over geld, financiële vrijheid en rijker worden, kan je mij volgen via de nieuwsbrief of Social Media.

Reacties
Categorieën