BUX of BinckBank Vergelijken: dit MOET je weten om fouten te voorkomen
BUX of BinckBank Vergelijken: dit MOET je weten om fouten te voorkomen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/23/2021
6 min

BUX of BinckBank Vergelijken: dit MOET je weten om fouten te voorkomen

03/23/2021
6 min

Beste Happy Investor, in dit artikel gaan we BUX vs. BinckBank vergelijken. Hierbij geef ik antwoord op jouw vraag waarbij je het beste kan beginnen. Zeker als je wilt gaan beginnen met beleggen is het cruciaal om te leren van mijn ervaringen met zowel BUX als BinckBank. Immers, een goed begin is het halve werk en de juiste keuze van beleggingsapp draagt daar beslist aan bij!

Update oktober 2021: vanaf nu is BinckBank samengesmolten met Saxo Bank. De beleggingsstrategie van BinckBank zal hierdoor mogelijk nog beter worden (voor hoger rendement)

Laten we snel doorgaan

Inhoudsopgave:

Zelf Beleggen bij BUX of BinckBank? Dit zijn de Voor- en Nadelen
Wie is Goedkoper: BUX of BinckBank?
Beginnen met Beleggen bij BUX of BinckBank?
Waar kan ik het Beste Beleggen in Aandelen en ETFs?
Conclusie: dit is de winnaar bij BUX vs. BinckBank vergelijken

Zelf Beleggen bij BUX of BinckBank? Dit zijn de Voor- en Nadelen

binckbank-of-bux

Bij zowel BUX of BinckBank kan je zelf geld beleggen. Bij BinckBank kan je er ook nog voor kiezen om (een deel van) je geld te laten beleggen. Wanneer we BUX vs. BinckBank vergelijken, is voor mij de complexiteit het belangrijkste verschil bij deze twee beleggingsapps.

BUX Zero is een mobiele beleggingsapp waarmee je snel, simpel en goedkoop kan beginnen met beleggen. Het grootste nadeel aan BUX Zero is dat het aanbod aan aandelen en ETFs is zeer beperkt is. Waarom dat een (te) groot nadeel is leg ik je hieronder uit.

BinckBank heeft zowel een mobiele beleggingsapp als via de desktop. Deze partij bestaat al 20 jaar en dat is ook te merken. In tegenstelling tot BUX heeft de BinckBank een zeer groot aanbod aan aandelen, ETFs en andere producten zoals turbo’s en zelfs day trading. Daarmee is dit platform meer geschikt voor gevorderde beleggers. Een bijzonder groot nadeel is dat de kosten significant hoger zijn.

Kort samengevat kunnen we stellen dat BUX klein en beperkt is en BinckBank groot en complex. Daarmee is BUX meer geschikt voor beginnende beleggers en Binck voor gevorderde beleggers.

Hieronder vind je mijn vergelijking op de grootste voor- en nadelen bij BUX of BinckBank. Ook gaan we hieronder de kosten en tarieven vergelijken. Lees beslist verder, omdat mijn antwoord op wie het beste platform is voor jou (BUX of BinckBank) je gaat verrassen.

goedkoop-aandelen-beleggen

De Grootste Voordelen en Nadelen BUX

Voordelen BUX:

Nadelen BUX:

  • Te beperkt aanbod aan aandelen en ETFs
  • Niet geschikt voor als je meer gevorderd raakt in beleggen

De Grootste Voordelen en Nadelen BinckBank

Voordelen BinckBank:

  • Zeer uitgebreid aanbod aan aandelen, ETFs en ook turbo’s en opties
  • Een van de beste keuzes voor als je jouw geld wilt laten beleggen

Nadelen BinckBank:

  • Te complex voor beginnende beleggers (te veel keuze)
  • Bijzonder duur in vergelijking tot BUX Zero en DEGIRO

Let op: als je het mij vraagt zijn zowel BUX als BinckBank niet de beste keuze om te beginnen met zelf beleggen.

Wil je weten wat het beste beleggingsplatform is? Klik hier voor het vergelijken van beste beleggingsplatformen.

Wie is Goedkoper: BUX of BinckBank?

binckbank-met-bux-vergelijken

Bij het vergelijken van BUX en BinckBank (Green) op kosten is er een overduidelijke winnaar. BUX is veel goedkoper dan BinckBank. Dit komt vooral omdat BinckBank veel uitgebreider is bij het zelf beleggen. Daarmee is in mijn optiek niet de beste keuze voor beginnende beleggers. Sterker nog, binnen met beleggen via de BinckBank is alleen maar complex. Juist omdat het zo uitgebreid is. En daarbij zijn de kosten significant veel hoger.

Beginnen met beleggen via BUX in plaats van BinckBank kan je op jaarbasis letterlijk honderden euro’s besparen. En hoe meer je actief aan- en verkoopt, hoe groter dit verschil wordt.

Bij BUX (Zero) kan je commissievrij aandelen en ETFs aankopen. Ook zijn er geen jaarlijkse kosten. Daarmee is BUX (Zero) op moment van schrijven de meest goedkope optie voor wie wilt beginnen met aandelen.

Maar let op: als je het mij vraagt is BUX (Zero) niet de beste keuze voor beginnende beleggers. BUX is weliswaar heel goedkoop, maar het aanbod van aandelen en ETFs is momenteel te beperkt. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat het hoogst frustrerend is als je niet de gewenste aandelen en ETFs kan aankopen via je broker. Daarom is er in vergelijking tot BUX een betere keuze.

Vanaf mijn 23e beleg ik met volle tevredenheid en heb ik positieve ervaringen met DEGIRO. Op BUX na, heeft deze broker de laagste transactiekosten. En daarbij is het aanbod van aandelen en ETFs vele malen groter. Nu 6 jaar later heb ik een vermogen van boven de 150.000 euro op DEGIRO staan, en nog altijd naar volle tevredenheid. En niet alleen ik, momenteel zijn er meer dan 1 miljoen beleggers aangesloten.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie. Account aanmaken is bovendien gratis.

Beginnen met Beleggen bij BUX of BinckBank?

bux-vs-binckbank-vergelijken

Mijn persoonlijke overtuiging is dat je het beste kan beginnen met beleggen bij DEGIRO, omdat zij een goede verhouding hebben tussen lage transactiekosten en groot aanbod van aandelen en ETFs. Alleen is mijn vraag aan jou of je zeker weet of je zelf wilt beleggen?

Immers, je kan er ook voor kiezen om je geld te laten beleggen.

Laten beleggen heeft als grote voordeel dat je een volledig passief inkomen genereert. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken naar een partij als BinckBank, en aangeven of je veel of weinig risico wilt nemen. Vervolgens gaan ze jouw geld beleggen met als doel een positief rendement te behalen.

Een ander voordeel een laten beleggen is dat je er geen kennis voor nodig hebt. Je besteedt het uit en in ruil daarvoor betaal je een vergoeding. Meestal is dit rond de 0,7% tot 1,5%.

Wil je weten wie de beste partij is om je geld te laten beleggen? Klik hier voor laten beleggen vergelijken.

vastgoed beleggen met weinig geld

Waar kan ik het Beste Beleggen in Aandelen en ETFs?

Zoals ik hierboven al aangaf: het beste kan je beginnen met beleggen bij DEGIRO. Lees hier meer over hoe werkt beleggen bij DEGIRO.

Als we uitsluitend kijken naar BUX vs. BinckBank dan ligt het antwoord aan jouw voorkeur. Als we deze twee platformen vergelijken dan kan de beginnende belegger beter starten via BUX. BUX Zero is momenteel de goedkoopste beleggingsapp in Nederland. Je kan er goedkoop en laagdrempelig beginnen met het investeren van (hele) kleine bedragen. Maar goed, een ander alternatief is het gratis beursspel van RTL Z. Daarbij kan je met fictief geld “spelen” in de real-time aandelenmarkt.

Let op: als je zelf wilt gaan beleggen in aandelen dan is het cruciaal dat je over voldoende kennis beschikt. Beleggen brengt risico tot (veel) geld verlies met zich mee. Wees verstandig en kies dan eerst voor een kleine investering in jezelf om beter te leren met beleggen.

Zo vind je op de Happy Investors Community meer dan 70+ uur cursussen voor succesvol lange termijn beleggen. Ook krijg je als lid onbeperkte coaching op al jouw vragen en tevens krijg je toegang tot alle beleggingsrapporten naar unieke aandelen voor hoger rendement.

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie over de online cursus beleggen.

Conclusie: dit is de winnaar bij BUX vs. BinckBank vergelijken

BUX of BinckBank? Het antwoord op jouw vraag hangt volledig af van je situatie. Zo is BUX de winnaar voor beginnende beleggers die laagdrempelig en goedkoop willen starten met aandelen en ETFs. Zoals eerder al aangegeven is het aanbod te beperkt, maar daartegenover staat dan weer wel de laagste transactiekosten (of commissievrij).

Mijns inziens zou je alleen voor BinckBank willen kiezen als je een gevorderde belegger bent die ook gebruik wilt maken van turbo’s, opties en futures. En als je behoefte hebt aan functies voor day trading. Maar in alle eerlijkheid zou ik zelf nooit kiezen voor het zelf beleggen via BinckBank. Daarvoor zijn ze helaas (veel) te duur, zo blijkt ook uit mijn vergelijking van DEGIRO vs. BinckBank.

Wel is de BinckBank een van de beste aanbieders om je geld bij te laten beleggen. Dit baseer ik op meerdere reviews en vergelijkingen. Daaruit blijkt dat BinckBank een relatief hoog netto gemiddeld jaarlijks rendement kan aanbieden op de lange termijn. Al is dit wel lager dan wanneer je ervoor kiest om zelf te beleggen en je hier een beetje bedreven in bent 😉.

Reacties
Categorieën