BUX of Peaks? Vergelijking voor Beste Begin uit Ervaring!
BUX of Peaks? Vergelijking voor Beste Begin uit Ervaring!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/22/2021
6 min

BUX of Peaks? Vergelijking voor Beste Begin uit Ervaring!

03/22/2021
6 min

Beste Happy Investor, overweeg je om te beginnen met beleggen bij BUX of Peaks? Lees dan eerst aandachtig de onderstaande vergelijking tussen BUX vs. Peaks. Uit mijn jarenlange ervaring met beleggen kan ik je namelijk het beste advies geven als antwoord op jouw vraag. Een goed begin is cruciaal en daar hoort de beste keuze voor een beleggingsplatform zeker bij. En ik kan je verzekeren dat het antwoord niet is wat je verwacht 😉.

Lees snel verder en ontdek wat de beste keuze is tussen BUX of Peaks.

Inhoudsopgave:

BUX of Peaks: Zelf beleggen vs. Laten beleggen
BUX vs. Peaks Vergelijken op Kosten en Tarieven: wie is de goedkoopste?
BUX of Peaks Vergelijking op Rendement
Welk platform is meer betrouwbaar?
Conclusie: voor- en nadelen vergelijken en pleidooi

BUX of Peaks: Zelf beleggen vs. Laten beleggen

bux-vs-peaks

Het vergelijken van BUX vs. Peaks begint met het grootste verschil tussen deze online brokers. Dan heb ik het over zelf vs. laten beleggen. Bij Peaks kan je namelijk niet zelf beleggen in individuele aandelen. Je kan er alleen geld laten beleggen, waarbij je wel zelf kan kiezen uit een beperkt aantal aandelenfondsen (ETFs) en obligatiefondsen. Maar daar houdt het dan ook wel bij op. De keuze vrijheid is zeer beperkt.

Natuurlijk kan dit ook een voordeel voor je zijn. Bij Peaks is beleggen super simpel: je maakt geld over en je kiest hoeveel procent je in aandelenfondsen wilt beleggen en hoeveel procent in obligatiefondsen. En dat is het. Meer hoef je niet te doen.

Bij het vergelijken van BUX vs. Peaks werkt BUX anders. Bij dat platform kan je 100% zelf beleggen. Dit betekent dat je zelf kan kiezen uit verschillende aandelen en ETFs. Maar let op: ik heb je beloofd te helpen in de beste keuze op basis van mijn ervaring. Zelf beleg ik al vele jaren met volle tevredenheid bij DEGIRO. Waarom dit een betere keuze is lees je in mijn vergelijking DEGIRO vs.BUX.

Is jouw voorkeur om geld te laten beleggen? Let op: Peaks is beslist niet de beste keuze voor laten beleggen. Wil je weten welke aanbieder dat wel is? Klik dan hier voor laten beleggen vergelijken.

Is jouw voorkeur om zelf te beleggen? Lees dan snel verder.

goedkoop-aandelen-beleggen

BUX vs. Peaks Vergelijken op Kosten en Tarieven: wie is de goedkoopste?

bux-of-peaks-vergelijken

Hierboven vind je een uitgebreide vergelijking tussen BUX en Peaks omtrent kosten en tarieven. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat beide partijen relatief goedkoop zijn. Sterker nog, als je zelf wilt beleggen via BUX Zero en daarbij alleen ‘Zero Orders’ toepast, is dit de goedkoopste broker. Het nadeel is alleen dat bij BUX de keuze uit verschillende aandelen en ETFs erg beperkt is. Dan kan je wel de goedkoopste zijn (voor nu), maar bij een dergelijk laag aanbod is het mijns inziens niet interessant. Immers, uit ervaring weet ik dat het heel frustrerend is als je een bepaald aandeel of ETF wilt maar je die niet kan kopen via je broker.

Dit is de reden waarom ik zelf via DEGIRO beleg. DEGIRO heeft een veel groter aanbod terwijl de transactiekosten nog steeds bijzonder laag zijn. Wil je zelf beleggen? Dan beveel ik deze partij aan. Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken

Als we kijken naar kosten en tarieven van Peaks, kunnen we concluderen dat ook deze partij relatief goedkoop is. Zo is het tarief van 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je belegging niet duur in vergelijking tot bijvoorbeeld BinckBank en Brand New Day. Maar net zoals met BUX en DEGIRO heb je eenzelfde context bij Peaks vs. BinckBank of Brand New Day. Zo bieden laatstgenoemde partijen veel meer keuzes en opties. Bovendien is het rendement van deze twee aanbieders ook hoger dan bij Peaks. En uiteindelijk is dat waar het om draait: hoe hoger het rendement, hoe beter.

Meer hierover lees je in dit artikel over BinckBank vs. Brand New Day.

BUX of Peaks Vergelijking op Rendement

peaks-of-bux

BUX vs. Peaks vergelijken op rendement is niet echt mogelijk. Zo is jouw rendement via BUX geheel afhankelijk van hoe risicovol je belegd. Als je kiest om al je geld te beleggen in slechts een enkel aandeel, dan is dat drastisch meer risicovol dan het uitsluitend beleggen in ETFs.

Toch kan ik je wel een richting geven om BUX en Peaks te vergelijken op rendement.

Bij Peaks ligt het te verwachten jaarlijks gemiddelde rendement bijzonder laag. Zo kan je bij de meest risicovolle optie genaamd ‘Heet’ een gemiddeld rendement van 5,3% per jaar verwachten. Maar let op, hier gaan de jaarlijkse kosten nog van af. Daardoor kom je uit op wellicht 4,7% of iets dergelijks. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat dit bijzonder laag is.

Immers, bij de beste vastgoedfondsen kan je een jaarlijks gemiddeld rendement van 7% tot 8,5% verwachten. Dat is meer dan 3% rendement extra per jaar. En op basis van 20 jaar, geeft een extra 3% rendement jou letterlijk tienduizenden euro’s extra. Hoe dat werkt lees je mijn artikel over hoeveel maandelijks beleggen.

Bij BUX werkt het rendement anders dan bij Peaks. Maar om het te vergelijken kan je stellen om alleen in ETFs te beleggen via BUX. Als je dit doet, is dat ongeveer vergelijkbaar met de optie ‘Heet’ van Peaks. Als je hierbij de beste ETFs selecteert, mag je een jaarlijks gemiddeld rendement van 8% – 10% verwachten. Op mijn website vind je meerdere artikels over de beste ETFs.

Maar wat als je een combinatie maakt tussen de beste ETFs en enkele goede aandelen? Dan kan je rendement nog veel hoger zijn.

Op de Happy Investors Community vind je uitgebreide cursussen over lange termijn beleggen, waarbij mijn bewezen methode kan leiden tot jaarlijks gemiddeld 14% rendement. Op basis van 20 jaar geeft dit je honderden duizenden euro’s extra rendement.

Wil je meer weten over de community? Lees hier alles over de online cursus beleggen

Welk platform is meer betrouwbaar?

Zowel Peaks als BUX zijn betrouwbare online brokers waarop jij kan investeren in de aandelenmarkt. Beide platformen staan onder strenge toezicht en zij dienen zich te houden aan wet- en regelgeving. In dat opzicht hoef je geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid.

Een ander perspectief van betrouwbaarheid is om jezelf af te vragen hoe betrouwbaar je resultaten in termen van rendement zullen zijn. Hoe betrouwbaar zijn BUX en Peaks in het genereren van positief rendement?

Zoals hierboven al aangegeven ligt dit bij BUX geheel aan jezelf. Als je onverantwoord veel risico neemt en gaat beleggen in slechte aandelen, dan is het vrij betrouwbaar dat je een laag of zelfs negatief rendement gaat halen. We mogen immers niet vergeten dat beleggen veel risico tot geld verlies met zich meebrengt. Als jij een onervaren belegger bent, kan je wel eens hele dure fouten maken.

Om dit probleem op te lossen heb je twee keuzes. Ofwel kies je voor het volgen van een goede online cursus beginnen met beleggen, of je kiest ervoor om je geld te laten beleggen.

De eerste optie is leuker en meer leerzaam. Bovendien kan je aanzienlijk hoger rendement halen als je er (iets) meer gevorderd in raakt. Maar aan de andere kant is laten beleggen veel eenvoudiger. Het enige wat je hoeft te doen is je geld overmaken en aangeven of je veel of weinig risico wenst te nemen. Vervolgens wordt de rest voor jou geregeld, zonder dat je ergens naar hoeft om te kijken.

Toen ik 23 was lag mijn keuze bij zelf beleggen. Inmiddels ben ik 29 jaar en is mijn vermogen boven de 150.000 euro, terwijl ik begon met weinig geld. Maar begrijp goed dat zo’n keuze komt met de verantwoordelijkheid om te leren begrijpen hoe je goed kan beleggen.

vastgoed beleggen met weinig geld

Conclusie: voor- en nadelen vergelijken en pleidooi

De eerlijke conclusie over het vergelijken van BUX vs. Peaks op basis van de voor- en nadelen is dat beide partijen niet de beste keuze zijn om te beginnen. Bij BUX kan je heel goedkoop starten met zelf beleggen. Echter is de keuze heel beperkt en kan je mijns inziens veel beter kiezen voor DEGIRO. Ook daar zijn de transactiekosten heel laag, en met het voordeel dat je veel meer keuze hebt in aandelen, ETFs, fondsen, obligaties, enzovoorts. Lees hier hoe beleggen bij DEGIRO werkt.

Dan over Peaks. Als platform voor laten beleggen is Peaks relatief goedkoop. Ook is de betrouwbaarheid hoog in de zin dat zij een selectie aan laag-risico investeringen aanbieden. Het nadeel hieraan is echter dat het gemiddelde netto jaarlijkse rendement heel laag ligt. Als je het mij vraagt kan je beter kiezen voor een platform als BinckBank, Brand New Day of Robeco. Deze partijen zijn meer gespecialiseerd in beleggen waardoor ze onderaan de streep een gunstiger rendement kunnen opleveren.

Ik hoop dat je dankzij dit artikel een betere keuze gaat maken om te beginnen met beleggen. Heb je nog vragen? Stel deze gerust in een reactie hieronder. Ik help je graag verder 😉!

Reacties
Categorieën