Laten Beleggen? Beste platformen laten beleggen vergelijken!
arrow_drop_up arrow_drop_down
Laten Beleggen? Beste platformen laten beleggen vergelijken!
29 december 2020 

Laten Beleggen? Beste platformen laten beleggen vergelijken!

Beste Happy Investor, wil jij je geld laten beleggen? Dat kan een bijzonder slimme keuze zijn mocht jezelf geen affiniteit hebben met beleggen, maar wel het geld voor jou willen laten werken. Daarbij is laten beleggen een luxe vorm waarbij je extra inkomen kan generen zonder enige inspanning. De ultieme vorm van passief inkomen! Uiteraard loop je daarbij wel risico. Het is daarom cruciaal om ook bij laten investeren een lange termijn visie te hanteren. Laat je geld voor minimaal 5 tot idealiter meer dan 15 jaar vaststaan. Een tweede essentiële tip is om te kiezen voor het beste platform voor laten beleggen. De beste platformen voor laten beleggen vergelijken kan je een paar procent rendement per jaar extra opleveren. En dat is heel wat voor wie op de lange termijn gaat beleggen!

In dit artikel vind je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste platformen voor laten beleggen.

Heb je hier geen tijd voor en wil je direct doorklikken naar het beste platform voor laten beleggen? Klik hier voor meer informatie.

Inhoudsopgave

Waarom laten beleggen zo gek nog niet is!
Vergelijking beste platformen laten beleggen
BinckBank – het beste platform laten beleggen voor hoger rendement
Brand New Day – het beste platform laten beleggen voor pensioen
Andere goede platformen voor laten beleggen vergelijken
Laten beleggen bij OpenBank
Laten beleggen bij Robeco
Laten investeren bij Semmie
Laten investeren bij Peaks
Laten investeren bij Centraal beheer
Laten investeren bij Knab
Laten investeren bij Nationale Nederlanden

Waarom laten beleggen zo gek nog niet is!

Veel mensen denken dat zij beter zijn. Ik ben daar zo’n voorbeeld van… Daarom kies ik er voor om zelf te beleggen. Niet alleen omdat ik het heel leuk en leerzaam vindt, maar ook omdat ik verwacht beter te kunnen presteren dan het marktgemiddelde. Helaas zit daar nu ook net de valkuil. En zeker wanneer je eigenlijk totaal geen verstand hebt van beleggen. In dat geval kan je beter laten beleggen. Op die wijze kan je zeer passief je inkomen verhogen en geld voor je laten werken.

Zelf beleg ik al vele jaren via DEGIRO in zowel individuele aandelen als ETFs. Daarbij streef ik naar een gemiddeld rendement van 14% per jaar. Dat is “slechts” 4% hoger dan bij dividend beleggen en 6% hoger dan het marktgemiddelde. Maar in ruil daarvoor investeer ik veel tijd in onderzoek naar goede investeringen. Bij laten investeren mag je rekenen op een gemiddeld jaarlijks rendement tussen de 6 – 8%. Hier hoef je echter geen seconde tijd aan te besteden. Bij laten beleggen wordt alles voor je geregeld, en je hoeft enkel maar te genieten van een verhoogd inkomen. Mijn persoonlijke favoriet als beste platform voor laten beleggen is BinckBank.

Meer weten? Klik hier voor BinckBank vs. DEGIRO vergelijken.

Hieronder vind je een overzicht van de beste platformen voor laten beleggen. Het gaat hier om je geld te laten beleggen in de aandelen- en obligatiemarkt. Je kan er echter ook voor kiezen om een deel van je geld te beleggen in vastgoedfondsen. De beste vastgoedfondsen genereren namelijk 8% dividend per jaar, wat vergelijkbaar is met laten investeren in aandelen. Al is dit laatste wel met lager risico doordat je geld meer wordt verspreidt over duizenden bedrijven en obligaties.

Meer weten over vastgoed? Klik hier voor de beste vastgoedfondsen vergelijken.

Vergelijking beste platformen laten beleggen

Zoals gezegd gaan we hieronder de beste platformen voor laten beleggen vergelijken. Het gaat hier alleen om platformen die jouw geld beleggen in de aandelen- en obligatiemarkt. Uit deze vergelijking vind je de beste platformen boven aan. Omdat de term “beste” nogal subjectief is, heb ik gekozen voor een top 3 in plaats van slechts een enkele winnaar. Deze top 3 hebben namelijk ieder haar unieke voor- en nadelen. Zo kan je bij de een wat meer risicovol beleggen voor hoger rendement. Bij de ander is het juist minder risicovol en vooral als aanvulling op je pensioen. Dit laatste biedt echter wel meer zekerheid (omdat het minder risicovol is).

BinckBank – het beste platform laten beleggen voor hoger rendement

geld-laten-beleggen-vergelijken

De grootste en het meest populaire platform voor laten beleggen is de BinckBank. De oprichters van Binck besloten in 2000 om een online broker te worden. Dit was destijds een zeer uniek en onderscheidend platform, waarbij je uitsluitend online kon beleggen. Snel, simpel en eenvoudig. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot het grootste en beste platform voor laten beleggen, met meer dan 300.000 Nederlandse klanten. Sinds haar oprichting is BinckBank maar liefst 16 keer (!) gekozen als beste online broker van het jaar. Dit betekent dat ze vrijwel ieder jaar sinds haar bestaan het beste platform voor laten investeren is.

BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde rendement gehaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Qua keuze voor laten beleggen kan je kiezen uit drie verschillende pakketten. Deze noemen ze Forward, Comfort en Select. Je kan starten vanaf ieder bedrag, er is geen minimale inleg. En de kosten zijn ook relatief laag vergeleken andere platformen voor geld laten investeren.

Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij BinckBank. Ook kan je via die link een gratis informatiepakket opvragen.

Voordelen laten beleggen bij BinckBank

 • Geen minimale inleg
 • In vergelijking hanteren ze lage kosten
 • Beleggingsstrategieën met laag risico
 • Slimme technologie voor automatische risico afbouw en risicobeheersing
 • Je geld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (100.000 euro beschermd)
 • Al het werk wordt uit handen genomen. Een ware bron tot passief inkomen
 • Je geld blijft altijd direct opvraagbaar
 • Uitstekende service
 • BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde jaarlijks rendement behaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Dit maakt BinckBank de allerbeste.

Nadelen laten beleggen bij BinckBank

 • In vergelijking tot zelf beleggen liggen de kosten hoger. Daartegenover staat wel dat al het werk voor je uit handen wordt genomen. In principe zou je het geld minimaal voor 15 jaar moeten laten staan, zonder het nodig te hebben. In dat geval is beleggen uiterst interessant voor wie vermogen wilt opbouwen en geld voor haar wilt laten werken

Wil je meer informatie, of gewoon gelijk een account aanmaken bij BinckBank? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een account. Let op: alleen via deze referral link krijg je meestal ook 400 euro aan transactietegoed als welkomstcadeau.

Tip: in dit artikel gaat het om het vergelijken van de beste platformen voor laten beleggen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om zelf te gaan beleggen. Zo kan je bij Binck kiezen voor zelf beleggen. Maar slimmer is om te kiezen voor DEGIRO. Zij hanteren namelijk veel lagere kosten dan Binck, en is daarmee een betere keuze voor als je zelf wilt beleggen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over DEGIRO.

Brand New Day – het beste platform laten beleggen voor pensioen

Platformen voor laten beleggen met elkaar vergelijken is niet altijd objectief. Kijk, de BinckBank is momenteel de beste keuze voor laten beleggen. Dit is een aantoonbaar feit op basis van het hoge rendement dat zij behalen, in combinatie met vergelijkbare kosten. Maar naast rendement en kosten, is er ook nog zoiets als het beleggingsdoel. En daarom benoem ik hier expliciet Brand New Day. Dit platform is mijns inziens de beste keuze voor laten beleggen voor je pensioen. Er zijn veel goede tips voor zelf pensioen beleggen. Maar waarom moeilijk doen als je het ook kan laten uitbesteden?

Je zou voor Brand New Day willen kiezen als je geld wilt laten investeren voor je pensioen. Dit kan simpel en eenvoudig. Zo hebben zij twee verschillende fondsen waarbij je zelf kan aangeven wat de verhouding is. Zo bestaat het ene fonds uit 2.200 verschillende aandelen, en het andere fonds uit 2.300 obligaties. Je kan eenvoudig aangeven of je bijvoorbeeld 60% aandelen en 40% obligaties wilt, of dat je nog minder risico wilt nemen met bijvoorbeeld 20% aandelen en 80% obligaties. Momenteel hebben meer dan 75.000 Nederlanders een pensioenrekening-beleggen bij deze online broker.

Het meest uniek aan laten beleggen voor pensioen via Brand New Day, is dat zij voor jou regelen dat je heel veel belastingvoordeel krijgt. Dat bespaart je letterlijk tienduizenden euro’s aan belasting.

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over beleggen bij Brand New Day.

Tot slot, het gemiddeld rendement voor laten beleggen via Brand New Day is beslist goed. Zie hieronder de resultaten vanaf 2010.

platform-laten-beleggen-vergelijken

Voordelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Relatief laag risico beleggen als je voor de veilige opties kiest
 • Brand New Day regelt belastingvoordelen voor je als je kiest voor laten investeren met een pensioenrekening
 • Relatief lage beheerkosten van 0,59%

Nadelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Eenmalige afsluitkosten van 45 euro voor een account
 • 0,50% eenmalige stortingskosten bij ieder bedrag dat wordt gestort
 • Lager rendement in vergelijking tot BinckBank

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over beleggen bij Brand New Day.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Speculeren met hefbomen voor hoge winsten of verliezen op korte termijn? Bekijk de Skilling review als beste keuze voor CFD trading.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Andere goede platformen voor laten beleggen vergelijken

Als je het mij vraagt is BinckBank in vergelijking de beste keuze voor laten beleggen. Daarna komt Brand New Day specifiek voor pensioenbeleggen. Naats deze twee zijn er uiteraard nog andere goede platformen voor laten beleggen. Hieronder zal ik ze allemaal vergelijken, en benoem ik de bijzondere voor- en nadelen waarop je dient te letten.

goedkoop-aandelen-beleggen

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Laten beleggen bij OpenBank

Openbank is een nieuwe speler voor laten beleggen. Zij positioneren zichzelf met een service voor automatisch beleggen middels Robo-advisor. Daarbij hanteren zij het advies van BlackRock. Dit is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Dit feit is zeker een pluspunt, omdat het een zeer ervaren platform is voor laten beleggen. Wanneer je ervoor kiest om te laten investeren via Openbank, kan je kiezen uit vijf verschillende beleggingsstrategieën. In feite komt dat neer op van heel defensief naar heel offensief. Het jaarlijks gemiddeld rendement scheelt enorm tussen deze strategieën. Zo realiseert de meest defensieve een jaarlijks gemiddeld rendement van 2,6% tussen 2018 – 2020. De meest offensieve heeft een jaarlijks gemiddeld rendement van 6% behaald.

In het kader van laten beleggen platformen vergelijken, presteert Openbank minder goed dan BinckBank en Brand New Day. Bij deze platformen behaal je meer dan 7% met de meest offensieve strategie. Wel is het zo dat laten investeren bij Openbank relatief goedkoop is.

Meer weten? Lees hier de gehele review over Openbank.

vastgoed beleggen met weinig geld

Laten beleggen bij Robeco

In mijn onafhankelijke vergelijking komt de BinckBank naar voren als beste beleggingsplatform voor laten beleggen. Een van de grootste concurrenten van de BinckBank is Robeco. Robeco is een hele grote partij binnen de beleggingswereld. Zo hebben ze wereldwijd maar liefst 167 miljard euro in beheer. Via Robeco kan je zowel laten beleggen als zelf beleggen.

Laten investeren via Robeco kan via een drietal mogelijkheden. Allereerst is daar Robeco ONE. Bij dit product is er keuze uit vier verschillende beleggingsstrategieën, van defensief tot offensief. Dit is een mix van dividend beleggingsstrategieën en mixfondsen. Het jaarlijks gemiddeld rendement varieert hierbij tussen de 4 en 6%. Dit is lager dan bij de BinckBank. Daarentegen liggen de beheerskosten wel iets lager.

Naast Robeco ONE is er ook nog Robeco KIDS. Dit is geschikt bij beleggen voor je kind. Een andere optie heet Robeco LIFE. Dit laatste is een keuze voor wie wilt beleggen voor pensioen opbouw. Maar zoals eerder aangegeven is Brand New Day het beste beleggingsplatform voor pensioen opbouw.

Voordelen laten investeren bij Robeco

 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Veel keuze voor laten investeren
 • Bijna 90 jaar aan beleggingservaring
 • Goede spreiding qua fondsen voor relatief veilig beleggen

Nadelen laten investeren bij Robeco

 • Lager rendement in vergelijking tot de grote concurrent BinckBank

Laten beleggen bij Peaks

Een van de gemakkelijkste manieren voor geld laten investeren doe je via Peaks. Bij laten beleggen vergelijken vind ik persoonlijk dat Peaks vrij goed uit de test komt. Het is vooral de eenvoud en toegankelijkheid van deze beleggingsapp wat positief scoort. Peaks werkt via je telefoon. Bij ieder betaling die je met je telefoon doet, kan je het bedrag naar boven laten afronden. Dit kleine bedrag wordt vervolgens automatisch belegd via de beleggingsapp. Super simpel! Daarnaast kan je uiteraard ook zelf geld inleggen middels een eenmalige en maandelijkse inleg.

Je kan bij Peaks laten beleggen vanaf 1 euro. Ook heb je geen kennis nodig, iedere beginnende belegger kan kiezen uit vier fondsen. Namelijk: Mild, Pittig, Scherp en Heet. Bij Mild word je geld automatisch belegd in 30% aandelenfondsen en 70% obligatiefondsen. Bij Heet is het risico hoger, met 90% aandelenfondsen en 10% obligatiefondsen. Deze manier van laten investeren is te vergelijken met Brand New Day. Die hanteren dezelfde tactiek met een verhouding tussen aandelen- en obligatiefondsen. Echter is in vergelijking tot Brand New Day het rendement lager. Bij Mild is het verwacht bruto rendement per jaar 3,2%. Bij Heet is dat 6,5%.

De kosten bij Peaks zijn relatief laag. Bij beleggingen onder de 2.500 euro betaal je slechts 1,- euro per maand. Kom je hierboven, dan is het 0,5% per jaar en nog een 0,30% fondskosten. Daar komen nog wat kleinere kosten bij.

Meer weten over laten beleggen bij Peaks? Klik hier voor meer informatie.

Laten investeren bij Semmie

Semmie is een nieuw platform voor laten investeren, wat vooral gericht is op mobiel. Allereerst is het vermelden waard dat Semmie relatief goedkoop is in vergelijking tot andere platformen voor laten beleggen. Zo hanteren zij een vaste beheerfee van 0,7%. Daarop komt 0,26% fondskosten. De minimale inleg bedraagt 500 euro en je kan kiezen uit drie verschillende risicoprofielen.

Laten beleggen bij Semmie is snel, simpel en eenvoudig. Ook ziet de App er super strak uit. Dat is altijd fijn! Bij beleggen draait het echter wel allemaal om rendement. Of het nu mooi of lelijk is, je zou moeten willen kiezen voor het hoogste rendement. Bij Semmie behaal je dat in ieder geval niet. Zo is het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen 7 jaar slechts 4,5%. Dit is het netto resultaat, waarbij de 1% kosten al vanaf gehaald is.

Laten investeren bij Centraal beheer

Grote kans dat je al eens van Centraal Beheer hebt gehoord. Dit grote Nederlandse bedrijf voorziet ons van verzekeringen, hypotheken, spaarrekeningen en nog meer. Daarbij kan je ook geld laten beleggen. Wanneer ik Centraal beheer als platform voor laten beleggen vergelijk met anderen, vind ik dit de noemenswaardige punten:

Bij Centraal beheer kan je kiezen voor gemaksbeleggen en/of fondsbeleggen. Bij gemaksbeleggen heb je de keuze uit drie verschillende opties, genaamd mixfonds voorzichtig, mixfonds gemiddeld en mixfonds ambitieus. Het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar is respectievelijk 3,24%, 5,02% en 6,85%.

Bij fondsbeleggen via Centraal beheer heb je de keuze uit vier verschillende fondsen. Deze zijn wederom genaamd mixfonds voorzichtig, -gemiddeld en -ambitieus. Hier komt het mixfonds zeer ambitieus bij. Dit laatste fonds kan mogelijk interessant voor je zijn als je hoger rendement bij laten investeren wilt. Zo was het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar 8,8%. Dit is vooral geschikt bij lange termijn beleggen. De 8,8% is hoger dan bij Brand New Day. Het is echter nog steeds lager dan BinckBank, waarbij het gemiddelde over de afgelopen drie jaar 13% was.

Laten investeren bij Knab

In vergelijking is laten beleggen bij Knab relatief goedkoop. Echter is Knab beslist niet de beste keuze om je geld te laten investeren. Zij bieden slechts twee keuzes aan, waarvan allebei ondermaats presteren. Ten eerste hebben ze het “Knab Diversified Bond Fund”. Deze genereert een laag bruto rendement van nog geen 3%. Daarnaast is er de “Knab Diversified Equity Fund”. Alhoewel deze het beter doet, behaalt het een laag gemiddeld jaarlijks rendement van 6,6%. In vergelijking tot laten investeren bij BinckBank is dit een slechte prestatie. Ook al zijn ze goedkoper.

In dit geval kan je net zo goed zelf beleggen in ETF en een aanzienlijk hoger rendement halen

Laten investeren bij Nationale Nederlanden

platformen-laten-beleggen-vergelijken

Hierboven vind je het jaarlijks gemiddeld rendement voor laten beleggen bij Nationale Nederlanden. In vergelijking tot de BinckBank of Brand New Day, zien we dat dit lager ligt. Over het algemeen begin je in te zien dat het loont om meer risico te nemen bij beleggen, mits je dit voor een lange termijn van > 15 jaar doet. Mijn persoonlijke aanpak zou zijn om te kiezen voor BinckBank, met de keuze voor offensief of zeer offensief. De cruciale voorwaarde is hierbij wel dat je voor minimaal 15 jaar je geld laat beleggen. Geld heeft tijd nodig om rendement te maken. Er zullen dalen en pieken komen, maar uiteindelijk draait het allemaal om het jaarlijks gemiddelde rendement.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen? 

Kies voor SILVER of GOLD Membership. Dit is waar jij direct toegang tot kan krijgen:

 • Onbeperkt 1-on-1 coaching over succes, rijker worden en beleggen
 • Onbeperkt toegang tot Silver en/of Gold Community
 • Meer dan 70 uur trainingvideo's en worksheets voor rijker worden en succesvol beleggen
 • En nog veel meer...

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over het membership te lezen.