Laten Beleggen 2021? 13x Beste Platformen Vergelijken Laten Beleggen!
Laten Beleggen 2022? 13x Beste Platformen Vergelijken Laten Beleggen!

Laten Beleggen 2022? 13x Beste Platformen Vergelijken Laten Beleggen!

Beste Happy Investor, de beste platformen voor laten beleggen vergelijken? Slim! Geen tijd kwijt. Wel investeren en geld voor je laten werken. De ultieme vorm van passief inkomen! Laten beleggen kan je een vermogend mens maken. Hiervoor dien je een lange termijn horizon aan te houden én kiezen voor de beste platformen voor laten beleggen. Dat geeft je 3 – 4% extra rendement per jaar. En dat is heel wat voor wie op de lange termijn gaat beleggen!

In dit artikel vind je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste platformen voor laten beleggen.

Update 25 oktober 2021: je kan nu ook laten beleggen in crypto. Deze aanbieder realiseerde 201% rendement tussen januari 2021 t/m augustus 2021. Lees verder over de hoe en wat

Heb je geen tijd om de gehele vergelijking te lezen? Hieronder vind je de top 3 beste keuze voor laten beleggen:

beheerd-beleggen-aandelen-vergelijken

laten-beleggen-vergelijker-2022beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

Inhoudsopgave

Waarom laten beleggen zo gek nog niet is!
Vergelijking beste platformen laten beleggen
BinckBank – het beste platform laten beleggen voor hoger rendement
Brand New Day – het beste platform laten beleggen voor pensioen
Andere goede platformen voor laten beleggen vergelijken
Laten beleggen bij OpenBank
Laten beleggen bij Robeco
Laten investeren bij Semmie
Laten investeren bij Peaks
Laten investeren bij Centraal beheer
Laten investeren bij Knab
Laten investeren bij Nationale Nederlanden

Waarom laten beleggen zo gek nog niet is!

Veel mensen denken dat zij beter zijn. Ik ben daar zo’n voorbeeld van… Daarom kies ik er voor om zelf te beleggen. Niet alleen omdat ik het heel leuk en leerzaam vindt, maar ook omdat ik verwacht beter te kunnen presteren dan het marktgemiddelde. Helaas is dit ook een valkuil. Zeker wanneer je geen verstand van beleggen hebt. In dat geval kan je beter laten beleggen.

Zelf beleg ik al vele jaren in aandelen en ETFs. Daarbij streef ik naar een gemiddeld rendement van 14% per jaar. Om dit te behalen investeer ik veel tijd in onderzoek naar goede investeringen. Dit deel ik op mijn aandelen abonnement.

Bij laten investeren mag je rekenen op een gemiddeld jaarlijks rendement tussen de 5 – 7%. Hier hoef je echter geen tijd aan te besteden. Bij laten beleggen wordt alles voor je geregeld. Je hoeft enkel te genieten van een verhoogd inkomen.

Daarom is laten beleggen nog zo gek niet! En vind je beleggen wel leuk? Dan kan je hoger rendement halen met mijn aandelen abonnement ;).

Hieronder vergelijken we beste platformen voor laten beleggen.

Vergelijking beste platformen laten beleggen

Zoals gezegd gaan we hieronder de beste platformen voor laten beleggen vergelijken. Het gaat hier alleen om platformen die jouw geld beleggen in de aandelen- en obligatiemarkt. Uit deze vergelijking vind je de beste platformen boven aan. Omdat de term “beste” nogal subjectief is, heb ik gekozen voor een top 3 in plaats van slechts een enkele winnaar. Deze top 3 hebben namelijk ieder haar unieke voor- en nadelen. Zo kan je bij de een wat meer risicovol beleggen voor hoger rendement. Bij de ander is het juist minder risicovol en vooral als aanvulling op je pensioen. Dit laatste biedt echter wel meer zekerheid (omdat het minder risicovol is).

BinckBank / Saxo Bank – in vergelijking het beste platform voor beleggen in aandelen

geld-laten-beleggen-vergelijken

De grootste en het meest populaire platform voor laten beleggen is de BinckBank. De oprichters van Binck besloten in 2000 om een online broker te worden. Dit was destijds een zeer uniek en onderscheidend platform, waarbij je uitsluitend online kon beleggen. Snel, simpel en eenvoudig. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot het grootste en beste platform voor laten beleggen, met meer dan 300.000 Nederlandse klanten. Sinds haar oprichting is BinckBank maar liefst 16 keer (!) gekozen als beste online broker van het jaar. Dit betekent dat ze vrijwel ieder jaar sinds haar bestaan het beste platform voor laten investeren is.

BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde rendement gehaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Qua keuze voor laten investeren kan je kiezen uit drie verschillende pakketten. Deze noemen ze Forward, Comfort en Select. Je kan starten vanaf ieder bedrag, er is geen minimale inleg. En de kosten zijn ook relatief laag vergeleken andere platformen voor geld laten investeren.

Update oktober 2021: BinckBank gaat fuseren met Saxo Bank. Zij bundelen haar krachten voor nog beter resultaat.

Voor alle informatie omtrent tarieven, beleggingsmogelijkheden en voordelen klik je op deze link met meer informatie over beleggen bij Saxobank / BinckBank. Ook kan je via die link een gratis informatiepakket opvragen.

Voordelen laten beleggen bij BinckBank / Saxo Bank

 • Geen minimale inleg
 • In vergelijking hanteren ze lage kosten
 • Beleggingsstrategieën met laag risico
 • Slimme technologie voor automatische risico afbouw en risicobeheersing
 • Je geld valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel (100.000 euro beschermd)
 • Al het werk wordt uit handen genomen. Een ware bron tot passief inkomen
 • Je geld blijft altijd direct opvraagbaar
 • Uitstekende service
 • BinckBank heeft over de afgelopen jaren het hoogste gemiddelde jaarlijks rendement behaald in vergelijking tot alle andere platformen voor geld laten beleggen. Dit maakt BinckBank de allerbeste.

Nadelen laten beleggen bij BinckBank / Saxo Bank

 • In vergelijking tot zelf beleggen liggen de kosten hoger. Daartegenover staat wel dat al het werk voor je uit handen wordt genomen. In principe zou je het geld minimaal voor 15 jaar moeten laten staan, zonder het nodig te hebben. In dat geval is beleggen uiterst interessant voor wie vermogen wilt opbouwen en geld voor haar wilt laten werken

Wil je meer informatie, of gewoon gelijk een account aanmaken bij BinckBank? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een account. Let op: alleen via deze referral link krijg je nu ook 200 euro aan transactietegoed als welkomstcadeau.

Yieldt – in vergelijking het beste platform voor laten beleggen in crypto

Nieuw in deze vergelijking van laten beleggen is Yieldt. Bij deze organisatie kan je laten beleggen in crypto en Bitcoin. Wil je potentieel hoger rendement met crypto beleggen, maar heb je er zelf nauwelijks verstand van? De oplossing bestaat nu om te laten beleggen in crypto. Dankzij deze optie kunnen wij extra spreiding aanbrengen. Naast aandelen, vastgoed, en leningen kunnen we nu ook spreiden in crypto.

Yieldt heeft 580% rendement in 1,5 jaar tijd gehaald. Serieus? Ja, serieus. Lees hier hoe.

Ik heb er een uitgebreide Yieldt review over geschreven. Het rendement tussen januari 2021 en juni 2021 is 162%. Ook dat is extreem hoog. De kosten zijn hierbij wel hoger in vergelijking tot BinckBank, maar dat is appels met peren vergelijken.

Ik ben zelf geen voorstander van crypto beleggen, omdat het uiterst risicovol is. Maar ik zie wel logica in het laten beleggen in crypto’s en Bitcion door experts. Zij zijn bedreven in technische analyse. Dit vergroot de kans op rendement met crypto.

Let wel op: het risico ligt hoger bij deze investering, ook al laat je het beheren door ervaren cryptobeleggers. Persoonlijk zou ik beginnen met max. 5 tot 10% van mijn vermogen te laten beleggen in crypto. Afhankelijk van de resultaten kan je dit altijd nog laten opschroeven.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over Yieldt

Brand New Day – in vergelijking het beste platform voor laten beleggen pensioen

Platformen voor laten beleggen met elkaar vergelijken is niet altijd objectief. Kijk, de BinckBank is momenteel de beste keuze voor laten beleggen. Dit is een aantoonbaar feit op basis van het hoge rendement dat zij behalen, in combinatie met vergelijkbare kosten. Maar naast rendement en kosten, is er ook nog zoiets als het beleggingsdoel. En daarom benoem ik hier expliciet Brand New Day. Dit platform is mijns inziens de beste keuze voor laten investeren voor je pensioen. Er zijn veel goede tips voor zelf pensioen beleggen. Maar waarom moeilijk doen als je het ook kan laten uitbesteden?

Je zou voor Brand New Day willen kiezen als je geld wilt laten investeren voor je pensioen. Dit kan simpel en eenvoudig. Zo hebben zij twee verschillende fondsen waarbij je zelf kan aangeven wat de verhouding is. Zo bestaat het ene fonds uit 2.200 verschillende aandelen, en het andere fonds uit 2.300 obligaties. Je kan eenvoudig aangeven of je bijvoorbeeld 60% aandelen en 40% obligaties wilt, of dat je nog minder risico wilt nemen met bijvoorbeeld 20% aandelen en 80% obligaties. Momenteel hebben meer dan 75.000 Nederlanders een pensioenrekening-beleggen bij deze online broker.

Het meest uniek aan laten beleggen voor pensioen via Brand New Day, is dat zij voor jou regelen dat je heel veel belastingvoordeel krijgt. Dat bespaart je letterlijk tienduizenden euro’s aan belasting.

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over beleggen bij Brand New Day.

Tot slot, het gemiddeld rendement voor laten beleggen via Brand New Day is beslist goed. Zie hieronder de resultaten vanaf 2010.

platform-laten-beleggen-vergelijken

Voordelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Relatief laag risico beleggen als je voor de veilige opties kiest
 • Brand New Day regelt belastingvoordelen voor je als je kiest voor laten investeren met een pensioenrekening
 • Relatief lage beheerkosten van 0,59%

Nadelen laten beleggen bij Brand New Day

 • Eenmalige afsluitkosten van 45 euro voor een account
 • 0,50% eenmalige stortingskosten bij ieder bedrag dat wordt gestort
 • Lager rendement in vergelijking tot BinckBank

Meer weten? Klik op deze link met meer informatie over beleggen bij Brand New Day.

Andere goede platformen voor laten beleggen vergelijken

Als je het mij vraagt is BinckBank in vergelijking de beste keuze voor laten beleggen. Daarna komt Brand New Day specifiek voor pensioenbeleggen. Naast deze twee zijn er uiteraard nog andere goede platformen voor laten beleggen. Hieronder zal ik ze allemaal vergelijken, en benoem ik de bijzondere voor- en nadelen waarop je dient te letten.

Laten beleggen bij OpenBank vergelijken

Openbank is een nieuwe speler voor laten beleggen. Zij positioneren zichzelf met een service voor automatisch beleggen middels Robo-advisor. Daarbij hanteren zij het advies van BlackRock. Dit is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Dit feit is zeker een pluspunt, omdat het een zeer ervaren platform is voor laten investeren. Wanneer je ervoor kiest om te laten investeren via Openbank, kan je kiezen uit vijf verschillende beleggingsstrategieën. In feite komt dat neer op van heel defensief naar heel offensief. Het jaarlijks gemiddeld rendement scheelt enorm tussen deze strategieën. Zo realiseert de meest defensieve een jaarlijks gemiddeld rendement van 2,6% tussen 2018 – 2020. De meest offensieve heeft een jaarlijks gemiddeld rendement van 6% behaald.

In het kader van laten beleggen vergelijken, presteert Openbank minder goed dan BinckBank en Brand New Day. Bij deze platformen behaal je meer dan 7% met de meest offensieve strategie. Wel is het zo dat laten investeren bij Openbank relatief goedkoop is.

Meer weten? Lees hier de gehele review over Openbank.

Laten beleggen bij Robeco vergelijken

In mijn onafhankelijke vergelijking komt de BinckBank naar voren als beste beleggingsplatform voor laten investeren. Een van de grootste concurrenten van de BinckBank is Robeco. Robeco is een hele grote partij binnen de beleggingswereld. Zo hebben ze wereldwijd maar liefst 167 miljard euro in beheer. Via Robeco kan je zowel laten investeren als zelf beleggen.

Laten investeren via Robeco kan via een drietal mogelijkheden. Allereerst is daar Robeco ONE. Bij dit product is er keuze uit vier verschillende beleggingsstrategieën, van defensief tot offensief. Dit is een mix van dividend beleggingsstrategieën en mixfondsen. Het jaarlijks gemiddeld rendement varieert hierbij tussen de 4 en 6%. Dit is lager dan bij de BinckBank. Daarentegen liggen de beheerskosten wel iets lager.

Naast Robeco ONE is er ook nog Robeco KIDS. Dit is geschikt bij beleggen voor je kind. Een andere optie heet Robeco LIFE. Dit laatste is een keuze voor wie wilt beleggen voor pensioen opbouw. Maar zoals eerder aangegeven is Brand New Day het beste beleggingsplatform voor pensioen opbouw.

Voordelen laten investeren bij Robeco

 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Veel keuze voor laten investeren
 • Bijna 90 jaar aan beleggingservaring
 • Goede spreiding qua fondsen voor relatief veilig beleggen

Nadelen laten investeren bij Robeco

 • Lager rendement in vergelijking tot de grote concurrent BinckBank

Laten beleggen bij Peaks vergelijken

Een van de gemakkelijkste manieren voor geld laten investeren doe je via Peaks. Bij laten investeren vergelijken vind ik persoonlijk dat Peaks vrij goed uit de test komt. Het is vooral de eenvoud en toegankelijkheid van deze beleggingsapp wat positief scoort. Peaks werkt via je telefoon. Bij ieder betaling die je met je telefoon doet, kan je het bedrag naar boven laten afronden. Dit kleine bedrag wordt vervolgens automatisch belegd via de beleggingsapp. Super simpel! Daarnaast kan je uiteraard ook zelf geld inleggen middels een eenmalige en maandelijkse inleg.

Je kan bij Peaks laten investeren vanaf 1 euro. Ook heb je geen kennis nodig, iedere beginnende belegger kan kiezen uit vier fondsen. Namelijk: Mild, Pittig, Scherp en Heet. Bij Mild word je geld automatisch belegd in 30% aandelenfondsen en 70% obligatiefondsen. Bij Heet is het risico hoger, met 90% aandelenfondsen en 10% obligatiefondsen. Deze manier van laten investeren is te vergelijken met Brand New Day. Die hanteren dezelfde tactiek met een verhouding tussen aandelen- en obligatiefondsen. Echter is in vergelijking tot Brand New Day het rendement lager. Bij Mild is het verwacht bruto rendement per jaar 3,2%. Bij Heet is dat 6,5%.

De kosten bij Peaks zijn relatief laag. Bij beleggingen onder de 2.500 euro betaal je slechts 1,- euro per maand. Kom je hierboven, dan is het 0,5% per jaar en nog een 0,30% fondskosten. Daar komen nog wat kleinere kosten bij.

Meer weten over laten beleggen bij Peaks? Klik hier voor meer informatie.

Laten investeren bij Semmie vergelijken

Semmie is een nieuw platform voor laten investeren, wat vooral gericht is op mobiel. Allereerst is het vermelden waard dat Semmie relatief goedkoop is in vergelijking tot andere platformen voor laten investeren. Zo hanteren zij een vaste beheerfee van 0,7%. Daarop komt 0,26% fondskosten. De minimale inleg bedraagt 500 euro en je kan kiezen uit drie verschillende risicoprofielen.

Laten beleggen bij Semmie is snel, simpel en eenvoudig. Ook ziet de App er super strak uit. Dat is altijd fijn! Bij beleggen draait het echter wel allemaal om rendement. Of het nu mooi of lelijk is, je zou moeten willen kiezen voor het hoogste rendement. Bij Semmie behaal je dat in ieder geval niet. Zo is het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen 7 jaar slechts 4,5%. Dit is het netto resultaat, waarbij de 1% kosten al vanaf gehaald is.

Lees hier de Semmie review.

Laten investeren bij Centraal beheer vergelijken

Grote kans dat je al eens van Centraal Beheer hebt gehoord. Dit grote Nederlandse bedrijf voorziet ons van verzekeringen, hypotheken, spaarrekeningen en nog meer. Daarbij kan je ook geld laten beleggen. Wanneer ik Centraal beheer als platform voor laten beleggen vergelijk met anderen, vind ik dit de noemenswaardige punten:

Bij Centraal beheer kan je kiezen voor gemaksbeleggen en/of fondsbeleggen. Bij gemaksbeleggen heb je de keuze uit drie verschillende opties, genaamd mixfonds voorzichtig, mixfonds gemiddeld en mixfonds ambitieus. Het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar is respectievelijk 3,24%, 5,02% en 6,85%.

Bij fondsbeleggen via Centraal beheer heb je de keuze uit vier verschillende fondsen. Deze zijn wederom genaamd mixfonds voorzichtig, -gemiddeld en -ambitieus. Hier komt het mixfonds zeer ambitieus bij. Dit laatste fonds kan mogelijk interessant voor je zijn als je hoger rendement bij laten investeren wilt. Zo was het jaarlijks gemiddelde rendement over de afgelopen drie jaar 8,8%. Dit is vooral geschikt bij lange termijn beleggen. De 8,8% is hoger dan bij Brand New Day. Het is echter nog steeds lager dan BinckBank, waarbij het gemiddelde over de afgelopen drie jaar 13% was.

Laten investeren bij Knab vergelijken

In vergelijking is laten investeren bij Knab relatief goedkoop. Echter is Knab beslist niet de beste keuze om je geld te laten investeren. Zij bieden slechts twee keuzes aan, waarvan allebei ondermaats presteren. Ten eerste hebben ze het “Knab Diversified Bond Fund”. Deze genereert een laag bruto rendement van nog geen 3%. Daarnaast is er de “Knab Diversified Equity Fund”. Alhoewel deze het beter doet, behaalt het een laag gemiddeld jaarlijks rendement van 6,6%. In vergelijking tot laten investeren bij BinckBank is dit een slechte prestatie. Ook al zijn ze goedkoper.

Laten investeren bij Nationale Nederlanden vergelijken

platformen-laten-beleggen-vergelijken

Hierboven vind je het jaarlijks gemiddeld rendement voor laten beleggen bij Nationale Nederlanden. In vergelijking tot de BinckBank of Brand New Day, zien we dat dit lager ligt. Over het algemeen begin je in te zien dat het loont om meer risico te nemen bij beleggen, mits je dit voor een lange termijn van > 15 jaar doet. Mijn persoonlijke aanpak zou zijn om te kiezen voor BinckBank, met de keuze voor offensief of zeer offensief.

De cruciale voorwaarde is hierbij wel dat je voor minimaal 15 jaar je geld laat beleggen. Geld heeft tijd nodig om rendement te maken. Er zullen dalen en pieken komen, maar uiteindelijk draait het allemaal om het jaarlijks gemiddelde rendement.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Koop Aandelen & ETF's Commissievrij

Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met commissievrij beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. De twee grootste platformen voor commissievrij beleggen zijn DEGIRO & eToro. Wij ontvangen een vaste vergoeding wanneer je een gratis account aanmaakt (Win-Win).
commissievrij-beleggen-lange-termijn

Mis het niet: download nu gratis 

het speciale rapport voor beleggen in carbon credits voor CO2-reductie. Potentieel enorme groeimarkt met +104,13% rendement in 2021

beleggen-carbon-credits

Succesvol Beleggen?

Meer Geld? Meer Vrijheid? Meer leven? Meld je aan op de Happy Investors Community. Krijg direct toegang tot onze bewezen strategie voor succesvol lange termijn beleggen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down