Semmie Beleggen? Review, Vergelijken en Ervaringen
Semmie Beleggen? Review, Vergelijken en Ervaringen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/14/2021
8 min

Semmie Beleggen? Review, Vergelijken en Ervaringen

04/14/2021
8 min

Beste Happy Investor, ben je geïnteresseerd in beleggen bij Semmie? In dit kennisartikel deel ik mijn objectieve review over Semmie. Daarbij gaan we inhoudelijk kijken wat de unieke voor- en nadelen van deze beleggingsapp zijn. Daarna gaan we Semmie vergelijken met andere beleggingsplatformen. Immers, het is cruciaal om te weten of Semmie de beste keuze is als mobiele beleggingsapp. Een goed begin is het halve werk. Tot slot gaan we ook de ervaringen met Semmie bekijken. Service en klantvriendelijkheid is nog altijd een wenselijk aspect voor iedere klant 😉.

Spoiler: Semmie is niet de beste keuze voor jou als beginnende belegger. Hieronder lees je waarom en welk beleggingsplatformen wel de beste keuzes zijn.

Inhoudsopgave:

Review Semmie Beleggen: wat is het en hoe werkt het?
Semmie vergelijken met andere beleggingsplatformen
Ervaringen met Semmie
Laten beleggen via Semmie vs. Zelf beleggen: voor- en nadelen
Conclusie Semmie Review: dit is mijn persoonlijke voorkeur

Review Semmie Beleggen: wat is het en hoe werkt het?

review-semmie-beleggen

bron: Semmie Instagram

Semmie is een online beleggingapp om geld te beleggen in aandelen- en obligatiefondsen. Gemak, eenvoudig en snelheid staan centraal. Dit is eenzelfde aanbod voor beginnende beleggers wat te vergelijken is met Semmie concurrenten zoals Peaks, BinckBank en Brand New Day. De wijze waarop Semmie zich probeert te onderscheiden als aanbieder voor beheerd beleggen, is door uitsluitend te investeren in duurzaamheid. Duurzaam beleggen staat centraal in de door Semmie geselecteerde aandelen- en obligatiefondsen.

De mobiele beleggingsapp van Semmie werkt eenvoudig en maakt het mogelijk om heel laagdrempelig te beginnen met beleggen in duurzame aandelen- en obligatiefondsen.

Dit is hoe Semmie beleggen werkt:

  1. Maak een account aan via de website
  2. De minimale inleg om te starten is 500 euro
  3. Kies je risicoprofiel: defensief, neutraal of offensief
  4. Vervolgens gaat Semmie jouw geld investeren in duurzame aandelen- en obligatiefondsen op basis van je risicoprofiel
  5. Tip: als je slim bent kies je voor periodiek inleggen. Lees hier hoeveel maandelijks beleggen om na twintig jaar al financieel onafhankelijk te worden (let op: dit is verrassend weinig).

En dat is het. Je bent nu officieel een belegger die geld voor zich laat werken. Zo simpel werkt het. Nu is dit een review over Semmie, maar er zijn soortgelijke beleggingsapps waar het net zo eenvoudig werkt. Mijns inziens is Semmie echter niet de beste keuze voor als je een zo hoog mogelijk rendement wilt bij het laten beleggen van je geld. Wil je weten welke aanbieder dat wel is? Klik hier voor de beste aanbieders voor laten beleggen.

Duurzaam beleggen met Semmie in aandelen- en obligatiefondsen

De unieke aanpak van Semmie is om enkel te investeren in duurzame bedrijven. Dit betreft een selectie van 1700 verschillende aandelen wereldwijd die hoog score op ESG-score en op een duurzame benchmark.

Een ruime selectie van 1700 aandelen zorgt voor voldoende spreiding. Het is echter wel zo dat je diezelfde spreiding eenvoudig kan realiseren middels ETFs. Zo zijn er ETFs zoals de VWRL met meer dan 3500 verschillende aandelen wereldwijd. Zelf beleggen in ETFs is goedkoper en bevat in dit geval ook nog eens meer spreiding. Wel is het zo dat hier ook niet-duurzame bedrijven in kunnen zitten.

Als je interesse hebt in zelf beleggen, dan vind je op mijn website 200+ informatieve kennisartikels om je daarbij te helpen. Zo kan je als beginner eens starten door je te verdiepen in ETFs.

Heb je niet zoveel tijd en wil je direct leren hoe je succesvol kan beleggen? Dan is de Happy Investors Community beslist iets voor jou. Hierop krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 70 uur aan cursusmateriaal voor succesvol lange termijn beleggen. Tevens deel ik daarop mijn onderzoek naar unieke aandelen, waarmee we het gemiddelde rendement kunnen verhogen. Op de lange termijn kan dit leiden tot tien- of honderdduizenden euro’s extra. En dat simpelweg met wat extra rendement.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Semmie vergelijken met andere beleggingsplatformen

semmie-vergelijken-rendement

bron: www.semmie.nl April 2021

De volgende stap in deze review over Semmie is het vergelijken van de beleggingsapp met alternatieven. Je kan je geld maar eenmalig beleggen. De juiste keuze is derhalve cruciaal, omdat iedere extra procent rendement je op de lange termijn letterlijk tienduizenden euro’s extra kan opleveren. Dat is hoe je kan rijk worden met beleggen: lange termijn beleggen tegen hoog rendement.

Semmie vergelijken op kosten is vrij eenvoudig. Op gebied van kosten zijn ze relatief goedkoop. Zo betaal je jaarlijks 0,7% aan beheerkosten en 0,26% aan fondskosten. In totaal ben je bijna 1% van je belegd vermogen kwijt aan kosten. In vergelijking met andere beleggingsplatformen zijn dit gelijkwaardige kosten of iets duurder. Zo is Peaks ook een goedkope aanbieder, vergelijkbaar met Semmie. De meer specialistischere beleggingsplatformen zoals een BinckBank of Robeco, zijn over het algemeen iets duurder. Maar let op: kosten vertellen slechts een deel van het verhaal.

Belangrijker dan de kosten is het netto rendement. Dit is het bruto rendement minus de kosten. Hoe hoger het netto rendement, hoe rijker je op de lange termijn zal worden. Dus in feite maakt het niet uit of een bepaalde beleggingsapp heel duur is. Zolang het netto rendement maar hoger is. Op het vlak van rendement presteert Semmie slechter in vergelijking tot andere beleggingsapps. Dit komt vooral omdat zij een relatief groot percentage investeren in obligatiefondsen. Obligatiefondsen zijn een relatief veilige belegging maar bieden zeer laag rendement.

Uit mijn onderzoeken en reviews blijkt dat je het hoogste netto rendement bij BinckBank of Brand New Day kan behalen.

Uit mijn Semmie review blijkt dat zij wel heel hoog scoren op het gebied van service en duurzaamheid. Als je tevreden bent met een lager rendement en vooral meer duurzaam wilt beleggen, dan is Semmie een prima keuze.

Ervaringen met Semmie

Een review over de ervaringen met Semmie beleggen mag uiteraard niet ontbreken. Persoonlijk beleg ik niet via Semmie en kan daarover ook mijn ervaringen niet delen. Echter heb ik genoeg kennis om te beoordelen of het een goede keuze is op basis van beleggingsstrategie, kosten en rendement. Voor mij zijn dit de belangrijkste criteria, waarbij centraal staat of het een betrouwbare aanbieder is die op een verantwoorde wijze hoog rendement kan realiseren op een lange termijn van 15 jaar of langer. (let op: bij beleggen kan je nooit spreken over garanties, omdat er altijd risico’s tot geld verlies zijn).

In dat perspectief ben ik na mijn Semmie review van mening dat dit niet de beste aanbieder is voor een consistent hoog rendement op de lange termijn. Zoals hierboven aangegeven zijn er betere partijen voor laten beleggen. Of nog beter is om zelf te beleggen, maar daar kom ik hieronder nog even op terug.

Eerst iets over de Semmie ervaringen van klanten. Hier scoort de beleggingsapp hoog. De service schijnt uitstekend te zijn. En ook geven vele ervaringen en reviews aan dat beleggen bij Semmie heel eenvoudig is. Binnen vijf minuten heb je een account aangemaakt en kan je geld voor jou laten werken.

Semmie is een nog relatief kleine aanbieder met circa 15.000 klanten. Ze hebben tot op heden 559 reviews en ervaringen ontvangen op Kiyoh.com. De gemiddelde reviews voor Semmie is een 9,3 uit 10. 98% van alle klanten geeft een aanbeveling.

semmie-ervaringen-beleggen

Hieronder zie je een kleine greep van de meest recente ervaringen en reviews over Semmie.

ervaringen-semmie-beleggen

Laten beleggen via Semmie vs. Zelf beleggen: voor- en nadelen

Een vraag die je aan jezelf moet stellen bij Semmie beleggen is of je wilt kiezen voor beheerd beleggen of toch liever zelf wilt gaan beleggen. Bij Semmie kan je jouw geld laten beleggen. Het is super simpel en gemakkelijk. Alsof je een spaarrekening opent. De beleggingsstrategie van deze beleggingsapp is aan de relatief veilige kant. Bij een defensieve portefeuille investeren ze je geld in 30% aandelenfondsen en 70% obligatiefondsen. Bij offensief is dit 70% aandelen en 30% obligaties. Daarbij gaat het ook nog eens om fondsen, met daarin 1700 verschillende aandelen. Dat alleen is al een behoorlijke spreiding. Als je hierbij voor een lange termijn > 10 jaar gaat beleggen, dan is de kans op positief rendement aannemelijk.

Bij zelf beleggen kan je echter minstens eenzelfde rendement behalen als bij Semmie. Het is alleen wel nodig dat je eerst de nodige kennis opdoet.

Neem nu ETF beleggen als voorbeeld. Daarbij kan je meer spreiding aanbrengen en toch een hoger rendement halen (van circa 8% per jaar). Het rendement is hoger en je kosten zijn lager. Zo beleg ik zelf via DEGIRO omdat zij een van de laagste transactiekosten hebben en ook een groot aanbod aan aandelen en ETFs. Lees hier meer over mijn beleggingsaccount bij DEGIRO.

Het gevolg van hoger rendement is dat je rijker wordt. Dit werkt echter alleen als je de nodige kennis hebt. Verdiep je eens in mijn online cursus beleggen. Met meer dan 70 uur aan cursusmateriaal en maandelijkse aandelentips, kan je jouw winstkans significant verhogen.

Conclusie Semmie Review: dit is mijn persoonlijke voorkeur

Het aspect ‘duurzaam beleggen’ is wat mij persoonlijk zeer aanspreekt. Uit mijn Semmie review kan ik niet concluderen of alle beleggingen ook daadwerkelijk in duurzame bedrijven zijn. Wat betreft service, vormgeving en eenvoudig is de beleggingsapp van Semmie uitstekend. Iedere beginnende belegger kan eenvoudig instappen tot aandelen en obligaties. En dat met relatief laag risico bij een defensief profiel.

Is Semmie een goede keuze? Ja, het zou een prima keuze zijn voor mensen die haar spaargeld voor hen willen laten werken met relatief lager risico. En waarbij de investeringen in duurzame bedrijven gedaan worden.

Is Semmie de beste keuze voor rendement? Nee, zoals ik hierboven al aangaf zijn er betere partijen mits je een hoger rendement wilt. Daar kan je met een hoger risicoprofiel een hoger jaarlijks gemiddeld rendement behalen. Belangrijk om te melden is dat hoe meer risico je neemt, hoe meer lange termijn je beleggingsstrategie dient te zijn. Investeer alleen met geld dat je op de lange termijn kan missen.

En hoe zit het met laten beleggen vs. zelf beleggen?

Persoonlijk kies ik voor zelf beleggen. Door het zelf beleggen in goede ETFs en/of individuele aandelen is het mogelijk om een gelijkaardig of hoger rendement te behalen. Daarbij bespaar je de jaarlijkse kosten bij aanbieders zoals Semmie. Let wel dat het risico ook toeneemt bij zelf beleggen. Dit is daarom alleen verstandig voor wie meer kennis en ervaring opdoet met beleggen.

Voor zelf beleggen kies ik voor DEGIRO als beleggingsplatform. Lees hier mijn ervaringen met hoe beleggen bij DEGIRO werkt.

Reacties
Categorieën