Robeco One Review & Vergelijking: slimme belegging? Dit moet je weten
Robeco One Review & Vergelijking: slimme belegging? Dit moet je weten
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
01/12/2021
8 min

Robeco One Review & Vergelijking: slimme belegging? Dit moet je weten

01/12/2021
8 min

Beste Happy Investor, overweeg je om te beleggen via Robeco One en ben je opzoek naar een eerlijke review en vergelijking? In deze Robeco One review is de centrale vraag of het wel of niet een goede belegging is. Om dit te bepalen dienen we niet alleen Robeco One te beoordelen, maar dit ook te vergelijken met alternatieven zoals andere online brokers voor geld laten beleggen. In dit artikel ga ik je een eerlijke review en vergelijking geven. Zelf beleg ik al vele jaren en schrijf ik hier ook graag over om anderen te helpen om betere financiële keuzes te maken. Daarbij heb ik ook vele reviews geschreven over beleggingsplatformen zoals Robeco.

Een tipje van de sluier: Robeco One is een prima platform om je geld te laten beleggen. Het is alleen niet de beste keuze. Hieronder lees je wat dan wel het beste platform is. Lees snel verder voor de complete Robeco One review!

Inhoudsopgave:

Review: hoe werkt Robeco One?
Wat is het verschil tussen Robeco One en Robeco Plus?
Wat zijn de voor- en nadelen van Robeco One?
Robeco One review en vergelijken met andere platformen
Robeco Plus vs. zelf beleggen
Conclusie Robeco One review: is het een goede belegging of is er een beter keuze?

Review: hoe werkt Robeco One?

robeco-one-review-recensie

Robeco One kan je zien als een beleggingsfonds. Het werkt super eenvoudig. Je maakt je geld over naar Robeco One. Dit geld wordt beheerd door beleggingsexperts die er fulltime mee bezig zijn. Hun doel is om jouw geld te vermeerderen. Om je rijker te maken. Robeco One betekent dat je ervoor kiest om experts voor jou te laten werken. Je vertrouwt je geld aan hen toe, en zij gaan dit voor je beleggen. Dit heeft een aantal voor- en nadelen waar ik straks op terug kom.

In essentie werk Robeco One heel eenvoudig. Ik zal dit uitleggen aan de hand van een stappenplan:

  1. Je maakt geld over naar het beleggingsfonds Robeco One. Dit kan vanaf 50,- euro
  2. Maak een keuze of je defensief, neutraal, offensief of duurzaam wilt laten beleggen. Defensief betekent minder risico. Offensief betekent meer risico.
  3. Optioneel kan je ervoor kiezen om maandelijks geld bij te leggen. Hoeveel maandelijks beleggen heeft een grote invloed op je eindvermogen
  4. Ga door met je leven en geniet met plezier terwijl je experts voor je laat werken om extra vermogen op te bouwen

Dit klinkt bijzonder simpel en dat is het ook. We spreken hier over het laten beleggen van je geld. In plaats van dat je zelf research doet en geld investeert, besteed je dit simpelweg uit. Uiteraard zijn hier voor- en nadelen aan. Zo kan je bij zelf beleggen in principe eenzelfde of hoger rendement halen mits je weet hoe. Hierdoor bespaar je de fondskosten van Robeco One. Immers, hun dienst is uiteraard niet gratis 😉.

Ik ben een voorstander van zelf beleggen. Dit weet je als je vaker mijn artikels leest. Wel is mijn advies om te kiezen voor laten beleggen als je vermogen wilt opbouwen maar geen enkele interesse in beleggen hebt. Wie succesvol wilt zijn met beleggen zal namelijk wel haar onderzoek moeten doen. Je wilt namelijk je risico verkleinen terwijl je wel een mooi rendement wilt opstrijken. Als je geen interesse in de beleggingswereld hebt, zal je op natuurlijke wijze hier minder tijd in investeren. Met alle gevolgen van dien. Daarom kan het in jouw geval mogelijk slimmer zijn om het beleggen uit te besteden aan de experts.

Wil je weten of Robeco One de beste keuze is voor geld laten beleggen? Klik hier voor laten beleggen vergelijken. Maak de juiste keuze en voorkom verlies!

goedkoop-aandelen-beleggen

Wat is het verschil tussen Robeco One en Robeco Plus?

Bij Robeco One laat je het geld beleggen. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken en aangeven of je weinig of iets meer risico wenst te nemen. Vervolgens gaan de experts voor je aan de slag en kan jij achterover leunen.

Nu is er bij Robeco ook de optie tot zelf beleggen. Dit heet Robeco Plus. In vergelijking tot Robeco One krijg je hierbij meer keuzevrijheid in waar je geld wilt investeren. Je kan hierbij namelijk aangeven in welke Robeco Beleggingsfondsen je wenst te investeren. Het is dus niet zo dat je in losse aandelen of ETFs kan beleggen, zoals dat bij DEGIRO of Lynx wel kan. In plaats daarvan is het zo dat je zelf kan kiezen uit een vast aantal fondsen. Het voordeel van deze fondsen is dat ze al een goede spreiding hebben, waardoor het risico significant lager wordt (in vergelijking tot individuele aandelen). Ook kan je bij de Robeco Plus fondsen zelf kiezen welke verhouding tussen risico en rendement je wilt nemen. Zo heb je een top 5 fondsen. Dit zijn de best presterende over de afgelopen drie jaar. Maar uiteraard kan je ook uit andere fondsen kiezen.

Zie hieronder een review en vergelijking tussen Robeco One en Robeco Plus:

robeco-one-review-recensie

Wat zijn de voor- en nadelen van Robeco One?

Nu heb ik al veel reviews over beleggingsplatformen geschreven. Deze Robeco One review is mede hierop gebaseerd, waarbij ik mijn ervaringen en kennis meeneem in een oordeel over deze online broker. Op basis van mijn persoonlijke Robeco One review bekom ik de volgende voor- en nadelen:

Voordelen Robeco One:

  • Ruim 90 jaar beleggerservaring
  • Geen starterskosten (gratis in- en uitstappen) en lage minimale inleg
  • Hoge rendementen op Robeco Plus fondsen mogelijk (niet voor beginners)

Nadelen Robeco One:

  • Niet de goedkoopste
  • Ook niet het hoogste netto rendement (na aftrek fondskosten) in vergelijking tot andere platformen voor geld laten beleggen

Op de website van Robeco maken zij promotie voor het feit dat er meer dan 40.000 klanten zijn aangesloten bij Robeco One. Waarbij ze een gemiddelde klanttevredenheidsscore van 8.2 krijgen en 81% een aanbeveling geeft. Uiteraard zijn dit goede cijfers en dat past ook bij de servicegerichtheid van deze online broker.

De centrale vraag in deze Robeco One review is echter of zij de beste keuze zijn voor jou als beginnende belegger. Hieronder geef ik je het antwoord, maar eerst gaan we Robeco One vergelijken met andere online brokers.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Robeco One review en vergelijken met andere platformen

Ik ben positief verrast over de mogelijkheden bij Robeco Plus. Daar bieden zij een paar interessante fondsen aan die een hoog jaarlijks rendement opbrengen. Voor de iets meer gevorderde belegger kan dit beslist een interessante aanvulling op de beleggingsportefeuille zijn.

In deze review kijken we echter naar Robeco One. Bij Robeco One staat het laten beleggen centraal. Dat betekent dat je geld overmaakt en kiest uit een defensief, neutraal of offensief profiel. Vervolgens gaan experts jouw geld investeren en ontvang je gemiddeld genomen ieder jaar een positief rendement.

Het concept van Robeco One is niet nieuw. Er zijn vergelijkbare online brokers (platformen). Dit is de concurrentie. In het artikel over laten beleggen vergelijken (zie link hierboven), vind je de complete vergelijking. De samenvatting daaruit is dat er binnen Nederland twee beste keuzes zijn voor laten beleggen. Het gaat hier over BinckBank en Brand New Day. Deze concurrenten leveren in vergelijking tot Robeco One een hoger jaarlijks gemiddeld rendement. Let op dat het hier gaat om een hoger netto rendement. Daar zijn de kosten van afgehaald. Onderaan de streep betekent dit dat je ieder jaar meer geld krijgt dankzij het geld laten beleggen.

Uiteindelijk is dat waar het om draait bij geld laten beleggen. Hoe meer rendement je maakt, hoe beter je keuze.

Wil je weten welke de beste keuze voor jou is? Hier lees je alles over BinckBank of Brand New Day.

vastgoed beleggen met weinig geld

Robeco Plus vs. zelf beleggen

robeco-one-review

Na mijn Robeco One review ben ik van mening dat het niet de beste keuze is. Je kan in dat geval beter kiezen voor BinckBank of Brand New Day, omdat zij een hoger netto rendement genereren. Na mijn review ben ik wel positief verrast over Robeco Plus. Zo kan je eenvoudig kiezen uit standaard fondsen. Zo heb je verschillende fondsen die bijvoorbeeld duurzaam zijn, dividend uitkeren, of hoog rendement genereren. Let daarbij wel op dat behaalde rendementen uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst.

Het voordeel van Robeco Plus in vergelijking tot Robeco One is dat je zelf kan kiezen waarin je jouw geld investeert. Dit is het grote voordeel bij zelf beleggen. Je hebt daarbij volledige keuzevrijheid. Zo doe ik zelf beleggen bij DEGIRO, waarbij ik onderzoek doe naar individuele aandelen en ETFs. Daarbij probeer ik uiteraard te investeren in de beste ETFs en de beste individuele aandelen. Deze keuzevrijheid komt echter wel met de verantwoordelijkheid dat je zelf onderzoek moet doen. Uiteraard is dat heel leerzaam, maar ook meer tijdrovend dan Robeco One of -Plus. Bovendien komen er nogal wat valkuilen bij beleggen kijken. Kies dus alleen voor zelf beleggen als je daar tijd en energie in wilt steken.

Hier lees je meer over hoe beleggen DEGIRO werkt.

Conclusie Robeco One review: is het een goede belegging of is er een beter keuze?

We zijn aangekomen bij de centrale vraag van deze Robeco One review. Je weet inmiddels hoe deze online broker werkt, en welke mogelijkheden je hebt. We hebben gekeken naar de grootste voor- en nadelen. Ook hebben we Robeco One vergeleken met andere online brokers.

Is Robeco One de beste keuze?

Mijn antwoord: Nee. Na mijn Robeco One review ben ik van mening dat het beslist geen slechte keuze is. Alleen het is niet de beste keuze. Uit mijn vele reviews, ervaringen en vergelijkingen ben ik van mening dat BinckBank en/of Brand New Day een betere keuze zijn op basis van het gemiddeld jaarlijkse netto rendement. Welke van de twee voor jou het beste is, ligt aan je voorkeur. En misschien is Robeco One wel de beste keuze voor jou, om wat voor denkbare reden dan ook.

Wel onderscheidend aan Robeco is het Robeco One Duurzaam fonds, en het zelf beleggen via Robeco Plus. Maar wil je het laten beleggen uitbesteden en daarvoor een hoger rendement, ga dan voor een van de online brokers zoals hierboven aangegeven.

Wil je meer weten over Robeco One op hun eigen website? Klik op deze link met meer informatie.

Reacties
Categorieën