arrow_drop_up arrow_drop_down

BinckBank of Brand New Day Vergelijken voor laten beleggen

Beste Happy Investor, in mijn vroegere jaren tot beleggen heb ik altijd alles zelf gedaan. Bij zelf beleggen leer je immers het meeste, juist ook door de fouten die je maakt. Nu kan het zijn dat jij wel financiële onafhankelijkheid wilt bereikend door het investeren van je vermogen, maar dat je geen affiniteit hebt met beleggen. In dat geval is het laten beleggen de beste keuze. Daarbij is het zo dat er meerdere beleggingsplatformen zijn waarbij je geld kan laten beleggen. BinckBank of Brand New Day zijn hier voorbeelden van, alsook de traditionele banken wat overigens de slechtste keuze is voor geld laten beleggen. BinckBanck en Brand New Day zijn daarentegen gespecialiseerd in geld laten beleggen, en bieden derhalve de meeste voordelen en betere rendementen. Maar welke is de beste? Of welke is voor jou het meest geschikt? In deze review gaan we BinckBanck vs. Brand New Day vergelijken.

Inhoudsopgave:

Laten beleggen via Binck of Brand New Day, of toch liever zelf beleggen?
Beleggingsstrategie van BinckBank
Beleggingsstrategie van Brand New Day
Tarieven vergelijken: BinckBank vs. Brand New Day
BinckBank en Brand New Day vergelijken op voor- en nadelen
Bij wie haal ik het hoogste rendement?
Conclusie over BinckBank vs. Brand New Day vergelijken

Laten beleggen via Binck of Brand New Day, of toch liever zelf beleggen?

Een belangrijk vraagstuk in onze vergelijking tussen BinckBank of Brand New Day is de vraag of je zelf wilt gaan beleggen of wilt laten beleggen. Als je zelf wilt beleggen, dan zijn we snel klaar. Immers, bij Brand New Day kan je alleen maar je geld laten beleggen. Bij Binck daarentegen kan je ook zelf beleggen (allebei dus). Voor zelf beleggen, kan je beter dit artikel over BinckBank vs. DEGIRO lezen.

In deze review gaan we ons richten op het vergelijken van BinckBank met Brand New Day op basis van laten beleggen. Dit betekent dus dat je geld overboekt naar de beleggers van Binck ofwel Brand New Day om je geld te laten beleggen (beheren). Om te bepalen wat voor ons de beste keuze is tussen deze twee, telt er maar 1 ding en dat is rendement. Wie behaalt het hoogste jaarlijkse te verwachtte rendement, is dat Binck of Brand New Day? Immers, kiezen voor degene die structureel een hoger rendement haalt zal de beste keuze zijn om ons vermogen meer te laten groeien. Uiteraard is het wel zo dat het verleden niet garant staat voor de toekomst. Toch kunnen we wel naar het verleden kijken, en ook naar de beleggingsstrategie. Een goede strategie, zoals bijvoorbeeld een dividendstrategie, maakt het verschil en zorgt voor hogere te verwachtte rendement in de toekomst.

Beleggingsstrategie van BinckBank

BinckBank of Brand New Day

Voor het laten beleggen heb je bij Binck drie opties, genaamd Forward, Comfort en Select. De keuze hangt af van hoe hoog je startkapitaal is, en de voorkeur voor beleggingsstrategie. Zo betreft Forward een standaard beleggingsstrategie in fondsen en obligaties. Bij Comfort kan je gebruik maken van de actieve risicobeheersing, om meer zeker je vermogen te laten groeien. Bij Select kan je pas starten vanaf 25.000 euro, maar daar valt wel het hoogste rendement te behalen.

Als je alles wilt weten over de beleggingsstrategie van Binck, en wat de drie opties precies inhouden, klik dan op deze link met meer informatie. Daar kan je ook een gratis informatiebrochure downloaden en een gratis rekentool gebruiken over hoeveel geld je kan genereren met beleggen.

Beleggingsstrategie van Brand New Day

De beleggingsstrategie van Brand New Day is simpel en eenvoudig. Zij investeren je geld in twee type fondsen. Dit is een aandelenfonds met 2.200 individuele bedrijven en een obligatiefonds met 2.300 obligaties. Je kan zelf aangeven in welke verhouding je het vermogen wilt laten investeren. Bijvoorbeeld 90% in het aandelenfonds en 10% obligatiefonds, of vice versa. Deze beleggingsstrategie is gericht op maximale risicospreiding voor stabiele opbouw van vermogen. In praktijk leidt dit ertoe dat je vermogen niet veel extreme koersschommelingen mee maakt, wat voor sommigen prettig is.

Meer weten? Ga naar deze link met meer informatie en details over de keuzes voor beleggen bij Brand New Day.

Tarieven vergelijken: BinckBank vs. Brand New Day

Tarieven zijn in principe te verwaarlozen. Een voorbeeldje: stel dat je twee beleggers X en Y hebt die jouw geld willen beheren. Als belegger X een tarief vraagt van 2% beheerkosten per jaar, is hij/zij significant duurder dan belegger Y met een tarief van 0,5% beheerkosten per jaar. Echter, stel dat belegger X een jaarlijks gemiddeld rendement van 10% genereert. En belegger Y genereert 5%. Het gemiddelde netto jaarlijkse rendement wat je ontvangt zal bij belegger X 8% zijn, terwijl dit bij de goedkopere belegger Y slechts 4,5% rendement is. Goedkoper is dus niet altijd beter. Het draait om het netto rendement, en daar ga ik vooral naar kijken in deze vergelijking tussen Binckbank vs. Brand New Day.

Bovenstaande voorbeeld is niet geheel random. Bij Brand New Day ligt het jaarlijkse tarief tussen de 0,5%  – 0,7%, afhankelijk van het fonds dat je kiest. Bij BinckBank ligt het jaarlijkse tarief tussen  0,76% – 1,32%, afhankelijk van de keuze qua fonds die je maakt. Overigens kan je bij BinckBank wel heel goedkoop zelf beleggen in fondsen, zoals ETF’s en obligatiefondsen. Qua tarieven is Binck dus duurder als je jouw geld volledig wilt laten beleggen. Maar levert Binck jaarlijks een hoger netto rendement? Dat is de vraag waar ik straks antwoord op geef.

Wil je beleggen in aandelen, ETF’s, Bitcoin, en meer op een zo goedkoop mogelijke manier? Het beste beleggingsplatform Etoro hanteert 0,- euro transactiekosten bij aankoop van aandelen. Dat betekent commissievrij en dus gratis handelen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie, of klik op de banner hieronder.

BinckBank en Brand New Day vergelijken op voor- en nadelen

Brand New Day heeft de volgende voor- en nadelen:

  • Simpel en eenvoudig beleggen
  • Relatief laag risico, heel veel spreiding
  • Openen van een beleggingsrekening is gratis
  • Relatief laag rendement
  • Lage flexibiliteit in keuze (enkel % verhouding tussen aandelen- en obligatiefonds)

Het grootste nadeel, in mijn ogen, aan Brand New Day is dat ze niks meer doen dan Indexbeleggen. Iemand die een beetje kennis heeft van beginnen met beleggen, begrijpt al hoe hij of zij zelf kan starten met indexbeleggen. Dit bespaart je het 0,5% – 0,7% jaarlijkse tarief. Toegegeven: het is wel een laag tarief.

In mijn ogen is Binck een betere keuze, omwille deze specifieke voordelen:

  • Binck is al 20 jaar gericht op en gespecialiseerd in beleggen
  • Binck heeft het hoogste rendement in vergelijking tot andere brokers waarbij je geld kan laten beleggen

Er zijn meer voordelen aan BinckBanck, maar de bovenste twee zijn specifieke voordelen in vergelijking tot Brand New Day. Als het aankomt op laten beleggen, is Binck ook de beste keuze als platform. Dit lees je ook terug in de onafhankelijke vergelijking van beleggingsplatformen.

Bij wie haal ik het hoogste rendement?

De manier van beleggen bij Brand New Day en Binck zijn afwijkend aan elkaar. Brand New Day kiest voor de bekende “indexfonds beleggen strategie”. Bij deze strategie verspreid je het geld over zoveel mogelijk aandelen en fondsen, voor zoveel mogelijk risicospreiding. Het gevolg hiervan is een meer stabiel verloop van rendement doorheen de jaren. Een ander gevolg hiervan is dat je typisch lager rendement ontvangt dan meer agressieve belegging strategieën. Bij Binck kan je zowel kiezen voor de indexfonds strategie, de ETF beleggen strategie en meer risicovollere beleggingsstrategieën die gemiddeld genomen een hoger jaarlijks rendement opleveren maar wel hogere volatiliteit (koersschommelingen) brengen.

Conclusie over BinckBank vs. Brand New Day vergelijken

Mijn persoonlijk advies is om te kiezen voor je geld te laten beleggen bij BinckBanck. Beleg het geld met de intentie voor de lange termijn, bijvoorbeeld 10 jaar of langer. Kies voor een hoog risiconiveau, en kijk niet iedere dag maar bijvoorbeeld eens per maand naar de ontwikkeling van je vermogen.

Kortom, wil je het hoogste rendement hebben? Kies voor Binck en klik op deze link met alle informatie over beleggen via BinckBank.

Of als je toch liever minder koersschommelingen wilt en een lager rendement accepteert, klik op deze link met meer informatie over beleggen via Brand New Day.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze review over Binckbank vs. Brand New Day Vergelijken. Als je via de bovenstaande linkjes een account opent of informatiebrochure aanvraagt, zal ik daar een kleine vergoeding voor ontvangen. Dit kost jou niks extra’s, maar geeft mij wel de vergoeding. Daarom zou ik het enorm waarderen als jij gebruik maakt van mijn advies, om dan een account aan te maken via de bovenstaande blauwe link. Zo helpen wij elkaar verder!

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel over Brand New Day vs. Binckbank hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, afgestudeerd in Masteropleidingen over Management en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset community. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Reactie plaatsen

Voorkom dat je het gratis boek "Meer Geld Verdienen in Minder Tijd" misloopt!

Mijn boek Meer Geld Verdienen in Minder Tijd telt bijna 100 pagina's met duidelijke en concrete tips over hoe je veel meer geld in minder tijd kan verdienen. Dit is inclusief stappenplan en, uit onderzoek bewezen, de beste tactieken om dit te bereiken. Om mijn kennis en ervaringen met jou te delen, mag je het boek gratis downloaden via onderstaande button. Enjoy!
50%
Download Gratis