BinckBank of Brand New Day Vergelijken voor laten beleggen
BinckBank of Brand New Day Vergelijken voor laten beleggen
24 april 2020 
9 min. leestijd

BinckBank of Brand New Day Vergelijken voor laten beleggen

Beste Happy Investor, in mijn vroegere jaren tot beleggen heb ik altijd alles zelf gedaan. Bij zelf beleggen leer je immers het meeste, juist ook door de fouten die je maakt. Nu kan het zijn dat jij wel financiële onafhankelijkheid wilt bereiken door het investeren van je vermogen, maar dat je geen affiniteit hebt met beleggen. In dat geval is het laten beleggen de beste keuze. Daarbij is het zo dat er meerdere beleggingsplatformen zijn waarbij je geld kan laten beleggen. BinckBank of Brand New Day zijn hier voorbeelden van, alsook de traditionele banken (wat overigens de slechtste keuze is voor geld laten beleggen).

BinckBanck en Brand New Day zijn gespecialiseerd in geld laten beleggen. Zij bieden veel voordelen en relatief hogere rendementen. Maar welke is de beste? Of welke is voor jou het meest geschikt? In deze review gaan we BinckBanck vs. Brand New Day vergelijken.

Update oktober 2021: BinckBank gaat fuseren met Saxo Bank. Vanaf 2022 gaan zij verder onder de naam Saxo Bank. In deze vergelijking blijven we spreken over BinckBank.

Inhoudsopgave:

Laten beleggen via Binck of Brand New Day, of toch liever zelf beleggen?
Beleggingsstrategie van BinckBank
Beleggingsstrategie van Brand New Day
Tarieven vergelijken: BinckBank vs. Brand New Day
BinckBank en Brand New Day vergelijken op voor- en nadelen
Bij wie haal ik het hoogste rendement?
Conclusie over BinckBank vs. Brand New Day vergelijken

Laten beleggen via Binck of Brand New Day, of toch liever zelf beleggen?

Een belangrijk vraagstuk in onze vergelijking tussen BinckBank of Brand New Day is de vraag of je zelf wilt gaan beleggen of wilt laten beleggen. Als je zelf wilt beleggen, dan zijn we snel klaar. Immers, bij Brand New Day kan je alleen maar je geld laten beleggen. Bij Binck daarentegen kan je ook zelf beleggen (allebei dus). Voor zelf beleggen, kan je beter dit artikel over BinckBank vs. DEGIRO lezen.

In deze review gaan we ons richten op het vergelijken van BinckBank met Brand New Day op basis van laten beleggen. Dit betekent dat je geld overboekt naar de beleggers van Binck ofwel Brand New Day om je geld te laten beleggen (beheren). Om te bepalen wat voor ons de beste keuze is tussen deze twee, telt maar één ding: het nettorendement.

Wie behaalt het hoogste jaarlijkse te verwachtte rendement? BinckBank of Brand New Day?

Immers, kiezen voor het platform dat structureel een hoger rendement haalt zal de beste keuze zijn om ons vermogen meer te laten groeien. Uiteraard is het wel zo dat het verleden niet garant staat voor de toekomst. Toch kunnen we wel naar het verleden kijken. Ook kunnen we kijken naar de beleggingsstrategie. Een goede strategie, zoals bijvoorbeeld een dividendstrategie, maakt het verschil en zorgt voor hogere te verwachtte rendement in de toekomst.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Beleggingsstrategie van BinckBank

BinckBank of Brand New Day

Voor het laten beleggen heb je bij Binck drie opties genaamd Forward, Comfort en Select. De keuze hangt af van hoe hoog je startkapitaal is, en de voorkeur voor beleggingsstrategie. Zo betreft Forward een standaard beleggingsstrategie in fondsen en obligaties. Bij Comfort kan je gebruik maken van de actieve risicobeheersing, om meer zeker je vermogen te laten groeien. Bij Select kan je pas starten vanaf 25.000 euro, maar daar valt wel het hoogste rendement te behalen.

Als je alles wilt weten over de beleggingsstrategie van Binck, en wat de drie opties precies inhouden, klik dan op deze link met meer informatie. Daar kan je ook een gratis informatiebrochure downloaden en een gratis rekentool gebruiken over hoeveel geld je kan genereren met beleggen.

Beleggingsstrategie van Brand New Day

De beleggingsstrategie van Brand New Day is simpel en eenvoudig. Zij investeren je geld in twee type fondsen. Dit is een aandelenfonds met 2.200 individuele bedrijven en een obligatiefonds met 2.300 obligaties. Je kan zelf aangeven in welke verhouding je het vermogen wilt laten investeren. Bijvoorbeeld 90% in het aandelenfonds en 10% obligatiefonds, of vice versa. Deze beleggingsstrategie is gericht op maximale risicospreiding voor stabiele opbouw van vermogen. In praktijk leidt dit ertoe dat je vermogen niet veel extreme koersschommelingen mee maakt, wat voor sommigen prettig is.

Meer weten? Ga naar deze link met meer informatie en details over de keuzes voor beleggen bij Brand New Day.

goedkoop-aandelen-beleggen

Tarieven vergelijken: BinckBank vs. Brand New Day

Tarieven zijn in principe te verwaarlozen. Een voorbeeldje: stel dat je twee beleggers X en Y hebt die jouw geld willen beheren. Als belegger X een tarief vraagt van 2% beheerkosten per jaar, is hij/zij significant duurder dan belegger Y met een tarief van 0,5% beheerkosten per jaar. Echter, stel dat belegger X een jaarlijks gemiddeld rendement van 10% genereert. En belegger Y genereert 5%. Het gemiddelde jaarlijkse nettorendement wat je ontvangt zal bij belegger X 8% zijn. Bij de goedkopere belegger Y is dat slechts 4,5% rendement.

Goedkoper is dus niet altijd beter. Het draait om het netto rendement, en daar ga ik vooral naar kijken in deze vergelijking tussen Binckbank vs. Brand New Day.

Bovenstaande voorbeeld is niet geheel random. Bij Brand New Day ligt het jaarlijkse tarief tussen de 0,5%  – 0,7%, afhankelijk van het fonds dat je kiest. Bij BinckBank ligt het jaarlijkse tarief tussen 0,76% – 1,32%, afhankelijk van de keuze qua fonds die je maakt. Overigens kan je bij BinckBank wel heel goedkoop zelf beleggen in fondsen, zoals ETF’s en obligatiefondsen. Qua tarieven is Binck dus duurder als je jouw geld volledig wilt laten beleggen. Maar levert Binck jaarlijks een hoger netto rendement? Dat is de vraag waar ik straks antwoord op geef.

BinckBank en Brand New Day vergelijken op voor- en nadelen

Brand New Day heeft de volgende voor- en nadelen:

 • Simpel en eenvoudig beleggen
 • Relatief laag risico, heel veel spreiding
 • Openen van een beleggingsrekening is gratis
 • Relatief laag rendement
 • Lage flexibiliteit in keuze (enkel % verhouding tussen aandelen- en obligatiefonds)

Het grootste nadeel, in mijn ogen, aan Brand New Day is dat ze niks meer doen dan Indexbeleggen. Iemand die een beetje kennis heeft van beginnen met beleggen, begrijpt al hoe hij of zij zelf kan starten met indexbeleggen. Dit bespaart je het 0,5% – 0,7% jaarlijkse tarief. Toegegeven: het is wel een laag tarief.

In mijn ogen is Binck een betere keuze, omwille deze specifieke voordelen:

 • Binck is al 20 jaar gericht op en gespecialiseerd in beleggen
 • Binck heeft het hoogste rendement in vergelijking tot andere brokers waarbij je geld kan laten beleggen

Er zijn meer voordelen aan BinckBanck, maar de bovenste twee zijn specifieke voordelen in vergelijking tot Brand New Day. Als het aankomt op laten beleggen, is Binck ook de beste keuze als platform. Dit lees je ook terug in de onafhankelijke vergelijking van beleggingsplatformen.

Bij wie haal ik het hoogste rendement?

De manier van beleggen bij Brand New Day en Binck zijn afwijkend aan elkaar. Brand New Day kiest voor de bekende “indexfonds beleggen strategie”. Bij deze strategie verspreid je het geld over zoveel mogelijk aandelen en fondsen, voor zoveel mogelijk risicospreiding. Het gevolg hiervan is een meer stabiel verloop van rendement doorheen de jaren.

Een ander gevolg hiervan is dat je typisch lager rendement ontvangt dan meer agressieve belegging strategieën. Bij Binck kan je zowel kiezen voor de indexfonds strategie, de ETF beleggen strategie en meer risicovollere beleggingsstrategieën die gemiddeld genomen een hoger jaarlijks rendement opleveren maar wel hogere volatiliteit (koersschommelingen) brengen.

Conclusie over BinckBank vs. Brand New Day vergelijken

Mijn persoonlijk voorkeur is om te kiezen voor geld te laten beleggen bij BinckBanck. Beleg het geld met de intentie voor de lange termijn, bijvoorbeeld 10 jaar of langer. Kies voor een hoger risiconiveau. Dit moet wel bij je passen uiteraard.

Kortom, wil je het hoogste rendement hebben? Kies voor Binck en klik op deze link met alle informatie over beleggen via Saxo Bank (BinckBank).

Of als je toch liever minder koersschommelingen wilt en een lager rendement accepteert, klik op deze link met meer informatie over beleggen via Brand New Day.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze review over Binckbank vs. Brand New Day Vergelijken. Als je via de bovenstaande linkjes een account opent of informatiebrochure aanvraagt, zal ik daar een kleine vergoeding voor ontvangen. Dit kost jou niks extra’s, maar geeft mij wel de vergoeding. Daarom zou ik het enorm waarderen als jij gebruik maakt van mijn advies, om dan een account aan te maken via de bovenstaande blauwe link. Zo helpen wij elkaar verder!

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel over Brand New Day vs. Binckbank hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Relaxed Rijk
Door

Relaxed Rijk

op 23 Jun 2020

Interessante vergelijking! Ikzelf beleg bij beiden. Binck gebruik ik voor zelfbeleggen en bij Brand New Day heb ik een hypotheekrekening. Zoals je al schrijft, is de keuze denk ik erg afhankelijk van wat je wilt en wat passend is bij de situatie. Beiden vind ik erg prettige bedrijven. Leuk feitje nog: De oprichters van BinckBank hebben ook Brand New Day opgericht!

Jorik-Vermeulen
Door

Jorik-Vermeulen

op 24 Jun 2020

Leuk om te horen en dank voor je reactie! Wist nog niet dat BinckBanck ook Brand New Day heeft opgericht. Dat verklaart deste meer het duidelijke verschil tussen beide partijen ;)

Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Word Financieel Vrij!

Meer Geld? Meer Vrijheid? Meer leven? Meld je aan op de Happy Investors Community. Krijg direct toegang tot onze bewezen strategie voor succesvol lange termijn beleggen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down