Bitcoin kopen in 2020: wel of geen slimme belegging?
Bitcoin kopen in 2020: wel of geen slimme belegging?
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
03/30/2020
5 min

Bitcoin kopen in 2020: wel of geen slimme belegging?

03/30/2020
5 min

Het jaar 2020 verloopt vooralsnog als een ware achtbaan. In de maanden januari en februari schoten de koersen van bekende aandelenmarkten als S&P 500 en de Dow Jones als een raket naar boven. En dat geldt ook voor de cryptomarkt, waarbij de Bitcoin leek terug te komen. Zo stond de Bitcoin prijs rond de 7.200 dollar op 1 januari 2020. En nog geen twee maanden verder op 14 februari was de prijs zo’n 10.400 dollar. Dat is een rendement van zo’n 45% in 6 weken. Maar toen kwam de paniek rondom het Coronavirus en de crisis raakte niet alleen de aandelenmarkten maar ook de Bitcoin. Zo’n 4 weken later, op 16 maart 2020, was de Bitcoin gezakt naar 4.600 dollar. Dat is een daling van meer dan 50%. En nu, op het moment van schrijven op 28 maart, is de Bitcoin weer gestegen naar 6.400 dollar. Dit is wederom een stijging van 40%. Voor hoge rendementen is Bitcoin kopen dus interessant. Maar bij beleggen komt meer kijken dan enkel hoge rendementen. En dus is de vraag: is Bitcoin kopen in 2020 wel of geen slimme belegging?

Want, zo lijkt, wie had aangekocht in de dieptes en weer had verkocht op de hoogste punten, had serieuze rendementen geboekt. Is 2020 dan een goed jaar voor Bitcoin trading?

goedkoop-aandelen-beleggen

Bitcoin kopen is alleen interessant voor daytrading

bitcoin kopen 2020

Bitcoin kopen in 2020 is en blijft een gok. Zo deelde ik eerder al in het artikel Bitcoin investeren wat mijn persoonlijke ervaringen met Bitcoin waren toen ik destijds in 2017 besloot te beginnen. Ik was net voor de piek, en heb wat serieuze koersschommelingen meegemaakt. Maar ik deed het met een beetje geld wat ik kon missen dus kon er vooral veel van leren. Anno 2020 is Bitcoin kopen nog niet zo’n gek idee, maar dan wel alleen voor daytrading. Immers, Bitcoin heeft nog steeds geen achterliggende waarde of use-case. Het is dus niet echt een lange termijn belegging waarvan je kan berekenen dat het gaat groeien of iets dergelijks. Iets wat bij beleggen in aandelen wel het geval is, en dat maakt beleggen minder gokken en meer wetenschap.

Daytrading daarentegen is wel interessant bij Bitcoin vanwege de hoge volatiliteit. Nog steeds komt het voor dat er koersverhogingen en koersdalingen van tot wel 20% zijn. Zo kan je dus op een enkele dag 20% aan rendement pakken. Een goede tip hierbij is om met limieten te werken. Dit kan je doen door limiet orders aan te leggen waarbij je Bitcoin tegen een bepaald bedrag koopt. Dus stel dat de Bitcoin op 10.000 euro staat, en jij wilt deze alleen kopen voor 9.000 euro, dan stel je limietorder in voor het kopen van Bitcoin bij 9.000 euro. Vervolgens wordt Bitcoin automatisch aangekocht wanneer deze zakt tot 9.000 euro. Op dat moment kan je dan een limiet order instellen voor verkopen van Bitcoin op bijvoorbeeld 9.900 euro. Stijgt de koers dan met 10%, dan wordt Bitcoin automatisch verkocht.

Een andere tip is om te kiezen voor een goede Bitcoin wallet voor het beveiligd bewaren van je Bitcoins. Want ook in 2020 is er nog steeds het risico tot hacken indien je niet gebruik maakt van een beveiligde wallet.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Waarom ik ben gestopt met Bitcoin kopen

Hierboven had ik het al even aangehaald: Bitcoin heeft geen achterliggende waarde. Er zit geen groot bedrijf achter wat daadwerkelijk winst maakt en in zichzelf kan investeren om nog meer te groeien. Ook heeft Bitcoin nog steeds geen sterke Use-Case. Immers, de belofte van de digitale munt wordt nog steeds niet waargemaakt. En zelfs bij een grote crisis als de Coronacrisis laat de Bitcoin niet haar potentie zien. Dit is jammer, want de potentie is enorm maar het komt er gewoon niet uit. Althans, nog niet.

Daarnaast is daytrading niet mijn ding. Het proberen te timen van markten kan ook leiden tot enorme verliezen. Sommige beleggers zijn hier zeer gedreven in. En zonder grap, die verdienen dan ook echt bakken met geld. Maar ja, blijf dicht bij je kracht zou ik zeggen en bepaal voor jezelf waar je goed in bent. Want dat is hetgeen waarmee je uiteindelijk veel geld kan verdienen. Voor mij persoonlijk ligt het plezier en rendement in het maken van de beste investeringen binnen de aandelenmarkt. Daarbij kan ik met meer zekerheid berekenen hoe ik een stabiel rendement krijg voor op de lange termijn. Zo is de kans tot rijk worden met beleggen altijd hoger op de lange termijn dan op de korte termijn.

En hoe zit dat bij jou? Waar ligt jouw kracht als het aankomt op beleggen?

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

Reacties
Categorieën