Het Beste Investeren: 8 Tips voor Rendement | Happy Investors
Het beste investeren in 2021: 8 tips voor rendement
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
12/19/2019
7 min

Het Beste Investeren 2023: 8 Tips voor Rendement | Happy Investors

12/19/2019
7 min

Beste Happy Investor, een nieuw jaar, en dus nieuwe kansen tot investeren toch? Niet echt als je het mij vraagt 😉. Investeren is een continue proces dat ook in 2023 gewoon doorgaat. De beste investeringen hebben vaak wat tijd nodig om op te bouwen. Dit geldt zeker zo bij investeren in aandelen, waarbij 2023 hopelijk een mooi rendement gaat opleveren. Hieronder deel ik mijn verwachtingen voor aandelen, ETF's en meer.

Wil je naast aandelen nieuwe ideeën voor de beste investeringen? Super goed. Geld investeren is de beste weg naar financiële vrijheid! Dit artikel gaat over waarin je het beste investeren kan in 2023, hierbij heb ik acht goede tips voor hoog of juist stabiel rendement voor je op een rijtje gezet. Ze staan overigens op willekeurige volgorde, behalve nummer 1.

Het beste investeren in 2023:

  1. Me, myself and I
  2. Aandelen 2023: een pittig jaar?
  3. Het beste vastgoedfonds van 2023
  4. Particuliere leningen voor stabieler inkomen
  5. Het beste investeren in ETF's voor 2023
  6. Plan van aanpak voor geld besparen
  7. Investeren in een eigen bedrijfje voor hoog rendement
  8. Sociale relaties

Laten we doorgaan naar de eerste investeringstip!

1. De allerbeste investering in 2023: dat ben jij

beste-investeren-in-jezelf

Ja, ja, het is een open deur… Maar toch moet ik vermelden (van mijzelf) dat jij de allerbeste investering bent. Zeker voor beginnende investeerders is dit belangrijk om te beseffen. Bij investeren draait alles om een hogere uitkomst te behalen in de toekomst. Immers, je offert nu iets op zoals tijd, geld of energie, met de verwachting dat je hier op een later tijdstip meer voor terugkrijgt.

Wie echt succesvol wilt worden, zal aan zichzelf moeten blijven (willen) werken.

Dit begint met je brein en Mindset. Je brein is ontzettend waardevol. Hetzelfde geldt voor je manier van denken. Dit bepaalt letterlijk jouw leven.

Mindset is cruciaal. Denk hierbij aan karakteristieken zoals winnaarsmentaliteit, focus, zelfdiscipline, leergierig zijn, jezelf kwetsbaar durven opstellen, vertrouwen geven aan anderen, et cetera. Ontneem jezelf de illusie dat jij sommige van deze karakteristieken gewoon niet hebt. Zo van “het is mij niet gegeven”. Dat is Bullshit. Natuurlijk is het je niet gegeven. Karakter moet je bouwen! En geloof mij, dankzij het wonder van hersenplasticiteit kan je alles aanleren wat je wilt. En dat op echt iedere leeftijd. Maar wees kritisch naar jezelf, stop met smoesjes, en start met wilskracht.

Ook je gezondheid zou top prioriteit moeten hebben. Je hebt maar één lichaam. Zorg daar goed voor.

Wil je het beste investeren in 2023? Zet je Mindset en gezondheid op prioriteit 1. Zorg eerst voor jezelf, alvorens je voor anderen kan zorgen.

2. Beste investeren in aandelen 2023: Value & Dividend

beste-investeren-aandelen

Met Happy Investors help ik Nederlanders en Belgen met succesvol lange termijn beleggen. Dit doen wij om financieel vrij te worden. Lange termijn beleggen in aandelen en ETF's geeft ons een hoge kans op succes. Ook in 2023 liggen er veel kansen bij beleggen in aandelen.

Hoe kunnen we het beste investeren in aandelen voor 2023?

2023 lijkt niet het jaar te worden voor groeiaandelen. De huidige aandelenmarkt heeft een (historisch) hoge financiele waardering. Dit betekent dat aandelen relatief duur zijn in relatie tot haar (toekomstige) winsten. Tevens is het waarschijnlijk dat de toenemende inflatie effect heeft op het rentebeleid. Indien rente stijgt, is dit nadelig voor groeiaandelen.

Het beste investeren in aandelen doe je door het kopen van unieke bedrijven tegen een gunstige prijs.

Dit kunnen groeiaandelen zijn, maar in 2023 heb je waarschijnlijk meer succes met Value Investing. Dit betekent het opsporen van winstgevende bedrijven die je tegen een goedkope prijs kan aankopen.

Tip: vermijd overgewaardeerde aandelen zoals Tesla. Zorg dat je vroegtijdig instapt vóór de hype. Niet tijdens of net na de hype!

Een andere beste investering in aandelen is de opkomende grondstoffenmarkt. Commodities wel te verstaan. De prijzen schieten de lucht in. Met name energiebedrijven zijn hier interessant.

Wil je concrete tips over de beste aandelen voor 2023? Wellicht is de Happy Investors Community iets voor jou. Daarop krijg je direct toegang tot 70+ uur cursussen + persoonlijke coaching + community + maandelijks 2 – 4 uitgebreide beleggingsrapporten met unieke aandelentips

Meer weten? Hier vind je meer informatie over onze cursussen beleggen.

Beste investeren in cryptomunten en Bitcoins?

Wil je weten hoe je het beste kan investeren in cryptomunten en Bitcoin? Dit is namelijk een zeer risicovolle belegging. Zolang alles goed gaat is het leuk, maar wat doe je wanneer de markt implodeert en je vermogen met -50% daalt?

Wil je beleggen in crypto? Lees dan hier hoe het beste beleggen in crypto zodat je veel verlies voorkomt!

ETF’s voor 2023 als beste investering

Zoals aangegeven zijn individuele aandelen nogal risicovol. Als je meer risicomijdend bent, maar wel gelooft in de bovenstaande logica, dan kan je ook in ETF’s investeren. Klik hier voor mijn artikel met daarin de meest actuele status over de beste ETFs.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

  970x250

3. Beste investeren in ETF's en indexfondsen

Hierboven haalde ik het al eerder aan. Ik ben van mening dat je beter kan investeren in beleggingen met een relatief stabiel rendement tegen een relatief lager risico. Als je veel risico neemt, kan je veel extra geld verdienen maar ook veel geld verliezen. Een van de gouden regels bij beleggen voor wie minder risico wilt is spreiding. Het spreiden van je investeringen brengt het risico omlaag. Dus niet alleen beleggen in aandelen, maar ook investeren in vastgoedfondsen en P2P Lending zal je een stabieler rendement geven. Maar ook binnen deze beleggingscategorieën kan je veel spreiden.

Wat betreft aandelen kan je gemakkelijk spreiden door te investeren in Indexfondsen en ETF’s. Zo is de S&P 500 een verzamelmandje van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Hierin zitten grote bedrijven zoals McDonalds, Bank of America, maar ook Nvidia en Tesla. Bekende beleggers zoals Warren Buffet geven aan beginnende beleggers hetzelfde advies om je geld te investeren in de S&P 500. Want mits je niet fulltime bezig bent met individuele aandelen, heb je alleen maar meer risico. Bij een indexfonds of ETF blijft dit probleem je bespaart. Alles hierover lees je in dit uitgebreide artikel over beleggen in ETF.

Naast de S&P 500 heb je nog andere ETFs. Sommige zijn meer veilig, doordat zij meer aandelen bezitten. Neem VWRL beleggen als voorbeeld. In die ETF zitten meer dan 3500 verschillende bedrijven. En dat over de gehele wereld! En zo heb je nog vele andere laag-risico ETF’s.

970x250

4. Beste investering in vastgoedfondsen: Synvest en Corum Invesment

De volgende tip is de beste investering voor vastgoedfondsen. Niet-beursgenoteerde vastgoedfonsen geven veel voordelen. Zo kan je instappen met een klein bedrag. Je hebt geen koersschommelingen. En je kan circa 7,5 tot 8,5% dividend per jaar ontvangen met de beste vastgoedfondsen.

Meer weten? Hier kan je de beste vastgoedfondsen vergelijken

Vastgoedfonds Synvest is al jarenlang achter elkaar verkozen tot Cashcow Award Winnaar voor beste belegging in vastgoedfonds (in Nederland). Niet alleen omdat ze een heel interessant rendement hebben. Zo hebben ze sinds 2011 tot nu een gemiddeld rendement van 8,3% gerealiseerd, met een maandelijks voorschotdividend van 6,2%. Maar vooral de beleggingstactiek die deze investeringsmaatschappij aanhoudt is heel interessant. Zo investeert Synvest uitsluitend in vastgoed voor supermarkten en discounterwinkels zoals de Action. Dit doen ze in kleinere steden die rondom de grote steden zijn gevestigd, en dat in Duitsland. Duitsland is een echt huurland voor supermarkten en discounterwinkels, waarbij lange termijn huurcontracten van 10 tot 15 jaar niet ongewoon zijn. Bovendien zijn supermarkten en discounterwinkels bestendig tegen economische crisissen. Juist als het slecht gaat met de economie, neemt hun omzet toe.

Zelf heb ik hele positieve ervaringen (en rendement) met met zowel Synvest en Corum Investments. Zo lees je alles over Corum Investments in deze review over Corum Investments.

160x600

5. Rendement op particuliere leningen

Een relatief nieuw beleggingsconcept is ontstaan dankzij het Internet en wordt P2P Lending genoemd. Dit staat voor Peer-2-Peer, of in het Nederlands Particulier-2-Particulier. Tegenwoordig zijn er enkele betrouwbare platformen waarbij je geld kan investeren in particuliere leningen. Dit zijn mensen over de gehele wereld, die geld nodig hebben en hiervoor in ruil rente betalen. Dit is niks nieuws en gebeurt al decennialang, alleen dan zijn het de banken en microfinancieringen die het geld uitlenen. Bij P2P Lending zijn het juist particulieren die hun geld uitlenen aan andere particulieren, en in ruil hiervoor krijg je een serieus hoog rendement van 9 tot wel 16%. Klik hier als je meer wilt weten over beleggen in P2P Lending.

Toen ik voor het eerst in aanmerking kwam met beleggen in particuliere leningen had ik wel wat vraagtekens. Je geld uitlenen aan iemand in Polen of Denemarken (waar de meeste “leners” zitten), klinkt nou niet super veilig. Maar goed, scepticisme voert wel vaker de boventoon bij nieuwe beleggingsconcepten. En dat is maar goed ook, want als investeerder ben ik eerder opzoek naar stabiel rendement dan heel hoog rendement met hoog risicogehalte. Rijk worden is immers eenvoudig mits je geduld hebt (iets wat voor mij overigens lastig is 😉). Gelukkig hebben de bestaande P2P platformen zich over de jaren heen positief ontwikkeld om het risicogehalte bij P2P Lending om laag te brengen. Let op: voor alles in dit artikel telt wel dat je altijd risico loopt bij investeren, je kan je inzet verliezen dus beleg alleen met geld dat je kan missen.

Update 2023: recentelijk investeer ik 10.000 euro (Mintos review, wat mijns inziens het meest betrouwbare P2P platform is.

Hoger Rendement en Lager Risico? Tip: Asymmetrisch Beleggen!

Wat als je hoger rendement kan halen terwijl je minder risico loopt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het niet, met dank aan asymmetrisch beleggen. Dit zijn investeringen waarbij de potentiële winst groter is dan het potentiële verlies. De enige manier voor asymmetrisch beleggen is als je heel veel kennis en ervaring hebt. Dit is voor gevorderde professionals en wordt ook wel toegepast bij de grootste beleggingsfondsen met een minimale inleg van miljoenen.

Ik ben zelf geen specialist in asymmetrisch beleggen, maar ken wel een zeer goede partij. Ik ben aangesloten bij hun Membership. Dat heeft een hoog prijskaartje, maar de kwaliteit is zeer hoog en geeft unieke kansen tot winstgevende investeringen. Dit zijn echte professionals. Daarbij hebben ze ook een gratis nieuwsbrief waarin ze één keer per week meesterlijke tips en onderzoeken voor asymmetrisch beleggen met ons delen.

Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief.

6. Investeren in een plan van aanpak voor geld besparen (en dat geld vervolgens weer investeren)

Misschien is dit niet een tip waar je naar opzoek bent wanneer je terecht komt op een artikel over het beste investeren in 2023. Maar investeringen hoeven niet alleen maar te gebeuren in geld. Juist het mooie aan deze tip is dat het je geen geld kost. Je hoeft alleen maar wat tijd te investeren, waardoor je duizenden euro’s per jaar kan besparen. Is dat het niet waard? Bovendien kan je dit extra kapitaal weer investeren in een van de beleggingstips van hierboven 😉.

Financiële onafhankelijkheid bereiken gebeurt door enerzijds meer geld te verdienen en anderzijds je kosten laag te houden. Het verschil hiertussen geeft je spaargeld, en dit spaargeld zou je moeten investeren voor rendement. Mijn advies hierbij is om zoveel mogelijk focus te hebben op geld verdienen. Dit is niet alleen de leukste bezigheid van de twee, maar geeft ook de beste resultaten. Er is namelijk geen limiet aan hoeveel geld je kan verdienen. Bij geld besparen is er wel een limiet, je kan je vaste lasten niet oneindig verlagen. Maar toch kan het aardig lonen om wat tijd te investeren in een plan van aanpak voor geld besparen. Geld besparen is namelijk heel interessant om op korte termijn extra geld vrij te maken. Geld dat je weer kan investeren.

Een plan van aanpak maken is redelijk simpel (via de link van hierboven lees je het in detail). Kijk naar je totale budgettering aan vaste maandelijkse lasten. Selecteer de top 5 grootste vaste lasten, en probeer daar zoveel mogelijk op te besparen. Dit lukt vaak al in een dag, en bespaart je doorgaans per jaar enkele duizenden euro’s.

7. Investeren in een eigen bedrijfje

Geld investeren doe je om rendement te halen. Uiteindelijk wil je dat om of rijker te worden ofwel nooit meer te willen werken. Vaak denkt men bij een beste investering direct aan beleggen. Hetzij in aandelen, hetzij in een andere soort belegging. Maar als je kijkt naar het doel van rijker worden, waarom zou investeren in een eigen bedrijf geen optie zijn. Als je het mij vraagt, kan het een van de beste investeringen in 2023 zijn. Want een eigen bedrijfje kan niet alleen zeer hoge rendementen opleveren, maar is ook erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling en meer plezier in het leven. Niet voor niets is een van mijn tips voor rijk worden in loondienst om naast je fulltime baan ook een eigen bedrijfje op te richten. Het heeft ongekend veel voordelen. Persoonlijke voordelen die veel belangrijker zijn dan het extra geld dat het gaat opleveren.

Als je gaat beleggen, dan is een rendement tussen de 5-15% te verwachten. Waarbij boven de 10% al behoorlijk hoog is. Maar stel nu dat je een eigen bedrijfje hebt, bijvoorbeeld een webshop. Je koopt voor 1000 euro aan producten in. Als je deze producten binnen een jaar kan verkopen voor netto 1500 euro, dan heb je aan het einde van het jaar 1500 euro op je bankrekening. Op 1000 euro is dit een rendement van 50% in slechts een jaar. Ziek he? Bij het opstarten van een bedrijfje zal je de eerste jaren wel even moeten ploeteren, maar als je een goed verdienmodel toepast in de juiste industrie dan kan je al snel hoge rendementen halen. En belangrijker: veel meer passie en plezier! Een webshop is geen goed voorbeeld meer in 2023. In plaats daarvan kan je beter een van deze ideeën voor online geld verdienen opstarten.

8. Het beste investeren doe je in sociale relaties

Een laatste beste investering is in relaties. Netwerken is belangrijk voor je carrière, en hoort er zeker bij. Maar met sociale relaties bedoel ik de privé omgeving. Weet je wat het is. Als je een beetje geduld en wilskracht hebt en bereidt bent om aan jezelf te werken (zie tip nr. 1), dan is carrière maken en rijk worden echt niet zo moeilijk. Dat is meer een kwestie van tijd. Maar waarom wil je carrière maken en/of waarom wil je rijk worden? 9 van de 10 keer is dit toch om gelukkiger te worden? Welk ander einddoel in het leven is er dan gelukkig zijn? (daag mij uit in een reactie hieronder, dat is leuk en leerzaam).

Uit wetenschappelijk onderzoek naar geluk blijkt dat wij als mens niet zozeer gelukkiger worden door een mega succesvolle carrière of enorme bergen met geld. We worden gelukkiger door betekenisvolle sociale relaties. Vroeg of laat komt iedereen hier achter.

Te allen tijde een van de beste investeringen die je kan doen is daarom in betekenisvolle sociale relaties. Gelukkig zijn deze snel te vinden, want de mensen die er echt toe doen zijn (meestal) dichtbij. Dan heb ik het over je beste vrienden, je familie (soms dan), en vooral je partner en kinderen. Ook tijd investeren in vrijwilligershulp kan leiden tot meer passie, geluk en zingeving.

Een persoonlijke note over investeren, geld verdienen en persoonlijke relaties

Uit ervaring weet ik dat het bovenstaande niet altijd eenvoudig is. Mijn persoonlijke doel van financiële vrijheid bereiken (de bestaansrede van deze website) conflicteert soms echt wel met tijd investeren in mijn sociale relaties. Daarom heb ik een duidelijke eindstreep ingezet, met enkele richtlijnen waarbij ik mijn relatie, familie en vriendschap op nummer 1 zet.

De eindstreep is met pensioen kunnen gaan op mijn 40ste.

Ik ben nu 31 jaar. Financieel vrij. Ik heb mijn hoge netto inkomen uit loondienst achtergelaten. In 2022 (toen ik 29 jaar was) ben ik fulltime ondernemer en belegger. Waarom? Omdat het leven draait om plezier, passie en gelukkiger zijn. Voor mij betekent dit om voor mijzelf te werken. Om mensen zoals jij te helpen naar succesvol lange termijn beleggen. Om je te helpen naar financiele vrijheid, net als ik.

Gewoon omdat het kan! Als ik 40 ben zal ik niet stoppen met werken. En jij misschien ook niet. Maar we kunnen wel minder werken, en vooral onze eigen tijd bepalen. Wat je ook wilt doen, financiele vrijheid geeft meer inzegging tot je eigen leven. Het lost niet alle problemen op, maar wel veel.

Hoe denk jij hierover? Laat het mij weten in een reactie hieronder. Ook zou ik het heel tof vinden als je dit artikel wilt delen met je vrienden die het kunnen gebruiken, en je kan mij via de nieuwsbrief blijven volgen.

Reacties
Categorieën