Hoe beleggen met 100 euro, 10.000, 50.000 en 100.000 euro?
Hoe beleggen met 100 euro, 10.000, 50.000 en 100.000 euro?
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/04/2020
14 min

Hoe beleggen met 100 euro, 10.000, 50.000 en 100.000 euro?

04/04/2020
14 min

Beste Happy Investor, in dit allesomvattende artikel gaan we het hebben over hoe beleggen met 100 euro, beleggen met 10.000 euro, en ook beleggen met 50.000 en 100.000 euro. De reden dat ik deze zaken bundel, is om er een allesomvattend artikel van te maken waarbij we meerdere bedragen combineren. Dit is niet alleen overzichtelijk, maar ook relevant. Er zijn namelijk verbanden tussen deze bedragen. Logischerwijze zal je anders moeten beleggen met 100 euro dan met 10.000 euro. En ook is het mogelijk dat je in de loop der tijd groeit van 100, naar 10.000 euro (en meer).

Ook gaan we leren wat de impact is van het geldbedrag op de keuzes die we kunnen maken voor beleggen in termen van risico en rendement. Bij kleine bedragen zoals 100 euro is het logischer om meer risicovol te investeren dan bij grotere bedragen zoals 50.000 euro. Immers, 10% rendement op 100 euro is een tientje. Op 50.000 euro geeft dit 5.000 euro. Een wereld van verschil. Het verschil tussen arm en rijk. Helaas, dat is hoe het werkt. Maar dankzij beleggen kan je aanzienlijk rijker worden, en dus ben je op het juiste spoor. Vergeet alleen niet dat geld slechts een middel is dat het leven makkelijker kan maken. Het ware geluk vind je terug in sociale relaties, plezier en zingeving.

Laten we snel doorgaan!

Inhoudsopgave:

Hoe beleggen met 100 euro
Hoe beleggen met 10.000 euro
Hoe beleggen met 50.000 euro
Hoe beleggen met 100.000 euro

Hoe beleggen met 100 euro?

hoe beleggen met 100 euro

Het begin van de reis naar financiële onafhankelijkheid!

Voor iedereen die wilt beginnen met beleggen is het goed om te starten met een klein bedrag zoals 100 euro. Er zijn namelijk wel gratis beursspellen zoals die van RTL Z, maar toch leer je het beste als je met je eigen geld gaat beleggen. Als het aankomt op beleggen, is 100 euro heel weinig. Zo is een gemiddeld jaarlijks rendement van 6 – 9% normaal voor wie relatief voorzichtig of neutraal wilt beleggen. Stel dat je 8% rendement krijgt op 100 euro, dan ontvang je aan het einde van het jaar 8 euro.

Bij investeren draait alles om geld, tijd, rendement en risico. Rijk worden met beleggen doe je door de juiste balans te vinden in die vier elementen. Rendement en risico hangen daarbij meestal met elkaar samen. Hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico. En hoe hoger het risico, hoe hoger de kans is dat je (deels) je geld verliest.

Dus, hoe beleggen met 100 euro? Als je het mij vraagt zijn er twee scenario’s. In het eerste scenario ga je enkel en alleen met 100 euro beleggen. Eenmalig dus. In het tweede scenario ga je maandelijks of periodiek investeren met 100 euro.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Goede beleggingen voor 100 euro

Qua beleggingstype om 100 euro in te investeren zullen we opzoek moeten gaan naar opties die hoog rendement leveren. Tenzij je maandelijks 100 euro gaat beleggen, dan wordt het een ander verhaal en is het logischer om iets minder risico te nemen (en rendement op rendement het werk te laten doen). Daarover straks meer.

Enkele tips vanuit mij voor wie eenmalig 100 euro wilt beleggen, kan zich verdiepen in:

Hoe 100 euro beleggen met weinig risico (en laag rendement)

100 euro beleggen met weinig risico is alleen interessant wanneer je maandelijks of periodiek gaat beleggen. Wie weinig risico neemt krijgt immers ook weinig rendement. En op 100 euro laag rendement ontvangen stelt gewoon te weinig voor. Dan kan je je tijd beter in andere dingen investeren die meer opleveren (of leuker zijn). Daarom is mijn advies om alleen 100 euro te investeren als je dit maandelijks gaat doen. Mijn persoonlijke tip is om iedere maand 100 euro te beleggen in ETFs. ETFs zijn de ideale manier om heel veel risico te spreiden met slechts een enkel ETF aandeel. Meestal kan je voor 100 euro wel enkele ETF aandelen per maand kopen. Klik door naar het artikel over maandelijks of periodiek investeren in ETF om te leren hoe dat precies werkt en hoe je dat doet. Het is de manier om toch interessant vermogen op te bouwen met een klein bedrag, en dat tegen acceptabel risico.

Vergis je daarbij niet wat de kracht kan zijn van maandelijks beleggen. Iedere maand geld investeren kan in de loop der tijd zeer grote bedragen opleveren. Hoe dat precies zit leg ik uit in het uitgebreide kennisartikel over hoeveel maandelijks investeren. In dat artikel leer je hoeveel je maandelijks moet investeren om serieus rijk te worden of zelfs met vervroegd pensioen te gaan. Ik kan je verklappen dat je minder geld nodig hebt dan je zou denken. In ditzelfde artikel deel ik overigens ook mijn persoonlijke beleggingsplan waar ik nu al enkele jaren mee bezig ben. Een must-read voor wie maandelijks (nog) weinig spaargeld heeft, maar wel veel tijd (langer dan 10 jaar).

goedkoop-aandelen-beleggen

Hoe 100 euro beleggen voor hoog rendement (en hoog risico)

Wanneer je eenmalig 100 euro wilt investeren, dan heeft dit alleen nut als je extreem hoge rendementen haalt. Dan heb ik het over x5, x10 of zelfs x50. Zo had ik ooit wel eens met de cryptomunt Verge een rendement van x55 behaald. Ik was een totale amateur in beleggen en begon destijds (2017) met crypto beleggen. Ik had een aantal munten, waarvan 100 euro in Verge. Nog geen drie weken later had ik in totaal 5.500 euro met een investering van slechts 100 euro. Ik had veel mazzel. Maar net gaf ik het al aan, ik was destijds een echte amateur. Dus in plaats van verkopen en x55 (!) rendement te pakken, hield ik Verge (en al mijn andere cryptomunten) vast. Een paar maanden later was al het rendement verdampt. Poef, weg waren de dromen van de jonge crypto miljonair 😉.

Oké, back to the story… Het eenmalig beleggen van 100 euro is alleen interessant bij hele hoge rendementen. Dit kunnen alternatieve of zeldzame investeringen zijn zoals Bitcoin dit in de vroegere jaren was (2013-2015). Maar een realistischere kans heb je met groeiaandelen. Groeiaandelen zijn aandelen van hele kleine, beursgenoteerde bedrijven met enorme toekomstpotentie. Dit zijn de toekomstige Apple’s en Amazon’s van deze wereld. Extreem hoge rendementen kan behaald worden dankzij groeiaandelen, maar je kan ook al je inzet verliezen. Dat is de prijs van dergelijk hoog risico. Meer weten over hoe groeiaandelen werken en hoe je er het beste in kan investeren? Lees dan dit artikel over investeren in groeiaandelen, met concrete tips.

Via welk beleggingsplatform kan je periodiek 100 euro beleggen?

Er zijn meerdere keuzes onder beleggingsplatformen waarbij je periodiek of maandelijks 100 euro kan beleggen. Omdat 100 euro een klein bedrag is, is het belangrijk dat de transactiekosten in dit geval zo laag mogelijk zijn. Normaliter als je aandelen aan- en verkoopt, betaal je een X% transactiekosten. Een van de beste beleggingsplatformen met zeer lage transactiekosten is DEGIRO. Zie hier hoe investeren bij DEGIRO werkt.

Qua beleggingsplatform kan je kiezen tussen verschillende beleggingsplatformen. Ieder platform heeft haar eigen voor- en nadelen. Zo is de een het goedkoopste, en de ander is het meest gebruiksvriendelijk. Ook zijn er platformen waarbij je zelf niks hoeft te doen, en je geld voor jou wordt belegd door beleggingsexperts. Wil jij weten wat voor jou de beste keuze is? Bepaal dat zelf en lees hier de onafhankelijke vergelijking over de beste beleggingsplatformen.

Hoe beleggen met 10.000 euro?

hoe beleggen met 10.000 euro

De weg naar financiële onafhankelijkheid komt met lastige keuzes

Als je een groter startkapitaal zoals 10.000 euro hebt, dan heb je meer vrijheid in hoe je wilt beleggen. In vergelijking tot beleggen met 100 euro, kan je met 10.000 euro namelijk meer strategisch investeren door het aanbrengen van spreiding. Dankzij spreiding kan het risico verlagen, terwijl je het te verwachtte rendement gelijk houdt. Op die manier kan je toch het meeste uit rendement halen, zonder extreem grote risico’s. Een andere optie die je met 10.000 euro hebt is om te kiezen voor minder risico in vergelijking tot beleggen met 100 euro. Als je op 10.000 euro zo’n 7% rendement realiseert, ontvang je ieder jaar 700 euro (voor belasting). Vanaf 10.000 euro begint beleggen dus zeker al interessant te worden.

Ook hier is wel weer de vraag wat je wilt bereiken met 10.000 euro aan investeringen. Wil je eenmalig 10.000 euro beleggen in de komende 30 jaar vasthouden? Of ben je er helemaal klaar mee om loonslaaf te zijn en ga je 10.000 euro zetten op nummertje 0 van het roulettespel, in de hoop dat je x36 wint? Dit laatste is nogal kansloos (nou ja, 1 op 36 kansloos dan). Bespaar jezelf ellende en doe dat sowieso niet. Neem minimaal 5 jaar de tijd om 10.000 euro te beleggen en vast te houden. Een alternatief is nog om te gaan daytraden, maar zelf heb ik hier geen ervaring mee en dit is wel voor gevorderden. Weet dat merendeel van daytraders verlies maken. Het is verstandiger en meer kansrijk om 10.000 euro eenmalig te beleggen en gedurende >5 jaar vast te houden.

Goede beleggingen voor 10.000 euro

In het algemeen heb ik een aantal persoonlijke favoriete beleggingen die je zou kunnen opteren bij het investeren met 10.000 euro. Bedenk wel goed dat je vanaf zo’n groot bedrag beter kan werken met een beleggingsportefeuille. Zie hier mijn beleggingsportefeuille voorbeeld. Een beleggingsportefeuille aanhouden betekent dat je meerdere investeringen doet. Het grote voordeel hiervan is dat je spreiding aanbrengt. Want stel dat jij enkel investeert in een dalende aandelenmarkt, terwijl de vastgoedmarkt explodeert. Een gemiste kans. Dus spreid je kansen, dit verlaagt het risico.

Hieronder enkele beleggingssoorten die interessant zijn bij 10.000 euro.

 • Vastgoedfondsen en REITs (circa 6 – 9% rendement)
 • Particuliere leningen (advies: beleg niet meer dan 10% van je portefeuille in P2P Lending)
 • Mix van dividend en groeiaandelen (80% dividend, 20% groeiaandelen)
 • ETFs in Indexfondsen en Mixfondsen (circa 6 – 9% rendement)

Hoe 10.000 euro beleggen met weinig risico

Stel dat je 10.000 euro investeert voor de komende 20 jaar tegen een jaarlijks rendement van 7%. Hier halen we dan de jaarlijkse inflatie van 2% af, en onderaan de streep hebben we over 20 jaar een bedrag van 25.000 euro. Beslist niet genoeg voor passief inkomen voor financiële onafhankelijkheid bereiken, maar zeker wel een aantrekkelijk bedrag.

Om tot 7% jaarlijks rendement te komen kan je ervoor kiezen om een mix aan te brengen tussen vastgoedfondsen en aandelen van indexfondsen. Beide beleggingen zijn met relatief weinig risico en bevatten veel spreiding. Zo kan je qua indexfondsen kiezen voor de S&P 500, de Dow Jones en de DAX. Dit zijn groeiende beurzen van de Verenigde Staten en Duitsland. De Nederlandse beurs AEX is minder interessant doordat onze economie niet zoveel stijgt. De AEX is meer geschikt voor dividend beleggen, waar ik straks nog op terugkom.

Als vastgoedfonds kan je kiezen voor Exporo. Exporo is een online vastgoedfonds waarbij je zelf kan kiezen in welke grote appartementencomplexen je wilt investeren. Het grote voordeel aan dit platform is dat het relatief weinig risico bevat. De appartementencomplexen hebben een hele goede verhuurstatus, waardoor de huurinkomsten hoger zijn dan de uitgaven. Met andere woorden: met uitzondering van een crisis zal je heel weinig risico lopen bij dit vastgoedfonds. Meer weten hierover? Lees dan mijn review over Exporo voor alle details en tevens vergelijking met andere vastgoedfondsen.

Hoe 10.000 euro beleggen voor hoog rendement (en hoog risico)

Als je ouder bent, weinig tijd hebt, of gewoon ongeduldig bent, is het alsnog mogelijk om met 10.000 euro hoge rendementen van x5 of zelfs x10 en meer te realiseren binnen 3 – 5 jaar. Zo’n tactiek vraagt echter om grote risico’s waarbij ook makkelijk rendementen van -50 tot -90% mogelijk zijn. Toch kan de tactiek van investeren in groeiaandelen tijdens grote economische vooruitgang zeer lucratief zijn. Je leest het al: je beste kansen liggen tijdens grote economische groei.

Als je echt hoog rendement wilt, zal je moeten zoeken naar unieke bedrijven met een disruptieve innovatie. Deze disruptors hebben een heel nieuw verdienmodel, technologie of gewoon manier van werken waardoor zij een unieke, nieuwe markt aanboren. Bekende voorbeelden hiervan zijn Facebook, Apple en Netflix. Ook Amazon was een disruptor door als een van de eerste massaal boeken online te verkopen.

Zelf beleg ik in bedrijven als Nvidia en Walt Disney Company. Maar ook beleg ik in kleinere groeibedrijven met enorme potentie. Een voorbeeld hiervan is Zscaler. Ook heb ik aandelen in Ballard Power en Plugpower (waterstof), Hyrecar (autoverhuur platform) en Akasol AG (producent van batterijen). Tevens veelbelovende bedrijven zijn Alteryx en Okta. Alles hierover lees je terug in mijn aandelen advies.

Omdat deze tactiek zeer risicovol is, is het verstandig om wel enige mate van spreiding aan te brengen. Verdeel je €10.000 bijvoorbeeld over 10 van zulke groeibedrijven. Maar nogmaals: deze tactiek is alleen geschikt voor kennis van zaken heeft en accepteert dat hij of zij €10.000 kwijt is totdat het tegendeel (hoog rendement) bewezen is. De meeste kans op succes bij deze tactiek is als je de aandelen langer dan 15 jaar kan vasthouden. In potentie maak je zo honderden duizenden euro’s van slechts 10K.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Hoe beleggen met 50.000 euro?

hoe beleggen met 50.000 euro

Halverwege de top van financiële onafhankelijkheid!

Als je gaat beleggen bij bedragen vanaf 50.000 euro is het logischer om minder risico te gaan nemen. Wie 10% rendement realiseert op 50.000, ontvangt ieder jaar €5.000. Dat zijn serieuzere bedragen. Mijn eerlijke advies is dat het onverstandig is om te risicovol te gaan investeren met 50.000 euro. Het is wel heel erg verleidelijk om te doen. Immers, stel dat je 30% rendement realiseert binnen een jaar. Dan cash je 15K. En ik moet eerlijk bekennen dat ik tot de circa €30.000 ook nog relatief risicovol deed investeren in individuele (groei)aandelen, zoals hierboven beschreven. Maar vanaf de €50.000 wordt het echt wel tijd minder risico te gaan nemen. In plaats daarvan kan je rendement op rendement het werk laten doen.

Weet dat wie 50.000 euro investeert tegen 8% rendement voor de komende 20 jaar, aan het einde van de rit rond de 200.000 euro heeft (afhankelijk van de inflatie).

Hoe 50.000 euro beleggen met weinig risico

Het persoonlijke advies is om vanaf 50.000 euro te starten met dividend beleggen. Hoe dat precies werkt lees je exact in mijn artikel over dividend beleggen. In principe houdt dividend beleggen in dat je enkel investeert in aandelen en fondsen die ieder kwartaal dividend uitkeren. Doordat je dan dividend op dividend gaat krijgen, is het mogelijk om je vermogen exponentieel te laten groeien in der tijd. Een bijkomend voordeel van dividendaandelen en dividendfondsen is dat zij minder risicovol zijn dan normale (groei)aandelen en (groei)fondsen.

Een goede beleggingsportefeuille voor dividend beleggen bevat minimaal de volgende investeringen:

 • Vastgoedfondsen en REITs
 • Dividendaandelen
 • Dividend ETF’s en dividendfondsen
 • Mixfondsen

Een uitgebreid advies over hoe je dit kan doen, lees je terug in het artikel over dividend beleggen strategie.

Als handelsplatform in dividendaandelen en dividendfondsen kan je kiezen voor BinckBank. BinckBank is namelijk de goedkoopste voor aandelen kopen binnen de AEX (Nederlandse beurs). En juist de AEX staat bekend om haar goede dividendaandelen zoals Shell, ING, et cetera. Bovendien biedt BinckBank veel service en kennis over hoe te beleggen in dividendaandelen en dividendfondsen. Meer hierover lees je in deze vergelijking tussen BinckBank vs. DEGIRO.

Hoe beleggen met 100.000 euro?

hoe beleggen met 100.000 euro

De top van financiële onafhankelijkheid is bereikt. Nu slim beleggen en genieten van het leven!

100.000 euro. Ze zeggen dat dit het magische bedrag is wat beginnende beleggers dienen te halen alvorens ze grote rijkdom vergaren. Want, wie tot dit bedrag wilt komen moet de principes van geld investeren beheersen. Anders haal je het niet. En wie weet begin jij het avontuur wel met 100 euro beleggen, en ga je de 100.000 euro uiteindelijk halen. Zo beginnen de meeste klein. Zelf ben ik enkele jaren geleden ook van scratch begonnen. Ik was 26 jaar toen ik begon met beleggen, destijds met een vermogen van 10.000 euro. Nu, inmiddels 2,5 jaar later, staat op mijn beleggingsrekeningen meer dan 70.000 euro. Op moment van schrijven heb ik wel last van de Coronacrisis. Maar met lang vasthouden zal ook dat voorbij gaan en komen de hoge rendementen vanzelf terug.

Stel dat je 100.000 euro investeert tegen 8% rendement gedurende 20 jaar. Na 10 jaar zou je een vermogen van €215.000 hebben. Na 20 jaar is dit €466.000 euro (inflatie niet meegerekend). Dat is een hoop geld voor passief inkomen waar je niks voor hoeft te doen.

De vraag is alleen of je 100.000 euro zelf gaat beleggen of dat je dit laat beleggen door experts. Vanaf dit bedrag kan het namelijk nogal een impact hebben op je persoonlijke leven als je door slechte economische omstandigheden opeens 5, 10 of 20.000 euro koersverlies leidt.

100.000 euro zelf beleggen of laten beleggen?

Bij echt grote bedragen kan het logischer zijn om dit te laten beleggen. Vaak krijg je ook meer privileges en service als je serieuze bedragen laat investeren door experts. Als je geld laat investeren betaal je daar uiteraard wel een service fee voor. Dit is in de vorm van een percentage. Wat op zich prima is, want hoe beter de resultaten van de beleggers over jouw vermogen, hoe hoger hun verdiensten worden. Het grote voordeel van laten beleggen is dat je er geen zorgen noch omkijken naar hebt. Bovendien weten de experts hoe ze relatief veilig moeten investeren voor een stabiel rendement dat tussen de 6 – 9% ligt (gemiddelde van 10 jaar). Ook kan je ervoor kiezen om een deel zelf te beleggen in vastgoed, vastgoedfondsen, indexfondsen en mixfondsen, en een deel te laten beleggen.

Onderzoek wat voor jou de beste keuze is. Zo kan je hier de beste beleggingsplatformen vergelijken voor zowel laten als zelf beleggen.

Een paar laatste woorden

Top dat je dit gehele artikel hebt gelezen! Ik hoop dat je er veel van hebt kunnen leren. Voor meer van dit soort artikels kan je mij volgen via de nieuwsbrief en/of Social Media. Dagelijks schrijf ik over het bereiken van financiële onafhankelijkheid, met onderwerpen zoals geld verdienen en -besparen, beleggen, investeren, en ook over persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Begin jij samen met ons de reis naar financiële onafhankelijkheid?

Aangezien ik over beleggen schrijf is er een wettelijke verplichte disclaimer: Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen. Er kunnen geen rechten worden verleend aan dit artikel. Mocht je nu nog meer advies willen, stel dan je vragen via een reactie onderaan dit artikel! En het delen van dit artikel met je vrienden zal zeer gewaardeerd worden door mij.

tutorial hoe beleggen

Reacties
Categorieën